Vindecarea inseamna asumarea responsabilitatii

Vindecarea inseamna asumarea responsabilitatii | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

Acest topic care nu imi va apartine ca si continut dar caruia ii subscriu din toata inima este adresat atat parintilor care au copiii afectati de boreliosa cat si oricarei persoane care este atinsa de aceasta afectiune dificila.
Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, acest articol este o completare a intrebarilor si lipsei de raspunsuri puse in avalansa la subiectele legate de muscaturile de capusa care s-au soldat cu infectarea cu bacteria borellia.
Nu este un artico care sa aduca o rezolvare insa este in mod categoric un articol care sa ajute la schimbarea mentalitatii, a viziunii oricui asupra propriului corp, asupra interactiunii dintre noi si sistemul inconjurator precum si a interactiunii dintre noi si propriul nostru sistem.
Va doresc lectura placuta si multa cumpatare:

Vindecarea inseamna asumarea responsabilitatii
“Am decis sa scriu articolul de fata fiindca aud tot mai multe persoane intrebandu-se “daca nu e lyme, ce ne facem?” , “daca fac si cura asta de antibiotice si nu scap de spirochete, ce ma fac?”, “daca nu ne mai vindecam niciodata?”.
In primul rand ar trebui sa intelegem un lucru foarte simplu. Corpul (partea materiala, obiectiva si palpabila) si spiritul/sufletul (partea imateriala, subiectiva si nepalpabila) alcatuie in tot unitar. Chiar si dihotomia de fata este exagerata si are un scop pur explicativ. Toate bolile au un corespondent energetic, emotional. De exemplu, foarte multe persoane mananca excesiv pentru a substitui nevoia de afectiune. Mancarea este asociata la nivel mental cu emotiile pozitive si atunci dintr-o nevoie de emotii pozitive, mananca tot mai mult. Cei care vor sa isi modifice dieta si/sau sa slabeasca, trebuie in primul rand sa isi modifice felul in care gandesc despre mancare, cognitiile lor si sa vada mancarea ca pe o sursa de nutrienti, nu ca pe o sursa de emotii pozitive. Dar sa revenim la ideea noastra, despre vindecare. Asadar corpul si spiritul (voi folosi aceasta notiune fiindca mi se pare cea mai neutra si fara implicatii religioase) sunt un tot unitar, implicit ceea ce afecteaza corpul va afecta spiritul, dar si reciproca este valabila. Toate bolile apar intai in campul energetic cu o buna vreme inainte de a se manifesta la nivel biologic.
S.N. Lazarev vorbeste despre sistemul autoreglarii campurilor, despre iubire versus agresivitate energetica, despre atasament. Este un filmulet foarte relevant de 7 minute si ceva :
Cartile lui Lazarev sunt mai greu de digerat, am citit si eu doar cateva, dar filmuletele gasite pe youtube va ajuta sa va faceti o idee foarte repede care e perspectiva lui.
Eckhart Tolle vorbeste despre puterea prezentului si despre acumularea de timp psihologic :
Cartile lui sunt traduse si se gasesc in librarii, dar si online. Audiobook-urile sunt fantastice, eu le-am ascultat de nenumarate ori.
OSHO spune ca iubirea ca stare de a fi intrinseca, izvorata din adancul fiintei noastre este cea care ar trebui sa ne guverneze viata si ca este necesar sa ne eliberam de contrangerile determinate social pentru a crea „omul nou, rebel si extatic”. Dintre carti, va recomand : „Cartea Intelegerii”, „Cand iubesti – cum sa iubesti constient si sa relationezi fara teama” si „Cartea despre sex” (care abordeaza foarte mult tema relatiilor, a iubirii si multe alte subiecte, vorbeste despre sex ca si concept).
Din 2005 cand m-am imbolnavit sever si pana in prezent am citit : medicina, nutritie, neurofiziologie, psihologie, literatura de dezvoltare personala, spirituala, un teanc de articole despre Lyme/borrelioze, carti despre Lyme, carti despre vindecare, carti despre Dumnezeu, carti despre oameni, etc. Aceasta este perspectiva la care am ajuns in 7 ani de boala, de studiu, de experimentat pe propria piele, de suferit. Evident ca nu e necesar sa cititi toate articolele si cartile pe care le-am citit eu ca sa ajungeti aici. Lucrurile sunt foarte simple si evident puteti invata din experienta mea.
Lyme/borreliozele sunt afectiuni complexe cu afectarea intregului organism, se pare dificil de tratat, dar nu imposibil. Pentru partea materiala, corpul, sunt necesare :
- un tratament antibiotic adecvat ca dozare, durata si combinatie
- o dieta echilibrata anti-inflamatorie si promotoare a unui PH alcalin
- un stil de viata echilibrat (aici e inclusa si dieta, dar nu numai : somnul de calitate, munca/efort reduse, odihna, un tonus mental pozitiv, stres minim, etc.)
- detoxifierea organismului atat de neurotoxinele eliminate de bacterii (virusuri, fungi, mucegaiuri), dar si de metalele grele sau de orice alte toxine din mediul inconjurator sau alimentatie
- stimularea si sprijinirea sistemului imunitar
- exercitii moderate, non-aerobe, de genul „strech and tone”, aplicate regulat
- consumul crescut de lichide
- depasirea traumelor emotionale, integrarea acestora in istoricul de viata (cercetarile arata ca atunci cand exista o trauma, un blocaj emotional tindem sa acumulam toxine in corp, este o expresie biologica a „suferintei”, iar dupa depasirea acestora, detoxifierea este mai blanda, mai usoara, mai rapida)
- eliminarea (sau reducerea) din mediul in care traim a cat mai multe surse producatoare de campuri electro-magnetice (TV, mobil, frigider, liniile de inalta tensiune, etc.)
- rezolvarea tuturor problemelor dentare (indepartarea plombelor din amalgam, repararea cariilor, etc.)
- tratarea corpului energetic (prin terapie pranica, reiki, yoga, acupunctura, etc.)
- complianta la tratament si la stilul de viata sanogen
Insa in primul rand, vindecarea inseamna asumarea responsabilitatii fata de propriul corp, fata de boala pe care o ai. Este evident mult mai facil sa crezi ca te-a muscat o capusa, ti-a dat 3 feluri de bacterii care in timp au facut o mare dezordine in organismul tau, au suprimat sistemul imunitar si ti-au dat o multime de probleme. Sa iti asumi responsabilitatea fata de propriul corp presupune sa iei lucrurile mult mai in serios, sa te iei pe tine in serios si evident sa accepti ca ai gresit undeva, implicit e ceva de schimbat la tine.
Asadar, pentru partea mai putin materiala, spiritul, sufletul, esenta voastra cea mai profunda, sunt necesare :
- iertarea propriei persoane, dar si a tuturor celorlalti oameni din trecut, dar si din prezent (primul pas in vindecare este iertarea propriei persoane)
- acceptarea bolii si a propriei persoane (sa ai o atitudine negativa fata de boala inseamna agresivitate la nivel energetic, iar pentru vindecare este necesara starea de iubire, de seninatate, de acceptare neconditionata a vietii cu toate manifestarile ei, inclusiv de boala)
- acceptarea celorlalti asa cum sunt, fara a-i judeca
- intelegerea si depasirea modelului familial, dar si a celui social-cultural
- cresterea sentimentului de iubire din suflet, aici ne referim la iubire asa cum o defineste Osho, ca stare de a fi, nu iubirea cuiva sau a ceva
- eliberarea de constrangeri
- ancorarea puternica in prezent
Viata a devenit extrem de complexa in ultimul secol, cerintele care exista acum asupra fiecaruia sunt mult mai mari, asteptarile pe care le avem acum de la viata, de la propria persoana sunt iarasi mult mai mari. Oricare dintre noi isi doreste o casa cat mai mare, curte, gradina, macar o masina pe membru de familie, un trai mai mult decat decent, vacante in strainatate, copii vor smartphone-uri, tablete, laptopuri de ultima generatie, cumparaturi in mall, etc. Am fost inainte de Pasti la cumparaturi intr-un hypermarket, evident era extrem de aglomerat, toata lumea era cu carucioarele pline, se impingeau unii pe altii, de parca ar fi fost intr-o lupta vitala pentru resurse. M-am intrebat atunci sec „La asta se reduce omul modern? La goana asta nebuna de a cumpara tot mai mult, de acumula cat mai multe bunuri la un pret cat mai avantajos?”. Am pierdut simpla bucurie de a fi.
Evident ca mi-ar placea sa am un cont in banca de cateva milioane de euro si 3 masini, plus vila cu piscina (asta e deja un cliseu hidos!), dar nu cred ca la asta se reduce fericirea, starea de bine subiectiv perceputa, viata in sine. Cele mai frumoase trairi pe care le-am avut au fost in relatie cu alti oameni, cu natura, cu animalele. Cerintele mai mult impuse de mediu si social sunt mari, dar viata esentiala in toate manifestarile ei nu se rezuma la cumparaturi si la contul din banca. In fata naturii suntem toti egali, ceea ce social nu vom fi niciodata. Pentru Univers fiecare dintre noi constituie un individ unic si irepetabil, fara termen de comparatie sau judecata.
Eckhart Tolle spune simplu „Say yes to life! Surrender to what is!”. „Spune da vietii! Abandoneaza-te la ceea ce este!”
Borrelioza este o afectiune complexa, alta abordare decat a omului ca intreg nu vad in vindecare! Cred ca vindecarea e mai mult decat sa iei un pumn de antibiotice si suplimente nutritive pe zi si sa ai o dieta din frunze, cred ca vindecarea inseamna schimbare, evolutie, adaptare pe toate planurile. Cred ca vindecarea inseamna a ne cunoaste atat corpul, cat si mintea, spiritul si a le respecta.
Dr. Dietrich Klinghardt a realizat modelul sistematic al celor 5 niveluri ale vindecarii :
1. corpul fizic;
2. corpul energetic;
3. corpul mental;
4. corpul intuitiv;
5. corpul spiritual.
Articolul detaliat aici : http://www.klinghardtacademy.com/5-Levels-of-Healing/ .
Vindecarea este posibila si suntem fiecare responsabili pentru ea! Vindecarea inseamna sa cream si sa mentinem armonie in noi ca fiinte – biologic, spiritual, mental, emotional, energetic. Vindecarea inseamna cunoastere de sine, evolutie, adaptare!
Anka27
7 iunie 2012

Sursa acestui articol

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa