Gelozia intre frati si nu numai

Gelozia intre frati si nu numai | Autor: alexandraned

Link direct la acest mesaj

Buna dragi parinti, am nevoie de ajutorul vostru. Am o fetita de 4 luni si un baietel de 5 ani si 8 luni. Din pacate tatal baiatul ne-a parasit cand baiatul avea doar 5 luni, insa m-am recasatorit si acum am al doilea copil. Si baiatul Alexutzu este foarte gelos, nu mai asculta de mine si sotul meu( ii spune tati) si nici la gradi nu mai este atent, plange si tipa, il suna pe tatal lui biologic sa se stea la el, dar tatal lui bioliogic nu prea il suna . Am vorbit cu el si inca vorbesc, insa simt ca nu mai pot!
Acum mai nou tatal lui biologic locuieste cu noua lui prietena, mi-e teama ca desi este fragil emotional aceasta situatie il va zapaci si mai tare. Puteti sa imi dati cateva sfaturi?
Multumesc si o zi super, nu ca vremea de afara!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sa stai cat mai mult posibil cu fiul tau, chiar daca asta inseamna sa nu mearga zilnic la gradi o perioada, sa-l lasi in preajma ta si a fetitei cat de mult vrea el, sa-l asiguri, cam de 100000000 de ori pe zi ca dragostea ta este infinita, nu se imparte, nu trece niciodata, ca el e in inima ta si acolo va ramane.
Cred ca iti dai seama ca in sufletul lui e multa confuzie si la varsta lui e foarte greu sa faca fata la toata situatia.

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraned spune:

Multumesc szivarvany pentru raspunsul atat de rapid si am sa incerc sa il pun in aplicare! Din pacate am gresit la inceput criticandu-l, adica: nu mai face zgomot, vorbeste mai incet, etc. Dar mi-am dat seama si m-am corectat. Acum Alexutzu a facut o obsesie pentru masinutzele lui. Toata ziua ar vrea sa se joace cu ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Francoise Dolto are cateva sfaturi pertinente in cartea ei, Cand apare copilul
Ce o fi in sufletelul lui? Micutul...
Multa rabdare, stiu ca e greu dar este o etapa si o sa treaca.Tu cu bb acasa, el singur la gradi, poate o fi auzit ceva vorbe, poate crede ca te pierde...
Roaga-l pe sot sa vb cu el, sa ii explice situatia cu calm, eventual la o plimbare ca intre baietii mari in timp ce mami sta acasa cu bb .
El trebuie sa stie ca nimic nu s-a schimbat, sa ii dai sarcini de baiat mare si sa spui ce bine e sa ai un baietel asa mare ca el, in asa fel ca el sa te auda cand vb la tel sau cu alta persoana.

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E firesc sa apara gelozia desi nu este gelozie mai degraba cred ca este o forma de posesivitate. La aceasta varsta apar si aceste forme de posesivitate de multe ori avand ca si subiect lucruri personale sau jucarii personale/preferate care se manifesta in a nu da sub nici o forma altcuiva acel obiect.
In egala masura daca pana in urma exista doar el acum a aparut si altcineva care are multa atentie din partea ta (sora lui), asa incat reactia este absoolut fireasca si va mai dura.
Plecatul sau contactul cu tatal lui este de asemenea normala pentru ca pentru el tatal lui si tu, mama lui, ati fost singurele repere, el fiind si singurul copil al vostru.
Ce este de facut? Doar sa incerci sa-i acorzi cat de mult timp poti. Nu stiu acum ce altceva ar putea sa ajute in mod semnificativ.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Eu mi-am organizat cate o jumatate de zi din cand in cand, pe care o petrec doar cu fie-mea. Am fost cu ea la film, alta data am fost la restaurant sau la coafor sau shopping...doar eu cu ea pentru cateva ore in care ii acord doar ei atentie. I-am explicat atunci cand s-a nascut fratele ei de ce fratiorul mai mic are nevoie de mai mult atentie si i-am repetat de mii de ori ca o iubesc. La fel fac si cu cel mic, petrec cateva ore din cand in cand, doar eu cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari9 spune:

Are nevoie de multa,multa dragoste,de multe imbratisari,de multa intelegere,de un ''surplus'' de afectiune (suna cam aiurea,pt ca oricum el e iubit,dar incearca sa-i oferi mai mult ca deobicei).
Si nu in ultimul rand,implica-l foarte mult in actiuni ce presupun ingrijirea surioarei.Ex-adus pampers,o paturica,o bluza,sa impinga el caruciorul,toate aceste urmate de aprecieri''multumesc ca m-ai ajutat,e foarte important ca mi-ai adus...,uite ce fericita e suroara cand o plimbi tu...,etc''.Toate aceste aprecieri,insa,trebuiesc sa fie sincere,reale,nu minciunele.
Va doresc multa rabdare,putere ,si sa aveti incredere, ca impreuna veti reusi sa treceti peste aceasta perioada dificila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraned spune:

Buna,
Va multumesc din suflet pentru sfaturile date, o sa le pun in aplicare.
O zi super!

Mergi la inceput