Prieteni dragi(3)(split)
Raspunsuri - Pagina 7
Julie spune:
Se poate reveni on-topic?
Am urmarit subiectul asta de la bun inceput si am citit fiecare postare.
Mi s-a parut interesant - subiectul, poate si din cauza ca m-am putut identifica, intr-o oarecare masura, cu felul de a fi al autoarei, cu optiunile ei in viata si cu dilemele ei. Mai ales pentru ca am avut si inca am si eu dileme oarecum asemanatoare.
Pe scurt, da, am prieteni pe care la un moment dat nu am putut sa-i vad, desi mi-as fi dorit. Nu am putut fiindca eram intr-o stare proasta -nu material- si nu mi-am dorit sa ma vada asa. Nu mai tin minte ce le-am spus, dar timpul le-a rezolvat...
Chiar in acest moment sunt din nou intr-o situatie asemanatoare. Adica ar trebui sa fac o excursie, sa particip la un banchet, sa primesc un premiu, ma rog. Din nou, din cauza ca sunt intr-o stare psihica nu prea buna, am ales sa nu ma duc. Ca sa nu mai spun ca toata aventura ar costa o gramada de bani pe care, in conditiile date, nu vad de ce i-as cheltui cand mai mult ca sigur nu m-as simti bine; da, as face conversatie politicoasa, cu zambete fortate - stiu cum sa fiu fermecatoare pe dinafara chiar daca pe dinauntru imi vine sa ma strang de gat - as tine un discurs de multumire plin de sentiment - sincer, dar scormonit intr-un strafund, caci momentan sunt alte feelinguri care stau mai la suprafata etc.
Daca le-as spune asta prietenilor cu care trebuie sa merg, nu cred ca ar intelege. Cei mai multi probabil pentru ca sunt mai easy-going si nu au avut experientele mele.
Daca as spune ca nu vreau sa cheltuiesc bani pe asa ceva -da, e o suma importanta si nu vreau s-o rup din cheltuielile casei -, ar lua-o imediat cum ca nu am bani si ar sari sa-mi plateasca tot. Si asta, chiar daca ar face-o cu cea mai buna intentie, e inacceptabil pentru mine. Chiar putin jignitor, cum si Fomalhauti a spus.
In concluzie, am transmis ca nu particip, ca nu pot - doar profesorului meu i-am zis unul din motive, cu toate ca replica lui a fost sa ma mai gandesc, ca evenimentul e important pt. mine - si cu asta basta. Stiu ca cei care imi sunt prieteni ma accepta cu ciudateniile mele cu tot si ca vor veni vremuri mai bune in care sa ne vedem si sa ne bucuram cu adevarat de asta.
Fomalhauti din punctul meu de vedere esti o mama super si un exemplu de parinte.
Astept sa scrii cum au evoluat lucrurile la tine acolo, nu renunta la ironie - sunt fan, sa stii, mai ales ca auto/ironia e una din armele mele de supravietuire - si te rog mult, ignora rautatile care s-au turnat pe aici.
Capul sus si vacanta minunata!
Julie
PS
Selene, sa stii ca te inteleg si pe tine bine de tot si-mi esti foarte draga
a_alinta spune:
si atunci unde sunt prietenii aia dragi???
ca daca ne apucam sa filozam si sa ne uitam la stele, ma gandesc ca nici nu avem asa ceva.
adica prieteni dragi. (ca aia nu sunt ascunsi in stele)
Julie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta si atunci unde sunt prietenii aia dragi??? ca daca ne apucam sa filozam si sa ne uitam la stele, ma gandesc ca nici nu avem asa ceva. adica prieteni dragi. (ca aia nu sunt ascunsi in stele) alina |
Pentru unii, pe Facebook.
Pentru altii, pe Hi5.
Pentru multi de aici, presupun, pe acest site.
Exista prieteni si in viata reala - ca sus m-am referit tot la virtual.
Depinde de fiecare cum isi defineste notiunea de prietenie si pe cine considera prieten.
Pentru mine notiunea de prietenie presupune, intre altele, si intelegere/empatie - fara sa fie nevoie de nenumarate explicatii si justificari - sau macar acceptare a unor situatii, poate mai putin placute, dar punctuale.
Si da, e posibil ca de asemenea ca unii oameni sa nu aiba prieteni. Cel putin din perspectiva ori definitia mea personala - sau a altora, diferita de a mea - a acestei notiuni. Dar nu vad cu ce ar deranja pe cineva lucrul asta. Apropo de filozofie.
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Marina De ce sa aperi sau sa justifici permanent niste alegeri pe care le-ai facut si cu care te simti impacat?
Marina |
Pentru ca esti minoritar pur si simplu sau "pro"-urile nu-s evidente sau nu se aplica tuturor si "lumea" binevoitoare iti da sfaturi necerute despre cum sa iesi din situatia in care poate tu te simti ok. Daca esti politicos si respectuos cu cei in cauza le explici de ce ai ales, nu le-o tai scurt cu asa vreau eu. Unii inteleg, altii nu.
Presiunea sa faci ca toti e mare. Pentru orice fleac. De exemplu la scoala copiilor mei inainte de masa isi pun Purell pe maini pe post de dezinfectant. Unu ca solutia asta curata mai putini germeni decat spalatul sanatos cu apa si sapun, doi ca fii-mea are pielea foarte uscata si dupa cateva Purellizari ii apare o dermita... Mey frate an de an explic si fiecarei profei si asistente sa o lase frate in pace sa se spele pe maini. Si tot incearca sa ma convinga sa fac ca ele. De ce... ca-i mai simplu sa pui un sablon, decat sa adaugi o exceptie. Am facut-o doi ani. Al treilea cand a reinceput argumentatia cum ca toti ceilalti nu mor... am zis scurt ca asa cere religia mea si gata s-a incheiat discutia de 10 minute pe o tema ridicola.
Selene_Bunny spune:
Multumesc, Julie.
Nu te cunosc, dar te servesc cu un cappuccino, daca iti place. Si cu... alune si migdale.
Julie spune:
citat din mesajul lui AB_AC [Presiunea sa faci ca toti e mare. Pentru orice fleac. |
Yep, cunoastem. Una proaspata. Baiatului meu, proaspat licean, a trebuit sa-i iau smartphone pt. ca era bullied la scoala din cauza telefonului mobil obisnuit pe care-l avea - considerat de tovarasii sai drept gunoi. Am facut-o si pe asta, contrar principiilor mele - dar ce sa faci cand copchilu in loc sa doarma noaptea se ascunde sub plapuma si plange - explicandu-i ca pana la urma cel mai usor lucru e sa cumperi ceva ca sa dai aparenta de mainstream, dar ca lucrurile nu se vor opri aici...
Julie spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Multumesc, Julie. Nu te cunosc, dar te servesc cu un cappuccino, daca iti place. Si cu... alune si migdale. |
Sarumana, Selene, imi place si cappuccino, ador alunele si migdalele
Iar eu iti ofer din prajitura cu capsune - din gradina personala - pe care tocmai ma pregatesc s-o fac.
si scuze tuturor pt cele doua off-topicuri.
J.
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Julie
Sarumana, Selene, imi place si cappuccino, ador alunele si migdalele Iar eu iti ofer din prajitura cu capsune - din gradina personala - pe care tocmai ma pregatesc s-o fac. si scuze tuturor pt cele doua off-topicuri. J. |
Daaa! Yummy! Saru'mana si eu!
Marina spune:
ori nu pricep ori nu inteleg. Adica inteleg eu ce vreti voi sa spuneti cu main stream-ul dar imi e greu sa ma prind de ce considerati ca nu apartineti main stream. Exemplele date sunt frecusuri de zi cu zi, nimic major care sa poata constitui o decizie majora in viatza. Faptul ca scoala nu pricepe cum e cu chimicalele si dermatita nu inseamna ca esti tu in afara curentului ci doar ca'st idioti. am 2 copii alergici, mereu ma pun sa completez formularele , mereu ma intreb de ce pentru ca in mod constant primesc alimente interzise. Mai nou le scriu pe foaie si ca imi rezerv dreptul de a lua masuri legale in cazul in care fac alergie din motive de mancare sau substante cu care nu au voie sa intre in contact. si tai si disclaimerul lor de pe contracte. Nu m-am saturat si nici nu obosesc, mai bine verific si spun de 10 ori decat sa ma trezesc prin spitale.
Cat despre faptul ca Julie nu are starea necesara sa se duca la o conferinta, iar nu vad ce e asa deosebit. Fiecare a avut zile negre, fiecare a avut pase proaste si tot asa. subiectul asta era despre cum sa evit prietenele dragi de 30 de ani care nu locuiesc in RO si pe care nu le-am mai vazut de o viatza. De asta a incitat atata lume.
Poate pentru ca fiecare credea ca niste prietene dragi merita efortul chiar daca mancare a nu e suficienta. Daca asta era realmente motivul.
Daca se zicea, vin niste foste colege, nu am chef sa le vad cum ma fofilez primea mult mai multe sfaturi pe gustul ei.
A fi minoritar atata timp cat e o chestie de optiune asumata nu vad de ce ar crea probleme. Poti fi majoritar si tot te lupti cu oameni, cu perceptii si mentalitati.
Nici macar pe Fomalhauti nu o vad in afara main streamului. suntem la o generatie de bunici care de regula au avut multi copii, sunt destule mame care decid sa stea acasa si majoritatea se intorc la job din motive financiare, banuiesc ca daca si-ar permite ar sta mai multe acasa. Nici vacanta pe imprumut nu mai e o ciudatenie in Romania, de la creditul pe buletin incoace sunt mii de exemple de cum sa te imprumuti la banca pentru consum. Nu o fi ea chiar mama tipica cu 1-2 copii si job dar nici o raritate de muzeu nu e.
olympia spune:
"... da, as face conversatie politicoasa, cu zambete fortate - stiu cum sa fiu fermecatoare pe dinafara chiar daca pe dinauntru imi vine sa ma strang de gat - as tine un discurs de multumire plin de sentiment - sincer, dar scormonit intr-un strafund, caci momentan sunt alte feelinguri care stau mai la suprafata etc.
Daca le-as spune asta prietenilor cu care trebuie sa merg, nu cred ca ar intelege. Cei mai multi probabil pentru ca sunt mai easy-going si nu au avut experientele mele."
Prin prisma a ceea ce a scris Julie , cam la asta cred ca se reduce dilema unor astfel de situatii. Nu ma duc ca n-am bani, nu ma duc ca am alte prioritati acum dar, mai ales, nu ma duc ca starea mea actuala de spirit nu rezoneaza cu ceea ce se presupune ca ar trebui sa simt in asemenea momente si ar trebui sa mimez o alta si asta chiar ar fi un efort mult prea mare.
Problema e ca de multe ori imaginatia amplifica diferenta intre ce simti si ar trebui sa simti, felul in care te proiectezi intr-un anume tablou pentru un anume rol social e de multe ori inutil, se poate si simplu si direct, autentic... iar prietenii, cred ca macar unii dintre ei, au capacitatea de a intelege temerile astea.