Bravo Delia!Bun venit Laila! Piersicute2012(42)
Raspunsuri - Pagina 17
balanta_tm spune:
zizou, multumesc de raspuns.
sanii e normal sa se inmoaie; si ai mei s-au inmuiat un pic, desi multa vreme au fost tari si chiar durerosi la atingere.
alilumi spune:
pusi a intrebat la un moment dat despre preturi nasteri maternitati stat si i-am raspuns pe privat. am un link pentru cele interesate cu aceste preturi... desi sunt informative, pentru ca in principiu stiti si voi, nasterea este gratuita. dar nu il pot posta nici macar pe PM (am incercat sa i-l trimit lui pusi si nu l-a putut accesa: mie imi aparea mesajul de "reclama mascata")... dar am salvat preturile (bine, nici asa nu tocmai corect ca articolul e copiat, dar... cum as pueta altfel sa procedez?!). daca vreti, va trimit lista pe PM.
35 + Gabriel AMR 3 SAPTAMANI
de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!
maria0408 spune:
Alilumi iti multumesc anticipat.
Ada ma bucur ca Nectarel mananca din ce in ce mai bine, asteptam cubdrag pozele.
Delia ce face micuta Laila?
ZIZOU spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alilumi pusi a intrebat la un moment dat despre preturi nasteri maternitati stat si i-am raspuns pe privat. am un link pentru cele interesate cu aceste preturi... desi sunt informative, pentru ca in principiu stiti si voi, nasterea este gratuita. dar nu il pot posta nici macar pe PM (am incercat sa i-l trimit lui pusi si nu l-a putut accesa: mie imi aparea mesajul de "reclama mascata")... dar am salvat preturile (bine, nici asa nu tocmai corect ca articolul e copiat, dar... cum as pueta altfel sa procedez?!). daca vreti, va trimit lista pe PM. 35 + Gabriel AMR 3 SAPTAMANI de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne! |
Ai putea sa il trimiti pe mail-ul comun?!!
29+
freedelia spune:
Ilenutza -- imi amintesc cu maaare claritate si prapadindu-ma de ras cum eram eu mamica perfecta inainte de primul copil. Cum sustineam sus si tare ca nu ii voi da niciodata dulciuri, ca nu ii voi permite sa faca crize in parc sau in magazin, ca va avea un program foarte fix si strict, ca voi alapta fix 6 luni si cate si mai cate. Si, cum atunci cand am o opinie nu ezit sa o spun, le ziceam tuturor care e treaba cu crescutul copiilor, desi eu nu trecusem p-acolo. Noroc ca nu cunosteam decat foarte putini oameni cu copii si toti imi spuneau "lasa ca o sa vezi tu cand o sa ii ai pe ai tai" si au avut dreptate. Au mancat copiii si dulciuri, au facut si crize, program mi-au facut ei mie, Jane este inca alaptata, etc. Nu se potriveste socoteala de acasa cu cea din targ la cresterea copiilor, cred ca toate mamicile sunt de acord.
Imi pare rau daca unora dintre voj, la primul copil, vi s-a parut ca prin mesajul meu catre Fleur am vrut sa va transmit ca parerile voastre nu conteaza. Nu era vorba despre o parere sau o preferinta, nu cred ca i-am spus vreodata cuiva pe forum ca a ales prost sau ca ce vrea sa faca e o aberatie. Au fost zeci de discutii, despre carucioare, despre cadite, despre medicamente in sarcina, despre imbracatul copilului, despre scoici vs scaun de masina si cate si mai cate. Toata lumea a venit a exprimat pareri, eu am spus care a fot experienta mea, la fel cu a unora dintre voi, diferita de a altora, dar nu cred ca am spus vreodata ca cele care ati avut o parere diferita nu aveti dreptul la ea pt ca sunteti la primul copil. Atatea mamici au zis ca nu cumpara scoica -- eu am scoica, altele au avut si le-a parut o irosire de bani, altele nu au avut si le-a parut rau. Cu cadita de baie la fel -- unele omprefera pe cea ergonomica, altele pe cea simpla, alele direct iin chiuveta. Fiecare cu preferintele ei, evident ca toate avem dreptul la ele, indiferent cati copii avem sau daca nu avem inca nici unul.
Am scris un pomelnic, ce voiam sa transmit este ca va respect opiniile si preferintele acolo unde este loc de mai multe pareri. Dar sa spui ca e floare la ureche sa mergi cu avionul cu bebelusi, ca toata lumea te ajuta si e draguta cu tine, asta este un neadevar, nu este vorba de nerespectat opinia cuiva pt ca nu are copii...
Scuze celor care v-ati simtit jignite de stilul meu direct si combativ...
Delia, 35+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
muraturica spune:
Agitatie mare la noi pe forum...
Sa vedem ce imi amintesc....
Freedelia, Fleur....nu cred ca Balanta a vrut sa starneasca vreo disputa cand a intrebat de avion vs. masina. Vroia doar sa auda diferite pareri sa isi poata forma o opinie. Eu empatizez cu ce v-a spus Dana mai devreme, asa ca nu mai reiau(Dana, sper ca nu te superi ca te plagiez ). Mi-ar parea rau sa parasiti odisea, oricare dintre voi. Fleur, zenul tau e deja legendar, asa ca nu ne lasa fara acum cand se apropie nasterile. Freedelia, eu ma bucur oricand sa citesc mesaje de la mamici cu experienta, chiar daca uneori am pareri diferite. Intr-adevar stilul tau combativ si direct poate lasa o impresie gresita.
Muuuuult muuuult mai important decat orice disputa pe forum.....fetelor tineti piersicutele la copt cat este necesar. Fara suprize ca am avut deja doua si bune. Ma bucur ca sunteti bine toate trei si sper sa raportati zile si nopti fara incidente pana la termen.
Valy, ma bucur de vestile bune. Ramai optimista in continuare.
Ada, ma bucur sa aud de bine si de la tine.
Delia ce o fi facand? Stie cineva ceva de ea?
Eu sunt pe acasa, lipsita de energie si de spor. Ma dor toate si mi se pare ca obosesc mult mai repede decat ar trebui. Nu prea fac mare lucru, dar as manca in continuu...La botez nici macar nu m-am gandit inca...oricum vom fi doar familia apropiata.
Nu am o stare foarte buna din cauza ca nu pot face mare lucru, obosesc si ma doar toate articulatiile si spatele. Bina macar ca nu ma doare burta si nu am contractii.
Va pup si sper sa gasesc numai buna dispozitie si vesti bune cand intru. Doar nu ne inecam acum la mal.
25+
Carmen_80 spune:
Haideti fetelor ca am mai trecut cu bine peste o noapte :). Mai sunt cateva. Eu pana joi seara stau mai stresata. Dupa ce vine dr, poate sa se nasca. Ajungem si la termen.
Acum ma uit cu drag la leaganul din mijlocul sufrageriei. A ajuns si curierul, in sfarsit.
Roxy, ti-a ajuns carutul? :)
36 sapt + Patrick Andrei
AMR 2 saptamani
alilumi spune:
mey, mailul comun nu il am. dar, cum multe doamne doresc sa stie, uite, dau aici un citat cat o zi de post (din pacate acel articol nu contine decat preturi informative pentru spitale de stat din Bucuresti). daca vreti sa citit articolul intreg, dati si voi o cautare pe net cu titlul "cat ne costa nasterea?"...
"La Spitalul Elias, costul unei nasteri normale este de aproximativ 1500 RON per total.
O nastere prin cezariana la Spitalul Elias presupune urmatoarele costuri:
• 1500 RON ginecolog;
• 300 RON anestezist;
• 50 RON analize;
• 15 – 20 RON asistente.
O nastere naturala la Spitalul Sfantul Pantelimon presupune urmatoarele costuri orientative:
• 500 RON – doctor;
• 150 RON – neonatolog;
• 60-70 RON – asistente.
In Spitalul Sfantul Pantelimon, preturile orientative practicate in cazul unei nasteri prin cezariana sunt:
• 600 RON ginecolog;
• 300 RON anestezist;
• 300 RON neonatolog;
• 10 – 15 RON asistente.
Daca vrei sa nasti la Municipal sau Universitar, o nastere prin cezariana poate ajunge pana la suma de:
• 1000 RON – ginecolog;
• 200 RON – anestezist;
• 150 RON – neonatolog;
• 50 RON – asistente.
Pretul unei nasteri naturale la Spitalul Universitar variaza intre 300 si 350 de Euro.
O nastere normala la Maternitatea Panait Sarbu (Giulesti) poate ajunge pana la 1300 RON, iar o nastere prin cezariana - 2500 RON, costuri totale.
Costul nasterii prin cezariana la Caritas variaza intre:
• 300 – 700 RON – doctor;
• 150 RON – neonatolog;
• 100 RON - asistente in total.
La Spitalul Caritas, pentru o nastere normala, vei plati:
• 1000 RON ginecolog;
• 250 RON anestezist;
• 150 RON echipa moase;
• 300 RON neonatolog;
• 10 – 15 RON asistente.
La Maternitatea Polizu media de pret pentru o nastere prin cezariana este de 350 de Euro.
Pentru o nastere normala la Polizu, preturile orientative sunt:
• 1100 RON ginecolog;
• 600 RON moase;
• 300 RON anestezie;
• 100 RON neonatolog;
• 10 – 15 RON asistente.
Costul nasteri prin cezariana la Filantropia este de 1500 RON in total.
La Filantropia, o nastere naturala presupune urmatoarele costuri:
• 1000 RON ginecolog;
• 100 RON moasa;
• 10 – 15 RON asistente.
Nasterea naturala la Spitalul Clinic Judetean Ilfov - Sfintii Imparati Constantin si Elena (fostul Titan):
• 500 RON – ginecolog;
• 100 RON – anestezist (epidurala);
• 60 RON – moasa;
• 100 RON – neonatolog;
• 5 RON – infirmiere – schimbat patul;
• 10 RON – infirmiere – igiena copilului;
• 5 RON – infirmiere – igiena mamei.
Nasterea prin cezariana la Spitalul Titan:
• 500 - 1000 RON – ginecolog;
• 100 RON – anestezist;
• 100 RON – moasa;
• 30 RON – asistente;
• 100 RON – neonatolog;
• 10 RON – infirmiere – igiena copilului;
• 5 RON – infirmiere – igiena mamei."
Iar mentionez ca nasterea in principiu, la spitalele de stat este gratuita iar tarifele de mai sus... sunt mai mult orientative pentru cei cu posibilitati. Si am intalnit destule mamici, care nu au avut posibilitati materiale, au nascut, ba mai mult decat atat, au fost ajutate de medicii cu care au nascut sa isi cumpere cele trebuincioase pentru bebei. Doamnele din jurul meu, marea lor majoritate, au nascut la stat... Unele dintre ele nu au avut bani sa dea conform celor mai sus insirate si s-au intors acasa sanatoase cu prunci sanatosi. Iar cele care care au avut, au avut grija sa lase un cate ceva cu cele trebuincioase pentru mamicile fara posibilitati... In fine, vreau sa subliniez faptul ca nu traim intr-o lume chiar asa "cainoasa"...
35 + Gabriel AMR 3 SAPTAMANI
de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!
ali24 spune:
va multumesc ptr raspunsuri
valy ma bucur ptr rezultatele tale de la eco
ada mai putin si mergeti acasa.eu zic ca e super daca bea deja 30 de ml
roxi numa in patuc nu am stat azi
m am plimbat de azi dimineata pana acum.am fost prin magazine sa mai vad daca am nevoie de ceva.am mai luat una alta.....mi am facut pedichiura,am fost la coafor...doar pensat nu am apucat ca nu a fost acolo cosmeticiana.deci am luat exemplul freedeliei parca(sper ca am nimerit o si de data asta)si m am aranjat in caz ca vrea bebele sa vinadelia tu pana nasti cred ca mai apuci o data sa faci toate astea
35+ amr 4 sapt+
rafael albert(25.05.2007)
ilenutza spune:
Am o fosta colega de salon care a nascut la 35 de sapt un baietel de 2300 fara probleme, ea cu ceza.
Si a vrut o anestezie epidurala cu cateter, auzise ea ca e mai buna cat a stat inainte de nastere la terapie, desi dr i-a zis ca mai bine isi face anestezie normala pt ca e mai buna.
Ea a insistat sa ii faca ce vroia, i s-a facut DAR desi efectul era imediat, cum treceau cele 3 ore era ca la inceput, avea dureri groaznice.Dupa o zi de la ceza a trecut pe anestezie normala care o tinea amortita tot timpul, mai simtea durere dar era OK.
I-a parut rau ca nu a tinut cont de parerea dr si a ascultat ce se vorbea in salon.
In fine, stiu ca se vb de anestezii pt ceza.
Freedelia , deci te stii cu musca pe caciula... prin urmare hai sa lasam fetele sa aiba si ele experientele lor.
Am ramas socata sa vad cat de naspa sunt unele asistente de la neonato la Municipal.Au terorizat-o pe amica mea, au tras de sanii ei, au dat lapte praf la copil pt ca vezi doamne nu lua in greutate, au pus-o sa se mulga asa ca in final a ajuns saraca sa se mulga si sa ii dea cu biberonul
Initial i-au spus ca nu are lapte, i-au dat bblui cu bibe lapte praf , apoi i-a venit laptele si nu sugea bb.
poate si din cauza ca era prematur nu are forta sa suga, nu stiu
As vrea sa va pregatiti pentru tot felul de situatii albastre, sa stiti ce vreti , sa nu va lasati manipulate si terorizate de niste proaste frustate, sa va faceti lectiile iar daca copilul este sub 37 sapt, adica prematur , sa vb cu consilieri pe aceste probleme care va pot ajuta.
Si in tot acest stres nu ii dadeau drumul acasa pt ca nu lua in greutate.Abia au externat-o dupa 6 zile de la nastere si bineinteles ca o data ajunsa acasa si-a revenit cu totul si luat si copilul in greutate.
Nu toate sunt naspa la neonato dar e de ajuns sa fie una care sa va demoralizeze.
Si asta stiu de la primul meu puiut care desi era nascut la 42 sapt. 3700 era mai puturosel si sugea mai greu.
Pup y all
Ile , mami de V si A ,