Gravidute cu tromobofilie -cap 20-

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Lorena, mie chiar mi-a zis saptamana trecuta, d-na Viorica cand m-a invatat sa fac clexane-ul pt prima data, sa raresc aspenterul din 'zilnic' in : '1 la 2 zile" sau 'deloc' daca vad ca sangerez pe oricare din orificii:))
daca e sa sangerezi vreodata, dupa cat timp sa intampla? eu sunt la a 5a injectie si nu am avut nimic pana acum..sa ma astept sau gata, pericolul a trecut?
ps: cele care sunteti pacientele d-nei dr Uscatescu, vi se spune si voua la fel, sa luati cate 3 no spa pe zi zilnic preventiv chiar daca nu aveti dureri? eu am luat pana acum continuu , cel putin de vreo luna jumatate... dar parca nu m-as mai imbuiba asa cu no-spa daca nu ma doare nimic..si de ieri iau numai una pe seara atat preventiv#351; ma gandesc ca daca o sa ma doara mai tarziu in sarcina cu adevarata si nu isi mai face nimic efectul,ce fac!?

21+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane 0,2; FembionII, 3 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, Aspenter (3 pe sapt); 3 NO SPA pe zi, la nevoie; 200mg utrogestan vaginal pe zi;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioana_55

Fetele, ma primit si pe mine? Sunt o graviduta in 7 saptamani, care tocmai a aflat ca are PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor 13 heterozigot

Sunt destul de speriata, am vb cu dna doctor Avram, care mi-a recomandat sa continui cu aspirin protect (+femibion, magne, cetebe, omega), dar mie mi-e fff frica ca e prea putin. Motivul a fost ca n-am cazuri in familie si nici sarcini pierdute (dar cum sa am sarcini pierdute daca asta-i prima si de-abia am obtinut-o, ff greu)
Am vazut ca multe dintre voi aveti tratamente cu clexane.....

Ma puteti ajuta cu ceva pareri de inceput, vad ca voi sunteti mai experimentate. Ma gandeam sa merg si la dr. U, pt second opinion, aveti cumva adresa sa de mail?

Scuze ca am scris atat din prima, sunt un pic disperata si mi-e ff frica ca bebele meu sa nu pateasca ceva

eu una te inteleg.. si eu cu 3 mutatii (si nitel mai usoare cred ca ale tale) nu m-am lasat pana nu am mers la 3 hematologi si pana ce nu am ajuns la unul care sa ma ia in serios si sa ma imbuibe cu vitamine si mai nou si cu clexane nu m-am lasat pt ca mie ff frica, unde mai pui ca eu am avut si o sarcina pierduta anul trecut si tot nu ma baga nimeni in seama prima data)..asadar am ramas la dr Usc. care mi s-a parut cea mai precauta dintre toti.
-daca esti din Buc, mergi direct la Fundeni si vb cu ea, fa-ti analizele acolo, mergi cu dosarul..pt ca prin email raspunde destul de greu...
ps= nu merge sa iti trimit pm cu mailul ei pt ca nu ai activat casuta de mesaje privat pe forum

21+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane 0,2; FembionII, 3 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, Aspenter (3 pe sapt); 3 NO SPA pe zi, la nevoie; 200mg utrogestan vaginal pe zi;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Mami_de2, multumesc mult de raspuns . Cred ca cel mai bine am sa merg la Fundeni, dar nu stiu, trebuie ceva programare, trimitere de la medicul de familie?

P.S. Si cand ma gandesc ca dr la care am fost a acceptat f. greu sa-mi faca analizele doar la insistentele mele, ca cica n-am nimic si n-are rost sa arunc cu banii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Mamide2 dr U prescrie no spa nu pt dureri ci pt efectul sau antispastic si relaxant al musculaturii netede, acest lucru conducand la un flux sanguin mai bun si la scaderea rezistentelor pe arterele uterine. Toate medicamentele din tratamentul sau sunt prescrise pt efectele lor antitrombotice. E drept ca in cazul nonspa ai si beneficiul de a preveni contractiile, insa nu acesta este efectul principal urmarit. Similar, nici vit C nu prescrie pt imunitate ci pt efectul sau de intarire a capilarelor.

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina21 spune:

Mamide2 am analizat prospectul de la Femibion 2 si nu mi s-a parut ca ar contine Omega3....

20
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s

Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, arefam 200 mg-1/ zi, nospa 1/zi

Mergi la inceput

Irina ba da, e capsula cu 200 dha, din 500 mg de peste. La femibion 2 se iau zilnic doua pastile : capsula galbena cu dha -omega 3 si pastila roz cu vitaminele.

Daca citesti cu atentie prospectul te lamuresti

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Irina, te duci in orice zi de luni pana vineri si te postezi dimineata la ora 6 dimineata minim la Fundeni ,sectia hematologie,etaj 2, la dr Uscatescu, ea vine pe la 6:10 in fiecare dimineata! te duci fara prgramare, fara nimic, doar cu dosarul tot la tine de analize si istoric si cu bilet de trimitere de la medicul de familie catre hematologie si adeverinta de salariat(sa o ai la tine) si atat!

Brigit
, am inteles acum de ce dansa prescrie no spa-ul...of... si ce sa fac in cazul asta, sa il iau in continuare atunci? voi ce ziceti?
* mai sunt printre voi cazuri in care iau no spa din luna mica pana la nastere cate 3 pe zi??

21+

Mergi la inceput

Mami, da, eu ma "pastilez " la greu cu no spa, de pe la 7 sapt si nu cred ca scap de el pana nu ajung la termen, avand sarcina gemelara medicatia tocolitica pt tinerea uterului relaxat e fff importanta. Eu zic mersi ca nu trebuie sabfac injectabil no spa ul. Efecte teratogene nu are asa ca ii dau inainte cu tupeu.M

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana_55

Fetele, ma primit si pe mine? Sunt o graviduta in 7 saptamani, care tocmai a aflat ca are PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor 13 heterozigot

Buna Ioana, vad ca ai aceleasi mutatii pe care le am si eu. Si pe mine ma "urmareste " d-na dr Avram. Mie mi-a recomandat clexane de 0,4 si am 53 kg. nici o sarcina pierduta. Nu inteleg de ce in ultima perioada d-na dr evita sa dea clexane. Si mie mi-a spus sa intrerup ca sa " incercam" cu aspirina cardio. eu nu sunt dispusa sa incerc nimic, sau sa fac vreun experiment si nu am intrerup clexanul. Pana acum vad ca totul e ok asa ca eu consider ca tratamentul e bun. Poate ar fi bine sa mai ceri o perere la un alt hematolog si sa compari raspunsurile. Daca te hotarasti sa nu faci clexane atunci sa urmaresti prin Ddimeri daca totul e ok.
iti doresc sarcina usoara

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Mamide2, multumesc pt informatii. Sigur ma vor ajuta . Saptamana viitoare merg la Fundeni.

Irilac31, imi pare rau ca si tu ai aceleasi probleme. Legat de dr Avram, nu inteleg de ce are atitudinea asta rezervata fata de tratamente. Pt analize eu am insistat sa le fac, dansa nici nu vroia sa ma primeasca, zicea ca nu am nimic (by the way, la consultatie imi spune ca 2 ani si ceva de incercat sa faci un copil nu inseamna infertilitate, iar dupa ce vede rezultatele zice: da, probabil ca si mutatiile astea au contribuit la infertilitatea ta. No comment!!)
Mi-e teama pt bebele meu, l-am obtinut prin fiv, nu stiu daca doamne fereste se intampla ceva pot sa mai raman iar gravida, avand un AMH f. mic, si nu vreau sa ajung doar o statistica pt. medici.
Sper sa ma bucur de mai multa atentie la dr U.
Pup si sarcina usoara

7+

Mergi la inceput