Admiterea la liceu - primul prag - emotii
Raspunsuri - Pagina 13
histamina spune:
noi ne gandim undeva intre 7 si 8.
stiu,pt altii e putin.
strumful cel mare a trecut printr-un abandon destul de dureros:tatal l-a parasit o data la 3 ani, apoi a reaparut la 8 ani si a disparut definitiv la 11.nici macar mesaj nu i-a dat cu bafta la examen sau succes sau macar o litera.
a cazut de la 9,21 la 7,08,dar,am reusit sa mentinem si sa crestem o faina relatie de prietenie.suntem cei mai buni prieteni.
la romana a avut 5 media intr-a opta, 6 pe primul, 4 pe al doilea.
daca ia 7, cum de a luat atat de putin in scoala generala?
Sfat
pozitivati orice rezultat. nu accentuati greselile si daca evaluati lucrarea la romana puneti acolo 50 de sutimi in plus.mai au si matematica. e bine sa fie cu moralul sus.
nu e intotdeauna ok sa nu analizati ce au facut la romana, pt ca undeva, in creierasul lor, ramane frustrarea generata de teama de a nu fi facut.
buflea spune:
Va urmaresc si eu ... am niste emotii impreuna cu voi de mi-au dat lacrimile.
Imi spune si mie cineva ce e aia "subiectiva" si "predicativa" - pe fraza aiai de la examen ?
(Nu cred ca as mai intra la liceu in zilele noastre)
viviana spune:
E vorba de sintaxa frazei, adica de despartirea frazei in propozitii. Fiecare popozitie subordonata celeo principale poate fi subiectiva, predicativa, atributiva, complmentiva, etc - in functie de anumite elemente.
Fii-mea a scris: Leac=medicament; crezuse=presupuse; Nu ar avea de ce sa nu puncteze "presupuse" pentru ca este in DEX si se potriveste in semnificatia textului.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
histamina spune:
corect, vivi.vor puncta.
subiectiva este o propozitie subordonata care joaca rolul de subiect pe langa predicatul din propozitia principala.
la test a fost subiectiva sigur: doua substantive articulate, contrasa se inlocuia printr-un substantiv articulat,ce avea functia de subiect. ex: Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii.
contrasa: este dificultatea rasfoirii= dificultatea
rezulta: Dificultatea ma jeneaza. cine? dificultatea=subiect
cosmi1975 spune:
eu i am zis Biancai ca sunt mandra de ea .... s-a comportat exemplar anul asta, a fost serioasa , n-a comentat niciodata de meditatiiasa ca ,,,,,pentru Bianca
grati.ela spune:
sinonimul era obligatoriu contextual (si precizau asta!). Subiectul a fost usor, in dezavantaj pentru cei care nu au lejeritate in a redacta compuneri.
viviana spune:
Am lasat-o azi sa se zbenguie liber.
Sper ca dupa ziua asta sa nu mai aiba emotii.
Am dormit azi dupa-amiaza 2 ore. Sunt ani de cand nu am mai dormit la pranz.
Suna telefoanele intr-una: bunici, veri, prieteni, alte mamici.
Sustinere maxima
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Sabina spune:
am vazut subiectele si mi se par f usoare, pe vremea mbea :d la gramatica era mult, mult mai greu.
Le tin pumnii tuturor sa ia note f f mari!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo