hello
ciudat-neciudat eu intreb: e posibil ca un om sa fie muscat de capusa si sa nu stie? adica mai precis, capusa poate musca/pisca dar sa nu ramana infipta in piele intotdeauna ? (intreb asta pt ca mama s-a dus la urgenta dupa ce se intepase la mana intr-un cui si acolo au intrebat-o de zeci de ori daca nu cumva fusese de fapt muscata de capusa si nu o vazuse ...pai cum sa nu o vada m-am intrebat)
in plus, sotul meu spune ca mic fiind la munte la bunici a fost muscat de capuse, si vitele bunicilor lui aveau capuse...vad ca acum oamenii muscati au aproape imediat simptome, in cateva luni...e posibil sa nu fie toate capusele infestate?
pana la urma acea analiza care se face din sange e concludenta? arata daca ai fost infectat sau nu si cu cat timp in urma?
de cand cu capusele am ajuns sa strig copiilor sa nu-si mai scoata sandalele sa alerge pe gazonul din parc, sa nu se mai aseze pe iarba sa nu se mai dea de-a rostogolul prin iarba asa cum le place atat de mult...noi cum stam la bloc numai parcurile pline cu iarba, cu gazon ne dadeau sentimentul iesirii facile la aer in natura, la umbra...acum nici acolo nu mai putem sta linistiti de amenintarea capuselor :(( Cand eram eu mica nu stiam de capuse, ne zbenguiam cat era ziua de mare in ierburi inalte, ne tavaleam, ne jucam cu cainele si pisica din curte, cu gainile, cu iepurii, nu aveam habar de toxoplasmoza, de borelioza, de ascarioza, etc, etc ...nici noi nu aveam habar si nici parintii nu aveau, nu ne spuneau nimic in afara de faptul ca trebuie sa ne spalam pe maini inainte de a ne aseza la masa.
Acum peste tot numai paraziti, virusi, bacterii...umblam cu gelurile dezinfectante in geanta, cu servetelele antibacteriene, cu vitamina C sub limba etc....uff!
da este posibil. Nu mai stiu exact care, femela sau masculul musca si cade. Nu toate capusele sunt infestate(in principiu cele din padurile unde sunt caprioare muscate de sobolani). Este un topic aici pe forum dedicat discutiilor despre capusele infestate si mujscatura cu urmarile ei: acesta
Mai sunt doua subiecte recente, chiar aici la "parintii intreaba". Citeste-le, ai sa gasesti raspuns la intrebarile tale.