BV Ylari, Uliiasi, Gyan! Mai-iunie '12 (57)
Raspunsuri - Pagina 12
diana85 spune:
Deea , ma bucur ca sunteti bine si cosmarul a trecut.
Andra, ce de kilograme pierdute! Felicitari! Nu da cu rosii dar mie mi se pare un pic cam mult 100ml la o masa, asa micut fiind. Mai ales daca zici ca regurgiteaza asa de mult. Si cat de des mananca 100ml? Stiu ca media zilnica de laptic a unui bebe e in functie de varsta intre 450ml si 650ml. Mirciulica bea un pic mai mult, e drept, dar foarte foarte rar 100 la o masa. Am citit undeva ca din biberon picura laptic, automat trebuie sa inghita si alt laptic vine si tot asa.
Pe acelasi principiu era explicat ca el chiar daca e satul cu san, daca ii faci un biberon cu formula si i-l dai dupa san, il va bea pana la ultiam picatura pentru ca oarecum nu are de ales. Si asa ai gresita impresie ca vai, copilul nu se satura la san, uite cat ar mai fi mancat! Acum, tu stii daca trage lacom pana la sfarsit ori nu si chiar isi doreste cei 100ml.
Albinuta, cum a zis si Andra, incearca cu mai mult si vezi ce se intampla. Mai ales daca nu pare satul dupa masa ori i se face foame mai repede decat i se face in mod normal dupa un supt la san. Mirciulica manca in primele saptamani cam 60ml, apoi am trecut la 70ml, la 80ml si de cateva mese la 90ml. Din biberonul nostru curge doar daca trage, asa ca bea cat ii trebuie. In functie de cand a fost ultima masa si cum a mancat-o, ii pun in jur de 80ml.
Si Mirciulica regurgita destul de mult, mai ales daca nu reusea sa dea aerul afara. Cu pozitiile...eu il pun imediat dupa ce mananca pe umar sau burtica dar si asa, uneori, pana sa il asez ori cat timp sta acolo mai scoate un hâc zgomotos cu laptic. Dar tot mai rar spre deloc vine lapticul inapoi.
diana85 spune:
Ionelu, voi ce mai faceti, au mai trecut crizele de burtica?
Vroiam sa va intreb daca puiii vostri au muci. Mirciuc are, aproape zilnic il curat in nasuc de ei dar nu stiu daca e normal.
Ellyshor spune:
Uff, abia reusesc sa mai intru si eu. Suntem in mijlocul crizelor colicoase!
Doarme doar in brate, si doarme superficial. Tresare in somn, plange, se strange tot. Cred ca are dureri groaznice bietul de el.
Ieri am fost la pediatru si apoi la chirurgie infantila, in spital. I-am cauterizat buricul(avea granulomul ala). A durat ff putin si nu a plans deloc puiul, deci nu l-a durut.
Legat de regurgitat, si Boom regurgiteaza daca il pun pe spate dupa ce papa. Asa ca noi avem un ritual: il tin sa scoata gazele si apoi cel putin o jum de ora ne plimbam prin casa(il tin cu funduletul in palma mea, cu fata spre exterior si e ff interesat de lumea incojuratoare :)) Asa nu mai regurgiteaza.
Boom are 6 sapt si 1 zi si papa cam 100-120 ml la o masa.
Di nu stiu cum e teoria, dar puiul meu dc nu mai vrea sa pape scoate biberonul afara cu limbuta. Sau pur si simplu sta cu bibe in gura, nu mai trage si rade la mine. Atunci stiu ca s-a saturat si nu-l mai fortez.
Deea , crunta experienta ta. Doamne, cat de speriata trebuie sa fi fost. Ma bucur mult ca e bine puiul.
Eu lui Boom ii dau ceai de colici, avand in vedere ca la noi LP e de baza.
Dar la bebeii alaptati exclusiv stiu ca nu e nevoie de nimic.
La felicit si eu din suflet pe proaspetele mamici! Recuperare rapida si pui mancaciosi sa aveti!
Fug, ca m-a simtit puiul ca am plecat de langa el.
Revin cand mai pot!
Elly de Babyboom minunat!
alina04and spune:
Andra - ce te mai invidiez pt kg date jos asa de repede. Am dat si eu insa nu asa de multe si intr-un timp atat de scurt.
Elly sa iti traiasca puiul. Ce mare s-a facut!!!!
Andra_C spune:
Alina, prin cate treceti si voi cu cea mica! Imi pare tare rau, un pupic mare de la mine!
Diana, cum sa ma supar? Regurgiteaza, dar in limite normale, am scris mult, adica aproape la fiecare masa, nu mult ca si cantitate. Cateodata mananca 70-80, daca nu mai vrea impinge biberonul cu limbuta, deci nu il oblig sa manance mai mult decat ii trebuie. Ii tin biberonul cumva sa nu curga, doar sa traga el. Si mie mi se pare mult la varsta asta, dar daca cere, ce sa ii fac? :)) A, am uitat sa zic, cateodata se trezeste o singura data pe noapte, isi elimina una din mese (de obicei papa la 1-2 si la 4-5)
Al meu ragaie ca un porc, daca noi suntem la etaj, tati ne aude de la parter :)))
Fetelor, am uitat sa va zic, dar Amana a scapat de suzeta, nu o mai vrea pur si simplu pentru ca ea e mare si are dinti, iar bebe are suzi pt ca nu are dinti :)))))))))))
Di, pana acum i-am scos de 2 ori mucii lui Robin, nu stiu ce sa-ti zic, doar ca unora le ia mai mult timp pana cand scapa de mucozitati.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana (2 ani) si de Robin
Andra_C spune:
Elly, ce mare e Boom , sa fie sanatos, sa va bucurati de el!!! Asa face si al meu cu limbuta, tocmai ii scrisesem Dianei.
Mie nu prea-mi place cum arata buricul lui, cred ca azi sau maine ii cade, dar arata ciudat dedesubt acolo, nu stiu cum sa zic, o fi normal, nu mai tin minte
Alina, am si de unde sa dau jos, am pus 28! Deci mai am o groaza, ma uit in oglinda si nu ma recunosc, am niste butuci, nu picioare. Dar cu rabdare le dau jos, daca data trecuta am dat 40, nu dau acum 28? =)))))
-----------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana (2 ani) si de Robin
Mmamita spune:
Neata, vad ca s-au mai animat spirutele pe aici!
Vorbeati de regurgitat - si eu am avut problema asta cu Ilinca, era reflux gastric in toata regula, dintre recomandari ar fi sa-l ridicati pe bebe la ragait imediat dupa ce papa, chiar si intre schimbat sanii, sa-l schimbati pe bebe inainte de alaptat si daca cumva e nevoie si dupa sa asteptati macar cateva minute ca sa nu-l miscati imediat, sa puneti salteaua un pic inclinata a.i. bebe sa nu stea chiar orizontal. La noi nu prea a functionat nimc asa ca s-a ajuns la medicamente...haha, buna gluma, Ilinca scuipa tot (erau parca 5 ml de nush cate ori pe zi), asa ca, avand in vedere ca ea crestea in greutate am lasat lucrurile sa se regleze de la sine (dr ne-a garantat ca valva vinovata se va inchide pana la 6 luni si asa a fost). Am spalat de 5 ori mai multe hainute si haine de-ale noastre in comparatie cu alte mamici, dar a trecut!
Diana, mucisorii pot fi de la aerul prea uscat - nu aveti un termometru cu indicator de umiditate? Poate aveti nevoie de un umidificator de camera.
Pup mamicile si burtile ramase!
Cori, mami de Ilinca - 18 luni si Maya - puricel mic mic :))
Mmamita spune:
Diana- am uitat sa mentionez - cele de mai sus se aplica daca mucisorii sunt uscati ( eu asa am presupus). Daca nu, nu ma bag!
Cori, mami de Ilinca - 18 luni si Maya - puricel mic mic :))
miha81 spune:
Deea prin ce ati trecut voi...bine ca s-a rezolvat! Dar chiar cei din spital cum v-au externat asa?
Alina vai de capul vostru. Cred ca ti se rupe inima. Cat va trebui sa purtati gipsul? Ma bucur ca ecografie de sold a iesit bine.
Ellyde cate ori pe zi dai san? Stii ca eu am o obsesie ca Biancai i-am da 1 ani si 2 luni si la Filip nu o sa mai apuc atat. Eu sunt linistita totusi ca dupa ce am inceput sa ii dau si lp a inceput sa imi ia in final in greutate.
asteropipan spune:
fetelor intru rapid sa va cer ajutorul...
stiti cumva vreo agentie care plaseaza bone sau femei pt menaj, in strainatate???????
am cautat aici de am innebunit,dar nu am gasit nimic cum trebuie..plus ca se arunca si la salarii exorbitante...pai e criza ,nene, mai mult de 600e nu pot sa dau+cazare+mancare+timp liber..
daca stiti ceva sau pe cineva ,dati-mi si mie de veste,va rogggg!!!
in alta ordine de idei...pitica mea mica cred ca a facut din zi noapte si invers...de 3 zile sta treaza noaptea de pe la 10-11 seara pana la 4 dimineata ,de ma termina...si in tot acest timp e si caraita rau...IONELU, cred ca am baut apa dupa voi
papa de rupe, a pus in mai putin de 3 sapt de cand am venit acasa 900 de grame asa ca am ajuns si noi la 3600kg..a facut niste falci si butinele de iti vine sa o papi..am avut si noi mici probleme cu buricul pt ca a inceput sa ii sangereze iar...de 2 zile vad ca e mai ok, sper sa nu mai fie probleme..
ce sa va mai spun..nici nu mai stiu..sor-sa inca geloasa ,dar mai are si mom bune...cand o iubeste ,o pupa si o mangaie si o vrea la ea in brate, cand ii mai plesneste vreuna....
in primul rand de asta vreau femeie in casa , sa pot petrece cat mai mult timp cu cea mare..incerc si acum ,si sa ne jucam,sa dansam ,sa cantam, iesim pe veraanda sa ne dam in leagan,etc, dar cand aia mica incepe sa oracaie si o iau in brate,incepe gelozia celei mari:(
felicitari noilor mamici...BUN VENIT noilor pitici