Cursuri inot - recomandari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Hai sa va povestesc si aventura noastra la inot.
Am fost la mare, copilu super incantat de apa, fara pic de frica, cu colac, aripioare...chiar fara nimic in apa marii....
Venim acasa si a doua zi facem turul tuturor locatiilor din apropierea extinsa a casei . In functie de locatie, conditii, program, antrenor.. alegem Lia Manoliu, seara de la 7 (deh, in cursul zilei nu prea are cine sa-l duca), in bazinul exterior. Merge 3 zile - incantare maxima - ce sa va spun ca era incatat nevoie mare. A patra zi...ma suna sotul ca s-a trezit copilul si il doare urechea, fuga cu el la Gr Alexandrescu (ca daca zice copilul ca il doare, apai chiar il doare ,al meu are o toleranta mare la durere si la boala in general) unde ce sa vezi, are otita! dar nu de la inot ci de la infectie mai veche in nasuc...care nu a fost eliminata (ca nu i-a curs nasul) nici tratata - ca nu prea prezenta simptome...asa ca pas inot. Dupa o saptamana, mergem la pediatru sa luam trimite la orl sa facem totusi ceva investigatii...pune pediatrul stetoscopul pe el, oops, "copilul asta are pneumonie". Dupa 10 zile de antibiotic si siropele , picaturi si alte minuni, cica suntem bine acum, conform pediatrului. Maine mergem la Orl, sa vedem ce si cum.
Si acum vine si intreb, daca ne zice ca e ok, sa il mai duc la inot? Ca face 8 ani maine poimaine...mi-e sa nu se simta "prea mare" la anul (si anul asta era printre cei mari, dar asta are si avantaje, ca putea colabora cu antrenorul foarte foarte bine) sau sa nu mai fie asa de incantat...prinsesem si ore la un antrenor bun...
Sa va spun ca am vazut niste pusti de 5 ani inotau de parca in apa se nascusera! Eu care ma duc ca toporul la fund in secunda doi...ma uitam la ei si nu imi venea sa cred.
Asta e. Macar sa fie bine maine, la controlul ORL ( la urgenta ne-au zis ca are si ceva dopuri de ceara in urechi).

Adelaki, si eu am strans din fund la greu...plus ca pe fata aveam intiparit un zambet (cam tamp cred, uneori) asa, pt copil...dar cand il vedeam cat ii place si ca nu are pic de teama...plus ca in orice clipa poate sari antrenorul in apa dupa el... aia mici erau cu colac, el nu avea...eram curioasa sa vad ce progrese fac copilasii...erau acolo de la 4 ani la 8, amestecati, pe o bucatica de culoar (nici nu aveau nevoie de mai mult, sincera sa fiu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Anka, sanatate multa, asteptati sa va faceti bine si mergeti din nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Anka, sanatate multa! Va faceti bine si reluati. E pacat, daca tot ii place. In plus, cand se face frig intra inauntru.
Baiatul meu mai mic e pestisorul familiei. Acum are 6 ani jumate si deja a inceput sa adune medalii. Anul trecut l-am dus sa invete sa inoate si in toamna l-am pus sa aleaga un sport de care sa se tina. A ales inotul si se pare ca i se potriveste.
Despre Lia Manoliu nu am informatii proaspete, insa pot face o oarecare comparatie intre interesul pe care si-l dau cei de la Aquateam versus Olimpia.
La Olimpia mi se pare ca urmaresc doar stors bani cat si de unde se poate si atat. Nici macar program mai lung nu au. Seara la 8 deja e totul inchis pt public iar bazinul ramane liber pentru niste smecheri cu masini de fitze. Culmea e ca nici macar sportivii legitimati la club nu au acces la aceasta piscina. Mi s-ar fi parul normal ca cei de la sectia de inot sa faca antrenamentele aici (nu inchiriind la Lia Manoliu) iar cei de la alte sctii sa aiba ceva facilitati (mai ales cei care au nevoie de recuperare fizica dupa participare la concursuri, accidentari).
La Aquateam, desi conditiile de la vestiare sunt mai basic (comparativ cu Olimpia), interesul pe care si-l dau antrenorii e de nota 20. Lucreaza baietii aia de dimineata pana seara si atata rabdare n-am vazut. In weekenduri, in sezonul competitional, bat tara cu copiii la concursuri. Pleaca cu autocarul cu echipa si pe perioada weekendului respectiv sunt mama si tatal sportivilor (unii sportivi chiar mici 6-7 ani). In vacante - tabere cu copiii de la performanta. Aici chiar se demonstreaza provebul cu "omul sfinteste locul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabymar spune:

Buna,

Eu locuies in cartierul Pajura, as fi dorit sa il dau pe cel mic la inot, are 7 ani si este cam mic de inantime, imi puteti spune unde ar fi mai usor sa il duc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pentru zona Pajura ar fi Floreasca, Tineretului sau la scoala 3 (pe Titulescu) la CSS Pajura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Noi...tot intr-o ureche suntem. Nu ii trece si pace. Cica trebuie sa il operam de polipi si i se va elibera presiunea din urechi...va elimina lichidul ...habar n-am. O facem si pe asta ce sa facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Imi pare rau. Sanatate multa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

De pe la ce varste v-ati dat copiii la inot? Dr. mi-a recomandat dupa 4 ani din motive psihologice (ca se poate speria, ca bla-bla).
Nu spun ca n-o fi asa regula, dar fiecare copil e diferit si bucata mea de prunc de 2 ani a cazut in apa, a sarit in apa, a luat apa la bord si in maxim 5 secunde revine in bazin.
Asa ca ma gandeam ca daca ii place atat, sa il duc la o balaceala undeva, poate cu un instructor, ceva. Nu e vorba de activitate la varsta lui, daca s-o plictisi, asta e. Cat ii place insa...

Aveti idee de preturi? eU AM GASIT PE LA 6-8OO DE LEI LUNAR. (Scuze de caps)
Mersi de sfaturi. Anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Am dat-o eu la inot acum o luna, la 2 ani si 11 luni practic. Pentru ea a fost un fel de balaceala usor organizata. Eu sunt multumita ca ii place, ca intra cu placere in apa, ca nu se sperie, cam asta am urmarit.
Progresele nu sunt remarcabile intr-o luna, ca nici ea nu a fost foarte muncitoare, ca sa zic asa. Adica am ajuns sa bagam capul in apa si sa facem bulbuci (ea zice ca face scufundari ), da din picioare corect, din maini mai putin. Nu mai are de mult colac, numai niste aripioare desumflate ca suport moral si bagheta. Stie sa se foloseasca de pluta.
Si ii place de nu mai poate la jacuzzi. Ala era premiul daca era cumintica si nu facea prea multe fitze.
Noi am fost la Omnix, in spate la Metro Voluntari. A mea de aprox. 3 ani si verisoara-sa de 8 ani, antrenor personal, 12 sedinte a cate o ora, 300 euro.
Spre deosebire de buburuza mea, verisoara-sa in astea 12 sedinte, pornita de la zero, inoata fara nimic. Nu strabate canalul manecii, dar nu se ineaca. Culege cercuri aruncate pe fundul bazinului.
Le-a placut foarte mult si antrenorul a fost foarte, foarte suportiv. Chiar s-a descurcat admirabil cu ele, avand in vedere si diferenta de varsta.


Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Uau, ce prompt, multam fain!

Eu nu vreau progrese efectiv, o balaceala organizata ar fi super! Vreau un instructor pentru ca, ma gandesc, el ar trebui sa stie de ce e pregatit copilul raportat la varsta pe care o are, eu nu stiu asta si nici nu as putea sa organizez asa bine balaceala...
Nici eu nici tac-su nu suntem vreun sportiv... :D

Oricum, daca in jumatate de an ar ajunge sa bage capul in apa cu ochii deschisi, mie mi s-ar parea extra! Sau sa se tina la suprafata, nu conteaza cat de corect ar da din ce... :))
Mie imi pare mult ce progrese a facut copilul tau!

Pretul tau e mult mai bun decat ce am gasit eu, e insa cam departe... Daca totusi ai vreun sait, da-mi un semn pe PM, nu e de neglijat, depinde de orar.

Mergi la inceput