Spray anti capuse
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_s spune:
Capusele nu transmit numai bacterii ci si virusi, printre care cel mai de temut este:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tick-borne_encephalitis
Impotriva lui exista vaccin.
CorinaDani spune:
olympia, si noi mergem de ani buni la iarba verde la "fantana cu ciresi". cu toate acestea, anul trecut a fost prima data cand am avut o intalnire de gradul 3 cu capusa. presupun ca principalii "vinovati" sunt cainii, la ora gratarelor isi fac aparitia minim 2-3 exemplare. de asemenea, in zona pasc multe turme de oi + cainii de paza aferenti, le-am vazut trecand pe drum, plus ca gasesti cacareze mai peste tot prin iarba.
e cam nasol pe vreme caniculara sa tii kupilu imbracat din cap pana in picioare, mai ales daca ai unul energic, care alearga de colo-colo, si la soare, si la umbra...
problema cu cei muscati si care nu au simptome poate fi explicata prin 2 variante : capusa nu a fost infectata sau organismul tine cumva in friu bacteria. e suficienta insa o cadere a sistemului imunitar sau un tratament puternic cu antibiotice pentru o alta afectiune, ca se poate declansa atacul bacteriilor...
iar de la data muscaturii pana la aparitia primelor simptome pot sa treaca si 10-15-20 de ani. cel putin asa am citit pe alt forum, unde dl. dr. Ion de la centrul de medicina hiperbara din constanta, este mai activ si raspunde intrebarilor puse. dl.dr. are user si aici (HBOT), chiar a avut o perioada in care si-a expus opiniile si a oferit informatii pretioase...
karula spune:
Am mai scris de curand la un subiect similar: pe mine, data cu Helpic de la DM mai mult decat corespunzator, m-a muscat o capusa. NU va bazati doar pe acest spray!
diuna spune:
Helpic, Autan Plus(gama in ambalaj galben), au la Sensiblu un spray import Germania...Solutii, sprayuri, creme ar cam fi pe piata, nu stiu cat de eficiente, vreau doar sa atrag atentia ca trebuie respectat cu strictete intervalul specificat intre administrari. Daca pe Autan Plus, de exemplu, scrie ca este eficient timp de 4 ore, sa nu uitam sa administram inca o data pana la acest interval.
Toate bune!
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."