Welcome in Epoca de aur!

Welcome in Epoca de aur! | Autor: Marina

Link direct la acest mesaj

Sau welcome back tovarasi, ca sa pastrez putin aerul capitalist

Mama omida de eram si nu o nimeream sa la pronosticuri:
Noul ministru sindicalsit al invatamantului a decis retinerea contributiei de sindicat pe statele de plata, si culmea i se pare perfect normal si legal.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12431313-ministerul-educatiei-decis-retinerea-din-nou-cotizatiilor-sindicale-statele-plata-ale-profesorilor-ministrul-liviu-pop-nu-vad-este-anormal-presedintele-consiliului-national-pentru-combaterea-discrimin.htm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Acelasi domn - este de parere ca trebuie renuntat la camerele de supraveghere de la Bac -
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12439093-ministrul-educatiei-putea-renunta-anul-camerele-supraveghere-bacalaureat.htm

:)))
Restauratie in toata regula.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Asta cu camerele de vedere de la BAC e cireasa de pe tort! Lasa sa manance si gura lor, sa copieze si ei saracii!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pai contributia la sindicat se retine pe statul de plata,e 1% din salariu si era evidentiata si pe fluturas.Exista inregistrare in contabilitate speciala,deci nu vad unde e problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Acelasi domn - este de parere ca trebuie renuntat la camerele de supraveghere de la Bac -
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12439093-ministrul-educatiei-putea-renunta-anul-camerele-supraveghere-bacalaureat.htm

:)))
Restauratie in toata regula.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Cine spune ca va mai fi asta ministru in 2013? Eu am un sentiment ca nu va mai prinde fotoliu la minister.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

de ce este angajatorul responsabil cu strangerea cotizatiilor pentru sindicalisti. In esenta angajatorul si sindicatul sunt doua entitati diferite, uneori in conflict. Cum este pastrata independenta sindicatului si ce putere de negociere are cand angajatorul ii strange cotizatiile? Ce e asta decat o mega fratie comunista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Sau welcome back tovarasi, ca sa pastrez putin aerul capitalist

Mama omida de eram si nu o nimeream sa la pronosticuri:
Noul ministru sindicalsit al invatamantului a decis retinerea contributiei de sindicat pe statele de plata, si culmea i se pare perfect normal si legal.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12431313-ministerul-educatiei-decis-retinerea-din-nou-cotizatiilor-sindicale-statele-plata-ale-profesorilor-ministrul-liviu-pop-nu-vad-este-anormal-presedintele-consiliului-national-pentru-combaterea-discrimin.htm

Eu inteleg ca retinerea se facea si pana acum, dar automat, prin intelegere cu banca. Acum, tot din spusele ministrului, inteleg ca se doreste in locul acestei forme retinerea pe statul de plata, pe baza acordului scris al celui care plateste, acord innoit periodic. Deci, daca omul nu isi da acordul, nu ii retine contributia, nu? Oricum, daca te inscrii in sindicat e clar ca platesti contributia stabilita, modalitatea de retinere variaza, dar socoteala e aceeasi. Sunt institutii in tara unde salariatii sunt membri, de exemplu, ai unor sindicate profesionale si au solicitat retinerea cotizatiei pe stat si virarea ei in contul sindicatului respectiv. In fine, poate nu vad eu unde e problema, dar astept sa ma lamuresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Cata vreme sindicatul reprezinta prin definitie o organizatie care apara drepturile celor ca muncesc intr-o firma/instituie e normal sa fie treaba angajatorului.Membrii de sindicat lucreaza si apartin prin decizie/contract de munca unei entitati productive,sa zicem.Nu e amestecul angajatorului e legea si e de foarte mult timp.Ca si cu impozitul progresiv..astia reinventeaza roata,parol ....

Membru intr-un sindicat presupune achitarea unei contributii.Daca nu mai vrei,cerere depusa la conducerea sindicatului si gata,nu se mai retine.

Iar banii retinuti pe statul de plata se vireaza automat in contul sindicatului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

de ce este angajatorul responsabil cu strangerea cotizatiilor pentru sindicalisti. In esenta angajatorul si sindicatul sunt doua entitati diferite, uneori in conflict. Cum este pastrata independenta sindicatului si ce putere de negociere are cand angajatorul ii strange cotizatiile? Ce e asta decat o mega fratie comunista?

Mega-fratia exista indiferent de modalitatea de retinere a unei cotizatii. Hai sa vedem cati lideri de sindicat au deveniti politicieni de baza sau chiar ministri sau afaceristi de mare succes. Pai mai fratie ca asta nu e pe nicaieri.
Cred ca sindicatele la noi sunt o oglinda la nivel "micro" a felului in care se conduce tarisoara.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

sindicatul a fost oprit pe statul de plata, cam intotdeauna. Sindicatul are incheiat un protocol intre el si patronat pentru retinerea acestor sume, in baza unui tabel cu persoanele care sunt inscrise. Nu este absolut nimic nou.

Mergi la inceput