ce sa fac cu nucul meu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

la umbra nucului nu prea creste iraba intr-adevar. insa la umbra nucului:
- poti bea o cafea
- tragi un pui de somn
- dai copiii in leagan
- faci poze de familie
- faci dulceata de nuci!
- si asa mai d eparte.

subscriu si eu, nucul nu dauneaza oamenilor. Doar troscotului si buruienilor mici :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Adialex, nu stiu din ce oras esti, dar in Bucuresti nici nu e legal sa tai un copac cu o asa vechime ; stiu ca in curtea unei case pe care au avut-o ai mei era un astfel de nuc, de prin 1920 si primaria a interzis orice lucrare care l-ar fi afectat (iar amenda pt taiere e destul de piperata).

Se pare ca cica alunga insectele daunatoare, asa ca mai bine ca-i dai pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Poate fug si capusele din jurul lui, ca tot am un stres cu astea ;
stiu ca amenda pentru taiere era undeva intre 5000 si 10000 lei noi;
oricum, nucul va ramane la locul lui; in primavara va fi ,,coafat'', am vorbit cu o firma de amenajari gradini si mi-au zis ca doar in primavara foarte devreme putem sa cosmetizam copacul, altfel ii producem grave leziuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

bravo adialex !

Profesionistii au dreptate, nucul se taie rar si la momentul potrivit (aici se face toamna, insa clima nu e la fel ca in Ro) si se aplica pe ranile de taiere un mastic/vopsea caci ranile sunt porti de intrare la o suma de daunatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Singurul pericol este legat de radacini. Dauneaza grav constructiilor...
Pericolul se refera la subsoluri si trasee ale instalatiilor, dar si la fundatii, daca sunt prea aproape. Nu stiu de vreo lege care sa defineasca acest "aproape", dar cu siguranta n-as indrazni sa am o casa la mai putin de 4-5 metri de un nuc falnic.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput