Vize turistice Canada!
Stie cineva care e procedura de obtinere a vizei turistice in canada? ce acte ai nevoie...daca trebuie traduse si legalizate... etc
Raspunsuri
LuminitaB spune:
Daca intelegi engleza aici ai informatiile oficiale de pe site-ul guvernamental.
http://www.cic.gc.ca/english/visit/index.asp
Cele bune,
Luminita
adi2003 spune:
Nu trebuie traduse, cel putin acestea din RO.
Daca ai invitatia cuiva din Canada, aceea va fi formulata in engleza sau franceza.
Este si o taxa de viza ce trebuie platita cu 1-2 zile (nu mai repede) inainte de a trimite dosarul sau de a merge personal la Ambasada. Eu am ales curierul, fiind la distanta de Bucuresti.
Lista actelor o gasesti aici: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visa.asp
Simonna spune:
Si daca vrei sa iesi in State/Mexic cit stai pe-aici ai grija sa ceri viza cu intrari multiple. De fapt mai bine o ceri direct, e buna nu mai tin minte citi ani si poti sa intri si sa iesi din Ca de cite ori vrei tu in perioada respectiva.
Si nu, sigur nu e nici o copie de legalizat, ai mei se uita pe lista si se duc la Ambasada cu actele in brate si nu-s ce declaratie plus invitatia de la mine.
Apropo de invitatie, legenda zice ca tre sa fie legalizata si, prin urmare, trimisa prin posta, cu confirmare de primire, sa ne se piarda. Eu n-am legalizat de ani de zile nici o invitatie, scriu de mina ca ma cheama asa, locuiesc acolo, lucrez dincolo si cistig x si vreau sa invit pe y si ii asigur toate alea-alea cit sta la mine. Pe urma semnez, scanez, trimit pdf si mama listeaza. Asa am trimis toate actele de care aveau ei nevoie de la noi, pdf.
Succes!
Simonna
claucia spune:
uite si site-ul ambasadei de la Bucuresti: www.bucharest.gc.ca si acolo in stanga sus ai Visa and Immigration.
Ai grija sa completezi formularele online si sa generezi codul de bare. de trimis prin curier sau in persoana, dureaza 5 zile lucratoare pana ai un raspuns.
O zi frumoasa!
adi2003 spune:
Procesarea dosarului dureaza chiar si mai mult de 5 zile lucratoare, daca e perioada aglomerata.
La ultima aplicatie, mie mi-au dat raspunsul in 11 zile lucratoare, am prins 3 weekenduri si Sarbatorile de Pasti. + 2 zile curierul dus-intors. De fapt 3 zile curierul, ca la asta am prins si 1 mai - zi libera.
La prima aplicatie mi-au dat raspunsul in 4 zile lucratoare.
Angelinne spune:
Va multumesc! Am trimis actele , acum astept raspunsul... deja am inceput sa ma uit de biletele de avion... Invitatie mi-a trimis si sora mea... a facut-o parca la primarie.... sper sa fie ok.
adi2003 spune:
Bafta! Sa ne zici raspunsul. Chiar sunt curioasa.
Eu am avut 2 raspunsuri nefavorabile, a treia oara nu mai incerc.
Poate se vor lua intr-o zi vizele de turist...cine stie... peste cativa ani.