Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (12)
Raspunsuri - Pagina 12
dana0000 spune:
Onutz am mancat ieri la tara caise verzi,imi ploua in gura dupa ele.Corcodusele sunt pe locul 2 in preferintele mele.
Greata imi trece cu somn dar uite ca sunt la serv,cu multa treaba si nu am cum sa dorm.Diseara am de gand sa pap niste carnita de vita fiarta,altceva nu-mi trece prin cap.
Mie imi curge nasul cand mi-e somn,dimineata in metrou pana la munca si dupa-amiaza cand ma ia un cascat de m-as intinde pe jos...o perna sa-mi dai si sunt gata
IuliaCospy spune:
Salutare fetelor, si scuze pentru indelunga tacere. Am avut o saptamana infioratoare, cu plimbat pe la 3 spitale pentru tot neamul, de m-am saturat.
Eu si bb suntem bine. Am fost lunea trecuta la analize (sa zicem) la spital, si am facut si eco. Aveam CRL 2,8 cm si 188 de batai/ minut. Ma rog la DD sa fie totul bine, dupa atata nebunie si alergatura. Apropos de instinct si de ce imi spune sufletul, am o multime de temeri, mult mai multe ca la prima sarcina, dar si o liniste cumva, pt ca daca sarcina asta a venit in conditiile in care a venit, cu siguranta s-a intamplat asa cu un scop anume si cu siguranta va fi totul ok pana la capat. Pana atunci insa, am facut programare la morfologie si DT pt saptamana viitoare.
Dana, nu e solutia ideala, dar decat sa iti plezneasca tamplele, un paracetamol poate fi de folos. Dar sa fie simplu, fara nimic altceva. A! Si niste ca sa treaca mai repede!
Ioana, si pentru tine niste . Medicul meu nu recomanda niciuna din analizele astea "la moda" ca zice ca nu-s relevante. Eu nu stiu ce sa mai zic. La Sara le-am facut, si acum ma duc la DT din proprie initiativa. Ma tot gandesc ca daca e ceva ce eu pot face si din ignoranta nu fac si risc sa iasa lucrurile aiurea. Multa bafta sa iasa totul ok.
Of, am uitat cine zivea de toxo, neuronul gravid, bata-l vina. si pentru tine sa fie doar o incurcatura. cate emotii Doamne!
Luciana, si la tine o portie de . Cunosc sentimentul cu varicela. Chiar prea bine. Din pacate analizele acum risca sa iasa in marja de eroare. Sugestie. Du-te la Matei Bals ca sunt cei mai in masura sa ajute. Sau sa iti dea imunoglobuline. In trim II nu e asa nasol daca faci boala. BB e ok.
Voiam sa mai ofer niste . Cate unul la fiecare ca sa nu uit pe nimeni.
A! Era sa uit. Eu n-am pus nimic pe mine. Ba chiar am slabit. Nu pot sa mananc decat fructe si alea pe alese. Mi-e greata tot timpul si cu greu ma pot apropia de ceva de mancare ca bb reactioneaza imediat.
O dupa amiaza frumoasa va doresc, chiar daca o sa fie cu ploaie!
Iulia, mami de Sara Andreea si 11+
andie_n spune:
Luciana, sanatate fetitei sa treaca cat mai usor peste varicela. Si sa dea Dumnezeu sa nu iei si tu sau oricum, sa fie bb bine. Am o colega de serviciu care a facut varicela in sarcina, dar in trim 2 (prin sapt 14) si bb nu a avut nici o problema. Oricum, tinem pumnii sa nu faci!
Sanatate tuturor!
Andreea 15+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 3 Duphaston
almy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Geani80 buna dimineata! Almy, sa stii ca eu nu am scapat de gustul naspa si nici nu mai sper, pt ca la Natalie a fost pana la capat si acum cred ca o sa fie la fel. greturile au cam trecut, de gust nu am scapat. sa aveti o saptamana cat mai buna si sa treaca ploile! 15+ |
Geani, gustul rau si eu inca il am, nu la aceeasi amploare, s-a mai estompat, insa e acolo pe fundal, intre mese, dupa mese, tot timpul. Apa f rece si multa guma.. Cam atat ma ajuta.
Dar bine ca nu mai vomit, nimic nu ma mai trimite la baie, chiar si mirosurile care imi faceau tare rau. Le percep un pic altfel acum, inca putin deranjant, dar pot sa trec peste...
DANA, sau cine se mai lupta cu greturi, in concluzie mie abia incepand cu saptamana 17 incepe sa-mi treaca pe bune, dar fiecare organism e diferit.
Astept sa-mi vina de munca si ma bucur ca am putut recupera tot ce ati scris.
Alma 16+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
dana0000 spune:
Almy promiti? As mai avea de asteptat vreo 4 saptamani pana ma bucur de miscari si atunci trec si greturile.Ar fi bine
Luciana imi pare rau sa aud,ce ai patit...dar eu zic sa fii linistita,poate ai facut boala si ai anticorpi.
Iulia bine ca iti plac fructele,eu nu prea pot sa le mananc..decat fortata.Mie imi plac saratele,acriturile...orice e sarat sau acru e bun.
almy spune:
Si uite ca acum pot sa beau cafea, si are chiar gust de....cafea! Ce dor mi-a fost de gustul ei! Ca pana acum avea un gust metalic insuportabil!
Deci DANA, da, promit! Off, saraca de tine, stiu cum e, eu am vomat la sarcina asta de plangeam deja de fiecare data, asa nu mai suportam. Din sapt 17 incepe sa fie bine!
Bubulina42 spune:
Almy, ce bine ca ai scapat, cu adevarat..
Sa dea Doamne-Doamne sa scape toate fetele noastre, ca multe se plang si tare rau e..Eu am avut reprize de greata mult mai multe decat alea de voma(inca mai apar, cand ti-e lumea mai draga, mai ales la anumite mirosuri), insa cand vomit curg lacrimile ceva de speriat, arat ca naiba dupa!
Acum am dat gata un bol de cirese si as mai manca, daca as mai avea.
Mai am niste nectarine, dar le las pentru mai tarziu.La pranz mi-am adus niste mancarica de fasole verde, ca vara imi place sa pap chestii mai usoare si diseara vreau sa fac un bors de dovlecei sau o ciorba de praz cu orez.ma hotarasc cand deschid frigi:)
felicitari burticilor care au schimbat prefixul (luna) si multa rabdare, bucurie si liniste in sufletzel, ca sa se faca bebeii mari si frumosi.
Azi am citit ca incepand cu saptamana 15,bebele se sperie la zgomote puternice si ca la lumina puternica se retrage, sa se ascunda intr-un coltisor, fiindca il deranjeaza..ce suuuuper, ce gaglici sensibiloase avem,dragii de ei, diseara tre sa stau de vorba cu gaga mea sa vad care-i treaba:)
Popi, asculta-ti instinctul, daca el zice ca totul e ok, si-gur totul e ok!
Va pup cu drag pe toate, va doresc multa sanatate, sa se rezolve toate problemele si sa va bucurati de burtici cuminti.
Saptamana buna, fetele cucuieteleeeee!!
14 +
Mami_de2 spune:
Doamne Bubu' ce haios!!! ce am mai ras cand am citit ce ai zis ca din sapt 15 se sperie de zgomote si fug intr-un coltisor sa se ascunda:))nu stiam asta!!
ff tare..parca m-a sensibilizat si pe mine amanuntul asta..mi-i si imaginez in burtica;)) :))ff tare!
13+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 1 NO SPA pe zi Utrogestan ovule:400 mg pe zi;
almy spune:
Cu zgomotele e verificata la sarcinile mele, dar erau mai mari, ca simteam miscarile klumea. Cand scapam ceva in chiuveta de exemplu, tresareau in burta...Puternic, cum tresare un om mare cand se sperie.
Bubulina42 spune:
Stai, ca am facut copy/paste la o bucatica de articol, sa vezi rosu pe alb
Saptamana a 15-a de sarcina:"Fatul creste rapid. Esti in a 4-a luna de sarcina, ce-a fost mai neplacut a trecut. De acum bucura-te de sarcina si lasa-te rasfatata de catre toti.
Grasimea se dezvolta sub pielea bebelusului, tot acum se formeaza si glandele sudoripare. Parul isi face si el aparitia, al fel si sprancenele bebelusului. Oasele, muschii si maduva osoara sunt in plina dezvoltare. Copilul se sperie la zgomotele puternice si e deranjat de lumina intensa (daca indrepti o sursa puternica de lumina spre burtica ta, bebelusul se va indeparta de ea).
Daca nu ti-ai simtit copilul miscandu-se inca, incepand din aceasta saptamana ai toate sansele sa ti se intample marea minune. Inima copilului pompeaza in jur de 25 de litri de sange pe zi, reflexele sunt bine dezvoltate, de aceea copilul suge degetul, smulgandu-va zambete si crampeie de emotie la ecografie, inghite lichid amniotic si chiar clipeste. In timpul acestei saptamani placenta este de aproape aceeasi marime cu bebelusul. Copilul are 12 cm si cantareste in jur de 90g (aproape dublu fata de saptamana trecuta!).
Sa nu mai ziceti ca nu va tin la curent!!:):) hi hi
va anunt ca mi-a trecut pofta de bors de dovlecei; cum ajung acasa, macaroane cu branza scrie pe mine, ca imi vine apa in gura numai la gand!!
pup burticoasele
14 +