avort spontan
dragele mele,
va multumesc tuturor pentru mesajele voastre si pentru ajutorul vostru, pentru ca fara sa vreti, m-ati ajutat foarte mult. Rad si plang cand citesc povestile voastre. Sper sa va pot fi si eu de folos la un moment dat.
Am o mica intrebare legata de avortul spontan, pe care l-am "experimentat" anul trecut(aveam 24 ani),din pacate. Asadar, nimeni nu mi-a putut explica de ce am pierdut sarcina in luna a 2-a. Mi s-a spus tot timpul ca sunt 1 milion de motive...Chiar asa este ? Eu si sotul meu credem ca asta s-a produs datorita rezultatelor a 2 analize (la mine mycoplasma sange a iesit pozitiva dupa 3 tratamente iar la sotul meu a iesit pozitiv ToxoIGG-ul).In prezent sunt in cautarea unui medic care sa imi vorbeasca pe "romaneste" si mai ales care sa ne ajute cu un tratament care sa faca aceste analize sa iasa cum trebuie...
va multumesc.
silver_girl
Bucuresti
Raspunsuri
MarianaP spune:
La 24 de ani am avut si eu un avort spontan. Am descoperit ca eram insarcinata in doua luni, desi am avut ciclu in timpul acesta si nu am avut nici un fel de discomfort. La trei zile dupa aceea am suferit un avort spontan si explicatiile au fost aceleasi care ti-au fost date si tzie. La 29 de ani am avut un bebe si nu am avut nici o problema in timpul sarcinii(in afara de gretzurile matinale). Dupa avort nu am facut nici un fel de investigatie si nici un tratament. Am citit in multe locuri ca de multe ori prima sarcina se pierde si este foarte greu de depistat cauza. Multa bafta!
Roxana_G spune:
E adevarat ca pot fi multe multe motive pentru avortul spontan. Desi dureros, uneori fatul nu este viabil pur si simplu. Poate fi o incompatibilitate rezultand din combinatiile de gene.
In orice caz, nici mycoplasma nu e de neglijat. Eu am avut ceva asemanator si am facut tratament pe sarcina. Am insa o prietena care nu si-a facut aceasta analiza si ca atare nu s-a tratat la tim. E adevarat ca a rezistat pana acum - 7 luni. Insa acum se roaga sa mai poata astepta inca 2 saptamani.
Cel mai bine ar fi sa tratezi mycoplasma inainte de a mai face un BB, din doua motive: eviti riscul de avort spontan in primul trimestru si eviti un tratament cu antibiotice pe sarcina (cu atat mai mult ca mycoplasma necesita antibiotice de regula nepermise). Vezi ca tratamentul se face in paralel de ambii parteneri.
Rox
ali spune:
Roxana,te rog sa-mi spui si mie cum ti-ai facut analiza pt mycoplasma?Din sange sau ti-a luat proba din vagin?Si ce trataent ai facut,ce medicamente ai luat?Multumesc
ali
silver_girl spune:
draga Ali,
eu am facut ambele analize pt mycoplasma iar rezultatul a fost: mycoplasma vagin -negativ si mycoplasma sange pozitiv.
g
Originally posted by ali
Roxana,te rog sa-mi spui si mie cum ti-ai facut analiza pt mycoplasma?Din sange sau ti-a luat proba din vagin?Si ce trataent ai facut,ce medicamente ai luat?Multumesc
ali
[/quote]
silver_girl spune:
Draga Roxana, multumesc mult. Sunt foarte atenta la analiza cu mycoplasma si incerc sa o rezolv cat mai repede. Sper doar sa nimereasca cineva tratamentul care trebuie atat pentru mine cat si pentru sotul meu caruia i-a iesit Toxo Igg-ul pozitiv...
Medicamentele pe care le-am luat amandoi sunt: sumamed,doxicilina, stamicin si poliginax(numai eu). Dupa ce am repetat de 3 ori acest tratament (in cursul unui an) rezultatele analizelor tot pozitive au ramas...De aceea suntem in cautarea unui medic "bun manuitor" al bacteriilor si
virusilor :)
Originally posted by Roxana_G
E adevarat ca pot fi multe multe motive pentru avortul spontan. Desi dureros, uneori fatul nu este viabil pur si simplu. Poate fi o incompatibilitate rezultand din combinatiile de gene.
In orice caz, nici mycoplasma nu e de neglijat. Eu am avut ceva asemanator si am facut tratament pe sarcina. Am insa o prietena care nu si-a facut aceasta analiza si ca atare nu s-a tratat la tim. E adevarat ca a rezistat pana acum - 7 luni. Insa acum se roaga sa mai poata astepta inca 2 saptamani.
Cel mai bine ar fi sa tratezi mycoplasma inainte de a mai face un BB, din doua motive: eviti riscul de avort spontan in primul trimestru si eviti un tratament cu antibiotice pe sarcina (cu atat mai mult ca mycoplasma necesita antibiotice de regula nepermise). Vezi ca tratamentul se face in paralel de ambii parteneri.
Rox
[/quote]
Roxana_G spune:
Sumamed este destul de slab. Se da si pe sarcina. La mine nu a avut nici un efect si am fost nevoita sa repet tratamentul. A doua oara am luat Klacid (claritromicina) cate doua pe zi la 12 ore. Cam scump (adica scump rau) dar super eficient. Doxicilina se pare insa ca ar fi cea mai eficienta. Dar nepermisa pe sarcina.
In fine, eu am avut ureaplasma si nu mycoplasma. Testul mi l-am facut din secretie col. Ali, poti sa il faci la Cantacuzino (300 mii lei).
Nu stiam ca mycoplasma in sange poate afecta sarcina. M-am interesat la medic si am inteles ca mycoplasma si ureaplasma nu se transmit prin placenta, ci numai la nastere prin contact direct. La fel, colul este afectat numai de o infectie locala. Poate testul de secretie nu a fost corect.
Cat despre Toxo, este relevant numai daca mama are infectia nu si tatal. La fel, se transmite numai prin obiectele contaminate si nu de la o persoana la alta. Cu atat mai mult, avortul spontan la Toxo IGG pozitiv este rar. Riscul este atunci cand mama se infecteaza in cursul sarcii sau imediat inainte. Altfel, anticorpii se transmit la copil si teoretic nu ar mai fi risc (practic se mai intampla).
Rox
silver_girl spune:
dragele mele,
multumesc mult pentru aceste date. Datorita voua s-a mai ridicat putin ceata din capul meu. Va pup, si va doresc o zi
E X C E L E N T A !
mai vorbim, va promit.
Gabi
Ana71 spune:
Din cate stiu eu IgG pozitiv inseamna ca a avut o infectie in trecut si are anticorpi acum. Importanta este valoarea IgM (daca e negativ e bine, nu e o infectie recenta daca e poz. inseamna infectie recenta). Deci, eu cred (dar nu sunt medic) ca indiferent de tratament, valoarea asta va ramane pozitiva si inseamna ca are anticorpi, nicidecum o infectie. Deci cred ca, din punctul asta de vedere trebuie sa stai linistita. Tie cum ti-au iesit valorile?
Oricum poti discuta problemele astea cu medicii de la Institutul Cantacuzino sau V. Babes.
Si eu am pierdut o sarcina (pe care o doream foarte mult)acum o luna si o saptamana si nici la mine nu sunt clare motivele. Eu am postat acest subiect si la clinica virtuala si dr. Stanescu mi-a raspuns. Poate te ajuta sa citesti acel mesaj.
Sanatate multa!
ali spune:
Multumesc pentru raspuns.Si eu sunt foarte derutata.Din sange mi-a iesit Mycoplasma si toxopl- pozitiv.In vagin mi-a iesit mycoplasma negativ.Dr zice sa stau linistita ca nu e nici o problema din cauza asta.Am zis ca sunt derutata pentru ca toate fetele de aici au primit tratament pentru problemele astea doua dar mie nu mi-a dat nimic.
Dr zicea ca aprox 30-40% dintre femei de la o anumita varsta au toxopl
si ca e mai bine sa ai inainte eliminand riscul de a o contacta in timpul sarcinii.
Ce e de fapt mycoplasma? Si mai ales din sange-cum se transmite? Am tot cautat pe internet dar nu am gasit informatii care sa ma lamureasca.
Daca stiti ceva , please....VA pentru ajutor
ali
silver_girl spune:
draga Ana,
multumesc mult pentru info. orice lamuriri sunt binevenite. Marturisesc ca atunci cand vine vorba despre medicina nu prea inteleg mare lucru...si mai ales daca dai peste oameni care nu au rabdare sa iti explice...ti se pare ca esti complet pe dinafara
te inteleg perfect in ceea ce priveste pierderea sarcinii, a trecut un an si ceva de cand mi s-a intamplat acelasi lucru si pot spune ca odata cu evenimentul asta s-a rupt si o parte din sufletul meu...dar mai cred ca daca e sa se nasca un pui atunci el se va naste...
multa sanatate si tie !
keep in touch
g