Zona Zoster-cum se transmite?
Buna mamici. Tocmai am aflat ca soacra-mea s-a pricopsit cu acest diagnostic. Cred ca este in faza eruptiei. Sotul meu si-a vizitat parintii chiar azi, a si adus niste lucruri de acolo. Apoi am aflat de boala.
Va intreb daca puiul meu este expus la virus. Se poate transmite asa, indirect?
Multumesc mamici.
Raspunsuri
andacos spune:
Stelutza,revino cu picioarele pe pamint!Exagerezi si nu e cazul,gindeste-te cum vei fi psihic afectata daca nu esti insarcinata!
Uite ici despre ZZ:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/zona-zoster#Modalitati_de_transmitere
editez ca vad ca nu apare,intra aici si mergi la modalitatzi de transmitere:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/zona-zoster
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
marius spune:
Nu. Nu-ti face griji. Este mult mai inofensiv decat credem noi.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
steluta25 spune:
Multumesc.
...sunt cu picioarele pe pamant...unde altundeva sa fie locul lor? Era doar o intrebare, nu un motiv de exagerare.
Inca o data multumesc.
mihaela_s spune:
Zona zoster nu poate sa faca oricine. Doar cei care au avut varicela pot face ZZ. Virusul se poate lua doar prin contact direct cu zona supurenta. Cazurile astea sutn foarte rare.
ZZ e de fapt o "reinviere" a virusului varicelei, pe terminatii nervoase.
Da un google cu zona zoster si ai sa gasesti informatiile necesare. Vad ca nu se poate pune link direct aici.
mianda spune:
Eu nu cred faza cu.."Virusul se poate lua doar prin contact direct cu zona supurenta".
Fetita mea a facut ZZ cand avea 9 ani si garantat, nu a intrat in contact cu nimeni bolnav.
Explicatia data de medic a fost ca a intrat in contact cu virusul care provoaca varicela iar ea, facand deja varicela, a facut ZZ. S-a instalat fie pe un sistem imunitar scazut, fie pe un stres emotional...eu nu stiu nici acum.
In concluzie, posibilitatea ca cei care au intrat in contact cu virusul, sa faca ZZ este foarte scazuta, in schimb se poate face foarte usor varicela.
La momentul respectiv, jumatate din colegii de clasa ai fetitei mele au facut varicela. Doctorul nu mi-a dat scutire de la scola spunandu-mi ca toti copiii trebuie sa faca aceste boli ale copilariei la timpul lor. M-am simtit oarecum vinovata, dar a fost pentru o cauza nobila...
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mianda Eu nu cred faza cu.."Virusul se poate lua doar prin contact direct cu zona supurenta". Fetita mea a facut ZZ cand avea 9 ani si garantat, nu a intrat in contact cu nimeni bolnav. Explicatia data de medic a fost ca a intrat in contact cu virusul care provoaca varicela iar ea, facand deja varicela, a facut ZZ. S-a instalat fie pe un sistem imunitar scazut, fie pe un stres emotional...eu nu stiu nici acum. In concluzie, posibilitatea ca cei care au intrat in contact cu virusul, sa faca ZZ este foarte scazuta, in schimb se poate face foarte usor varicela. La momentul respectiv, jumatate din colegii de clasa ai fetitei mele au facut varicela. Doctorul nu mi-a dat scutire de la scola spunandu-mi ca toti copiii trebuie sa faca aceste boli ale copilariei la timpul lor. M-am simtit oarecum vinovata, dar a fost pentru o cauza nobila... |
Nu e chestie sa nu crezi, pentru ca asa se transmite. Doar ca exista si exceptii.