Prieteni dragi(3)(split)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall
Eu iubesc oameni pe care nu i-am vazut niciodata. Iubesc si oameni morti...
Deci da, se poate.

Da, absolut se poate. Apropo, mi-e tare dor de conchita...

Cat despre cei morti, tocmai ma pregatesc de Mosi. Pentru ca-i iubesc. La prezent.

In fine, am mai spus ca notiunea de prietenie, indiferent de ce spune dictionarul - va rog, nu interpretati iarasi literal - e relativa si poate varia in functie de persoana. Si, cum zicea si AB AC, ar trebui acceptat relativismul asta.

Eu personal am prieteni dragi cu care nu m-am vazut - putut vedea - evitat sa-i vad, din motive personale - cu anii. Exemplu concret, una din prietenele dragi din facultate, cu care dupa absolvire si pana la plecatul meu pe cealalta parte a lumii, nu m-am vazut decat de vreo doua ori, apoi o data acum 11 ani _eram deja aici - apoi din nou asta-vara... Toate acele intalniri - pentru ca au fost comun acceptate - au constituit momente luminoase in viata mea. Fara sa altereze prietenia. Si sunt sigura ca asa va fi in continuare, chiar daca in pauzele lungi in care nu ne vedem, nici nu prea comunicam altfel, din cauza mea, hermitul ursuz ce-mi sunt.

Am mai multi prieteni de felul asta. Toti dragi. Si care ma accepta asa cum sunt.

Deci se poate. Pentru mine. Si e ok si asa.

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Pe un forum pe care mi s-a spus cand m-am bagat intr-o actiune umanitara controversata ca de asta m-a batut D-zeu si mi-a dat copil cu probleme...

Si tu mai justifici batele si bocancii (evident, in viziunea mea) unora ca pe adaptari culturale...

Dar daca poti face asta, nu pot decat sa te admir si mai mult

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

AB, uneori sunt exceptii, asa cum am spus.

fiecare avem micile sau marile lui exceptii

Citat:

Legat de stele , un singur user, nici nu mai stiu exact cine, a facut afirmatia cum ca Fomalhauti nu e nume romanesc si ca suna ciudat.(drept e ca nici nu-i romanesc) Unul singur! Si pentru asta, alte zeci de useri au fost facuti inculti, ca de, nu stiau ca fomalhaut e o stea...
A fost asa, cum sa zic, un puseu de aroganta! Fomalhauti face de exemplu o mare confuzie intre psihanaliza si psihologie, nu pare sa inteleaga exact termenii, desi ii foloseste. N-a facut-o nimeni inculta pentru asta si nici n-a trimis-o nimeni sa puna mana sa invete.

Da a fost un puseu de aroganta. Imi pare rau pentru el. Si nici eu nu am facut astronomie. De fapt m-a socat nick-ul ei cand a inceput sa scrie si am cautat sa vad ce inseamna. Mi-a venit ideea cand a zis ca fiecare copil are ceva in nume de la o stea. Chestie de atitudine. In general cand nu stii, poti face confuzii (si asta e dovada de nestiinta nu de incultura... btw intre psihologie si psihanaliza stiu e o diferenta, dar sincer nu pot sa o definesc ).. ... dar sa iei in ras mi se pare aiurea aceea e incultura: nestiinta dublata de lipsa de a sti sa privesti ceva necunoscut tie. Daca era un subiect despre nick-uri mai intelegeam ... dar eu asa am vazut... cand s-au oprit sfaturile, a fost luata la bani marunti toata viata ei, iar nick-ul era discutat cat sa se continue discutia. Pentru mine a fost "the last straw" la un subiect la care mi-am spus parerea simplu. Despre ce s-a scris la stele n-are nici un sens sa reluam. Cand mi-am sters mesajul disparusera vreo trei de dinainte pe care nu le-am citat... si al meu era din plop. Decalajul orar... deh... Asa ca s-au simtit vizati mai multi si pe buna dreptate

AgnesLuca ... yep... daca vad ceva ... e in mod cert vina mea ca vad asa ... si a mediului in care traiesc ghidat dupa "Live and let live!" . Si ma bucur de asemenea ca pe forumul asta au fost multe fete care au sarit sa spuna STOP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu nu inteleg de ce cateodata , cate o participanta la o discutie incepe sa se identifice cu persoana care a deschis discutia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

eu nu inteleg de ce cateodata , cate o participanta la o discutie incepe sa se identifice cu persoana care a deschis discutia?

Chestie de relativitate... ca sa nu ma chinui sa gasesc un dictionar explicativ al romanei care sa fie contestat ... E simplu nu se identifica nimeni, dar unii au asa un sentiment fata de alte fiinte umane... care se numeste "empatie" sau "empathy".

http://www.merriam-webster.com/dictionary/empathy
1: the imaginative projection of a subjective state into an object so that the object appears to be infused with it
2
: the action of understanding, being aware of, being sensitive to, and vicariously experiencing the feelings, thoughts, and experience of another of either the past or present without having the feelings, thoughts, and experience fully communicated in an objectively explicit manner; also : the capacity for this

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

sa ajungi sa explici sentimentele altei persoane prin prisma personala avand puseuri de aroganta fata de partipantii la discutie nu are nici o legatura cu sentimentul enuntat de tine. dar absolut nici una.

si cred ca nu m-am exprimat corect, ma intrebam de ce unii o iau asa de personal de ajung sa creada ca despre ei e vorba in discutia in care este vorba de fapt de altcineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io cred ca mai toti ne facem vinovati de empatie nitzel egocentrica :) reusim cat de cat sa ne punem in situatia celuilalt, sa fim intelegatori si buni si totodata incercam sa fim de ajutor venind cu sfaturi care ni se potrivesc noua si stilului nostru de viata.

ca si copilasii care iti intind vreo jucarie cand te vad trist ca sa te consoleze. pentru ca jucaria aia i-ar consola pe ei. in momentele alea i-ai sorbi intr-o lingura de apa :) de dragalasi ce is si parca iti chiar trece supararea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

In general cand nu stii, poti face confuzii (si asta e dovada de nestiinta nu de incultura... btw intre psihologie si psihanaliza stiu e o diferenta, dar sincer nu pot sa o definesc ).. ... dar sa iei in ras mi se pare aiurea aceea e incultura: nestiinta dublata de lipsa de a sti sa privesti ceva necunoscut tie.

Pai nestiinta poate fi catalogata si ca lipsa de cultura, zice dexul. Dar nu intotdeauna.
Daca nu stii lucruri elementare, esti incult. Daca nu stii lucruri ne-elementare, nu esti incult, doar nu stii.
Incult= lipsit de cultura elementara. Acum tre sa stabilim care-i cultura elementara.

Uneori nu stii, nu ai idee despre ceva, insa prin asocieri si gandire logica te apropii macar de adevar si stii unde sa cauti raspunsul, ca si asta e o chestie nu tocmai usora, sa cauti.
Zice vorba inteleapta: nu conteaza ca nu stii, conteaza sa stii unde sa cauti.

Cand nu stii, nu stii si gata.
Ai trei variante: fie te informezi, daca te intereseaza, iti foloseste sau daca vrei sa vorbesti despre asta, fie nu te informezi ca nu ti se pare important dar nici nu vorbesti despre asta, fie nu te informezi dar vorbesti despre ca si cum tu esti buricu pamantului si asta este dovada de prostie, ignoranta, limitare.

Suntem off topic, ca ce scriam noi pe aici nu mai are legatura cu povestea expusa a lui F, dar e un off topic dragut,nu?

>>>Continuare

Mergi la inceput