Prieteni dragi(3)(split)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Da, Oblio.

Dar ceva pe-aici ma face sa ma gandesc si la "Lost in Translation".

Mi-amintesc eu aiurea sau Fomalhauti si-a exprimat dorinta de a-si revedea prietenele dar a descris aproape imposibilitatea, din punctul ei de vedere, de a se vedea si simti confortabil in conditiile date? Ba chiar a scris ca a luat-o plansul din cauza situatiei... Ori sunt eu extrem de naiva, ori e asa cum au acuzat-o multe forumiste - zgarcita, nesincera, neprevazatoare si... recititi.

Din punctul meu de vedere, ea a pus o problema serioasa. Si cred sincer ca ar fi avut nevoie de putin mai multa blandete, macar in felul de i se adresa.

Glicina, multumesc mult

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Da, Oblio.

Dar ceva pe-aici ma face sa ma gandesc si la "Lost in Translation".

Mi-amintesc eu aiurea sau Fomalhauti si-a exprimat dorinta de a-si revedea prietenele dar a descris aproape imposibilitatea, din punctul ei de vedere, de a se vedea si simti confortabil in conditiile date? Ba chiar a scris ca a luat-o plansul din cauza situatiei... Ori sunt eu extrem de naiva, ori e asa cum au acuzat-o multe forumiste - zgarcita, nesincera, neprevazatoare si... recititi.

Din punctul meu de vedere, ea a pus o problema serioasa. Si cred sincer ca ar fi avut nevoie de putin mai multa blandete, macar in felul de i se adresa.

Glicina, multumesc mult

J.

Fomalhauti a spus ca se simte inconfortabil cu ideea prietenelor ei de a o vizita.Ca pentru ea e prea mult stres. Ca nu are cu ce sa le serveasca, ca banii sunt pentru alte cheluieli.
Apoi au aparut sfaturile, adica cum sa le primeasca(daca isi doreste) fara a cheltuii peste masura.
Apoi Fomalhauti a spus ca da, ea isi doreste, de ce ar insinua cineva ca nu isi doreste sa isi vada prietenele? Insa problema principala e ca nu are bani. Tot Fomahauti a spus ca ea cand isi dorecte ceva, gaseste calea sa faca ca acel ceva sa se intample. Atunci mai multe forumiste au spus ““ok, deci daca vrei sa le vezi pe prietenele tale dragi, vei gasi o cale sa te vezi cu ele““.
Fomalhauti s-a suparat ca multe fete considera ca motivul este defapt altul, nicidecum banii.
In final, cu o prietena s-a vazut si s-au gasit si bani de pizza.

Si s-a simtit de asemenea inconfortabil cu faptul ca prietenele ei dragi i-au oferit bani pentru a putea participa la intalnire.
Si s-a simtit neinteleasa de prietenele ei, fara ca ea, Fomalhauti sa explice clar acestora de ce nu vrea(poate) sa le vada.(poate nici ea nu stia exact sa isi exprime trairile).
Prietenele trebuiau sa o inteleaga fara ca ea sa explice, dar ea nu era pregatita sa inteleaga fara ca prietenele sa tot fie nevoite sa insiste sa o vada.

Iaca un rezumat.

Eu nu as zice ca e zgarcita si ca e nesincera. As zice doar ca e nesigura.
Trebuie sa zic ca subiectul asta e foarte complex, sunt multe lectii de viata in el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

voua nu vi s-a intamplat sa nu aveti dispozitie sa va vedeti cu cineva, in cazul nostru cu prieteni din trecut? asa pur si simplu, fara prea multa filozofie si amanunte de ce nu.

toate zilele voastre sunt luminoase? straluceste totul la voi mereu? sunteti mereu zen? aveti mereu dispozitie de primire-servire?
nu-i necesar sa raspunda nimeni.

eu cred si stiu din experienta ca adevarati prieteni sunt excepti. si ca te cunosc indeajuns de bine, incat sa stie cand te pot vedea si cand nu. intalniri la o cafea si suc poti avea oricand, dar astea sunt din nevoia de socializare. prietenii de care s-a vorbit pe aici, aia pe umarul carora te poti baza, aia care te sustin si cand esti sus si cand te aduni de pe jos, aceia sunt putini. nu fac parte din gasca cu care mergi la cafea si alune.

inca o data am vazut ( ptr a cata oara oare?) cat de usor se emit judecati. si cat de repede se ia totul personal, ca si cum ar atinge direct pe cel ce citeste. si ca este foarte greu sa se mentina linia discutiei, fara divagari. si ca se pune la indoiala ceea ce Fomalhauti a spus destul de clar. si ca se interpreteaza totul prin propria experienta. "daca eu am patit asta si asta, imposibil ca la ea sa fie altfel".
si mie asta imi suna "ce ne aburesti draga , las ca stim noi ce si cum, mai bine ca tine, ca doar...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Pauza publicitara:
Citesc subiectul lui Fomalhauti care mi-e foarte draga si dau de Julie pe care mi-o imaginez acum in locul lui Fomalhauti trebuind zor-nevoie sa mearga la Tokyo sa-si caute sandale barbatesti pentru tinuta de gala
Stiu Marina, care imi esti la fel de draga taman pentru ca nu pot fi in veci asa directa ca tine, ca sunt offtopic, offstream si offmamamea, dar atata pasiune am avut si eu pe forumul asta: jurnalul provensal, omul din masina de dat bilete de tren si Beirutul Ortansei

Cine zicea ca "oł sont les neiges d'antan"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Iaca un rezumat.

Eu nu as zice ca e zgarcita si ca e nesincera. As zice doar ca e nesigura.
Trebuie sa zic ca subiectul asta e foarte complex, sunt multe lectii de viata in el.

Pentru mine ai facut rezumatul? Din cauza referirii la "Lost in Translation"? Am citit subiectul; am inteles despre ce e vorba. "Lost..." mi s-au parut a fi unii, nu eu, daca mi se permite sa am o asemenea opinie.

Apoi, da, autoarea subiectului are dreptul sa fie si nesigura, dar mi se pare ca i s-au dat niste suturi virtuale - iarasi imi permit sa spun: nemeritate - tocmai din cauza asta. Dar e si asta o reactie umana - prinde unu' intr-un moment vulnerabil si da-i una, ca te face pe tine sa te simti mai puternic/sigur pe tine/plin de intelepciune.

Si apropo de complexitatea subiectului - care si mie mi s-a parut interesant si tocmai de aia am scos capul din carapace si am scris - da, exista situatii in care sa vrei si sa nu vrei ori sa poti si sa nu poti sa faci un lucru in acelasi timp. De aia suntem la "Cabinetul Psi".

In alta ordine de idei, dar tot fiindca suntem la psi. Am vorbit aseara cu maica-mea si mi-a povestit de o carte a lui Vianu pe care tocmai o citeste si in care apare ca leit-motiv citatul: "trecutul ma pedepseste, prezentul nu-mi place, viitorul ma inspaimanta". Am ras copios - faptul ca exista cineva care simte si a putut sa exprime asa de concis ce simtim (si eu, si maica-mea) e reconfortant. Si, poate paradoxal pentru unii, datator de optimism.
Ah, si tot din cartea aia: "nici o decizie nu e corecta" - cu demonstratia de rigoare. Foaaaaaaarte tare mi-a placut. Ah, da, maica-mea e unul din prietenii mei, chiar daca ne vedem rar si poate uneori ne suparam una pe alta.

Karula neige-urile sunt ori niste cepe batrane - ca stiu exact la ce s-a referit AB AC - ori.... stii creatura aia aparent inspaimantatoare dar de fapt fascinanta si in final, daca ai rabdarea s-o observi, fermecatoare - care se numeste hermit-crab? (cum i-o zice in romaneste, va rog sa ma ajutati). Is aici, pe plaja. La "Return to sender", ca tot mi-ai facut pofta de cele zapezi

Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ca o ceapa neserioasa m-am cojit nitel s-am suspinat de coaja proprie si zic ca mi-era un dor de tine Julie

Karula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Si apropo de complexitatea subiectului - care si mie mi s-a parut interesant si tocmai de aia am scos capul din carapace si am scris - da, exista situatii in care sa vrei si sa nu vrei ori sa poti si sa nu poti sa faci un lucru in acelasi timp. De aia suntem la "Cabinetul Psi".

Cu siguranta exista astfel de situatii conflictuale Impasurile psihologice de obicei sunt stratificate - apropo de cojile cepei. Impasul de la suprafata "as vrea / nu am bani" odata clarificat, ajungi la impasul de sub el si, de obicei, ajungi si la al treilea nivel.

Aici, nefiind un cabinet psihologic, ci un forum public, pur si simplu nu sunt conditii sa cojesti ceapa, indiferent cum ar reactiona forumistii. Din doua motive: unul e mediul cu securizare foarte scazuta si al doilea e motivatia persoanei care se confrunta cu impasurile. Nu ajunge sa te zgandare primul strat de ceapa si sa-l intuiesti - probabil - pe al doilea, e nevoie sa fii si dispus sa cojesti ceapa si sa ai resurse sa faci fata cojirii.

Uneori oamenii interpreteaza gresit cererea persoanei care expune conflictul. Incearca sa faciliteze cojirea, cand persoana defapt vrea doar suport si reintarirea fanteziei ca are coji frumoase si unice.

Nu m-as grabi sa invinovatesc forumistii "rai" in povestea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mainstream: sa iti botezi copilul.
Off-stream: sa nu-l botezi, sa il lasi sa isi aleaga religia cand se considera ca isi poate asuma unele alegeri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mainstream: sa iti botezi copilul.
Off-stream: sa nu-l botezi, sa il lasi sa isi aleaga religia cand se considera ca isi poate asuma unele alegeri.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Selene, hai ca iar ma iau de tine Tu nu stii da ignore, nu stii cum e sa ti se rupa de cine ce crede, nu ai un mp3player sa ti pui castile in urechi, sa dai muzica ta preferata taaaare de tot si sa zambesti ?
Si ce pisici e semnatura ta ? Ce oo, ha ? Au legatura cu subiectul asta ?

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Uneori oamenii interpreteaza gresit cererea persoanei care expune conflictul. Incearca sa faciliteze cojirea, cand persoana defapt vrea doar suport si reintarirea fanteziei ca are coji frumoase si unice.

Asta e esenta, foarte fain spus.
Imi place exemplul cu ceapa.

Mergi la inceput