Comportament negativist la gradinita.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jovi spune:

Nu au cerut nici o permisiune,au spus ca l-au dus pe baietelul meu cu un alt coleg de grupa (ei doi sunt cei mai "strulumbatici" ca asa le mai zice cand nu foloseste cuvantul "rai")in joaca sa vada ce reactie vor avea ca pleaca la o alta doamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui jovi

Nu au cerut nici o permisiune,au spus ca l-au dus pe baietelul meu cu un alt coleg de grupa (ei doi sunt cei mai "strulumbatici" ca asa le mai zice cand nu foloseste cuvantul "rai")in joaca sa vada ce reactie vor avea ca pleaca la o alta doamna.

Cred ca ar trebui sa ai o discutie mai serioasa du doamnele si sa le spui ca ai prefera sa fi consultata inainte de decizii din astea, nu ca esti impotriva sa fie copilul evaluat de psiholog DAR NU FARA SA FI CONSULTATA IN PREALABIL si preferabil in prezenta ta. Si ca lucrurile astea nu se fac "in joaca", copii trebuiesc pregatiti ca sa se simta in siguranta, nu facem experimente pe ei ca sa vedem cum reactioneaza...incredibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mi se pare absurd sa-l duca pe el intr-un mediu nefamiliar ca sa vada ce? Daca situatia este in grupa, tocmai in grupa ar fi trebuit vazuta reactia lui. Aici putea psihologul sa descopere ce anume il face sa reactioneze asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Da, psiholoaga ar trebui sa vina la grupa si sa analizeze situatia, dar ce folos cind tipa aia se pare ca nici macar conditionarea operanta n-a priceput-o.

Rolul de fluturas e unul fain, da cine a mai pomenit fluturas sa stea nemiscat ?

Eu as incerca totusi sa discut cu educatoarea principala, sa o magulesc putin, sa ma pling de atitudinea suplinitoarei si sa o motivez putin in scopul gasirii unei solutii. Daca nu iese nimic dupa discutie, incearca sa-ti protejezi pustiul de stresul asta cu serbarea si sa gasesti o alternativa la gradinita (poate de exemplu e suficient sa ramii cu el acasa citeva zile)

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui cristoiu

Eu ii spun intotdeauna cind ii prind momente bune ca e buna, e frumoasa, e desteapta, e kind si gentle. Pentru ca astea sunt calitatile pe care vreau sa i le subliniez si pe care as vrea sa le pastreze.

[quote]

Sorry, da nu pot sa ma abtin, sper sa nu te superi pe mine,
tu chiar crezi ca daca nu i-o repeti foarte des o sa-si piarda frumusetea si desteptaciunea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Voi mai asteptati cumva un bb?
Incearca sa dai un pic inapoi, sa nu il mai duci cateva zile si sa te joci de-a gradinita cu el, el e dna tu copilul, poate afli ceva.sa ii spui ca probabil el e nefericit si ar fi vrut sa fie la alta dna, ca are o mami care il iubeste iar la gradi dna trebuie doar sa il invete lucturi noi nu sa il iubeasca, pt asta sunt parintii.poate nu vrea fluture, asta e rol de fata

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

[quote]citat din mesajul lui cristoiu

Eu ii spun intotdeauna cind ii prind momente bune ca e buna, e frumoasa, e desteapta, e kind si gentle. Pentru ca astea sunt calitatile pe care vreau sa i le subliniez si pe care as vrea sa le pastreze.

[quote]

Sorry, da nu pot sa ma abtin, sper sa nu te superi pe mine,
tu chiar crezi ca daca nu i-o repeti foarte des o sa-si piarda frumusetea si desteptaciunea ?

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Agnes si Alexa (21.06.2009)

Da, sper sa nu ajunga o complexata ca mine, careia sa ii ia vreo 30 de ani sa inceapa sa creada ca nu e nici sluta, nici tuta pamintului. Chestia cu frumusetea e subiectiva rau si impresia artistica tine de atitudine. La fel si cu inteligenta, unui om caruia i se repeta mereu ca e prost va sfirsi prin a se comporta ca un prost. E vorba de increderea in sine, asta voiam sa spun

Mergi la inceput

Era mai demult un subiect pe-aici despre cum sa (nu) ne laudam copiii.
Am incercat sa-l caut da nu l-am nimerit. Poate si-l mai aminteste cineva (rrox ???).

Si eu ii zic des fiica-mi ca-i frumoasa (chiar este ), imi vine asa spontan, fara intentie constientizata. Desteapta nu-i zic niciodata ca este (desi este ); oare o avea legatura cu faptul ca am stiut intodeauna ca sunt desteapta, in schimb cu frumusetea am avut ceva dubii ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

eu zic tuturor oamenilor care sunt frumosi ca sunt frumosi si tuturor oamenilor care se dovedesc destepti ca sunt destepti. E o recunoastere sincera a calitatilor lor. Daca laud pe altii cum sa nu-mi laud copilul?

nasa-mea imi spunea ca in fiecare zi cand isi lua fetita de la gradinita o ducea in fata oglinzii de pe hol si ii spunea "esti frumoasa, esti desteapta!" si aia mica repeta "'moasa, 'apta!"

acum e adolescenta, si frumoasa si desteapta si modesta.

modestia nu se invata prin negarea recunoasterii calitatilor. modestia se invata prin educarea copilului sa aprecieze in egala masura si meritele celorlalti.

Mergi la inceput

Am gasit topicul respectiv, in caz ca mai intereseaza pe cineva :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154237&whichpage=3&SearchTerms=cum%2Claudam

Foarte interesat este articolul propus la pagina 3 de Tangerine !

Mergi la inceput