Prieteni dragi(3)(split)
Raspunsuri - Pagina 18
emanouela spune:
Si ca sa fiu si ontopic, am citit de la aparitia lui subiectul....insa vazand ca la orice solutie i se dadea se venea cu contraargumente, mi-am facut o idee, si anume ca prietenele nu erau de fapt prietene ci doar foste colege iar exprimare cu "prieteni dragi" ori a fost din exces de zel ori chiar F nu stie ce inseamna prieten in adevaratul sens al cuvantului....asa ca la problema ei(a se duce sau nu la party, a avea sau nu musafiri), care de fapt e inexistenta, oricum solutii pe placul ei nu se gaseau pt ca decizia oricum era luata.
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Pai daca nu ar fi prietene trecute, nu crezi, oare, totusi, ca ar fi ajuns sa-i cunoasca copiii pana acum? Macar pe cei 2 de la facultate, care au in jur de 20 de ani... deci, sincer, eu nu stiu daca chiar as putea numi prietena pe cineva pe care nu am vazut de 20 de ani. _ Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
Pai F nu a zis ca nu ii cunoaste niciun copil. A zis ´´copiii´´. Iar F are 7, devarste diferite. Si nu mai retin exact daca a zis ´sa-i vada´´ sau sa-i ´´cunoasca´´
Totusi, poti zice despre o persoana pe care nu ai vazut-o de 20 de ani ca o iubesti si ti-e prietena draga?
AgnesLuca spune:
Eu recunosc ca la inceput am luat topicul ca pe ceva "usurel" si m-am repezit cu solutii practice. Mai apoi insa m-a socat ceva care nu are neaparat legatura cu discutia actuala despre prietenele trecute sau prezente si anume ca Fomalhauti e practic in situatia de a nu-si permite sa primeasca pe nimeni la ea in casa (nu conteaza daca situatia e reala ci faptul ca asa este ea resimtita de F.). Ca problema este de fapt contradictia intre imposibilitatea de a pune masa conform standardelor personale de primire a musafirilor si nevoia de plimbare cu submarinul, ca cele doua laturi ale lui F. sunt atit de "de neimpacat" incit singura solutie e sa o ignore pe prima din ele...
Julie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Julie tu cauta o cochilie mai mare dar daca gasesti una virtuala in care pot incapea si eu...intinde un fir sa mai pot da de tine. |
Pai cochilia mea e destul de incapatoare, cochilii virtuale... nu am; firul ti-l intind de la "return to sender", ca pe acolo umbla ghearele mele acuma
Campari-soda...
Lady, sunt perfect de acord ca, intr-o situatie de conflict interior, trebuie musai cautata sursa conflictului, in lipsa identificarii sursei, nu se rezolva problema. Cand aflu titlul cartii, ti-l dau.
Si da, accept ca exista opinii diferite si diverse moduri de exprimare ale lor, dar imi aloc dreptul - asa cum multi altii pe aici o fac - de a-mi displacea anumite modalitati/tonuri de adresare.
Scuze de off-topic,
J.
emanouela spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Pai F nu a zis ca nu ii cunoaste niciun copil. A zis ´´copiii´´. Iar F are 7, devarste diferite. Si nu mai retin exact daca a zis ´sa-i vada´´ sau sa-i ´´cunoasca´´ Totusi, poti zice despre o persoana pe care nu ai vazut-o de 20 de ani ca o iubesti si ti-e prietena draga? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Eu zic ca poti zice da, o iubesti si ca iti e draga, na, depinde foarte mult in ce stadiu ai lasat prietenia. Daca ai "lasat-o" cu gandul "ne vedem cand ne intalnim" si daca am chef iar din inima tai ai exclus acea persoana, atunci prietenia se "dilueaza" si nu se mai numeste prietenie, dar daca ai lasat-o in stadiul, fiecare cu drumul lui insa ea/el va fi vesnic preiena/ul meu si de cate oeri am ocazia il voi revedea cu mare drag, atunci automat in inima ta ramane un coltisor dedicat ei/lui.
alinuk spune:
pentru ca acest subiect se cheama 'prieteni dragi' si pentru ca audienta e in mare majoritate feminina...
o sa va pun si voua aici, un mesaj primit azi de la o buna prietena de'a mea:
O femeie statea asezata pe canapea, band ceai cu ghiata cu mama sa.
In timp ce vorbeau despre viata, casatorie, responsabilitati si obligatii ale adultilor, mama, invartind cuburile de ghiata din pahar, se uita fix la fiica sa.
"Niciodata sa nu-ti uiti prietenele", o sfatui, invartind frunzele de ceai din fundul paharului.
"Ele vor deveni de fiecare data mai importante odata cu trecerea timpului.
Nu conteaza cat de mult iti iubesti barbatul, nu conteaza cat de mult iti iubesti copiii pe care ii ai, vei avea nevoie de ele.
Aminteste-ti sa iesi cu ele mereu, sa faci lucruri impreuna cu ele.
Aminteste-ti ca atunci cand spun prietenele tale, ma refer la TOATE femeile, prietenele tale, fiicele tale si toate celelalte femei care sunt legate de tine.
Vei avea nevoie de ele. De femei intotdeauna vom avea nevoie".
Ea si-a ascultat mama. A mentinut contactul cu prietenele ei si odata cu trecerea timpului si-a facut si mai multe prietene. Conform celor ce s-au petrecut, una dupa alta, ea a inteles tot mai mult la ceea ce se referea mama ei.
La fel cum timpul si natura isi prezinta schimbarile si misterele in viata unei femei, adevaratele tale prietene se vor pastra intotdeauna.
Dupa 40 de ani de viata pe lumea asta, am invatat urmatoarele:
Timpul trece.
Viata se traieste.. Distantele despart.
Copiii cresc.
Serviciile vin si pleaca.. Pasiunea se micsoreaza.
Barbatii nu fac intotdeauna ceea ce se presupune ca ar trebui sa faca.
Inima se rupe.
Parintii mor.
Colegii uita favorurile primite.
Cariera sau profesia se termina.
DAR....Prietenele tale intotdeauna vor fi aici, nu conteaza cat timp si cate mile exista intre voi.
O prietena niciodata nu este prea departe ca sa ajungi la ea cand ai nevoie de ea.
Cand trebuie sa mergi pe un drum singuratic si trebuie sa o faci pentru tine insati, femeile din viata ta vor fi in jurul tau, indrumandu-te, rugandu-se pentru tine, impingandu-te, intervenind pentru tine si asteptandu-te cu bratele deschise la sfarsitul drumului.
Uneori, chiar calcand regulile, vor merge alaturi de tine...sau vor veni sa-ti usureze incarcatura.
Prietene, fiice, bunici, mame, surori, soacre, nurori, cumnate, nepoate din partea copiilor, matusi, verisoare, nepoate din partea fratilor, sunt o binecuvantare in viata ta ! In fiecare zi continuam sa avem nevoie de ele.
Trimite acest mesaj tuturor femeilor care contribuie sa dea o semnificatie vietii tale. Eu asta fac acuma.
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
sarbatorim de ziua tuturor copiilor...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
saskia spune:
Alinuk sa stii ca mi-a placut mesajul.
Eu in mod normal nici nu deschid genul asta de email, il arunc direct la cos. Dar asta de l-ai pus tu mi-a placut. Si stiti de ce?
Ca odata ajunsa eu aici, eram tanara si nestiutoare, am realizat ca foarte multe femei, tinere, casatorite, bunici, vaduve, etc isi dedica timpul lor liber si prietenelor. In Romania nu prea am vazut (am peste 40 ani de ani, ca sa clarificam putin generatia din care fac parte).
Adica mi-aduc aminte cum fetele isi dedicau foarte mult timp iubitilor, si nu-i refuzau niciodata pentru o iesire cu fetele.
Ori timpul trece si o femeie care nu are prietene, se simte de foarte multe ori singura, tare singura. Pretuiti-va prietenele, e mare lucru!
Si mai e ceva, o prietenie trebuie si ea intretinuta, exact ca o relatie, de ce pentru un barbat ne-am da si peste cap de 3 ori, dar pentru o prietena nu. Si vorbesc de cele adevarate, care plang odata cu tine, se bucura odata cu tine, sunt alaturi de tine si te ajuta cand ai nevoie.
rrox3 spune:
citat din mesajul lui AB_AC rrox3 sa fim clari ceapa si tigaia imi apartin am drept de copyright chiar de am strs mesajul original... asa cum fac cu jumatate din mesajele scrise in ultimii ani. Apoi domol, domol ca Julie nu tipa. Cred ca n-a prea tipat ea in general, dar in lumea asiatica subtilitatea e ceva mai mare si dezacordul se manifesta altfel. Si traitul printre altii te influenteaza. |
"sfaraie si fumega tigaile fo(ru)miste" cum iti suna? Foarte subtil?
citat din mesajul lui AB_AC Apoi nu e vorba de opinie. Opinia e proprie si personala. Daca tot scrii pe forum si nu esti vreun guru invitat la "tembeliziunea locala" sa prezica efectul razelor de luna ... apoi discuta... nu inchide discutia. Literatura... aceeea obligatorie din scoala si nu vreuna citita pe furis in turnul de fildes te invata diferenta ca "adevarul" e relativ si depinde de punctul de vedere. Cu o minima relativizare poti accepta ca nu trebuie sa fii de acord si atunci incrancenarea ar trebui sa dispara. |
Aici am nevoie de explicatii. Mi te-ai adresat mie? Sau despre ce vorbeai?
Stii ce mi se pare foarte interesant? Ca tot tu, care sustii acum foarte entuziasta blandetea si toleranta, ne-ai catalogat scurt, din doua vorbe si ne-ai trimis la reciclare. Banui ca n-ai uitat, in ciuda faptului ca stergi mesajele.
rall spune:
citat din mesajul lui ladyJ Totusi, poti zice despre o persoana pe care nu ai vazut-o de 20 de ani ca o iubesti si ti-e prietena draga? |
Eu iubesc oameni pe care nu i-am vazut niciodata. Iubesc si oameni morti...
Deci da, se poate.
AB_AC spune:
rrox3 mesajul pe care l-am sters era prea personal si era dedicat cuiva special. Persoana l-a citit si s-a amuzat. Am editat un alt mesaj si persoana la care faceam aluzie l-a citit si ea si s-a amuzat. Asa ca si-au ains audienta privata fara a furniza ceva tigaii. In general scriu si apoi ma gandesc ca iar mi-am pus sufletul pe tava si asta nu-i DC-ul vechi in care eram prieteni. Daca-s pe mobil nu prea reusesc sa editez insa. Si e un bug in edit asa pentru o corectura ortografica trebuie sa-mi dau reply with quote si sa sterg primul.
De aceea mi-am asumat tigaia.. si fara mesaj. Tigaia a venit de la mine care a zis ca scopul cepei nu-i tigaia cuiva ci propria viata, noii lastari si foile sunt necesare.
Pe un forum pe care mi s-a spus cand m-am bagat intr-o actiune umanitara controversata ca de asta m-a batut D-zeu si mi-a dat copil cu probleme... apai n-am nici o remuscare in a-mi edita mesajele. Mai ales in contextul in care persoane care stiu cine sunt in realitate precum Mik stau si ma urmaresc cu aprobarea dezaprobarea chiar si pe subiecte la care nu participa.
In doua vorbe n-am spus reciclare si nu va dau voua indicatii in viata voastra... ci STOP JOC si incetati cu judecatul alegerilor care n-au legatura cu subiectul. Poate voi nu vedeti o diferenta, dar este. Eu o vad.
Explicatia o reiterez: numarul de copii si faptul ca lucreaza si faptul ca vrea parc de disctractii si nu muzee si ca n-are talent la bucatarie nu au nici o legatura cu faptul ca vrea nu-s ce vacanta si si-a dat si ultimul ban pe asta.
Ziceti voi ca nu se poate. Ba se poate daca visele sunt la limita buzunarului. Indiferent cat e buzunarul de larg. Visul meu e sa ajung pe statia orbitala. (http://en.wikipedia.org/wiki/Space_tourism). Noroc ca e dincolo de limita buzunarului, ca la limita as fi tentata sa incerc.