apgar 2
Sunt o mamica de cateva zile si sunt tare disperata....bebelusa mea a primit apgar 2 si medicul nu vrea sa-mi spuna nimic....s-a nascut greu, am incercat pe cale naturala si totul a decurs prost, mai aveam un pic si intram in colaps....s-a decis intrun final sa-mi faca cezariana .....de aici numai stiu nimic.....ma obsedeaza acest apgar 2....ce sa fac?
Raspunsuri
roxanaz spune:
Ioana, unde e bebelusul tau, in reanimare acum? cere sa vorbesti cu medicul neonatolog, pentru a iti explica situatia clar.
multa sanatate va doresc!
coracora spune:
Pe Wikipedia gasesti (numai in engleza din pacate) cum se calculeaza scorul Apgar.
Multa, multa sanatate!
AdiS spune:
ioanayoyo
Baietelul meu a avut scor Apgar 1.
Colaboreaza strans cu medicul neonatolog. Colaboreaza strans cu el. Obiectivul tau este ca bebelusa sa primeasca cele mai bune ingrijiri si tu informatii. Imi amintesc ca treaba mea era sa am lapte pentru cand va putea fi hranit. Adica ma mulgeam si il aruncam sau mi s-a intamplat ca cineva sa il doreasca pentru bebelusul ei. Daca e la reanimare, si banuiesc ca este, nu ai prea multe lucuri de facut in afara de asta. De asemenea, stai langa bebelus cat mai mult sa te simta langa el. Daca ai o relatie buna cu cei de acolo te mai lasa sa stai pe langa. Chiar si numai sa il privesti este mare lucru.
Daca ai access la informatii, la net adica, citeste si pune-te la punct cu ceea ce spune doctorul. Dar ai grija ca pe net sunt multe istorii dramatice. Nu te pierde in ele. Mergi mai departe si desprinde informatia utila. Este important sa iti pastrezi capul cat mai limpede. (Asta iti spun eu acum. Ca atunci eram absolut zapacita si aeriana cu subiectul.)
Doctorul nu iti spune si pentru ca nu stie. Evolutia unui bebelus este imprevizibila, nu se poate pronunta sau ii este teama sa nu te destabilizeze pentru ca mamicile dupa nastere sunt f sensibile. Pune intrebari pertinente si, eu zic, ca ti se va raspunde daca vede ca poate discuta. Asigura-te ca se ocupa exemplar. Cu ochii pe ei si cu respect. Nu ezita sa iti expui parerea, sa discuti cu el, sa il intrebi.
Este important ca si terapia intensiva sa fie dotata cu aparatele necesare bebelusului tau. Discuta cu doctorul si nu ezita sa ceri sa schimbi doctorul sau spitalul daca aceasta presupune ca il ajuta pe bebe.
Mult-mult noroc va doresc!
ch_dana spune:
Cauta pe google "cum se calculeaza scoorul Apgar" si vei gasi referinte si in romana.
PS - uneori regulile acestui forum sunt cam absurde !
ioanayoyo spune:
va multumesc mult ptr raspuns , din pacate raspunsuri nu misau dat , asta e , cele cateva lucruri spuse sunt ...apgar 2 su dupa un sfert de ora apgar 7, hipoxie severa si cam atat....in rest mananca si doarme, am ajuns acasa si o urmaresc foarte mult incerc sa si scriu pe caiet evolutia ei ptr ca mi sa recomandat sa merg la neurolog in fiecare luna...va mai scriu....