Ce inseamna o femeie ingrijita?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/

astea sunt mai recente, cele de mai jos cu par blond sunt de vara trecuta

accept orice critica bine intentionata, nu am mai ulte poze pt ca prefer sa imi pozez copiii si eu sa nu ma vad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Zilnic: dus, spalat pe dinti si...folosit stick antiperspirant, pe un subbrat epilat. Asta le-as spune multora care merg cu metroul!

In principiu, ar fi cam asa:
- par curat, spalat la 3 zile, pieptanat, varfurile taiate cam la 2 luni; daca te vopsesti, ai grija de radacini
- manichiura si pedichiura ingrijite (eventual, unghiile lacuite, dar fara oja sarita)
- fara par pe brate, picioare, fara mustata, sprancele pensate
- epilatul inghinal e optional, dar...cu cat mai putin cau atat mai bine
- parfum fresh (nu din cel gretos, de babe)
- haine curate, calcate si pe masura ta
- bijuterii asortate (nu si aur si argint si gablont)
- chiar daca pleci la piata, un machiaj discret, cu mascara si ruj piersica, mat, schimba mult...si nu iti ia decat 2 min.

Ca tot ai dat exemplul cu treningul...Pot intoarce barbatii capul dupa tine si daca esti in trening, dar sa nu fie din acela lalau.
Un pantalon de trening mulat in partea de sus, un adidas finut, pe picior (nu butucanosi), putin machiaj, parul prins coada de cal... Dar este o tinuta de mers la sala, hai si la piata sau la padure... dar nu in alt loc.

Incearca sa inlocuiesti treningul cu jeansi, adidasii cu balerini/pantofi cu toc... adaugi un tricou haios/o camasa si...deja esti altfel.

Stii ce-mi place mie mult la o femeie? Tocurile! Tocurile, tati, schimba total tinuta. Si nu trebuie sa fie de 15 cm.

Cam atat, pe scurt...









Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

pai arati foarte bine! silueta frumoasa, as spune ca iti vine mult mai bine bruneta decat blonda (si e si mai usor de intretinut!), albastrul te prinde chiar bine... mi-a placut si stilul discret, neostentativ.
daca vrei tu, poti sa adaugi rasfaturi pe la saloane, dar e foarte bine asa.

nu va suparati, dar treningul e pentru sport. si eventual pentru curatenie pe-acasa . pe strada nu mi se pare niciodata ca arata bine.

daaa, un toc micut schimba imediat impresia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

si mie imi plac tocurile, dar sa nu umblu ope ele. la birou tin tocurile i sertar si le folosesc doar acolo, pe drum spre si dinspre lucru balerini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

Corina, mi se par absolut de inteles toate cele enumerate de tine.

Dar din cate am observat, impresia de "femeie ingrijita" inseamna putin mai mult: piele bine ingrijita, o culoare de par mai speciala, un machiaj, un tonus mai bun... E nevoie si de ceva in plus.

aa, si dintii pot ruina tot!


hm, ai dreptate. am pornit de la premisa ca toate cele scrise de tine exista deja, cea care ne-a cerut sfatul are putin peste 30 de ani, asa ca presupun ca sta relativ bine la capitolul ten/tonus muscular/dantura, in comparatie cu cele trecute de 40, sa zicem. desigur, conteaza si mostenirea genetica, si stilul de viata, alimentatia, prezenta/absenta unor boli/probleme in familie/stres...

insa am intalnit deseori femei pe care, daca le luai la analizat din cap pana in picioare, nu erau cine stie ce frumuseti, insa faptul ca aveau un aspect curat si ingrijit le dadea o nota de finete, de eleganta si bun-gust.
am avut o colega, arata beton, avea bani suficienti pentru haine, bijuterii, parfumuri, cosmetice, accesorii - totul de marca, mergea saptamanal la salon, etc. ei bine, avea o mare scapare, ba o mai si zicea in gura mare : nu se pieptana niciodata, doar isi dadea cu degetele prin par (si avea parul destul de lung, drept, tuns filat in trepte, decolorat de la brunet la blond); cireasa de pe tort? statea si cate doua saptamani nespalata pe cap, iar cand o facea, nu se spala acasa, ci la coafor. eu am ramas interzisa cand am auzit chestia asta. cica nu se spala mai des ca ii era frica sa nu i se ingrase parul si sa fie nevoita sa indeseasca spalatul. cum naiba, punea pe ea tzoale, bijuterii si incaltari de zeci de milioane, isi dadea cu parfumuri scumpe, de marca, dar cu parul o dadea rau de tot in bara. daca eram in locul ei, nici n-as fi indraznit sa povestesc asa ceva in gura mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu ma spal pe cap cam la 2 zile, rar 3

dar ... nu am determinarea sa pun mana pe perie sau placa sa il aranjez, trantesc in el o cordluta si gata, sau ca in poze, sta aiurea (tunsoarea e mult mai ok decat se vede acolo dar nu e aranjat) si ma simt prost asa

ziceati de partener. ca sa aiba vreo reactie ar trebui probabil sa arat undeva la un extrem, adica sa apar sau mireasa sau cu cenusa in cap. altfel, nu baga de seama nimic. nu il preocupa detalii, nu stie si nu vrea sa stie.

eventual imi zice sa nu imi mai rod unghiile, ca in general le am roase in carne. da, urat de tot. acuma mi-am pus gel pe ele si au scapat, da uite ca nu gasesc nicaieri sa mi le umplu, brusc toate manichiuristele folosesc acril. ok, mi-am comandat trusa si o sa mi le fac singura cu gel. asa macar mi le pot face saptamanal.

na, eu cred mult in invatarea fetelor de mici sa fie ingrijite. dar, din motive foarte trainice, eu nu am avut cum sa invat de la mama ca ea avea asa probleme mari ca nu existau aceste lucruri in viata ei. de la ea stiu doar sa fac dus zilnic, a am par curat si sa ma dau cu deodorant sa nu miros a transpiratie.

ce se face la o pedochiura? te doare? ca nu am fost in viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/

astea sunt mai recente, cele de mai jos cu par blond sunt de vara trecuta

accept orice critica bine intentionata, nu am mai ulte poze pt ca prefer sa imi pozez copiii si eu sa nu ma vad


La prima vedere, ca nu mai am timp acum:
- culoare par: mergi pe castaniu, chiar roscat (nu morcov!), dar exclus blond
- as schimba tunsoarea, as face breton, parul filat, nu bobul ala "pleostit", care iti ascunde fata (m-am uitat la foto blonda, unde cred ca esti cu sotul), as face si bucle...
- schimbat forma sprancenelor
- poarta culori mai vesele (bleumarin, bleu si albastru, te-ai "inchis" mult)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

si eu ti-as recomanda nuante mai deschise la par sau o combinatie de suvite in nuante calde de saten, castaniu/ciocolatiu; asa cum esti in primele poze pari mai matura decat esti, din cauza nuantei inchise a parului.
sa nu te superi, insa ti-as recomanda o tunsoare care sa-ti mascheze/acopere un pic urechile, nu te avantajeaza parul dat dupa urechi, ies prea tare in evidenta. si cred ca ti-ar sta mult mai bine cu un breton asimetric, filat.
ai noroc de o silueta zvelta, ai proportii echilibrate, te poti imbraca in multe chestii faine.
este important sa stii ca nu-ti vin bine bluzele prea lungi, peste fund, care iti lungesc partea superioara a corpului si creeaza iluzia de picioare scurte. poarta bluze/sacouri cel mult pana la jumatatea soldului, cambrate pe talie. fuste/rochii, daca porti, sa nu fie exagerat de lungi si largi, cea mai potrivita lungime ar fi pana la jumatatea genunchiului, iar ca forma ti-ar sta bine probabil cu fusta-creion, sau conica, sau cu clini usor evazati in partea de jos dar stramta pe sold.
nu stiu daca ai timp, sa urmaresti serialul "what not to wear" de pe canalul TLC (sau poate gasesti pe net episoadele), inveti o gramada de chestii in materie de imbracaminte, coafura, machiaj, accesorizare, tinute versatile, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

parul acuma e inchis ca am stat eu prea mult cu vopseaua, breton am, e acolo, dar nu sta domnule cum trebuie, se duce intr-o parte tot

eu as vrea asa, un par pana in talie... dar n-am rabdare sa creasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

cum faceti sa va epilati eficient cu epilatorul electric? si cat de des?

Mergi la inceput