BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Laura,o sa incerc sa nu fac prea multe,dar e greu,ca n-are cine le face.
Bubble,mi-ai luat o piatra de pe inima,deci ma lasa sa zbor,acum sa vad daca ma si lasa sa plec,pentru ca nu apuc sa fac dublu test aici si nu stiu daca se multumesc cu rezultate de la un medic din Romania.Si nici nu prea cred ca or sa fie de acord sa stau doua luni.
Campari,ce analize zici tu sa-mi fac in Romania?Acum m-am speriat cu trombofilia,dar e cam tarziua cum,la sarcina trecuta am luat aspenter,dar la indicatiile medicului din Romania,aici nici nu si-au pus problema asta.
Si am in continuare dureri de burta,vin si trec,seamana putin cu cele de la menstruatie,mai are cineva sa ceva?
P.S.Multumesc pentru adaugarea la listuta!

Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraf89 spune:

Citat:
citat din mesajul lui prettysunshine

Bubble,mi-ai luat o piatra de pe inima,deci ma lasa sa zbor,acum sa vad daca ma si lasa sa plec,pentru ca nu apuc sa fac dublu test aici si nu stiu daca se multumesc cu rezultate de la un medic din Romania.Si nici nu prea cred ca or sa fie de acord sa stau doua luni.
Campari,ce analize zici tu sa-mi fac in Romania?Acum m-am speriat cu trombofilia,dar e cam tarziua cum,la sarcina trecuta am luat aspenter,dar la indicatiile medicului din Romania,aici nici nu si-au pus problema asta.
Si am in continuare dureri de burta,vin si trec,seamana putin cu cele de la menstruatie,mai are cineva sa ceva?

5+

Eu am asa..si daca sunt si insotite de dureri de spate, chiar daca nu foarte puternice se numesc contractii deci ai mare grija!(asa mi au spus mie si de la spital cand am ajuns in urgenta cu sangerare dar si medicul care ma supravegheaza)! Eu iau no-spa, dar eu am avut si sangerari...in fiecare zi stau ca pe ace sa nu se intample ceva cu bebele...eu stau mai mult la pat sincer..si din cauza greturilor dar si a durerilor..care vin si trec..dar nu vreau sa risc..asteptam de mult acest bebe! Nu vreau sa te sperii, stiu ca fiecare sarcina este diferita si fiecare corp reactioneaza intr-un fel anume...dar sfatul meu din inima este sa stai cat mai potolita se poate!Daca mai vrei detalii vb pe PM ca sa nu plictisim pe cineva!
la fete si o noapte linistita va doresc!

7+

Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CampariSoda spune:

Citat:
citat din mesajul lui prettysunshine

5+

Pretty, io am cam odata pe zi dureri ca la menstruatie (tin 1-2 minute?).
Cu analizele - glumeam pe jumate, dar mi-as face de ex o urocultura (doc meu a zis ca in absenta "mizeriilor" in urina el nu face urocultura si acuma ma gandesc cum as putea sa trimit pipi in .ro pentru asta :))), mi-as face feritina ca nu se face by default si mi-as face si analizele de trombofilie (nu neaparat mutatiile, da alea preliminare) si lupus, plus m-as duce la eco odata la doua saptamani :D, ceea ce aici e de neimaginat.

Ca mi.am adus aminte de analize: Aschiutza, maica-mea nu-si aduce aminte daca am avut varsat de vant sau nu, la un moment dat incepuse ca "ba da ai avut, toti copii au" si am cerut special la primul control sa mi faca analiza. Si nu-s imuna. Dar doc meu mi-o zis ca daca am fost expusa (nepotu' cu care am stat bot in bot face eruptie a doua zi de ex) se face totusi vaccinarea pentru ca riscul la vaccin e mai mic decat ala de la boala. Si mai parshiv e ca nu conteaza in care trimestru :((. Asta ii primu' lucru pe care il fac dupa nashtere: ma vaccinez, ca nu se poate sa stau asa cu frica in gat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Laurasi eu m-am speriat vinerea trecuta din cauza durerilor de spate si m-am oprit direct la urgenta.La ecografie n-au reusit sa vada mare lucru,prea mica sarcina.Mi-au luat sange pentru HCG si m-au trimis acasa.Mi-au zis ca ma suna daca e ceva de rau.N-au sunat.Poimaine ma duc iar sa-mi ia sange sa masoare iar HCG-ul si progesteronul.Si vineri voi afla cum au fost valorile cand ma vad cu ginecoloaga mea.Eu ma sperii cand ma doare,ca doar contractiile sunt cosmarul meu de la sarcina trecuta.Insa de stat in pat mereu nu pot sta,ca si statul asta in pat are riscurile lui,trebuie sa fac ceva miscare.Sper din tot sufletul sa fie in regula.
Campari,eu urocultura tocmai mi-am facut,pntru ca ma deranja ceva asemanator cu infectia urinara regulat.Rezultatul il aflu vineri.Pentru trombofilie,mai conteaza daca imi fac analiza acum cand sunt deja insarcinata?Trebuia facuta dinainte ca sa urmez tratament,nu?Eco la 2 saptamani sa stii ca-mi fac,desi eu am avut sarcina cu probleme si mi-au facut eco foarte des,chiar si aici,nu la 2 sapt insa o data pe luna da.Cred ca asa vor face si acum.
La sarcina trecuta s-a descoperit ca n-am imunitate la rubeola si au zis ca nu pot face nimic.M-au vaccinat dupa ce am nascut.
Si uitam sa va zic,durerile mele de burta dureaza cam o ora si dupa aia trec.Mai am putin si intru in panica ca ma tin deja de o ora,dar nici la urgenta nu ma mai duc ca e tot degeaba,n-au ce face.

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CampariSoda spune:

Pretty, ti am zis ca io glumesc pe jumate, sunt oarecum mandra de cat de ipohondra si culta medical sunt:)

Acuma daca te doare burta and co. - nu exista ceva de genul NoSpa or smth? eu cand le citesc pe fetele din .ro ma simt tare "orfana" dpdv medical aici in Djibouti capitalist...

Pot sa te intreb ceva - nu trebuie sa raspunzi daca nu vrei - ti-au spus pana la urma de ce s-a nascut Lucas asa devreme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Campari, ma indoiesc ca aici m-ar vaccina. Germanii sunt foarte panicati de cind cu medicamentul ala impotriva depresiei care a condus la malformatii grave la copii. Asa ca te lasa sa suferi. ce No-spa, ce aspirina , nimic nu dau frate! Oricum il voi lua la intrebari pe doctor si voi face si test de anticorpi.

Petele lui Florian arata ca niste intepaturi de tintar, inlcusiv locul inteparii (adica un centru mai intunecat). Dar nu vad sa se faca lichid pina acum si a trecut deja timp. Il mai tin miine acasa sub observatie.

Pretty, la cite saptamini ai tu am avut si eu dureri. Eu m-am odihnit cit de mult am putut, nu mai car nimic greu (eh, in afar de junior care nu vrea sa coboare treptele si pace), nu fac efort peste oboseala si la prima durere top pe canapea sau in pat. Am luat o data si un Magneziu si maninc banane cite pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

neatza fetili!!!
cine doeste o ?sau deja sunteti toate pe limonada?!!!
prettysunshine, bine ai venit sa ai o sarcina usoara si la termen!!!
deny, azi vreun test ceva?am vazut duminica barza la pescuit, dar am fugarit-o spre tine, dar cred ca ajunge mai greu cu vremea asta dar sigur poposeste acusi pe acoperis la tine!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Neatza !

Dureri de burta am avut si eu in perioada de inceput a sarcinii. Medicul mi-a zis sa iau 3 NoSpa si 3 Utrogestan pe zi, eu am luat cite un NoSpa din cind in cind, cind simteam ca ar fi ceva dubios. Nefiind o sarcina planificata, am zis ca o sa las lucrurile sa decurga cit mai natural cu putinta. In plus, mie imi place curentul vestic cu "nimic pt sustinerea sarcinii" (cel putin in primul trimestru) pentru ca mi se par f rationale argumentele lor.

Eu sunt o fericita inseamna, ca am avut si rubeola, si varsat de vint (si oreion, daca are vreo importanta :))) in copilarie. Numai toxoplasmoza nu am (si sincer imi pare rau si mi se pare tare greu de crezut, avind in vedere apucaturile mele de "mama mitzelor" din frageda pruncie) - bine, nu am nici hepatita, nici hiv si nici sifilis da' astea nu se pun. Nici yacht

Miine ma duc si eu la dublu test. Emotii nu am (o sa am miine, pina primesc rezultatul, cit o fi durind), numai mi-e ciuda ca ma duc singura la echo, Motanul e la job la ora aia si nu poate pleca sub nici o forma. Ghinion, ii duc poze

Campari, asa-i, aici daca platesti, te duci la laborator si faci ce analize iti fata mintea. Ba ti le alegi de acasa de pe site, ca poate iti mai vine vreo idee intre timp. Dupa cum stii, asta e cu +-urile si -usurile ei. Echo nu stiu daca poti sa faci chiar cind vrei; teoretic da, practic echo de sarcina iti face un obstetrician, in general ala care te monitorizeaza, sau vreun echo-spetzialist (vezi ala de data trecuta cu "vizualizare dificila din cauza obezitatii gravidei", la care o sa ma duc si de data asta pe la 22 de saptamini sau cind se face morfofetala aia, ca am uitat). Ob-gyn care te monitorizeaza (al meu) nu face 1 data/luna decit la cererea expresa - si al meu se cam strimba cind ma auzea ca IAR vreau echo - iar la spetzialist pretul si durata programarii te cam lecuiesc. Dar da, per total e mai fain decit 2 echo/sarcina. Deeeeci, te astept la vizita anuala in Ro.

Voi luati suplimente de vitamine? minerale? chestii?

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Neata fetele!

Eu am lipsit motivat: am fost la munte

Bun venit noilor gravidute!

Deny, tin pumnii sa fie cu ochisori. Si la mie testul barza sau alte teste ieftine au fost mai bune decat SC.

Campari, f tare poza!

Referitor la discutia despre tipul de nastere: si eu sunt pro naturala, dar mai am de facut o vizita la cardiologie pt ca eu am un defect din nastere si trebuie sa vad daca pot naste natural.

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraf89 spune:

Neatza fetelor si multumesc de a fost!
Eu am facut multe eco pana acu(ca tot se vb de eco) pt ca am avut sangerarile alea, durerile si tot...asta e..nu sunt prea mandra de mine..eu daca as fi in locul vostru nu as face aproape deloc...nu sunt chiar ok pt bebe iar daca sarcina nu este cu probleme sincer nu prea le vad rostul va rog sa nu dati cu rosii!
Va pe toate si o zis cat mai frumoasa!

7+

Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!

Mergi la inceput