Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (12)
Raspunsuri - Pagina 10
tnicoleta spune:
Buna fetele
Va doresc o saptamana minunata, chiar daca ploua, si fara peripetii.
Va multumesc din suflet pentru urari. Vineri sera ne-am dragalit cu domnisoara si abia ieri am sarbatorit-o.
ary Sa va traiasca baiatul sa va bucurati de el.
Camitu Cami eu ma rog sa fie doar o alrma falsa si sa nu fi facut toxo acum.
Am fost si eu vineri la control si interpretat analize. Suntem bine. Am anticorpi pt toate bolile din lista, asta m-a linisti, fara carente de ceva. Doar glicemia a iesit mare, 93, zice doctorita si trebuie urmarita. Mi-a dat trimitere la genetician (sper ca am scris bine) pentru defectul de auz din familia sotului.
Nicoleta
ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bioana neata,felicitari celor care intrati intr-o noua saptamana!! ONUTZ mersi de raspuns.......sa inteleg ca sunt singura care nu ia nici un fel de vitamine??nu mi-a dat nimic...sa merg sa cer ceva?trebuia sa stie ca doar e dr...cu asta se ocupa..mi-a zis ca analizele sunt bine, si atat...sa las acidul folic... embarazada de 13+ |
Acid folic mie mi-a zis sa iau pana la 18 sapt. Vitamine nu mi-a dat (inca!), eu stiu ca in primul trimestru nu sunt indicate. Probabil o sa imi dea ceva din trimestrul 2, o sa iau dar cu pauze. Stiu multe persoane care nu au luat vitamine si au avut copii sanatosi. Daca dr considera ca nu e cazul si analizele sunt bune, nu cred ca ar trebui sa iti faci griji.
DenyAnd spune:
Buna dimineata burtici
Va multumesc pt raspunsuri.
Onutz, pai si asta e problema la mine, nu stiu cand ar trebui sa-mi vina, si prin urmare nu stiu daca voi avea zile de intarziere, si daca voi avea intarziere-->in cate zile voi fi?
Sa dau mai multe detalii:
UM e pe 9/05.
Pe 15/05 (z7 a CM) credeam ca am ovulat (aveam intepaturi pe dreapta, au inceput din 14/05 seara+pofta de + pe 16/05 un Egg foarte frumos cum nu l-am mai avut de anul trecut, se intindea cam 15cm).
Apoi pe 20/05 (z12 a CM) seara iar am avut dureri pe ovar drept, dar mai puternice decat cele din 14-15/05 incat nu puteam nici sa stau in picioare si ma durea tare cand ma asezam pe scaun. Ma durea si cand faceam love, pana pe 20/05 nu aveam dureri la contact sexual, durerea o simt numai in fundul-fundului, in cervix cred.
Si a doua zi (pe 21/05)zaresc o pata portocalie-bej-roz deschis, un amestec de culori ca nu prea imi dau seama, si mi-a trecut durerea pe dreapta si simteam doar in mijloc uter o balonare-caldura. Din 21/05 cand fac love ma doare in fundul-fundului. Mi s-a parut straniu, credeam ca ma va durea doar pe 20/05 noaptea ca atunci cica ovulam).
De ieri fac pauza la .
La inceput ziceam ca am ovulat in noaptea 20/05-21/05, si azi as fi in 8DPO.
Dar apoi o graviduta ma intreaba poate am ovulat mai devreme de 20/05, si apoi am recitit notitele mele din caiet (ca uitasem complet ce se intamplase in z7 CM-pe 15/05), si posibil sa fi ovulat in z15/05, si astfel azi as fi in 13 DPO. Si pata aia din 21/05(care eu credeam ca e de la ovulatie putrenica) o fi pata de implantare, si prin urmare am facut testul ieri ca as fi fost in z12 DPO( adica 11DPO implinite) ar trebui sa se vada la test, nu? Dar e negativ clar.
Pipi des, mai ales noaptea ca nu te lasa sa dormi, o am inca din 15/05. Si apoi cam peste o saptamana, simptomele descrise in postarile celelalte: balonare, pofta nebuna de sarat, mai nou ieri vroiam sa vomit dar m-am abtinut, tot ieri simt ceva tensiune la sani si sfarcurile parca ma frige, nu stiu cum sa explic exact.
Dand la o parte toate aceste posibile zile cu ovulatii (ori pe 15/05, ori pe 20-21/05), cu UM pe 9/05, urmatoarea menstruatie ar fi pe 6/06. Dar asta e standatul cu ovulatia in z14.
Dar eu luna asta am ovulat ori in z 7 al CM (15/05) --> ar trebui sa-mi vina pe 30-31/05. Ori am ovulat in z 13 al CM(20/05) --> si astfel ar trebui sa-mi vina pe 4-5/06.
Si uite asa nu stiu ce si cum e la mine luna asta
Din 26/05 am inceput sa iau utrogestan, iau 400/zi, 200 dimineata oral, si 200 seara vaginal.
Mi-e frica sa cred ca sunt , mai ales pana la termen pt ca trebuie tratament(am 2 sarcini pierdute la varsta f mici si ma banuiesc ca am ceva din familia tromobiliei, chiar si PAI-ul), si poate toate simptomele astea sunt alarme false. Sa fie induse de mine, nu are cum pt ca eu tocmai m-am detasat de planul bebe, chiar am renuntat de tot la visul de a avea un bebe al meu nascut din mine, si poate de aia mi-e frica... ca nu mai vreau? Stiu, sunt cruda
Dumnezeu sa ma ierte, dar mi-e fricaaa!
Scuze, m-am lungit cat o placinta cu toate detaliile astea
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
ary_v spune:
citat din mesajul lui tnicoleta Buna fetele Va doresc o saptamana minunata, chiar daca ploua, si fara peripetii. Va multumesc din suflet pentru urari. Vineri sera ne-am dragalit cu domnisoara si abia ieri am sarbatorit-o. ary Sa va traiasca baiatul sa va bucurati de el. Camitu Cami eu ma rog sa fie doar o alrma falsa si sa nu fi facut toxo acum. Am fost si eu vineri la control si interpretat analize. Suntem bine. Am anticorpi pt toate bolile din lista, asta m-a linisti, fara carente de ceva. Doar glicemia a iesit mare, 93, zice doctorita si trebuie urmarita. Mi-a dat trimitere la genetician (sper ca am scris bine) pentru defectul de auz din familia sotului. Nicoleta |
Multumesc, Nicoleta!
Stiam ca glicemia e mare peste 110...eu de obicei o am mica si nici asa nu e bine. La a doua sarcina am facut si testul cu glucoza, nu mi-a iesit prea grozav. La mine se mai adauga si faptul ca amandoi au fost f mari la nastere (peste 4 Kg). Sarcina asta pana in prezent nu au fost probleme, sper sa o tin tot asa.
Geani80 spune:
buna dimineata!
in primul rand, ne-am saturat de ploaia asta care nu mai pleaca! ne strica toate planurile si nici nu pare sa inceteze curand :(
am fost in we sa vedem un bebe nou-nascut. am uitat complet cat de mici pot sa fie... eu nu mi-o amintesc pe Natalie asa mica, desi cand am adus-o acasa avea sub 3 kg. uite asa cresc si noi uitam... dar, in curand, ne vom reaminti cum este :) m-au napadit emotiile cand am vazut omuletul... nici sa-l iau in brate nu am avut curaj.
Almy, sa stii ca eu nu am scapat de gustul naspa si nici nu mai sper, pt ca la Natalie a fost pana la capat si acum cred ca o sa fie la fel. greturile au cam trecut, de gust nu am scapat.
sa aveti o saptamana cat mai buna si sa treaca ploile!
15+
ary_v spune:
citat din mesajul lui DenyAnd Scuze, m-am lungit cat o placinta cu toate detaliile astea Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele". |
Deny, din tot ce povestesti pare a fi sarcina. Incearca sa te linistesti, stiu ca e greu, mai ales dupa 2 pierderi. Ai grija ca gandurile tale influenteaza foarte mult, chiar daca ti-e frica (daca se dovedeste a fi sarcina), vorbeste mereu cu bebe, spune-i cat de mult il iubesti si il astepti, sa stea cuminte si sa se faca mare, ca tu cu fricile si gandurile tale te descurci. Pare o prostie, dar nu e.
Sa dea Domnul sa vina bebe si sa vi se implineasca visul!
andie_n spune:
Buna fetelor! Ce mai faceti? Acuma am ajuns si eu la serviciu si am recuperat ce ati scris in weekend.
Cami, sa speram ca nu ai facut totusi toxoplasmoza acuma si sa fie totul bine. Nici eu nu am anticorpi, va tb sa repet in curand analizele.
Mami_de2, ce indigestie nasoala ai facut! Ma bucur ca acum esti mai bine, sanatate in continuare.
Mi-e asa pofta de o cafea in dimineata asta, dar incerc sa ma abtin .
Va urez o saptamana cat mai buna si usoara si intr-adevar sa speram ca scapam cat mai repede de ploile astea ca m-am saturat (desi dupa prognoza nu prea-s sanse ). Sanatate tuturor!
Andreea 15+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 3 Duphaston
dana0000 spune:
Salutare burtici!
Am lipsit motivat,cursuri de joi pana sambata la ora 5..apoi o nunta,apoi petrecerea de a2a zi si azi inapoi la munca
Raportez fericita trecerea pragului de 12 sapt,inca de vineri si astept cu emotii eco de DT de maine.
In rest fiecare dimineata se lasa cu voma, Mami de 2 daca te gandesti ca ii faceai rau bebeloiului in ziua aceea cu indigestia stai linistita ca nu e asa.Nu stiu cand o sa treaca raul de dimineata ca in fiecare zi e mai accentuat,in loc sa scada in intensitate.
Eu nu mananc prea mult,ciugulesc(cand am vazut meniul tau Mami de 2 m-am mirat ca poti sa papi combinatiile acelea)...ce-i drept daca trec 3 ore fara sa bag ceva in gura nu prea e ok,dar cate putin ca altfel nu ma inteleg cu bebeloiul
Camitu sper sincer sa fie doar o alarma falsa,mai sunt si greseli la analize
burticile si sper sa avem o saptamana plina de vesti bune!
IPopica spune:
'Neata fetele!
Mi-au iesit si markerii infectiosi; in afara de beleaua aia de citomegalovirus cu altceva nu m-am mai pricopsit intre timp.
Cami, eu pentru asta (CMV) o sa fac amniocenteza. Nu stiu cum e in cazul toxoplasmozei.
Si azi dimineata am fost si la consultul genetic ce precede amniocenteza - aviz amatorilor; ne-am dus boi si-am plecat vaci. Pentru CMV clar se face determinare separata, pentru celelalte temeri ale noastre ..... sufletelul. Polidactilia si sindactilia nu au test specific, nici nu a putut sa le combine cu celelalte chestii din neamul lu' ta-su incat sa ne micsoreze aria la unul, doua sindroame (vorbesc de: prolaps de valva mitrala, sistem osos varzuit - hernie de disc, gonartroza, calcifieri, dantura praf - , keratoconus, cea mai mica inaltime din neam si ce l-a mai chestionat doamna pe jumatatoi).
Se poate face cariotipul copilului din lichidul amniotic, dar si acest minunat cariotip da foarte putine eventuale bube - doar pe cele extrem de nasoale; multe boli/sindroame sunt determinate de un defect/lipsa a unei parti infinitezimale dintr-un cromozom, chestie care nu se vede la asa zisa "harta genetica" care e practic una extrem de stilizata.
Asa ca a ramas ca dansa mai discuta si cu alti colegi sa vada daca pot lega diversele afectiuni intre ele si sa-mi spuna daca pot face una, maxim doua determinari clare; deci o sa ma sune ea. Iar noi intre timp sa ne gandim daca are sau nu sens sa facem si acel cariotip, care fie vorba intre noi nu-i tocmai ieftinut (1.100 RON). A tinut sa ne sublinieze si ca daca ecografiile si analizele de pana acum nu au relevat nici o problema majora nu am avea motive de ingrijorare reale.
In traducere libera, am plecat de acolo cu si mai multe dileme decat aveam inainte .
V-am spus toate astea, in caz ca mai e vreuna printre noi care se gandeste ca un cariotip ar putea raspunde tuturor dilemelor. Ei bine, nu!
Saptamana usoara, grasele!
gogoasa hormonizata
valicutza spune:
citat din mesajul lui menics si eu am facur 17 saptamani azi... si ca multe dintre voi ni am anticorpi pt toxo... tocmai am refacut si eu odata cu TT si asta..sper din toto sufletul sa trecem toate cu bine si camitu sa fie o alarma falsa... valicutza si restul fetelor mai avansate ati simtit miscarile lui bb?? eu nu... 17+ |
eu l-am simtit de vreo 2-3 sapt asa ca o falfaiala , si sunt sigura ca bebe a fost ..si in rest asa ocazional , e o senzatie super pe care o uitasem. dar eu sunt la a doua sarcina , si am inteles ca misca bebe mai repede ..dar nu va ingrijorati .
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
17+ fericita cu dragonel de 2012