Despre Japonia, pe amestecatelea

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

http://www.fairmont.com/EN_FA/Property/RYH/GuestServices/Restaurants/BenihanaJapaneseSteakhouse.htm

Instead of using conventional kitchens, Benihana's highly skilled chefs present and prepare all entrées at a 'hibachi' table (a flat 4' X 3' grill), around which, up to seven guests are seated. A fast-paced performance of chopping and juggling creates an exciting teppanyaki-style dining experience for guests of all ages. Benihana is a unique experience for special occasions, tours, and office parties.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Exact - deci nu iti gatesti tu singur mancarea asa cum spuneau fetele pe la pagina 7 ci ti-o gateste un bucatar care face intr-adevar un mare show - cum spunea ML, te pune sa deschizi gura si iti arunca mancare in gura, jongleaza cu ouale si le prinde in palarie ... este foarte, foarte dragut, mai ales pentru copii. Si tipul asta de "emtertainment" exista numai in restaurantele japoneze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Exact - deci nu iti gatesti tu singur mancarea asa cum spuneau fetele pe la pagina 7 ci ti-o gateste un bucatar care face intr-adevar un mare show - cum spunea ML, te pune sa deschizi gura si iti arunca mancare in gura, jongleaza cu ouale si le prinde in palarie ... este foarte, foarte dragut, mai ales pentru copii. Si tipul asta de "entertainment" exista numai in restaurantele japoneze.

Mancarea ti-o gatesti singur la restaurantele din Japonia!

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Julie si eu te citesc cu mare placere...si de vreo 2 nopti numai Japonia visez.
nu am reusit sa termin toate paginile dar am nimerit la 17 cu descrierea din tren. nu-mi vine sa cred ca e real!!!wow!!!

si eu am lucrat la o firma japoneza si sunt f. atrasa de cultura, mancarea japoneza...

mult succes!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Exact - deci nu iti gatesti tu singur mancarea asa cum spuneau fetele pe la pagina 7 ci ti-o gateste un bucatar care face intr-adevar un mare show - cum spunea ML, te pune sa deschizi gura si iti arunca mancare in gura, jongleaza cu ouale si le prinde in palarie ... este foarte, foarte dragut, mai ales pentru copii. Si tipul asta de "emtertainment" exista numai in restaurantele japoneze.

Cum mey, chiar iti arunca imbucaturi sa le prinzi cu gura?
Eu stiu aceste restaurante asa cum le descrii tu, masa in forma de U sau ovala, si la mijloc e bucatarul si plita lui, dar fara mancare aruncata spre gura clientului.
Omul gateste in fata ta, taie cu o repeziciune de ramai masca, mai arunca un ou eventual si-l prinde in barful cutitului, face pac si oul cade frumos pe plita, sunny side up

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

De ce se munceste asa de mult? Ca banuiesc ca toti au asigurata ziua de maine. Esti dat afara din serviciu, sau pur si simplu nu da bine daca nu lucrezi pina nu mai poti? Inteleg ca au o mentalitate a muncii, dar ma gindesc ce folos daca au construit o tara atita de bogata, cu un standard de viata ridicat, dar nu-si pot permite un somn minim de 8 ore si o viata mai relaxata?

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Cip, pur si simplu ala e standardul. Uite, de ex. in Japonia cand cineva pleaca la servici se ureaza "Gambate (kudasai)!" ceea ce inseamna "Straduieste-te!" si se raspunde "Gambarimas"="O sa ma straduiesc". Aici cand pleaca cineva la servici ii urezi "Take it easy!"

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

hmm,cea mai intilnita forma de "aisatsu" atunci cind pleaca cineva de acasa e, "iterashai (ite irashai)" ceea ce inseamna un fel de "mergi cu bine ,sau sa te intorci cu bine"nu-mi dau seama cum sa-l apropii cel mai bine de limba romana.Si raspunsul e "iitekimasu"(adica ma duc si/sa ma intorc)-asta ma amuza tare ...
In fine,acest gambate nu trebuie luat mereu la litera.Normal ca se foloseste,se foloseste indiferent de situatie.Uite de ex. daca esti broken heart,tot "gambate" ti se zice,la fel si la un meci de fotbal...sau cind te suna copiii sa te duci sa-i iei de la scoala si tu te ratoiesti la ei "gambate aruite kudai"adica un fel de te rog sa te straduiesti si sa te intorci in cele dou picioare din posesie.
Nu neg ca se foloseste si cind pleaca cineva la munca,garantat.Dar eu il vad si ca pe un "straduieste-te sa faci fata si zilei de azi" asa mai soft,mai cu sentiment.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Ah,m-am prins si eu ce-i cu restaurantele astea!Eu am vazut asa cum zice Lady.Sunt ,nu foarte dese ci in locatii selecte si scumpe insa show-ul aferent eu zic ca e gindit de ei pt. ce ar prinde la public si asta sigur a fost ideea lor pt. a acapara publicul american.Ia zi Julie,nu ca am dreptate?
Asa cum exista si faimoasele "California Roll",ce-s alea bre?Substituiri ale retetei originale unde in loc de toro s-a bagat ceva ce putea fi inghitit de localnici,aka avocado.

Mergi la inceput

Nadia,mancarea ti-o gatesti singur in anumite restaurante,nu in toate .Cum ar fi yakiniku sau shabu-shabu care se mai scrie si shyabu-shyabu.
In rest nu stiu unde iti mai gatesti singur mancarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mackaroo spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Nadia,mancarea ti-o gatesti singur in anumite restaurante,nu in toate .Cum ar fi yakiniku sau shabu-shabu care se mai scrie si shyabu-shyabu.
In rest nu stiu unde iti mai gatesti singur mancarea.

Okonomiyakiya:)

>>>Continuare

Mergi la inceput