Vacanta la mare cu copil de 2 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Strict la intrebarea pusa: in Turcia, ca sa fii mai aproape de aeroport si sa fie plaja cu nisip: Lara sau Belek.
Eu prefer Belek-ul pt ca e o zona mai verde (sunt paduri de pini). Un hotel din lantul Papillon ar fi alegerea mea. Nu sunt cele mai scumpe si pe toti cei care au fost la diverse hoteluri i-am auzit dand de bine. Eu am fost la Papillon Belevile si am ales cazare in vilute (suntem satui de bloc). Anul asta, o prietena cu copii mici si care vrea calitate, a fost foarte multumita la Papillon Zeugma.
La All Inclusive-urile turcesti mancare e mult mai variata ca la Bulgari. Vei gasi raion cu mancare pt copii, gata pasata si fara sare si raion cu produse dietetice - fierte si fara sare. Cand erau copiii f mici (la 11 luni) am preferat sa iau cu mine un blender si sa pasez eu legumele si carnea fiarta de la dietetici si cu un mic adaos de ceva gustos de la mancarea obisnuita. La 1 an jumate le-am dar din mancarea adultilor. Vei gasi dimineata oua fierte, iaurt, gem si painici de toate felurile, la pranz/seara vei gasi pesti si produse la gratar, salate - si evident o gramada de alte chestii pe care tu hotarasti daca le dai sau nu copiilor. Mancarea nu are multa sare (dupa gustul meu ).
Toate cluburile au atat locuri de joaca "obisnuite" cat si tobogane cu apa, piscine pt copii. Seara exista disco pt copii si dac aiei si caruciorul cu tine, poti culca copilul in carucior si sa ramaneti si voi la spectacolul de seara, sau in vre-un colt retras cu muzica live si un pahar de ceva in fata.
Turcia o recomand cu avionul.

Despre Bulgaria nu am o parere la fel de buna si mai bine ma abtin. Dupa ce mai cresc copiii si nu mai sunteti atat de restrictivi la mancare si orar, va recomand Grecia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

noi am fost cand prima fetita avea 1 an si 2 luni in bulgaria - albena, foarte ok. apoi cu cea mare de 2 ani si un pic si cea mica de 4 luni in grecia, creta, si mai misto (cu avionul); apoi grecia-nisipuri, au vomitat, nu mi-a placut. apoi am descoperit blue beach - mamaia, au apartament cu 2 camere+bucatarie, mic dejun inclus, am gatit noi, ieri ne-am intors de acolo :)
cu copilas de 2 ani, la blue beach m-as duce. au site

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

bABY1320, am vazut in postul tau ca vrei liniste. Bulgaria (mai ales Nisipurile de Aur) no way! Noi am fost anul trecut cu bebe de 7 luni si a fost un chin sa gasim un loc unde sa nu urle muzica sau rusii / nemtii sa il putem adormi. E adevarat, nu suntem fani sistem all inclusive... Cand iti era lumea mai draga, copilul motaia si gaseam un sezlong la piscina sa ma relaxez putin, venea echipa de entertainment si ne saluta calduros, urland intr-un microfon. La masa, ce sa zic...mult si fara gust... Am fost si in Turcia, in Belek. Acolo poti muri de plictiseala. Am inchiriat o masina sa vedem putin imprejurimile si ...nimic. Alege un resort frumos daca alegi varianta asta pentru ca e cam tot ce vei vedea acolo. Serviciile din Turcia mi s-au parut net superioare celor din Bulgaria. Daca vrei liniste si atmosfera ok pentru copii iti recomand Kos - hotel Michelangelo. Eram insarcinata cand am fost acolo si atmosfera, peisajul si piscina pentru bebelusi super ok. De altfel, Grecia e mai safe in cazul unor probleme de sanatate decat Turcia si Bulgaria. Mancarea mult mai buna (desi poate nu atat de multa :) ), orasul are farmec si poti junge usor cu transportul lor in comun. Daca va hotarati sa mergeti cu avionul, recomand una din insulele grecesti - in topul meu, pe primele locuri sunt Santorini, Kos si Creta. Anul acesta noi mergem cu copil de 18 luni la noi, la mare. Inca nu stiu unde...sunt in cautari. Daca voi gasi ceva ok, iti spun. Am vazut ca spunea cineva de Blue Beach Studios - din ce am citit / vazut pe net mi se pare ok. Oricum, nu uita de geanta de prim ajutor si pastile pentru copil. Concediu placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

oarecum off topic, insa ce pastile e bine sa luam cu noi in concediu in Bulgaria, pt un copil de 2 ani si 8 luni?
o sa luam Nurofen pt. febra, insa ma gandeam in caz ca se strica la burta, ce ar trebui sa luam cu noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Noi anul trecut am fost cu baietelul de 1 an jumate in Cipru. Totul a fost ok. Mers cu avionul, am ajuns rapid fara probleme. Anul acesta la 2 ani si 3 luni kusadasi cu masina. Din pacate inainte de plecare cu 2 zile a facut o bronsiolita asa ca am plecat cu aerosoli si antibioticul dupa noi, in Turcia mi-a facut si o otita. Desi aveam la mine 2 sacose cu medicamente nu am avut curaj sa dau dupa ureche asa ca am ajuns la dr acolo. Mi-au dat ei tratament, asigurarea a suportat totul. Deci serviciile medicale turcesti au fost ok. La intoarcere in prima zi am ajuns la dr aici pt verificari si diagnosticul de otita pus de dr turc era corect. Legat de mancare la turci am avut de unde alege, oua, fructe, peste , pui, legume fierte sau la gratar, iaurturi de toate felurile, deci nu a fost nicio problema. Copilul s-a simtit foarte bine. Seara il adormeam in carucior ca altfel nu vroia sa intre in camera. Asa ca si eu as recomanda tot Turcia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ramonika, al tau e mic asa ca iei siropele. Pt raceala/febra Calpol (sau Eferalgan sau...ce varianta de paracetamol folosesti de obicei), Nurofen si supozitoare Novocalmin, termometrul. Pt burtica Metoclopramid (sau Coculine dac amerhi pe homeopat), Loperamid. Noi am avut la noi Augmentin (antibiotic). In plus am mai luat plasturi, creme de iritatii, "fas" de nas, picaturi de ochi (am luat Garasone pt ca au antibiotic si sunt bune si de nas daca mucozitatile se fac verzi ). Copiii mei n-au facut in viata lor otite asa ca de urechi n-am luat nimic. Poate pt tuse niste Stodal.Eu ti-am dat cateva variante, dar e preferabil sa iei exact produsul pe care il folosesti de obicei si in care ai incredere.
Daca cumperi anumite medicamente (exemplu antibioticul) vorbeste cu farmacista sa-ti caute unul cu termen lung pt ca mie mi s-a intamplat sa treaca anul si sa-l arunc nedesfacut (bine ca au fost copiii sanatosi).

Mergi la inceput