Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (14)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

fetelor, nu dati cu parul, insa mie personal amniocenteza mi se pare o investigatie total invaziva, cu risc mult mai mare decat beneficiile... doar in cazurile serioase, cand nu exista alta cale si e absolut recomandata o accept.
daca nu as cunoaste personal mamici care au patit-o, nu as comenta. o cunostinta a fost sfatuita de dr fara ezitare sa faca amnio pt ca ii iesise un risc crescut. a urmat sfatul, a facut amnio si la scurt timp a avortat un copilas care era sanatos. nu va spun ca si a doua oara cand a ramas i s-a facut aceeasi recomandare dar nu a mai ascultat si acum are o fetita sanatoasa.
acum, nu trebuie sa se intample nenorociri la fiecare amniocenteza, dar daca nu e musai, mai bine pas.
fiecare face cum crede ca e mai bine.
nu va suparati ca am intervenit.

vad ca scorul e strans. 8 la 8 deocamdata felicitari tuturor celor care au aflat ce e in burtica.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Buun, hai sa vedem care sunt cazurile in care este absolut recomandata amniocenteza din punctul vostru de vedere; facem sondaj de opinie.
Daca mama are o infectie, care daca ajunge la bebe il va transforma mai mult sau mai putin intr-o persoana cu dizabilitati, se pune?
Sau daca tatal are niste malformatii care nu se vor vedea neam la ecografie, se pune?

Sau si in cazurile astea ati merge pe NV (nevazute) si ati risca sa aveti o surpriza mai putin placuta la nastere?

E pura curiozitate, nu cititi printre randuri, pur si simplu vreau sa vad cum gandesc alte femei aflate mai mult sau mai putin in situatia mea. (adica pana acum m-am edificat ca eu fac parte dintr-un procentaj minoritar de insensibile la multe, si tocmai de-aia imi verific firul logic al gandurilor, ca poate voi, cu mai multe sentimente materne decat mine, vedeti si alte aspecte, pe care egoismul meu nu le va evidentia in veci)

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Salutare mamici, sper ca sunteti bine sanatoase si pruncii la fel.

Am lipsit motivat, am fost plecati 9 zile in Romania la nunta la sora mea, a fost super alaturi de cei dragi, vreme buna, toata familia adunata ca sa nu mai zic de papa bunnnnnn. cel mai tare a profitat fi-miu, mereu in centrul atentiei si alintat.
Ca orice minune ce nu tine mai mult de 7 zile acum back to reality la vant, ploaie si 15 grade...

Felicitari celor ce au aflat ce se ascunde in burtica, sa se nasca la termen, sanatosi si papaciosi!

La dublu test mi-au iesit analizele ok, risc de trizomie parca 1:770, imi amintesc cu fi-miu am avut risc si mai mic dar probabil cum am mai imbatranit. a zis doctorul ca numai in cazul in care era riscul mai mare de 1:250 se recomanda investigatii suplimentare.

Apropo de fratii mai mari, cand i-am zis lui Robin ca mai vine un bebe a parut destul de trist, dadea din cap zicand "nu bebe". Am abandonat subiectul, sa vad cum il readuc fara sa il mai supar in vreun fel. El la 2 ani nu mai e nici mic-mic dar nici mare sa inteleaga. O sa aplic ce sfaturi am auzit pe aici de la ocrotirea copilului cu privire la introducerea bebelusului in sanul familiei cand sunt frati mai mari, sper sa fie bine...

O zi buna tuturor si sa citim numai vesti bune!

Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 18s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Popi am vrut sa spun parerea mea dar gandul in sine ma infioara.Mi-e frica sa ma gandesc ce as face in situatia in care ar trebui sa fac amnio.
Asa ca iti tin pumnii vineri,ma gandesc ca nu ti-e usor sa te intepi in burta,sa stai cu sufletul la gura pana aflii rezultatul si asa mai departe. Sa dea DD sa fiti sanatosi toti 3(bebe,tu si al tau sot)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

Citat:
citat din mesajul lui IPopica

Buun, hai sa vedem care sunt cazurile in care este absolut recomandata amniocenteza din punctul vostru de vedere; facem sondaj de opinie.
Daca mama are o infectie, care daca ajunge la bebe il va transforma mai mult sau mai putin intr-o persoana cu dizabilitati, se pune?
Sau daca tatal are niste malformatii care nu se vor vedea neam la ecografie, se pune?

Sau si in cazurile astea ati merge pe NV (nevazute) si ati risca sa aveti o surpriza mai putin placuta la nastere?

E pura curiozitate, nu cititi printre randuri, pur si simplu vreau sa vad cum gandesc alte femei aflate mai mult sau mai putin in situatia mea. (adica pana acum m-am edificat ca eu fac parte dintr-un procentaj minoritar de insensibile la multe, si tocmai de-aia imi verific firul logic al gandurilor, ca poate voi, cu mai multe sentimente materne decat mine, vedeti si alte aspecte, pe care egoismul meu nu le va evidentia in veci)

gogoasa hormonizata

am inteles ca la voi sunt multe malformatii in familie si mai e si infectia ta ...probabil ca multi medici ti-ar recomanda amnio...acum decizia e a ta si a sotului...oricum chiar daca doame ferste se descopera ceva(chiar si cu amnio nu e sigur 100 % rezultatul deci ai mare grija), tot nu cred ca ai putea sa mai schimbi ceva..poate doar sa va pregatiti din timp psihic....dar o sa fie bine..hai nu mai stresa bb acum..ati luat decizia , ne rugam pt voi ...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Hello, cucuietele
Bubulici, de molipsire stare de bine
Popics, eu zic ca esti cam indreptatita asa, nu stiu cum sa zic... Cred ca oricare dintre noi spera sa nu fie cazul la ea sa faca amnio si se bucura ca nu este in situatia sa ia o hotatare.
Eu cel mai probabil in situatia ta as face amnio.
Cand eram in "santier" lucrand la citeam odiseea de mai-iunie 2012 si acum mai citesc bulgarasii. O sa-ti fac un rezumat
La mai-iunie au fost cateva fete care au facut amnio, nici una nu a avut probleme dupa. Trebuie sa te odihnesti, sa stai linistita. Interventia in sine nu e grea si nici dureroasa. Se face o ecografie inainte. Una dintre fete povestea ca s-a ferit din calea acului, nu mai stiu cum a vazut (am citit in februarie si intre timp m-a lasat si memoria). Fata asta avea risc de SD de 1:3, din cauza varstei, imaginati-va ce a fost in sufletul ei. A facut tot posibilul sa-si pastreze calmul pana la aflarea rezultatelor, care au fost foarte bune, din fericire. A nascut un perfect.
La bulgarasi este (si sper sa fie pana la sfarsit) o fata care era insarcinata cu al doilea copil anul trecut. Tot din cauza varstei a facut toate investigatiile genetice si nu numai posibile si, evident, amnio. La putin timp dupa a inceput sa aiba contractii. A stat in spital, cu tratament. s-a nascut la 25 saptamani, a stat intubat tot timpul, a fost un mare chin pentru amandoi. a trait 2 luni. Nu stiu care au fost rezultatele testelor si nici al amniocentezei.
Este o poveste peste care am dat din intamplare, nu vreau sa va intristez.
Acum ea este insarcinata din nou si nu are de gand sa mai faca nici un dublu, triplu, cvadruplu test, amnio, nimic, nimic. Incearca sa ia fiecare zi asa cum vine, este speriata de orice durere, junghi, perioada in care nu are greturi, orice. Va dati seama ca va putea fi linistita abia dupa ce va naste, eu sper sa fie totul bine de data asta.

pe toate, pe toate!

Onutz 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Fetelor iou acum m-am intors de la medic..
cica secretiile mele colorate ROZII din cand in cand sunt pt ca am placenta posterioara marginala.. se mareste uterul, se mareste si placenta si se aseaza acum.. daca ma rog Domnului, va lua o pozitie frumoasa si se va ridica.... pana atunci nu imi ramane decat sa ma rog sa nu coboare de tot spre col..acum e la ff mica distanta de col, de doar 0,8 cm..de aceea am secretiile alea.. normal ar fi trebuit sa fie la 2 cm cica..cam toate trecem si prin faza asta in care placenta se lungeste si se aseaza numai ca la unele nu apar secretiile..eu sunt printre cele cu secretii si sper sa se ridice cum e normal; colul insa e lung si inchis de 4 cm si ceva. cica nu am placenta previa, cica sa nu ma ingrijorez..sa ma rog sa se ridice si aia e..natura isi va urma cursul..dar am citit pe net dupa ca p;acenta preva e cam aceeasi cu placemta jos inserata:)) nu mai inteleg nik..in fine..probabil pt ca placenta pevia se pune ca diagnostic dupa 24 de sapt..habar nu am..
asa ca nu imi ramane decat sa ma rog sa se ridice usor cum ii e cursul firesc.

nu mai am voie contact sexual clar..pana la noi ordine cu privire la placenta...in rest nu mi-a zis altele... oare am voie sa ma mai plimb? sa stau pe scaun la birou? sau mai iau oare utrogestan..de asta imi pare rau ca am uitat sa intreb..ce fac cu utrogestanul..il mai iau sau nu..offfff
Doamne ajuta de acum..

pS: vestile bune: bebe e f bine.. si e mai mare cu 3 zile {deci a castigat in avans de la prima ecografie de pronuntare sarcina (cand era mai mic cu 3 zile conform ovulatiei si trebuia sa nasc pe 2 dec} si pana acum: 6 zile! s-a modificat si DPN la 24 noiembrie) tare asta! macar bebe se hranbeste si e voios! Doamne ajuta!
in plus mi-a masurat IR doar pe artera ombilicala si fata de acum 2 sapt s-a mai micsorat..de la 0,7 la 0,6.. e de bine, nu>

vineri am ecografie doppler la un eografist..sa vedem ce mai zice si acolo medicul ala.

16+
posesoare 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 3 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 3 NO SPA pe zi, la nevoie;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Hmmm, eu sunt dupa trei reprize de vomat, asa ca starea mea de relaxare e in balanta pentru vreo ora..Fac haz de necaz, probabil ca e clar ca bebele s-a saturat de branza cu rosii, dar numai asta a cerut in ultima luna, ca m-am saturat si eu! Bine ca s-a pronuntat, macar sa stim care-i treabaAsa ca profit de starea asta bleah ca sa mormai ce am de mormait.

Popicica mea, tu, asa cum zice si Onutz, esti indreptatita sa faci amnio, ca ai ceva dubii in radacini, sa zic asa, numai ca eu, la cei 42, cu toate recomandarile, nu as face-o..Si cum zic fetele, fara sa vreau sa sperii sau sa intristez pe cineva, sunt cazuri si cazuri.

Prietena la care va povesteam ca am fost in vizita duminica sa il vedem pe bebe- a pierdut 6 sarcini inainte de a-i avea pe cei doi baietei.Ultimele trei pierdute la ammio.Si de asta si ea a spus ca de data asta nu mai face nimicutza si nu a mai facut- iar bebele e frumos si sanatos tun.Un scump si un dragalas mancacios si cuminte.

Pai mai dragelor, pe bune, cam cate amnio, mutatii, gene de nu stiu care, analize nebune, eco- au facut bunicile, mamele noastre? si ? nu sunteti ok? nu aveti parinti ok?sincer, eu sunt pentru eco si analizele de rigoare (esentialele, nu rupt firul in 16),+ faza cu masurat colul si vazut pozitia placentei-dar atat!- fiindca (asa cum spunea cineva) la nici un cabinet nu o sa vi se spuna sa NU faceti, la halul de scumpetaraie cat sunt analizele!! pai doar din asta traiesc si ei!

Vedeti si voi foarte bine: mergeti, le faceti si rezultatele sunt super ok.Sau apar niste cifre si nr. ciudate pe care nu stiti unde sa le incadrati,nenea dr zice ca trebuie aaaalte analize.ok, cand sa fiti linistite daca 9 luni faceti nani numai asteptand rezultatul analizelor facute ieri, acum 5 zile, o saptamana, etc?

Normal ca sunt ok rezultatele, de ce nu ar fi? Organismul asta e o minune si isi vede de treaba, aveti incredere, oferiti-i si un pic de incredere- si lui si lui bebe, ca de aia munceste de zor acolo, sa creasca..

Una e cand sunt cazuri grave si sarcini ce trebuie ajutate sa ajunga la termen si alta cand ne gandim in fiecare zi ca poate bebe nu e bine si mai facem niste analize, sa vedem ce mai apare..

Gata, am fost cu gura mare, dar asta sunt, vorba lui Popi.Eu vreau sa fac ce trebuie si e necesar, insa nu vreau sa devin laborator de experimente, asa ca sunt ok asa cum sunt acum.Si gagalici e ok si el, nu se plange.Creste.Danseaza.Face gimnastica,trage de cordonul ombilical, inghite lichid, se da peste cap, doarme de rupe (si eu as profita in locul lui), isi mareste casuta si asteapta ca mami lui sa fie linistita, fericita, calma, vesela si sa il primeasca cu bratele, inima si sufletul deschise.

Si Popi, eu cred ca nu creeaza probleme, ci deschide poarta catre un alt drum.Greu la inceput, dar veti vedea ce minunat are sa fie dupa!!

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bubulina42

Hmmm, eu sunt dupa trei reprize de vomat, asa ca starea mea de relaxare e in balanta pentru vreo ora..Fac haz de necaz, probabil ca e clar ca bebele s-a saturat de branza cu rosii, dar numai asta a cerut in ultima luna, ca m-am saturat si eu! Bine ca s-a pronuntat, macar sa stim care-i treabaAsa ca profit de starea asta bleah ca sa mormai ce am de mormait.

Popicica mea, tu, asa cum zice si Onutz, esti indreptatita sa faci amnio, ca ai ceva dubii in radacini, sa zic asa, numai ca eu, la cei 42, cu toate recomandarile, nu as face-o..Si cum zic fetele, fara sa vreau sa sperii sau sa intristez pe cineva, sunt cazuri si cazuri.

Prietena la care va povesteam ca am fost in vizita duminica sa il vedem pe bebe- a pierdut 6 sarcini inainte de a-i avea pe cei doi baietei.Ultimele trei pierdute la ammio.Si de asta si ea a spus ca de data asta nu mai face nimicutza si nu a mai facut- iar bebele e frumos si sanatos tun.Un scump si un dragalas mancacios si cuminte.

Pai mai dragelor, pe bune, cam cate amnio, mutatii, gene de nu stiu care, analize nebune, eco- au facut bunicile, mamele noastre? si ? nu sunteti ok? nu aveti parinti ok?sincer, eu sunt pentru eco si analizele de rigoare (esentialele, nu rupt firul in 16),+ faza cu masurat colul si vazut pozitia placentei-dar atat!- fiindca (asa cum spunea cineva) la nici un cabinet nu o sa vi se spuna sa NU faceti, la halul de scumpetaraie cat sunt analizele!! pai doar din asta traiesc si ei!

Vedeti si voi foarte bine: mergeti, le faceti si rezultatele sunt super ok.Sau apar niste cifre si nr. ciudate pe care nu stiti unde sa le incadrati,nenea dr zice ca trebuie aaaalte analize.ok, cand sa fiti linistite daca 9 luni faceti nani numai asteptand rezultatul analizelor facute ieri, acum 5 zile, o saptamana, etc?

Normal ca sunt ok rezultatele, de ce nu ar fi? Organismul asta e o minune si isi vede de treaba, aveti incredere, oferiti-i si un pic de incredere- si lui si lui bebe, ca de aia munceste de zor acolo, sa creasca..

Una e cand sunt cazuri grave si sarcini ce trebuie ajutate sa ajunga la termen si alta cand ne gandim in fiecare zi ca poate bebe nu e bine si mai facem niste analize, sa vedem ce mai apare..

Gata, am fost cu gura mare, dar asta sunt, vorba lui Popi.Eu vreau sa fac ce trebuie si e necesar, insa nu vreau sa devin laborator de experimente, asa ca sunt ok asa cum sunt acum.Si gagalici e ok si el, nu se plange.Creste.Danseaza.Face gimnastica,trage de cordonul ombilical, inghite lichid, se da peste cap, doarme de rupe (si eu as profita in locul lui), isi mareste casuta si asteapta ca mami lui sa fie linistita, fericita, calma, vesela si sa il primeasca cu bratele, inima si sufletul deschise.

Si Popi, eu cred ca nu creeaza probleme, ci deschide poarta catre un alt drum.Greu la inceput, dar veti vedea ce minunat are sa fie dupa!!

16 +

Bubu ce-i cu vomitatul asta? Ma laud ca azi am vomitat de dim asa usor,am fost foarte bine.Ce o fi cu mine? Nu zic hop pana nu sar,sunt patita
Mamide2 tot la Iosup ai fost?Eu pt morfo de trim II ma duc la Dr Albu Dragos,nasa mea a nascut cu el si e foarte profi,are rabdare la eco.Dureaza ecografia 40min-1ora nu ca la Medicover 15minute.O sa fie bine cu placenta,bine ca ai fost sa vezi de ce ai scurgerea rozalie.
Popi eu am o colega care a facut DT si TT,risc mare de Down si a facut amnio.Intr-adevar bebe avea Down(demonstrat si la amnio si la autopsie) si i-a provocat nasterea la 18sapt,a fost chinuitor,oribil dar in 6luni se va reface si va putea incerca din nou.Varsta e din nou problema,are 38 ani.Dupa amnio nu a avut nici o pb,doar rezultatele au fost problematice.

Si eu as vrea sa ma feresc de toate relele,sa imi astup urechile cand aud de probleme in sarcina dar nu pot.Asa sunt eu,ma informez si de bune si de rele.Bebelusul nostru e mult dorit si asteptat si ne dorim sa fie sanatos si atat.E cel mai important,daca nu e nici noi,nici el nu vom fi fericiti.
Deocamdata ma bucur de ce am un bebelus pe drum,un sot minunat,o familie sanatoasa si prieteni,un job ok in care primesc respect,o lista intreaga de lucruri bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Dana, nu stiu, la mine chiar e surpriza, ca la mine nu prea a fost, decat rar.. oricum, inca nu mi-am revenit si am asa un feeling ca inca nu am sarit hopul pe azi,mai urmeaza..pacat ca luasem si pastilele..

La mine s-a intamplat de fiecare data cand am gustat ceva ce nu ii placea/sau nu ii mai placea.:zacusca, peste, suc de portocale, branza cu rosii azi, lapte normal..
Asa ca eu o iau ca pe o modalitate bebelicioasa de a-mi spune "stop cu asta!"Nu de alta,dar chiar ma gandeam dimineata cat de bine ma simt si ce stare super am dupa un somn bun si cum am ajuns la job-bum! -la baie direct!hmmm, cred ca nu i-a ajuns portia de mangaiat din dimineata asta, ca a fost pe fuga

16 +

Mergi la inceput