BV Ylari, Uliiasi, Gyan! Mai-iunie '12 (57)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina04and spune:

Buna burtici, mamici si bebici

Nu am mai intrat de multicel si nici nu am mai apucat sa va citesc insa o sa incerc sa recuperez. Pitica sambata a facut 2 sapt si suntem si eu si tati foarte mandri de ea, ni se pare ca a inceput sa creasca, mananca numai san si deja a recuperat ce a pierdut la nastere. Miercuri am fost la doctorul ortoped si de atunci suntem cu ambele picioruse in gips, se pare ca o sa o tinem asa cel putin o luna, iar marti mergem sa facem ecografia pt sold sa vedem ce ne mai spune si acolo. Sper din tot sufletul sa nu fie cazul sa purtam si orteza mai ales ca vin caldurile si e destul de greu si asa la spalat. De cand cu gips/ul a aparut si depresia mea dar sper sa imi treaca repede si sa imi revin.

Andreea – aever – mie, personal, mi se pare ca Mihai Andrei suna foarte frumos. Dar e decizia voastra daca ii mai puneti si Andrei sau lasati doar Mihai.
Ioana multumim pentru detaliile legate de alaptat. Mai spune-mi si cat timp sta la san. Ca pitica mea sta foarte putin, nu mai mult de 20 de min.

Uliiasi – felicitari mamico!!! Sa ai un bebel sanatos, mancacios si fara colici.

Ne rugam la Doamne Doamne pentru micutele gemene nascute la 29s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Iulia, felicitari! Sa fie sanatoasa micuta Sasha, sa ai laptic si sa va intelgeti perfect din primele clipe.

Anitta, ma bucur ult pentru ca astazi mergeti acasa. O sa fie un pic mai greu dar veti fi mult mai linistita si impacata. Lapticul a venit pentru papacioasa cea mica?

Elena, imi pare rau ca esti asa de deprimata. Eu nu prea pot sa inteleg cum e asta, mama ta sa fie pusa (ori sa se puna) inaintea ta ca si prioritara la orice - de la laptop pana la stare de bine, insa trebuie sa faci ceva in privinta asta. Nu vreau sa te speriu, dar dupa ce vine bebe ai sa fii cu 1000 de griji, epuizata, privata de somn, rontaita de sfarcuri non-stop, cu oarece dureri indiferent cum ai nascut - usor nu o sa fie. Oricum, nu mai usor decat iti e acum. Asa ca incearca sa te "pui pe picioare" psihic, rezolva problemele cu mama ta de pe acum, ca sa iti fie mai usor dupa. Hai ca mai e putin de tot si vine si puiul tau mic. Bucura-te si pregateste-te cat poti.

Sunt si eu cu gandul la piersicutele firave de la cealalta odisee, sa dea D-zeu sa creasca frumos si sanatoase.

Noi suntem bine, mancam de rupem - cred ca e un puseu din nou, dormim bine de cand am renuntat eu la ciocolata cred, pentru ca inainte ziua era mort de somn dar motaia un pic si imediat se trezea. Nici crampe nu mai avem (cred ca de cand am renuntat la fructe... dar tare tare imi e greu fara ele, am sa incerc sa introduc cate putin incet incet). Si am avut primul experiment cu adaptoarele de silicon. Experiment extrem de reusit - a supt puiul pana a golit sanul si apoi s-a culcat linistit. Sunt extrem de bucuroasa, e inca un pas inainte. Incet incet ajungem si noi unde trebuia sa fim deja din prima ora dupa nastere .

Eva, ca sa-mi dau seama daca e "gol" sanul il pipai si compar cu cel "plin". Ar trebui sa fie mai usor, mai moale, mai flasc. Evident, depinde de cat lapte era inainte si cat a mancat puiul, insa... cam asa imi dau seama. Si daca apoi trec la muls, observ ca scot din el mult mai putin decat de obicei ori chiar nimic.

Enona, voi ati reusit a renuntati la adaptoare? Eu am luat de la Medela si sunt foarte multumita dupa prima experienta. Sunt mult mult mai moi si mai subtiri decat imi imaginam. Si voi de ce le folositi?

Asparagus, spuneai ca l-ai alaptat pe Lucas cateva luni cu adaptoare si din cauza asta ai pierdut incet lapticul. De ce crezi asta? Si de care ai folosit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Felicitsri Iulia

Doamne ajuta gemenele Deliei

Mai va citesc mai mereu printre alaptari, schimbat scutece, joaca, sunt dependenta de voi dar greu tare cu scrisul..
Multe as avea de spus dar e asa o invalmaseala in capul meu
In linii mari, Matei e bine, vineri am fost cu el la control are 4kg la 2 saptamani, am iesit cu 3550g.

Miha noi nu suntem in masura sa te judecam, eventual sa te ajutam cu un sfat, fiecare face asa cum simte ca e cel mai confortabil pt ea si copilul ei

Aever am avut si eu probleme de genu numai ca la maini, mi se facea in general de la detergentul de vase, dar aratau ingrozitor, se inroseau si ma mancau ingrozitor..si asta a fost doar in sezonul rece..eu ma dadeam cu nivea..

Ioana subscriu la ce au zis fetele, nu exista ca a luat prea mult in greutate bebe alaptat exclusiv..tare sunt curioasa ce iti va spune alt pediatru..

Anitta ati ajuns acasa?? ce faceti cum va acomodati??

Mirela daca eram la mama sigur ne vedeam

Andra esti o norocoasa atunci, ma bucur ca Amana nu e geloAsa..noi avem in continuare crize de gelozie, frustrare cand vrea sa loveasca pe toata lumea, chiar si lui iso da palme..

uff scriu cu matei in brate, dar am inceput mesajul asta de mult, n-as vrea sa il pierd..
Pup mamicile toate si imi plce sa citesc despre voi si bebei

scot motate pt Ylari si 2 liniute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Fetelor noi suntem la control azi, dar multumim oricum ptr motzate.
Si tot oricum, ma insoteste ghinionul meu vestit, cand am intrat in cabinet iesea doctorul ptr o cezariana. Acum trebuie sa astept o ora si cel mai mult ma oftic ca nu i-am dat Evei sa manance

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 9 zile!!!
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enona3006 spune:

Intru si eu rapid sa o felicit pe Iulia si sa urez un bun venit bebelusului ei.

Diana iti raspund punctual despre experienta mea cu mameloanele de silicon. Pentru mine au fost in maternitate posibilitatea sa imi alaptez copilul, caci atata asteptau asistentele motiv sa nu imi dea copilul cu mine in camera si sa ii bage pe gat un biberon cu lapte praf. El nu apuca sanul, eu nu ma pricepeam (desi la teorie eram foarte tare :)) ), cand mi l-au dat prima oara in brate era lihnit de foame si agitat asa ca n-a prea mers teoria pe care o stiam, plus ca politica spitalului nu mi-a permis sa il alaptez in primele doua ore de viata . Aparent el manca pana la epuizare, dura mult alaptatul, inghitea, scotea pe partea cealalta in cantitati rezonabile. Cu toate astea la 10 zile cand am ajuns la pediatra, luase doar 100 grame de la iesirea din spital (plus cele 150 grame cat a luat in spital). Asa ca cu gandul ca instinctele lui de supravietuire nu-l vor lasa sa moara de foame, a doua zi le-am eliminat din ecuatie (incercasem treptat dar fara succes). Zilele acelea au fost urate, cu plansete, urlete, dupa jumatate de zi si-a "amintit" cum se suge la unul dintre sani. A doua zi am reusit si la celalalt si incet incet am intrat in normal.
Diferenta a fost imediata, inghitea cantitati mult mai mari si scotea scutece pline si mult mai dese. Se poate ca greutatea sa nu fi fost influentata de schimbarea asta ci sa fi fost o coincidenta cresterea de dupa aceea (nu l-am cantarit inca dar e vizibil mai pufos pe toate partile).
Eu le-am avut de la avent, pentru ca au fost luate la repezeala, poate cele de la medela sunt mai asemanatoare cu realitatea, caci ei merg pe principiul asta. Asa ca pot fi o alternativa mai buna decat biberonul.
Uite mi s-a parut interesant articolul asta http://www.nou-nascuti .ro/nutritie/alaptare/mecanismul-suptului-la-san.html (sper sa mearga linkul) in care arata mecanismele de supt si prin mameloanele de silicon. Mult succes.
Va pup, ma intorc la "Un elefant se legana..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Iulia fELITARI !!!!!!!!!

Dragelor , va spuneam ca astazi ma duc la alt pediatru, eh uite ca am fost si tare linistita am venit de acolo.

Am fost la dr Ceasu Mihaela Raluca de la Medlife unirea, e doctorita tanara si ttare carismatica- nu ca asta ar conta:)))). A fost cooperanta, mi a raspuns la absolut toate intrebarile si mi a facut si un caiet de obsesrvatie. Printisorul are 5 saptamni si 1 zi , 5000 kg si 58.5 cm in luncgime clar seamana cu tasu:))))

Mi a spus sa nu ma ingrijorez ca nu exista sa fie prea gras de la san. sa l hranesc in continuare la cerere insa sa evit pe cat pot mai des de 2 ore. Mi a explicat acolo de ce insa tipa printul asa tare ca sincer nu am inteles exact.

Acum m a intrebat daca vreau la 2 luni sa i fac vaccinurile si nu prea sptiu ce sa zic , o sa ma interesez ,ea mi le a recomandat si a zis ca ca este pro rpo vaccinare insa eu nu sunt prea informata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirina5 spune:

buuna!!!
Ce mai faceti??

Noi suntem bine, ieri am avut botezul, a fost obositor, Sabry a fost f agitata, nu a prea dormit si mi-a cam marait, eu am fost tot cu ea.
Azi vad ca e mai bine, noaptea doarme bine, doar ca e cam constipata, nu stiu ce sa-i mai dau..i-am dat protectis, infacol, ceai humana...degeaba..
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Felicitari, Uliiasi!!! Hai ca am avut iar gura aurita, stiam eu ce stiam de am pus motatele alea ieri. Eram sigura ca vom avea o surpriza azi de la ea. Ar fi frumos daca as putea prognoza si cand o sa nasc eu...

Anitta si Tigruta multumesc pentru raspunsuri legat de bubele mancacioase! Nu stiu daca stiti cat de tare ma afecteaza situatia asta, dar daca ziceti ca si voi ati avut cred ca va amintiti cat de oribil e sa te manance pielea aproape continuu. Din pacate momentan nu am primit alte solutii decat cele la care am recurs deja, probabil medicii cu care am vorbit considera ca ar trebui sa am mai multa rabdare ca sa treaca. Greu cu rabdarea, greu de tot!!!

Si apropo de rabdare, incep si eu sa nu mai am rabdare cu bebe si vreau sa iasa. Si e cu atat mai greu sa am rabdare cand deja majoritatea fetele de aici au nascut, tot vad poze cu minunile mici, va tot citesc povestile...Daca mai tineti voi minte cum era cu lipsa de rabdare spre sfarsit de sarcina cand inca nu erau asa multi bebici veniti, dar acum ca vad asa multi copii frumosi si mamici fericite rabdarea mea chiar nu are nici o sansa. Elena te inteleg perfect prin ce treci. Adica te inteleg cu depresia si ca vrei sa vina mai repede bebe, sunt si eu in aceeasi oala. Din pacate am ramas tare putine si nu ne ramane decat sa ne incurajam intre noi ca deja mamicile nu prea mai au timp sa intre sa ne trimita Zen si in plus au alte probleme care le preocupa. 2liniute, tu mai poti? Alma ce-o mai fi facand? Ea se tinea foarte tare tinand cont ca are gemanutele.

Alina ma bucur pentru feed-back cu numele. Ma crezi ca azi noapte m-a preocupat maxim treaba asta? Trebuie neaparat sa ajung la o concluzie pe tema asta. Am vrut sa te intreb, tu nu ai nascut la Elias? Parca asa erai in lista de maternitati dar fetele ziceau ca nu la Elias ai nascut pana la urma. Poate am retinut eu gresit sau ai schimbat spitalul la un moment dat?

Joana bine ca te-ai linistit. Ai vazut ca si noi ti-am zis la fel, deci ne mai pricepem si noi la una-alta. De vaccinuri ma mir ca te-a intrebat daca vrei sa le faci. Vaccinurile astea de inceput sunt cele "obligatorii", desi legislatia nu e cu adevarat foarte clara in privinta asta. Poate a vrut sa te intrebe daca vrei sa le faci la ea sau la altcineva. Eu personal o sa le fac pe toate cele obligatorii si cred ca si unele din cele optionale daca nu pe toate. In general nu-s fan medicamente si interventii invazive, insa cu vaccinurile sunt perfect de acord. Eu as recomanda sa fie facute, dar pana la urma fiecare are dreptul sa decida pentru copilul lui.

Andreea, 38+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Mirina am vazut pozele de la botez. Foarte frumoasa Sabrinuta si voi toti 3 frumosi si fericiti. Pare asa mare micuta, nici n-as zice ca are doar o luna jumate.

Nu mai zic ca si Onuta are un bebe tare vanjos, de asemenea, n-ai zice ca are doar o luna. Daca nu v-as fi stiut din timpul sarcinii v-as fi intrebat cu ce i-ati hranit cat au fost in burta de-s asa voinici si isteti. Of, ca innebunesc ca nu mai iese si al meu odata sa-l dragalesc. Uite ca si Deea s-a facut disparuta de cand are "jucarica" noua.

Si mi-am mai adus aminte ceva, tot cu bubele alea ale mele(da, stiu ca v-am innebunit). Am tot vrut sa o intreb pe Tzuki ceva si am tot uitat. Deci, Tzuki, tu ai avut edeme urate de tot si stiu ca te tot plangeai de ele. Dar nu ai avut si picioarele rosii din cauza asta? Sau cu bubite mici care sa te manance? Stiu ca ai scapat destul de repede de edeme dupa ce ai nascut. Imi fac si eu curaj.

Andreea, 38+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor!
Am venit si eu de la control, mi-a facut o ecografie la bb si mi-a sis ca totul e in regula. Colul este lung, cred ca daca era scurtat imi facea azi cezariana. Mi-a zis sa am grija la contractii, daca nu trec cu nospa si burta e tot tare sa vin sa facem operatia ca sa nu riscam vreo ruptura uterina acum stresul meu este ca eu am o toleranta foarte mare la durere sper sa imi dau seama cand va fi cazul sa o iau din loc. mi s-a parut super ok azi dl doctor. Poate era si el obosit atunci.
In alta ordine de idei daca rezistam pana pe 12 iunie, la ora 11:30 va fi cezariana.
Ah si mi-a dat niste ovule ptr secretie.
Cam atat despre noi.
Ioana imi pare bine ca te-a linistit sa vezi un alt pediatru.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 9 zile!!!
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput