adenobronsita-ajutor

adenobronsita-ajutor | Autor: Angie.C

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, am mare nevoie de rasounsul vostru. Puiul meu a fost diagnosticat cu adenobronsita si avem drept tratament gentamicina injectabil, fluimucil, nurofen si tetrisal e. Am inceput tratamentul azi-noapte, dar de ficare data cand face injectabilul febra ii creste pana aproape de 40. Cumva sa fie alergic la genatmicina? A mai patit careva asa ceva?
va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Angie.C,
Alergia (la orice, nu doar la antibiotic) nu se manifesta prin febra. In niciun caz. Cu totul altele sunt simptomele.
Este posibil ca atunci cand primeste tratamentul injectabil, intamplator, sa treaca si efectul antitermicului (nurofen). Adica tu administrezi nurofen la 8 ore si finalul celor 8 ore sa fie exact in preajma orei pentru tratamentul injectabil. Sau este posibil sa faca febra chiar daca nu au trecut cele 8 ore. Febra sub antibiotic poate continua pana la 48 de ore (nu sunt f sigura de termenul asta, ar putea fi chiar 72 de ore)de la inceputul tratamentului.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

draga mea, de urgenta la dr.
explica ce si cum.

febra insoteste aproape intotdeauna descarcarea de histamina care mediaza alergiile prin mecanism IgE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Exista posibilitatea sa fie un efect secundar la gentamicina.
http://www.paginafarmacistilor.ro/medicamente/prospect-gentamicin-biochemie-811/
"Efecte secundare
Reactii alergice (la mai putin de 0,5% din pacienti): prurit, febra, artralgii, edem glotic
.......Alte efecte secundare observate: suprainfectii, febra medicamentoasa, greata, stare de voma, scadere ponderala, alopecie, hipersalivatie, fibroza pulmonara, hipotensiune sau hipertensiune arteriala, ......."

Trebuie sa vb. cu medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Eu ma mir ca ti-a dat gentamicina injectabil fara un test de alergie in prealabil.
Mie, la aproape 30 de ani, mi s-a dat acest tratament, dar mi-a zis medicul de o mie de ori sa nu cumva sa fac injectiile inainte de teste pt alergie. Si bine am facut, pt ca s-a dovedit ca sunt alergica la genta.

Multa sanatate.
Eu as merge la urgenta imediat.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

urgent la dr

trusa de rezerva in casa:
xyzal pt copii,picaturi- 34 d elei
se administreaza 3-5 picaturi urgent, apoi,profilactic 2 picaturiX3/zi

dexametazona fiole
hemisuccinat ,dar d e100 d emg care poate fi facut si intramuscular,nu numai intravenos.

getamicina dezvolta reactii alergice urate.faza urata e ca poate face si la a 10 a administrare.organismul doar anunata,din timp...............

iti recomand dr Irina Bucur, mediclass
are experienta si cu pacienti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Fetelor va multumesc, am fost ieri de urgenta la spitalul de copii, caci era tarziu, numai ca acolo ni s-a spus ca nu are nicio treaba antibioticul injectabil cu febra f mare, desi am explicat ca o face imediat dupa injectie, ba mai rau, am fost acuzata ca nu i-am administrat antitermic la 4 ore, iar mie pe reteta mi s-a prescris nurofen la 8 ore...A mai fost consultat odata, i s-a facut injectie cu algocalmin si mi s-a zis sa0-i dau la 2 noaptea un supozitor cu paracetamol. Oricum azi dimineata am renuntat sa-i fac injectia si nu am mai facut niciun fel de febra. Acum dupa amiza voi merge la alt medic si voi cere teste.

Mergi la inceput

daca strumf are sub 2 ani,testele sunt irelevante.nu se fac teste cutanate,ci pe sange.
iti recomand synevo.costa intre 50 si 200 de lei un alergen.se fac in germania unele,iar altele cu reactivi de acolo.
fa-i si DAO(diaminoxidaza,)-testul de intoleranta la histamina,pt ca poate iesi ca suporta substanta X,care substanta sa elibereze histamina,iar strumful tau sa aiba probleme cu enzima care descompune histamina,adica exact cu diaminoxidaza.
sper ca m-am facut inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

da, are sub doi ani- 1 an si 10 luni, oricum nu ma refeream la teste cutanate ci de sange.
ma indoiesc si ca diagnosticul a fost unul corect, voi vedea eu ce mi se zice azi si ce rezultate vom primi dupa analize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Angie.C,
nu poti sa pui faptul ca nu a mai facut febra pe seama intreruperii antibioticului. poate ca pur si simplu se vindeca.poate sa fi fost o reactie alergica, dupa cum explica fetele, dar poate sa nu fi fost. oricum, un medic trebuia sa hotarasca asta. mi se pare un pic pripita decizia ta de a intrerupe antibioticul, sincer. e posibil ca prin intreruperea medicatiei inainte de min 5 zile (sau cat a fost recomandat), sa fi facut mai mult rau decat bine. sau poate ca nu.

Mergi la inceput