La 2 anisori nu vrea la olita
Stie cineva ce pot face sa vrea la olita ,cand o vede incepe sa planga
Raspunsuri
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui twinki Stie cineva ce pot face sa vrea la olita ,cand o vede incepe sa planga |
inventeaza un joc, poate se prinde in joc ...
www.mamiko.ro/produs/1508-Chilotei-pentru-antrenament-la-olita-Pull-Ups-Huggies" target="_blank">http://www.mamiko.ro/produs/1508-Chilotei-pentru-antrenament-la-olita-Pull-Ups-Huggies
Amonar spune:
Baiatul meu nu a acceptata niciodata olita si nu l-am obligat.Pe la 3 ani deabia a acceptat WC-ul. Nu l-am dezvatat de pamper pt ca nici un copil nu este pregatit dpdv biologic sa fie fortat sa faca la WC. La 5 ani a inceput sa nu mai faca noaptea in pamper.Totul s-a derulat in mod natural dupa cum natura a stabilit in momentul cand a inventat 'masinaria' om.
emushi spune:
nici al meu (baiat) nu vrea, si nu a vrut. face kk la oala de mult, si cred ca i-a intrat oarecum in cap ca olita este pt kk, pt ca nu reuseam nici in ruptul capului sa il conving sa se aseze pe olita daca nu ii venea kk...ei, nici nu m-am straduit prea mult, daca am vazut ca a refuzat de cateva ori, am lasat-o balta, am zis ca e baiat si...sa mai creasca.
pana intr-o zi cand din senin l-am intrebat daca nu vrea sa stea pe wc ca sora lui si ca tati si ca oamenii mari...a fost foarte incantat, si chiar daca inca nu s-a dezvatat de pampers, anunta de multe ori (sau chiar fuge singur in baie cand are nevoie, si apoi ma striga) si acum nu mai vrea oala deloc; ii place mult sa traga apa la sfarsit, si eu i-am explicat ca nu poate trage apa daca nu sta inainte pe colacel...
lasa-l o perioada in pace, si apoi incercati si voi la wc (eventual poate sa va vada pe voi ca il folositi, ca n-o fi asa o tragedie); oricum, va face cand va fi pregatit, pana se insoara cu siguranta se dezvata
mami cu doi strumphi poznasi - Miruna (18.09.2005) si Andrei (13.07.2010)
joklk spune:
Noi avem acum trei ani si noua luni. De trei luni nu mai avem pampers decat cand dormim. Dar pana la trei ani jumate nu am vrut pe olita nici in ruptul capului.
Lasa-l in ritmul lui si totul se va rezolva.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joklk Noi avem acum trei ani si noua luni. De trei luni nu mai avem pampers decat cand dormim. Dar pana la trei ani jumate nu am vrut pe olita nici in ruptul capului. Lasa-l in ritmul lui si totul se va rezolva. Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008) pozele noastre Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza universul meu de copil - poze Zambetul Karlei |
Deci mai sunt sanse pana merge la scoala!
Si eu am lasat-o in ritmul ei; acum 1 an a avut oo perioada in care nu mai vroia scutec ci chiloti, o lasam asa in casa, dar tot nu facea la olitza, statea pe ea cateva secunde fara sa faca nimic. Cat a fost o perioada de canicula au fost vreo 7 nopti legate in care a dormit in kuru' gol fara sa faca nimic toata noaptea, deci pregatita era pentru "potty training" doar ca mie nu-mi place sa dresez si am renuntat usor.
Acum are 3 ani. Stie foarte bine la ce foloseste olitza dar urla numai cand o vede, vremurile in care macar statea pe ea fara sa produca mi se par acum glorioase:)) Am incercat si cu reductor, aceleasi urlete disperate. Numai cuvantul "olitza" ii aduc siroaie de lacrimi in ochi, isi iubeste scutecele, nu e dispusa sa renunte la ele.
Am crezut intr-un final ca nu-i place olitza ei, e prea terna si simpla (gri, cea mai ieftina:)) si am zis ca voi da lovitura daca-i iau una "smechera". M-a surprins uitandu-ma la raftul cu olitze, nici nu pucasem sa pun mana pe vreuna si a inceput sa urle, l-a luat pe tata'so de mana si a luat-o la goana. I-am pus-o in camera, o ocoleste cu o mutra circumspecta de zici ca e explozibil:)) Si am dat o gramada de bani pe ea:))
E, asta e, singurul inconvenient al situatiei mi se pare cheltuiala cu scutecele, dar normal ca trec peste el daca asta e vointza copilului.
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
adra_bell spune:
mai incearca peste vreo 3 luni. Verifica poate vrea direct la WC, cu reductor, la noi asa a fost, refuza olita, dar a vrut din prima la WC.
Nu te sresa, e cel mai important, la 2.4 luni s-a facut la noi trecerea, intr-o saptamana, cu minimum de accidente
anouk3 spune:
Cam off topic: piticul meu are obiceiuri cam de caine: ii place sa faca kk.. numai in picioare si numai afara, in natura. Evident, inca in scutec, dar cu scenariul amintit. Cand il vad ca se tine de vreun copac sau intra prin vreun tufis.. gata!
N-am nici cea mai vaga idee cum sa incep 'potty training'. Sa-i sap o groapa in pamant sa faca acolo? Sa-i plantez un tufis in casa?
tanea1988 spune:
anouk3
am ris de nu am mai putut, asta micu dormea si cu greu ma abtineam,
fa-i si tu pe plac ............... deja mi l-am si imaginat
Bee spune:
Ai mei pitici au acceptat WC-ul la varste diferite. Fata la 2 ani si o luna, iar baietii dupa 2 ani jumate, respectiv 2 ani si 9 luni. Toti au facut trecerea foarte rapid de la scutec la fara scutec, de unde deduc ca atunci a fost momentul potrivit. Cu olita nu am avut mare succes, pentru ca statul pe olita se prelungea, copilul nu era atent la actiune (mictiune sau defecatie) ci la desene animate. Insa cu WC-ul a fost simplu: simte ca face, il duci rapid, executa treaba, il dai jos. Si baietii care au facut ceva mai tarziu, n-au mai udat nici scutecul noaptea dupa ce faceau ziua la WC. Fetita care a fost mai precoce a udat scutecul de noapte pana la 2 ani jumate.
Deci, rabdare!