dermatita atopica

dermatita atopica | Autor: nikol24

Link direct la acest mesaj

Am citit despre asta in arhiva forumului dar totusi sunt cateva cehstii care la noi nu se leaga
Acum aproape o luna fetita mea s a umplut de bubite rosii si piele era f aspra.Aceste bubite s au accentuat f mult supa ce i am facut baie.A doua zi am mers la pediatru si ne a spus ca este rubela.Buuun.Am stat in casa 2 sapt si apoi pe piele ei au aparut ca niste eczeme pe tot corpul si piele se ingrosase vizibil
Iar la doctor.De data asta ne a spus ca ''ups''poate nu a fost rubeola (si noi am stat degeba 2 sapt in casa) si ne a trimis la dermatolog care dupa o consultatie sumara a decis ca e dermatita atopica.Ne a dat Atoderm.NE am intors la pediatru ne a dat niste analize si atunci cand a venit rezulatul a spus ca are viermisori Adica fetita mea era plina de bubicte si eczeme si e de la viermisori
Nu mai stiu ce sa fac.La inceputul tratamentului cu Atoderm s a vazut imediat o ameliorare aproape trecesera insa acum 2 zile au reaparut niste pete rosii si extinse si groase pe fundulet si pe picoare.
Luni mai fac un set de analize la spital la nasa sa vedem cum ies.Daca noi am facut analiza pentru alergie si a iesit normal,fara diferente ar trebui sa o repetam?Am inteles ca sunt mai multe analize de alergie care ar trebui facute este adevarat>
Cum sa procedez si la ce spital sa ma duc sa aflu macar ce are si cum trebuie tratat?
M am lungit cam mult.Astept sfaturile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikol24

Am citit despre asta in arhiva forumului dar totusi sunt cateva cehstii care la noi nu se leaga
Acum aproape o luna fetita mea s a umplut de bubite rosii si piele era f aspra.Aceste bubite s au accentuat f mult supa ce i am facut baie.A doua zi am mers la pediatru si ne a spus ca este rubela.Buuun.Am stat in casa 2 sapt si apoi pe piele ei au aparut ca niste eczeme pe tot corpul si piele se ingrosase vizibil
Iar la doctor.De data asta ne a spus ca ''ups''poate nu a fost rubeola (si noi am stat degeba 2 sapt in casa) si ne a trimis la dermatolog care dupa o consultatie sumara a decis ca e dermatita atopica.Ne a dat Atoderm.NE am intors la pediatru ne a dat niste analize si atunci cand a venit rezulatul a spus ca are viermisori Adica fetita mea era plina de bubicte si eczeme si e de la viermisori
Nu mai stiu ce sa fac.La inceputul tratamentului cu Atoderm s a vazut imediat o ameliorare aproape trecesera insa acum 2 zile au reaparut niste pete rosii si extinse si groase pe fundulet si pe picoare.
Luni mai fac un set de analize la spital la nasa sa vedem cum ies.Daca noi am facut analiza pentru alergie si a iesit normal,fara diferente ar trebui sa o repetam?Am inteles ca sunt mai multe analize de alergie care ar trebui facute este adevarat>
Cum sa procedez si la ce spital sa ma duc sa aflu macar ce are si cum trebuie tratat?
M am lungit cam mult.Astept sfaturile voastre.

,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR''

Eu am un baietel, cu o dermatita atopica, forma mai usoara, cu alergie la acarieni si de la ultima viroza, s-a activat un astm.
Poate daca te-ai duce si ai investiga pe mai multe planuri, te-ai lamuri.
Un examen pt viermisori, teste specifice pt alergii si...rabdare multa cu pielea puiutei tale.

Si noi am descoperit prima, problema cu pielea. Dar il dau cu crema la 2 zile, seara, dupa baie (facem masaj si tare ii place). Pielea isi recapata aspectul si starea de sanatate in cam o saptamana. Si tot Atoderm. E de durata. Toata perioada verii (a caldurii) si iarna, cand e cazul.
Cu alergiile...un medic bun.
Cu viermisorii...analize specifice.
Si multa rabdare!

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Am un "exemplar" acasa care a trecut de 18 ani...tot cu probleme dermatologice.
In toti anii astia am inteles ca bubele, petele, modificarile la nivelul pielii sunt doar efecte ale unor cauze interne si, ca atare, cremele si alte solutii nu numai ca sunt pe plan secundar, dar cateodata sunt daunatoare pentru ca ascund sau nu lasa sa se manifeste cauza interna.
Te sfatuiesc sa-ti petreci mult timp ca sa observi cand/cum apar problemele, analize, in fine, tot ce trebuie ca sa afli cauza acestora. Asta nu dureaza o luna, poate dura ani. Dupa aceasta, daca este chiar o dermatita atopica, urmeaza niste schimbari de comportament, de viata, nu-i ceva dramatic, dar este ceva serios.
In ceea ce scrii, recunosc simptomele fetei mele. Si da, problemele ei sunt mai acute vara.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Ti-am vazut mesajul de la inceput dar nu am raspuns fiindca nu stiu sa-ti spun unde sa mergi in Bucuresti.

Daca este dermatita: trebuie investigata cauza. Cremele ascund adevarata problema sub piele. Trateaza la suprafata temporar dar in interiorul corpului boala se mentine sau inainteaza. Ultimul alergo la care m-am oprit mi-a spus ca asta se intampla: crema ascunde astmul sub piele(cazul nostru).

Dermatita a fost primul pas spre astm, in cazul nostru(nu intru in detalii). Vazusem pe net ca e posibil sa ne indreptam spre astm dar am sperat ca nu ajungem pana acolo. Am ajuns in scurt timp la astm.

Da, pe langa analizele specifice alergo(alimentare, inhalatorii, de contact,etc....) se mai pot face si pt. paraziti(nu doar cele uzuale: coproparaz, coprocultura, antigen giardia). Se cer si analizele inflamatorii(sange), exudate. Corpul poate reactiona asa si la prezenta unei bacterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

draga mea,
rufus are dreptate.
-ca medic cu specializare si pe copii si pe alergologie-imunologie, ti-o recomand pe dr Irina Bucur de la Mediclass/malaxa.
-dupa ce vei face analizele amanuntit, sunt multe si unele scumpute,dar trebuie facute, vei vedea cauza.
- trebuie tinut insa un jurnal.e greu.mi-e nu mi-a reusit niciodata pt ca sunt f indisciplinata si nu tin regim.
jurnalul trebuie sa aiba urmatoarele componente:meniul din ziua respectiva, schimbarile de mediu(daca au fost), reactii tipice sau noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Si noi avem aceasta afectiune..Initial nu i-am dat multa importanta...dar de curand am fost la o doctorita(pe care o recomand cu drag -Diana Daraban de la Medlife Baneasa, cae ne-a dat o crema care nu are la baza cortzon si care a fost ff ok..Fetita mea era plina de bubitze, piele crapata etc..Toti recomandau cirtizon..noi nu am vrut. Doctorita Daraban ne-a dat o lotiune( nu am numele acum dar caut acasa si va spun) care a facut minuni in cateva saptamani..Plus fetita vaea si niste cojite aproape invizibile in cap care ii dadeau mancarimi si nu stiam cauza.. Dna dr imediat le-a vazut ne-a recomandat un sampon specific iar acum am scapat si de acest pururit si coji..Apreciez ff mult doctorii care incearca o cale de mijloc..Trebuie sa mai facem si cateva analize ca sa eliminam toate cauzele.. Este ff important de stabilit in primul rand cauza si apoi un tratament bun.

Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

In 80% din cazuri, dermatita nu are cauze. Este clar un teren alergic, dar nu se poate spune ca e alergica la una sau la alta. Fetita mea are dermatita, si nu e alergica la nimic. I-am facut toate testele, nimic.
Am citit mult despre dermatita, am incercat toate cremele pamantului, toate ameliorau putin, dar ca sa i se vindece plagile tot la cortizon ajungeam.
Mai multe studii spun ca daca scoti laptele si diminuezi carnea, este posibil sa se amelioreze (fara ca copilul sa fie alergic la aceste alimente). Am hotarat sa facem un test. Am dat-o cu cortizon sa i se vindece plagile la 100% si de 3 luni ii dau lapte vegetal : migdale, orez, ovaz. Nu i-au mai aparut deloc. Nu am scos iaurtul sau branza, numai laptele. La carne nu am umblat ca nu mananca multa.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput