Credeti ca exista ingeri?(2) SPLIT

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

No,acum eu nu inteleg o chestie.

Vad ca fiecare dintre cei de aici(ma refer la Michelle,Katya,Mihai si inca vreo doi useri)sunt de culte diferite,catolic,ortodox,si alte culte(secte?).Nu stiu cum sa le spun.

Bun.Entitatea,spiritul superior,ceva-ul ala cu care toti suntem de acord ca exista,nu e de aceeasi natura?Indiferent cum il numiti?
Eu cred ca Dumnezeu e unul singur si este peste tot,fara sa fie nevoie de intermediari.E si langa apa si sub o piatra...nu cred ca trebuie sa strig toata ziua numele ca sa fie langa mine.Sa nu iau in desert numele Domnului.

Eu cred in el,asa cu pacatele mele cum sunt eu,si nu prea merg la biserica deoarece nu sunt sigura ca un preot poate asigura mai bine decat ruga mea sincera comuniunea cu Dumnezzeu.

Conteaza mai mult faptul ca un pacatos zice"doamne iarta-ma sau doamne ajuta decat sa stai cu baticu`n cap in fata popii care duce pomenile(colacii si altele)la gospodaria lui.

Capul acoperit cu care se intra in biserica nu e baticul e credinta,Intri crezand te rogi si pleci.Nu precizeaza nicaieri ca trebuie sa ai batic pe cap.E exemplu,of course.

no offence

Si ca sa fiu in ton cu subiectul....unde era ingerul copilului meu cand i-a fost varsata cafeaua clocotita pe cap,obraz,umar?


Si inca o intrebare.Nu cumva,avand in vedere faptul ca ,de-a lungul istoriei,religia,sa recunoastem a fost o metoda de a convinge masele sa faca anumite lucruri.Ma intreb,nu cumva ce stim noi este ceea ce au vrut cei din cler in Evul mediu,in istorie sa stie oamenii?Nu cumva noi luam de bun ceea ce ei au transcris in asa fel incat sa le mearga lor bine?


Madalina


Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."


ii proteja ochii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pai asta nu pricep eu..de ce treaba e facuta pe jumatate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

Pot fi eu judecat cu judecata voastra? Numai daca sunteti niste sfinti. Nu ne cunoastem trecutul, va rog sa intelegeti ca nu e bine ca sa ma judecati. Nu sunt reprezentantul Bisericii Ortodoxe, ca nu m-a trimis special, insa orisicare particica din Biserica Ortodoxa are prioritate de judecata asupra spuselor mele dovedindu-ma intru adevar sau in inselare.

greierasei: pentru ca m-au ajutat Katya si PQ007 le multumesc si zic ca au raspuns ei pentru mine; nici nu ar trebui sa dam atentie la “ciresele” dvs. ieftine aduse de pe la “Braila”; ce valoare au aceste “cirese”, pentru oricare sens pe care incercam sa il definim?

De asemenea, afirmatia

“Biserica Catolica este cea mentionata in scrieri inca din anul 107 (nu ca ar fi fost asta titlul ei) ci pentru ca asa incepusera sa o numeasca, nume care a ramas. Odata cu Constantin, care isi muta resedinta imperiala in Noua Roma (Constantinopol) am putea vorbi despre o ramura de rasarit a bisericii catolice.”

este o inventie (cum puteti sa fiti atat de nesincera si cu noi si mai ales cu dvs); o minciuna (a aratat Katya ce inseamna de fapt cuvantul catolic si Biserica catolica). O sa mai adaug ca “ramura” de rasarit a bisericii catolice despre care vorbiti nu este o ramura, ci tulpina. Teritoriile in care Coranul dicteaza vietile oamenilor (Siria, Iran, etc) in ziua de astazi, erau crestine (ORTODOXE) inainte. Vezi in legatura cu aceasta pe Sf. Isaac Sirul (Sirianul), Sf. Efrem Sirul, Sfinti ai Bisericii Ortodoxe si multi alti Sfinti si traitori crestini si Biserici din acele teritorii de est. Angajand logica, daca era vorba numai despre o ramura de rasarit a bisericii catolice, atunci rezulta ca si estul ar fi fost controlat de catre papa (brrr). Nu pot aprecia cugetarile extrem de fisurate, dar mai ales inventiile si viclenia. Iar rastignirea lui Hristos pentru a doua oara - de catre mine, desigur - nu o pot vedea ca pe altceva decat ca pe o ura neasemuita si o smintire periculoasa trimisa de la diavol in gandurile dvs. Ramane acum sa vedem ce va crede Dumnezeu despre asta, insa eu v-am iertat. Daca mai insistati sa spuneti nenorociri fara sens ca cele de mai inainte, in loc de a intreba frumos, o sa ma obligati sa va dovedesc ca n-am mintit cu nimic in cele spuse.

michelle-usa spune neadevarul in continuare, sustine ca exista crez la secta baptista, in care Sf. Treime ar fi descrisa in acelasi fel ca in crezul de la Biserica Ortodoxa – dupa ce am aratat mai inainte ca nu e nici pe departe asa; uitandu-ne iarasi la declaratia de credinta a baptistilor pentru care am pus link mai inainte, nu e mentionat nici un crez acolo; si nici in alte parti. Deci spune neadevarul din nou. Daca eu sunt mincinosul sau am gresit, va rog postati link cu crezul credintei baptiste sa vedem si noi. Si va rog sincer si cu frica mare de dvs., in vederea nesmintirii oamenilor sa nu mai scrieti inventii fara nici o dovada scripturistica precum ca “satan are acces la Dumnezeu” si altele.

@a_alinta
Va multumesc pentru recomandare, o sa incerc sa mai gasesc timp.

@Laura25
Am mai incercat sa editez din mesaje pt. ca mi s-a spus ca sunt dezlanate etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

@eumada
"Entitatea,spiritul superior,ceva-ul ala cu care toti suntem de acord ca exista,nu e de aceeasi natura?Indiferent cum il numiti?"

Cu unii jucam sah si s-a vazut ca am jucat mereu cu piesele albe. O sa joc putin cu cele negre acum, impotriva mea, in sensul ca o sa intram cam pana la glezne in apele diavolesti, pentru a incerca a raspunde la intrebarea de mai sus, pentru ca altfel nu cred ca se poate. O sa asezam ochii femeii dansatoare, cu atentie si precautie, in mintea noastra; sa vedem ce anume vede dansatoarea din clipul dat mai inainte; iar eu va spun foarte serios ca lucrurile acestea pot sminti rau, daca nu stiti ca in inchipuirea lor, diavolul si duhurile sale apar ca fiind Dumnezeu.

La ce se gandeste femeia care danseaza? Ce ii umbla acesteia prin ganduri? Nu am facut nici o gluma mai sus cand am zis ca il vedeti pe diavol, privind ritualul femeii. Daca studiati arta azteca si in general sud-americana, motivele si figurinele din aceasta arta, apar, cel putin fiind spus, ca extraterestre. M-am uitat in aceasta privinta la exponatele din Pre-Columbian Gold Museum, San Jose, Costa Rica. Cateva triburi din America de Sud, de prin Siberia si alte locuri, lucreaza mana in mana cu diavolul si cu ingerii lui. Am vrut a va arata, pe cat posibil, unde anume se gaseste diavolul (direct, fara gres) printre oamenii sai:

Iata, aproximativ, descrierea a ce vede femeia sau altcineva de la tribul cu pricina, ai carui preoti (Curanderas parca se cheama) slujesc pe diavol:

“Vad “icoane” si imagini cu lucruri precum un vultur stilizat – toate imi aduc aminte de incasi sau poate de arta religioasa egipteana veche. Aceste imagini se misca si evolueaza continuu in anumite feluri. Sunt ca niste decoratii pentru locul in care fac ritualul. Corpul se vede transparent, vad lucruri ca viermi/serpi inauntrul picioarelor mele si nu realizez ca sunt de fapt in picioarele mele. Aceste lucruri nu sunt naluciri, sunt reale, prezente in continuu, si au claritate perfecta. Ceea ce vad este realitatea pura, nu o aproximare facuta de mecanisme de perceptie. Se vede o lumina alba. Lumina e asa de puternica si frumoasa incât incep sa plang necontrolat. Stiu ca vad aceeasi lumina alba pe care oamenii o descriu atunci cand mor. Este sursa intregii constiinte. Este omniprezenta, eterna, si, pe cat posibil, cea mai buna descriere a lui Dumnezeu care se poate imagina. Acesta trebuie sa fie Dumnezeu. Simt cum sufletul meu se conecteaza la un ocean de lumina, si lacrimi imi curg pe obraji vazand intreg universul, cu galaxii si toate.

Am intrat in contact direct cu entitati multiple, hiperdimensionale, care se numesc duhuri sau ingeri. Unele duhuri au calitati umane, si multe imi intra in corp, si le pot simti; Simt cum cele mai multe ma vindeca, desi unele vorbesc in limbi exotice pe care nu pot sa le inteleg. Unele duhuri nu au infatisare umana deloc, si daca as incerca sa ghicesc, as putea spune ca sunt duhuri de plante (asa mi s-a parut). Unele duhuri sunt responsabile pentru existenta noastra, in sensul ca parca ar juca un rol foare activ chiar intru desfasurarea momentului prezent. La inceput credeam ca sunt naluciri, ca asemenea prezente sunt ridicole. Dar dupa ore de observare si analiza a lor, am ajuns la concluzia rationala, semi-empirica ca sunt reale. Totusi, trebuie sa subliniez ca nu exista cuvinte adecvate descrierii lor, si cele mai multe dintre ele erau simtite, nu neaparat vazute, cel putin nu in sensul traditional.”

Pierdeti din sensul Adevarului, si va indreptati gresit, cautand "entitatea,spiritul superior, ceva-ul". O singura cautare va trebuie si o singura gasire: Biserica. De acolo pornesc toate cautarile cu succes ale Vietii.

Am vrut a arata ca multi oameni alearga dupa entitati, spirite, lumina diavoleasca si le gasesc, in cel mai direct mod. Numai ca nu e lumina mantuitoare, ci ucigasa.

Eu nu stiu cum este, sa muriti cate putin in fiecare zi, din cauza evenimentului intamplat cu fetita si cafeaua, pentru mine asemenea suferinta se revarsa cred peste ceea ce as putea suporta, insa o data cu faptul implinit, nu pot intelege decat asa, ca valoarea unor lucruri de neatins, dinauntrul nostru, depaseste cu mult pe cea de dinafara, iar asa fetita dvs. este cu mult mai frumoasa in fata lui Dumnezeu decat fetita mea si decat celelalte fetite. Cred ca nemasuratele suferinte prin care au trecut Sfintii Bisericii pot ajuta orice suferinta pe care o avem, numai noi sa vrem sa nu luptam de unii singuri. Citez (trad. din eng) din Istoria Bisericii de Eusebiu (despre unii mucenici care s-au sfintit, nelepadându-se de Hristos in fata torturilor romanilor):

“Ce fel de cuvinte ar fi indeajuns pentru a aminti curajul eroic al fiecarei torturi? A fost data libertate celor care au dorit sa ii insulte, si cativa i-au lovit cu ciomege grele, altii cu bete, cativa cu biciul, altii cu chingi, si iarasi altii, cu capete de funie. Spectacolul acestor grozavii se schimba constant si era de nedescris dintr-un capat in altul. Unii, cu mainile legate la spate, erau atarnati in spanzuratoare si mainile si picioarele lor erau trase in parti opuse de catre masinarii speciale. Apoi torturile continuau asupra fiecarei parti a trupurilor lor neajutorate - nu precum cu criminalii carora li se aplica instrumente de “corectie”, pe laturi numai, insa - chiar la burta, picioare si obraji. Altii fiind spanzurati de mana de cate o grinda, grinda era apoi repede ridicata: nici o agonie nu poate fi mai oribila decat intinderea incheieturilor si a membrelor. Altii erau legati de stalpi, cu fata la stalp, cu picioarele neatingand pamantul, iar greutatea corpului strangea funiile mai tare si mai tare. Toate acestea ei au indurat, nu numai atunci cand guvernatorul ii schingiuia, ci aproape toata ziua. Cand guvernatorul se ducea catre alt grup, lasa subordonati oficiali ca sa pazeasca primul grup, in cazul ca cineva ar ceda torturilor si s-ar lepada de Hristos. I-a instruit sa adauge fara mila la legaturile lor, si apoi cand erau la ultima suflare, sa ii desprinda si sa ii duca departe.”

Istoria Bisericii de Eusebiu din Cezareea – din cap. “De la Diocletian la Maximian”

Si va mai e rusine de un simplu batic? Baticul ar trebui sa fie smerenie in fata lui Dumnezeu, si mandrie in fata oamenilor.

“Nu precizeaza nicaieri ca trebuie sa ai batic pe cap.”

"Iar orice femeie care se roaga (…) cu capul NEACOPERIT, îsi necinsteste capul; caci tot una este ca si cum ar fi rasa."

Epistola întâia catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 11:5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaiTexas spune:

Multumesc, meritam avertismentul

(presupun ca a zice despre biserica sa ca este o baba (frumoasa) e mult mai rau decat cum a spus michelle despre biserica mea ca e moarta (si corupta))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. E un esec in dialog nu o chestiune de multumire.
2. Ar fi bine sa realizati exact ce anume reprezinta un avertisment, nu este o floare de purtat la butoniera, ceea ce este precizat in regulamentul de utilizare este absolut aplicabil pentru toti si la acest capitol.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Mihai, te dai mare credincios, dar pe langa faptul ca esti foarte intolerant mai esti si agresiv.

PS: Mie mi-a placut atat cantecul din link, cat si mesajul acestuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Omul isi apara si sustine adevarul lui,asa cum il stie el.Ca adevarul lui nu e acelasi cu al altora e altceva.Insa deschiderea spre a afla ceva nou trebuie sa existe.Adevarul e dincolo de noi,nu asa era un motto celebru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PQ007 spune:

1.greieras, mai intai si mai intai, multumesc frumos pentru editare.

Citat:
citat din mesajul lui greieras[/i]

PQ007 e interesant de ce subiectivism dai dovada cand e vorba de ceva ce te atinge personal. [...] Oricum as fi apreciat daca Mihai m-ar fi rugat sa fac asta, pentru ca eu ma adresasem lui nu tie.


Cat despre subiectivism, da, gasesc ca e normal sa fii subiectiv, cand e vorba de o adresare a intregii Biserici al carui membru esti (sau sunt, in acest caz) si care transcende deci, adresarea personala.

„Sfantul Ioan Gura de Aur defineste Biserica drept "trupul lui Hristos", al carei Cap este Domnul Iisus Hristos insusi. Ea este un trup organic ale carei membre, care sunt credinciosii...” /*/

2. Si mai departe, pentru oricine vrea sa stie perspectiva ortodoxa: „membrele sunt unite prin credinta in Iisus Hristos. Apostolii si dupa ei urmasii lor: episcopii, preotii si diaconii impreuna formeaza cu credinciosii adevarati Biserica lui Hristos.”
/*/

3.Inca ceva:

Citat:
citat din mesajul lui greieras: Prima biserica mentionata in istorie este cea catolica nu cea ortodoxa, asa ca daca ar fi sa dam de drept locul intai unei biserici de la care sa porneasca autoritatea prin punerea mainilor, biserica catolica va fi aceea.


Din perspectiva ortodoxiei, foarte pe scurt, poate o clarificare, desi s-a mai spus si in trecut:

Biserica originara („Biserica” sau "Biserica crestina" "asa cum se mentioneaza in istorie"- depinde la care istorie te uiti, desigur) este in prezent cea Ortodoxa, care, la inceputuri, cuprindea atat Biserica Ortodoxa actuala cat si pe cea Catolica de dupa Marea Schisma de la 1054, cand Biserica a fost rupta in doua.

Biserica Ortodoxa este pastratoarea traditiei si Bisericii primare in integralitatea ei, fara nici un fel de inovatii gen Filioque sau autoritatea universala a unui papa de la Roma sau purgatoriu, etc.

Apoi au urmat alte fragmentari din Biserica Catolica incepand cu crearea protestantismului pana s-a ajuns la neo-protestantismul de azi si la tot felul de culte „independente” (care nu isi proclama apartenenta la o anume ramura sau „sub-ramura” sau fragment rupt din Biserica de-a lungul timpului,) etc.

4. Altfel, greieras, cred istoria cu sotul tau salvat de inger. Un exemplu exceptional, frumos si pe care il consider.... real.


--------
/*/sursa: crestinortodox.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

din punctul meu de vedere biblia este scrisa in pilde, cuvintele ei au alt inteles decat pare la prima vedere, exact asa cum incepe primul citat din geneza si cum unii pot intelege prin pamant doar "planeta" pamant iar altii universul si tot asa.

eu sunt convinsa ca adevarul se ascunde in cuvintele bibliei numai ca aceste cuvinte nu sunt citite corespunzator de nimeni.
numai impreuna , oameni de toate religiile sau fara nici o religie discutand, fara a incerca a impune "adevarul" nostru putem vedea ce transmite cu adevarat biblia.
dar pentru asta trebuie sa lasam orgoliul departe si sa fim deschisi si intelegatori cu orice opinie.

imi doresc un astfel de topic , cine se ofera sa-l deschida?

Mergi la inceput