Job deprimant :(
Raspunsuri - Pagina 2
ina.click spune:
Dpmdv depinde daca si cat iti permiti.
Am avut o perioada in care schimbam joburile des, din plictiseala sau pentru ca in loc sa solicit o marire si sa ma harai cu negociatul, preferam sa ma mut direct pe un salariu mai mare; am schimbat vreo 3 joburi asa si acu stau de 5 ani de zile in acelasi loc. Unde nu mi-e rau, apropos, sa nu se inteleaga ca ma plang
Insa nu e cel mai cel mai job ever si salariul nu e cat as fi vrut eu sa fie...dar de data asta nu imi mai permit sa tzopai asa "voila demisia, voila interviul, las ca vedem noi"
Am un copil, am un credit, am persoane care depind de mine si de jobul meu.
Tu ai asa ceva? Daca nu, go for it. La mai mare, la mai bine.
Daca insa risti mult, mai ales daca risti confortul si siguranta altor persoane care depind de tine (copii) sau daca iti risti securitatea financiara pe termen lung (banci, restante, alea alea), atunci mergi pe varianta cea mai sigura. Si cauta job mai bun IN TIMP CE esti la jobul asta.
rezumat, orice ar fi nu iti da demisia fara contract mai bun deja semnat in alta parte.
strunfita spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
Marius, Balanta, exact asa gandesc si eu acum, m-as intoarce la vechiul job, dar vreau sa si stau sa diger un pic si sa mai aud pareri diferite, astfel incat sa iau decizia "corecta" (sper eu, cel putin).
Avem 2 copii si rate destule, din fericire din salariul sotului ne putem plati ratele si am supravietui decent, ar trebui sa mai renuntam la cate unele, dar n-ar fi o tragedie.
E clar ca nici prin cap nu imi trece sa-mi dau demisia de aici inainte de a-mi gasi alt job, cu un salariu comparabil cu acesta pe care il am acum.
Daca analizez firmele, firma in care sunt acum angajata are castig de cauza, financiar o duce mai bine.
Daca analizez oamenii, dupa atatia ani in prima firma, acolo iese cu plus.
Daca analizez job-ul, tot la prima firma da cu plus.
In cazul in care nu imi va placea in continuare aici dar nici nu ma voi intoarce la primul job, imi voi cauta altceva, dar ar trebui sa stau macar un an aici (ce sa fac, nu da bine la cv, stiu, sa te muti dupa cateva luni).
Colegii de la vechiul job ma vor inapoi, dar probabil nu voi mai fi in echipa cu ei daca ma voi intoarce, fostul sef bate si el apropo-uri :)
In momentul de fata ma gandesc sa vorbesc cu fostul sef sa vad ce job as avea daca m-as intoarce :) Apoi in functie de ce raspuns am, sa decid ce voi face ...
andacos spune:
Eu nu m-as intoarce la fostul job!
Daca am plecat de acolo,au fost niste motive,mai mari sau mai putzin mari!Insa motive si automat nemultzumiri/frustrari au fost!(nimeni nu pleaca de la bine,e clar)
Daca ma nemultzumeste jobul actual,as cauta altul,as gindi de 20 d eori inainte de a-mi face transferul/demisia,sa nu patzesc la fel,sa ma trezesc ca iar nu am satisfactzie!
PS si of topic,fara urma de rautate sau ironie,insa se pare ca piatza fortzei d emunca(cel putzin pe o anumita categorie)nu e chiar la pamint!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
strunfita spune:
Andacos, nu am plecat neaparat de rau ce era, intr-adevar, nu pot sa zic ca a fost totul roz, dar mai mult a fost o chestie impulsiva, de moment. Mi-am depus cv-ul si pentru ca nu mai fusesem la un interviu de 9 ani si jumatate. Vroiam sa vad daca as putea sa plec altundeva, daca ma baga cineva in seama :) Si uite ca m-au si acceptat si eu mi-am zis ca ar trebui sa incerc sa vad cum e.
OK, ajung aici si imi dau seama ca nu imi place, job-ul parea super ok la interviu, dar de fapt nu am absolut nici o provocare. Si eu nu sunt genul de om care sa stau linistita la locul meu, eu vreau sa vin cu placere la lucru, sa lucrez atata timp cat sunt la lucru, sa fiu utila, sa pot ajuta oamenii. Si aici ma simt ingrozitor de inutila :(
Da, probabil ca ar trebui sa ii mai dau o sansa job-ului, dar efectiv nu ma atrage si chiar in rarele momente cand am ceva de facut, nu o fac cu placere.
si ca raspuns la PS: in Tm sunt ceva firme (IT) care fac angajari masive in ultima perioada.
andacos spune:
Pentru mine e clar ca odata ce ai cochetat cu ideea unui interviu,e ceva ce...acolo nu tzi-a placut!
Eu nu cochtez cu ideea de a face cuceriri masculine(doar sa vad ce mai pot)atita timp cit am tot ce-mi trebuie acasa!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
eumada spune:
Nu m-as intoarce.
1.Banii...nu aduc fericirea cica,dar eu sunt extrem de fericita cand am bani...fara ei nu poti avea ce-ti doresti,clar.
2.Banii ...poti sa-ti permiti multe.Ia gandeste-te.
3.Fa-te frate cu ,banii conteaza si mai fa suplimentar ceva ca sa-ti folosesti rotitele.
a_alinta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Raza de soare Eu nu m-as intoarce sa ling acolo unde am scuipat. |
atunci cand esti dezamagit de ceva si iti doresti altceva si ti se si intampla, nu are nici o legatura cu ceea ce ai spus tu.