Return to sender

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui xxxwoman

(De 8 Martie):
- Uite, mami, o pelicitare!
- Vai, ce dragutz.... Tu ai lipit fotografia aici?
- Da!
- Si scrisul asta cu 8 Martie tot tu l-ai lipit?
- Da, ne-a pus doamna lipici si le-am lipit singuri......Si uite-aici, inauntru, e stresu' ala de cantecel" (n.r. - o alta lipitura cu prima strofa din "De ziua ta, mamico...")

Sacaieli de adult cu raspunsuri neasteptate.....
- Ei, si ce colega iti place tie mai mult is mai mult?
- Pai Emma, Sasha si Daniela. Dar cel mai mult si mai mult Daniela..... Si stii mami, Daniela m-a pupat...
- Aoleu, unde te-a pupat?!
- Pe obraz...
(pffff.... rasuflu usurata....)
- Si mi-a zis la uleche ca ma iubeste....

- Mami, pot si-i fac lu' Daniela o pelicitare de plimavala cu cariocile noi?
- Sigur, Andrei....
- Bineeeeee... Imi faci tu o inimioara aici?

Apropo de 8martie.
Vin de la serviciu si gasesc pe frigider o felicitare facuta la gradi. Ea nu zice nimic, eu o laud : e foarte frumoasa, iti multumesc. Alex nimic. Eu insist: tu ai facut-o? Alex rabufneste: Nu, eu am facut una cu lalele rosii! ( asta le avea albe). Era suparata ca i-a dat educ alta felicitare. (nu aveau poza copilului pe ele)

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Au astia micii niste texte in ei de te dau pe spate... Nici nu stii, sa razi, sa plangi...

Ajungem de la gradi...
- Deiu, hai sa papam... Incalzesc supica, da?
- Nu mami, io veau pure!
- Supa!
- Pure!
- N-avem cartofi, facem piure deseara, dupa ce cumparam cartofi. Acum mancam supica, in regula?
- Sigul mami, de ce nu?!

Si sesizand ca inca balbaie niste parti ale corpului - cot, genunchi.... facem exercitii:
"- Andrei unde-i genunchiul?
- Acolo...
- Si talpa?
- Acolo!
- Cot ai?
- Da, acolo!
- Si gura ai?
- Da, uite ce mare e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

eram in vacanta undeva la munte

bunica (e apanajul lor in mod clar!) dupa copil (avea vreo 3 ani, un copil fara fitze la mancare) cu castronelul cu mancare...sa-i mai indese ceva in gura

trecea in goana pe langa mine, care surpind momentul contrariata...
nu am mai apucat sa zic nimic ca m-a lasat muta:

"stii, mie chiar mi-e pomica, dal ma distlez si eu alergand-o pe buni in julul casei"

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

sarbatorim de ziua tuturor copiilor...

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Frate-meu, pe la 3-4 anisori, il auzise pe taica-meu injurand, dar habar n-avea ce si cum... Intr-o zi il supara maica-sa cu nu stiu ce si asta mic se protapeste in fata ei, si-i spune: "Du-te-n bida meii!". Apoi, suparat pentru ca maica-sa nu se misca din loc: "Da' du-te, mah!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ei Eva se protapeste in fata lu` tac`su`si-i zice apasat(atunci cand sotul imi spune ca se duce pana la un prieten)..."hei,tu n-auzi?cu mine volbesti,cu mine,nu cu mama.Eu te las sau nu,cu mine volbesti,ce nu intelegi?Nu she poate asa ceva,domnule>>>"

edit....acu` patru ani pe la ora asta eram la starea civila......si am maimutzica u tupeu de 2 ani si 10 luni....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Fi-mea la 4 dimineata treaza luminata "-Tati, unde imi e caietul?-Care caiet?- Ala de desenat!- Pai pe masuta ( se da jos copilu, bajbaie pe masuta, ia caietul) - Tati, tati, da culorile unde sunt!- Pai in penar!( gaseste si penarul, sta ce sta pe intuneric)- Tati, aprinde lumina ca nu vad sa desenez!( la faza asta a fugit somul lu tati, se trezeste de-a binelea si explica, cum ca e noapte si noaptea lumea doarme)- Bine tati!- se urca la loc in pat si adoerme instantaneu. Tati s-a uitat la emisiuni in reluare pana dimineata ca nu l-a mai luat somnul.

Azi noapte, aud usa trantindu-se, copilul iesind din camera si intrand in baie...si pauza :D nu se aude pipi, zic in gandul meu, sigur ii e rau, incep sa imi fac griji, sotul nu se aude, bebe il aveam in brate si riscam sa-l trezesc...mai astept, copilul se intoarce in camera....pauza mare, iese tatal se duce la baie si il aud alunecand ( am crezut ca a patit ceva)...Explicatie, copilu s-a dus la baie, s-a pus sa faca pipi dar a uitat sa-si dea jos pantalonii- si totul s-a scurs pe langa, s-a intors in camera si i-a cerut sotului niste pantaloni :-Pai de ce?- Pai astia s-au incins! se riduca sotul cauta pantaloni subtiri, nu-si pune intrebari, nu-i pica nici o fisa nimic,copilul se schimba linistit si se baga in pat, abia cand era sa-si rupa picioarele in baie si-a dat seama ce s-a intamplat :)!

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

David in masina anul trecut (4 ani si jumatate) spre casa de la gradi: tati ma gadila foarte tare picioarele;' tati: de ce?; cred ca de la gandacii pe care i-am cules sa-i arat lui mami (si avea muuuulti gandacei)
IN urma cu cateva luni a vrut el sa serbam ziua lui asa ca ne-am legat de 5 ani si cateva luni - am incercat sa fac un tort...care nu a prea reusit. A doua zi: Mami, sa stii ca tortul de ieri a fost chiar gretzos...
Azi - a construit un extraterestru din folie de aluminiu si scotch si-mi poavesteste inflacarat cum planeta Marte a fost invadata de...hemoroizi
Ooo si lista e atat de lunga, dar eu as folosi timbrul ala sa-l lipesc pe fundul lui si sa scrie pe el E AL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Fii-mea se juca la ea in pivnita - are un loc de joaca amenajat, invidia tuturor inclusiv a mea - la bucataria ei. Si se duce peste ta-su in camera lui de mestereala, tot in pivnita, sa ia apa de la chiuveta de acolo. Sotul o intreaba "da pentru ce iti trebuie?", ea expllica si el zice "nu, Ariana, nu ai voie sa iei apa de aici" - cu sensul ca nu are voie, ca stie doar ca nu are voie sa se joace cu apa in casa. Bine, pleaca a mea, juma de ora mai tirziu da si al meu sa vina sus, in bucatarie la Ariana lacareala pe jos. "de unde ai luat apa?" "de la baie, de sus".

Daca el i-a zis ca din pivnita nu are voie, fata s-a conformat si si-a luat din alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala
Azi - a construit un extraterestru din folie de aluminiu si scotch si-mi poavesteste inflacarat cum planeta Marte a fost invadata de...hemoroizi

Taaaaaaaaaaaaaare!

Cateva scurte de la noi:

1. Din categoria limbi straine

In vacanta in Ro, in piata, copil 3 ani, care incepe sa se schimonoseasca la fata, sa schioapete si sa se chirceasca.
Eu - ce-i? ce-i???
El(in romaneste si cu vocea de bronz a lui) - mi s-a lipit cuculeeeetzu'!
Eu (tragand copil in colt ferit si incercat sa ajungem la zona cu pricina si sa dezlipim ce era lipit) - bre, nu ti-am zis ca in Ro vorbim despre astfel de lucruri in japoneza? (bineinteles, i le zic in japoneza).
Trecatorii care au fost martori de la inceputul situatiei mi-au aruncat niste priviri nu prea aprobatoare...

Acu vreo trei ani, in avionul Viena-Tokyo, plin de japonezi, stau cu magaroiu la rand la buda, ca avea angoasa sa intre singur si sa nu-i pazesc eu usa. Asteptarea-i lunga, si are timp sa se ia cu mainile de burta, schimonosindu-se la fata.
Eu(in romaneste) - ce-i? ce-i? ti-e rau? iti vine sa vomiti? ai facut cumva diaree de la kkturile alea de ravioli pe care le-ai vrut?
El ... nu apuca sa-mi raspunda... pentru ca...
Om (tanar si aratos, japonez, la rand la buda in spatele nostru) - ah, sunteti romani? tocmai ma intorc in vacanta in Tokyo... locuiesc in Bacau, dvs unde? ... etc etc etc (intr-o romaneasca perfecta)

In aeroportul din Amsterdam, in escala in drum spre Ro, acum vreo 5 ani, la coltul de fumat (care era in spatiu deschis), cu copilul lipit de mine. Eu - facuta gagica, nu vroiam sa-mi revad familia cu o fata de martir -, alaturi doua tinere si mai gagici, tocuri, vuitoane, tot tacamul. Toti fumand.
Ele(dandu-si coate si uitandu-se la mine) - uite, bai, ce fatzau are asta! (in romaneste)
Matei(uitandu-se foarte contrariat la mine) .....?
Eu(in japoneza, in soapta) - lasa ca-ti explic acasa!

2. Din categoria "pune-i-as dop la gura!"

O prietena, in vizita, copilu, doi ani, se gudura pe langa ea, si deodata o trage de parul de pe antebrat si-i zice: "Da de ce ai frunze?" Ea rade, eu - "Cum?!" El - "Frunze... ca Tati!"

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

V-am povestit despre cursul de dans si cum i i vine mie sa o omor de fiecare data?

Ei bine, ma gindesc eu sa fac ceva pentru copilul cu prea multa energie si zic hai sa o duc la scoala noastra de dans ca au un curs pentru astia de virsta ei.

- "Ariana vrei?"
- Daaaaaaa, vreau.

Ok, dau telefon, aranjez sa mergem la o ora de proba.

-Ariana, dar vrei?
-Da. I'm so excited (vorbeste o salata de limbi)

Bun, mergem. Ora de proba, eu ramin afara pe hol sa o observ prin usile de sticla, cu bebe cel pietroi agatat de tita. Stau in picioare cu bolovanul in brate o ora, dar creste sufletul in mine cind o vad cum se integreaza din prima clipa, face toate exercitiile cu gura pina la urechi.

- mama, ti-a placut?
- Da, mai vreau.

Zic bine, hai sa o inscriu. Cu inscrierea un circ total, ca nu mai suntem aici decit o luna si pe urma in Canada, dar eu tin mortis sa o inscriu pentru juma de luna mai si juma de iunie, ca doar are copilul fun, nu? In fine, fac astia o exceptie si dau okul, eu, desteapta, hai sa iau direct optiunea all you can dance, e mai scump, dar pot sa merg de 3 ori pe saptamina cu ea.

Vine saptamina urmatoare, luni prea cald, stam acasa in fundul gol in gradina. Mergem miercuri. Miercuri, bag viteza de dimineata sa termin toate treburile, calculez sa hranesc sugaciul la timp, sa o iau de la gradinita. Zbor la gradinita, o culeg neagra din cap pina in picioare. Hait, ca nu pot sa te duc nicaieri asa, hai acasa sa pun furtunul pe tine. Repede ca intirziem. Fug acasa, o arunc in dus, o spal, o schimb, urc in masina si conduc ca biciuita de o mie de draci, sa ajungem la timp. Parchez si dau sa o scot din masina.

- Mama nu vreau.
- ... (stupoare)
- Nu vreau sa dansez.
- Cum nu vrei, ca doar iti place, tu ai vrut.
- Nu vreau, vreau acasa.

Iau o gura rapida de aer, numar pina la 5 (ca suntem in intirziere) si zic hai sa mergem sa vezi cum e si hotarasti sus. Pe drum incepe sa miorlaie ca ea nu vrea, vrea acasa. Mai mama, cum sa nu vrei, ca doar stiu ca iti place sa dansezi, e fun, ti-a placut, hai sa incerci. Nu, nu si nu. Ma enervez si zic, ei, atunci stai sa te uiti cum se distreaza ceilalti copii, stam pe hol si privim. Bine, stam. Si stam, si stam ... Si privim ... La un moment dat o intreb "nu vrri sa te duci inauntru sa stai sa te uiti, ca macar auzi muzica?" zice da si intra, se aseaza pe jos. Nu dureaza nici 10 minute si se ridica si intra si ea in joc. Ufff ... Macar a facut jumate din clasa, uite ca doar ii place.

Iese afara.

- Mama, mi-a placut mult.
- Vrei sa mai venim?
- Daaaaa....

Ok, cursul urmator, saptamina urmatoare.

- Nu vreau, vreau acasa.
- hai mai mama, cum sa nu vrei, doar iti place, si data trecuta ai facut la fel, hai sus.
- Mama, vreau sa ma uit.
- Bine, stai si te uiti si daca vrei, poti sa dansezi si tu.

intra fata mea inauntru si ce crezi? O ora intreaga sta jos in fund la oglinda si se uita la ceilalti. E greu de inteles, dar fata mea e ceva care nu e in stare sa stea jos nici 3 minute, e tot timpul in miscare, sare, alearga, cursul asta e perfect pentru ea. Si ea ce face? Sta cu fundul pe parchet O ORA!!! Eu, in picioare pe hol cu stinca in brate, sa mor, dar cu zimbetul pe buze, ma stapinesc, sa nu o cert, ca nu vreau sa o fortez in fond, vreau sa ii placa ei. Iese afara dupa ce a stat O ORA pironita locului.

- Mama, mi-a placut foarte mult.

Sa o omor, sa n-o omor?

Zic "bine, data viitorare poate si dansezi daca tot ti-a placut".

Ieri am fost din nou.

- Mama eu vreau doar sa ma uit.
- Da mama, te uiti, dar inauntru.

Intra fata mea, se aseaza la oglinda iar pe jos, iar sta si se uita. Eu pe hol turbez, cu fiecare minut simt stinca din brate cum devine grea ca un munte, fata mea tot pe jos. La pauza bag capul inauntru.

- hai Ariana, du-te si tu si danseaza.
- bine.

Si se duce si iar ca in prima zi, ride si ii place. Da, doar ca astea au fost ultimele 10 minute, restul de 50 a stat jos.

- mama a fost fun.

Ufff ... Nici nu stiu ce sa mai fac cu ea, sa ma duc si maine, sa o las pe miercurea viitoare ... Clar ca daca nu incepe sa se simta in largul ei o las balta, dar macar sa fiu sigura ca chiar nu vrea.

Mergi la inceput