de la Ploiesti
Am primit in cutia postala o scrisorica de la Dl. primar al Ploiestiului, Andrei Volosevici, si zau daca stiu ce sa fac, sa cad jos de ras sau sa scot flacari pe nari.
Scrisoarea e intr-un plic alb, neadresat personal. Era in fiecare cutie postala. Are antetul Serv. Public de Finante Locale.
Zice asa:
Stimate ploiestean,
Municipiul Ploiesti este astazi un oras mai curat, fara caini comunitari, cu parcurile si strazile asfaltate si cu programul de anvelopare a blocurilor in stadiu foarte avansat.
Sustinerea pe care eu, Primarul Municipiului, Andrei Volosevici, am primit-o din partea Presedintelui Camerei Deputatilor, Doamna Roberta Anastase, si din partea Ministrului Dezvoltarii, Doamna Elena Udrea, a permis contractarea unui imprumut de la Banca Romana pentru Dezvoltare in valoare de 300 miliarde lei.
Acest lucru a facut ca orasul sa devina unul dintre cele mai indatorate orase din Romania, gradul de indatorare depasind pragul impus de Comisia Europeana, de 0%.
Pentru a rezolva urgent aceasta situatie si pentru a nu deveni primul oras din Romania aflat in procedura de insolventa si executare silita, avem obligatia legala si morala de a participa, fiecare dintre noi, la restituirea acestor imprumuturi, in regim de urgenta.
Astfel, incepand cu data de 01.07.2012, veti achita lunar, pana in data de 25 ale lunii, suma de 112lei/luna/contribuabil, in urmatoarele puncte de incasare
[aici sunt trecute 4 puncte de incasare cu adresa lor]
Programul de restituire se va intinde pe o perioada de 5 ani.La achitarea in vaans a sumei totale de plata, in primul an veti beneficia de o bonificatie de 10%, reprezentand suma de 672 lei.
Neachitarea sumei de mai sus pana la data de 25 ale lunii atrage dupa sine plata de penalitati de 0,5%/zi.
Suma totala pe care trebuie sa o achitati in cadrul acestui program de restituire este de 6.720 lei/contribuabil.
Prezenta instiintare tine loc de somatie si de titlu executoriu, in temeiul prevederilor fiscale in rigoare si, in cazul in care nu veti respecta programul de plata, vi se vor aplica masuri de executare silita, fara a mai fi necesara o prealabila notificare.
E semnat de primar (ma rog, printat, fara stampila)
Asta e tot mesajul, si e bolduit asa cum am bolduit si eu.
Realmente nu stiu cum sa calific actiunea asta. Ma gandesc la sutele de oameni care se vor speria, crezand ca au de platit banii astia lunar!
Daca am timp, o sa incerc sa merg la unul din centrele astea, si o sa sun la finante.
Dar va vine sa credeti asa ceva? Ca noua nu...
Raspunsuri
monica70 spune:
Esti sigura ca-s chiar trimise de primarul ala ?
Ca mie imi cam suna a farsa de-a cuiva din tabara adversa
J G spune:
Am sunat acum la servicuul respectiv, cica nu sunt emise de ei.
Am sunat pe cineva din PNL, se jura ca nu ei au facut gluma... raman partenerii lor.
Grosolana gluma, oricum, sunt sigura ca multi oameni isi vor face griji. E legala o asemenea "farsa"?
inbox spune:
Este semnata? Stampilata?
Eu cred ca este facatura...disperarea unora nu are limite....
J G spune:
Si sa nu credeti ca sunt de-o credulitate extrema :D va spun ca primarul nostru e cunoscut de nebun.Chiar am crezut ca e emisa de el!
corap spune:
http://www.observatorulph.ro/politic/articole-politic/volosevici-dezminte-intiinarea-falsificat-a-fiscului
fascinant oras, ploiestiul
natalia_nica spune:
eu am ramas fara cuvinte... ma gandesc cati oameni (mai ales varstnici) chiar vor crede asa-ceva...
inbox spune:
Chiar crezi ca mai conteaza daca da vreun pensionar bolnav de inima coltu..., ca nustiu cati poate nu vor dormi linistiti zile bune de acum in colo...
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox Este semnata? Stampilata? Eu cred ca este facatura...disperarea unora nu are limite.... |
Este o metoda de campanie pe care a utilizat-o un partid in Cehia si a reusit performanta sa intre in parlament cu ub scor bun.
Daca suma imprumutata este reala, atunci acestea sunt consecintele!
Sigur returnarea datoriei, nu o sa fie lasata la bunavointa cetateanului, dar pentru o asemena datorie autoritatile locale vor instraina proprietati, din avutia comunitatii.
Acesta-i politica urmatorilor ani. Privatizarile au fost epuizate, urmeaza sa se vanda imobile si terenuri pentru achitarea datoriei.
Este o metoda de a explica la nivelul de intelegere a omului obisnuit, care sunt consecintele imprumutirilor luate de autoritatile locale.
oana_s spune:
Hahaha, da' pe aia (fituica) ca din partea Partidului Pensionarilor, in care scria ca daca vin unii de la USL si cer date personale sa nu le dea, ca li se va retine ulterior procent din pensie, o stii?
Normal, tot de la Ploiesti...
Pasiune mare, monsher