Buna mamici! Va rog sa ma ajutati

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Anna, sa inteleg ca ai facut consultul, nu pentru aveai tu dubii, ci pentru ca trebuia facut. Daca tu ai impresia ca ceva nu e in regula sau pediatrul sau cei foarte apropiati de copil, cauta un doctor bun.
Daca tu esti convinsa ca ai un puiutz normal, parerea lui Chuny mi se pare cea mai pertinenta.

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

o tâmpita psihiatra voastra, nu-ti bate capul cu ea! daca trebuie urmarit pe durata cresterii cauta pe cineva bun, recomandat de cunostinte si stai linistita, copilul e ok!

Faptul ca consultul nu s-a petrecut perfect, e o explicatia mai mult decit plauzibila la ceea ce a spus duduia doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

copilul tau e genial pt 2 ani. stai calma.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anna-K

Toata lumea imi spune acelasi lucru, ca e logic ca baietelul nu a cooperat cu un medic, mai ales ca am fost de 2 ori internati din cauza unei pneumonii interstitiare si a unei enterocolite si de atunci nu ne plac medicii. In rest nu avem treaba, nu se teme de nimeni, doar de oamenii care vorbesc foarte tare. E un copil foarte frumos si smecheras mai ales cand face boacane. Ii place muzica, desenele, cere atentie, nu sta izolat niciodata. Daca se loveste imi spune si-mi arata unde s-a lovit, stie sa explice destul de multe si de bine pt. cei doi ani. Incerc sa fiu obiectiva, dar m-am zapacit de cand am auzit posibilitatea de autism inalt functional. Sunt sigura ca nu exista parinte care sa-si doreasca sa auda asemenea lucru. Incerc sa ma mobilizez, problema e ca nu am cunostinte pe care sa le rog sa-mi recomande un medic bun in Oradea. Noi suntem in Danemarca, dar de cand il avem pe Stefan am stat mai mult in tara. O sa caut sa vad daca gasesc un medic bun care sa stie despre ce e vorba si daca e cazul sa ma impacientez. Nu de alta, dar daca e vreo problema, vreau sa stiu sigur ca sa pot lua masuri sa-mi ajut copilul. Nu vreau sa inchid ochii, sub nicio forma. Chuny, din cate am vazut aici pe site, tu cam stii destul de multe despre Asperger/autism inalt functional. Copiii afectati de acestea au teama toti de multime? Este vreun punct care sa diferentieze sigur un copil neurotip de unul aspie? Al meu nu are treaba nici in supermarket, nici la biserica, nici in vizita la rude/prieteni. Va multumesc din suflet de raspunsuri, chiar am nevoie de sprijin.

Buna, nu sunt numai eu in tema cu autismul, suntem cateva mamici aici pe forum.

Intre un neurotipic si o persoana de spectru autist exista mari diferente, adica pur si simplu cele 2 tablouri sunt foarte diferite. Se intampla sa fie persoane atinse foarte usor care sa aibe probleme pe partea de intelegere a codurilor sociale care sa nu fie diagnosticate nici la varsta adulta, insa e destul de rar.

Aici am gasit un mic tabel ce explica autismul ( nu e chiar complet):

http://www.pharma-business.ro/images/stories/iulie10/pc7.jpg

Trebuie sa stii ca nu se pune problema de a pune un diagnostic doar pe baza unui singur simptom, tabloul trebuie sa semene destul de mult cu ceea ce vezi descris in tabel si apoi se stabileste gradul de handicap, insa in niciun caz o ecolalie nu inseamna autism.

Ecolalia, devine ingrijoratoare cand e invaziva si cand e aproape singurul mod de comunicare al copilului.

Inteleg deci ca n Ro ati vut experienta asta? mergeti acasa si vedeti un medic sa va linisteasca.

PS: sunt prima care ar indemna parintii sa se alarmeze caci traiesc intr-o tara in care am fost luata de nebuna de catre medici timp de 4 ani, ori copilul era vai de el si se vedea de la nastere asta. Insa in cazul tau chiar nu cred ca ai niciun motiv de ingrijorare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anna-K spune:

Asa e, consultatia a fost facuta in Romania, la noi in oras. M-am linistit intre timp, am sunat o fosta colega de liceu care este psihopedagog si mi-a explicat despre ce e vorba. Ca autismul, fie el inalt functional, este mai mult decat faptul ca bebe al meu mai si repeta ce spunem noi. Atata timp cat copilul interactioneaza, cere atentie, se joaca, intelege ce vorbim cu el, nu e cazul sa ma gandesc la un asemenea diagnostic. L-a si auzit pe baietel cum spune "capra cu trei iezi" si a ramas cu gura cascata. Mi-a spus sa ma bucur ca am un copil dezghetat, fiindca sunt multe mame ingrijorate ca puiutii lor la 3 ani, abia spun cateva cuvinte. Nu stiu cat "de la moda" este un diagnostic de genul asta, din ce am citit pe net m-am socat: sunt o multime de copii afectati de autism. Este trist ca parintii nu sunt ajutati sa lupte cu boala aceasta, cel putin la noi in tara stiu ca statul nu se implica. Sa ne ajute Dumnezeu tuturor sa ne crestem copiii cat mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Anna,
daca copilul tau e asa cum il descrii, de ce te-ai dus la consultatia asta?

Ma gandesc ca ceva ti s-a parut tie in neregula, nu te-a trezit intr-o zi cu ideea sa-l duci la consult la psihiatrie.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Bird, am mers cu el din cauza ca, pe cand avea copilul 1 an citisem un articol intr-o revista despre autism, posibile semne, etc. Pe vremea aia, baietelul meu nu raspundea de fiecare data cand il strigam. Si am inceput sa ma tem, oare are ceva? Fiind primul si singurul copil, eu mama tanara (26 de ani) si panicata, am interpretat ca daca el nu reactioneaza mereu asta e un semn de autism. Plus ca la varsta aceea Stefi facea ca toti copiii: invartit de roti(doar pt cateva momente) caci se juca si adecvat cu masinutele, deschis/inchis usile(insa el nu doar le deschidea, ci-mi scotea totul afara). Eu nu am stiut cum se interpreteaza acele posibile semne, vazand ca si el face cateva din acele lucruri, m-am panicat. Am fost la medic in Danemarca si mi-a spus sa nu ma ingrijorez, copilul are contact vizual, e curios, zambeste, face pa cu manuta etc. Intre timp s-a dezvoltat limbajul, chiar nu am de ce sa ma plang aici (stiu ce il doare, stie sa-mi spuna daca s-a lovit, unde s-a lovit, sa povesteasca ce a facut afara, cu cine s-a intalnit etc.) Retinusem si ecolalia ca fiind specifica copiilor cu autism, si iar mi-am pus semne de intrebare (el vorbeste si spontan dar si repeta dupa noi). Ideea e ca am vrut sa merg la un medic din Romania cu care sa ma inteleg in limba materna si care sa-l vada, mai ales ca la nastere a avut un apgar mai mic. Dar, nu a cooperat mai deloc la medic, inainte sa intram in spital a plans si mi-a spus ca nu vrea sa mearga la doctor. Oricum, eu ii urmaresc dezvoltarea, desi mi s-a spus sa nu ma gandesc la asa diagnostic ca inca e mic si copiii la varsta aceasta obisnuiesc sa repete dupa noi. Nu am observat nimic iesit din comun in rest. Il pot duce oriunde cu noi, in vizite, la magazin, la piata, la biserica. Nu face crize, rade si e sociabil. Stie sa dea noroc cu barbatii, sa trimita pusi, sa vorbeasca la telefon...Eu cred ca se dezvolta bine, m-a speriat putin ce a zis doctorita care l-a vazut. Desi, spre finalul consultatiei, cand a cooperat si a spus cum il cheama, cati ani are, a intrebat ce e pe masa, si a aratat si raspuns la cateva imagini, doctorita a zis ca nu ar merge pe un dignostic de genul autism inalt functional, decat daca ecolalia nu dispare pana pe la 3 ani. Ca probabil de aceea a reactionat copilul asa, ca era speriat (noi am fost internati de 2 ori si de atunci avem groaza de medici). Orice pareri sunt binevenite, daca ai vreun sfat? Sa mai merg la alt medic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Anna,
hai sa o luam asa practic. Daca copilul este pe spectru autist, nu ai ce sa faci. Autismul nu se vindeca. Tot ce poti sa faci este sa imbunatatesti 'functionalitatea' copilului. Din cate inteleg eu, copilul este perfect functional pentru varsta lui, comunica bine, socializeaza normal, nu pare sa aiba anxietati legate de straini, de inghesuiala, nu are probleme de sensibilitate, nu pomenesti nici macar de rutina. Deci, si daca am lua in calcul posibilitatea autismului, ce anume ai putea face? Ai vrea sa-l tratezi? pentru ce?

Parerea mea e ca ai un copil perfect sanatos si ca tu esti o mamica mai anxioasa care isi face multe griji cand nu e cazul. Dar nu conteaza ce parere am eu .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

Blaga n-a vorbit pana la 4 ani. Psiholoaga ta l-ar fi diagnosticat imediat ca fiind retardat. Copilul meu, la 2 ani comunica cu noi prin semne, mana, degetul si cate un tipat scurt, imperativ, dar intelegea tot si cunostea perfect ambientul. A inceput sa vorbeasca doar cand a stat cu o persoana straina, obligat de situatie ...
Dupa cum descrii copilul mi se pare absolut normal, mai bine dezvoltat decat altii dar inteleg preocuparea de a-ti elimina dubiile. Copilul tau va merge in curand la gradinita. Vei gasi atunci toate raspunsurile pe care le cauti.
p.s. Doamne, ce ma intriga psihologii astia care nu trec pe la un psihiatru inainte de a face pe desteptii...!!!

Mergi la inceput

Stiu ca autismul nu se trateaza ci doar se poate imbunatati starea copilului lucrand cu el. Conteaza parerea ta, si a celor care stiu mai multe decat mine, eu sunt mai panicata de felul meu...copilul e dezghetat, asta vad si eu si-mi spun si ceilalti. Intr-adevar, unele lucruri nu le-a facut exact la timp (el nu a aratat cu degetul de la 1 an, ci de la 1 an si 4 luni). Disperarea mea a fost maxima cand am vazut pe unele site-uri ca si asta poate fi un posibil semn (daca la 1 an nu arata cu degetul). Nu are treaba cand mergem in vizite sau in locuri aglomerate, nici nu avem probleme cu rutina. E la varsta la care incepe sa se impuna si el, dar de obicei cand vrea ceva si nu se poate, daca vorbesc cu el si ii explic, intelege. Cand este suparat sau nervos reusesc mereu sa-i distrag atentia, asta e un lucru bun, sper sa tina mult timp. Problema e ca daca citesti un articol de genul celui pe care l-am citit eu, nu ti se explica ca ecolalia e normala pana la o anumita varsta, ca la 2 ani copilul vorbeste la persoana a 3-a, a2-a si 1-a, fara sa fie afectat de spectrul autist. Nu ti se spune ca nu toti copiii arata de la 1 an cu degetul si multe altele. Iti multumesc ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi si iti doresc multa sanatate, atat tie cat si familiei tale.

Mergi la inceput

Si ca sa vedeti cat de stresata am fost, il tot testez pe sarmanul copil: l-am intrebat unde-i sunt degetele de la picior sa vad daca intelege si stie sa le arate, a inteles din prima, ii intind mana fara sa spun nimic, si el da noroc cu mine. Ma intind spre el si imi da pusi, semn ca intelege si limbajul non-verbal. E foarte atasat de noi, de la 3 ani o sa mearga la gradinita, nu cred ca vor fi probleme. Lui ii plac copiii, uneori este mai timid cu cei pe care nu-i cunoaste, dar avem copii de varsta apropiata de a caror prezenta se bucura.

Mergi la inceput