Spray anti capuse

Spray anti capuse | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

Imi cer scuze daca mai e un subiect asemanator, eu nu l-am gasit. Urmeaza sa facem o iesire la padure si cum subiectul capuselor m-a cam alarmat, as vrea sa iau ceva masuri preventive. Am auzit ca ar exista Autan anti capuse, dar nu am gasit. Unde se gaseste? Am mai vazut la farmacii niste bratai anti capuse, dar nu imi dau seama daca ajuta sau nu (banuiesc ca zona picioarelor ar trebui protejata, ca de luat le iei din iarba). Alte solutii mai exista? Multumesc!Mami de Miruna si de Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In magazinele Dm am gasit anul trecut spray anti capuse. Anul asta n-am fost, poate au. Nu stiu cat e de bun ca n-am apucat sa-l folosim. Capuse am luat inainte sa cumpar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Gasesti spray anti-capuse la magazinele DM si costa 20 de lei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Cu sau fara repelent, imbracati-va cu pantaloni lungi si sosete ridicate peste, cu bluze cu maneca lunga, bagate in pantaloni si evitati sa intrati in iarba sau in tufele inalte. Bunicii mereu ne atrageau atentia ca asa se merge la padure, sa nu te muste ceva... nu ne-au zis niciodata in mod special de capuse, noi ne gandeam la serpi pe atunci, dar uite ca se potriveste la fix cu ce stim acum. Pielea descoperita e mult mai vulnerabila. Noi n-am patit-o si am mers intr-una pe dealuri, cand nu ne vedeau ne si dadeam drumul la vale, culcati, rostogolindu-ne... clar acum nu as lasa copiii sa faca asta.
Blande uratae am avut, de la paianjeni, capusa infipta in piele, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

spray-ul autan l-am vazut in carrefour, in zona produselor insecticide
cel din DM se numeste Helpic.
e gresit sa crezi ca se pot lua doar din iarba. capusele au prostul obicei de a sta si in tufe sau copaci, asadar evitati zonele cu vegetatie inalta si plimbarile/stationarile pe sub copaci. alegeti luminisurile cu iarba scurta si mergeti, daca e posibil, pe carari existente. mai bine va carati de acasa cu umbrele de soare decat sa patimiti dupa muscatura de capusa.
nu stati pe paturi, pe iarba, nu lasati nici copilasii sa se joace stand pe patura; de asemenea, cred ca ar fi bine sa evitati sa lasati copiii mici sa doarma in carucior, la umbra, cand iesiti la iarba verde; nu stii niciodata de unde poate sa apara nenorocita de capusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am senzatia ca se exagereaza.
Urmeaza sa stam doar in casa sau sa ne intindem pe asfalt, sa plecam cu umbrela de soare in spate si sa umblam in costume etanse.

Si copiii mei care vor cu cortul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

anya, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta. paza buna trece primejdia rea, cum se spune. daca tot risti (vorbesc la modul general acum), macar stii la ce poti sa te astepti si esti mai atent/prudent, atat in privinta folosirii repelentului, cat si a imbracamintii adecvate, a verificarii periodice pe corp in cautare de capuse instalate, etc.

cunosc personal o fata care se lupta cu boala lyme de ani de zile, abia de un an face tratament pentru lyme (diagnostic pus si tratament recomandat de clinica specializata din germania, pentru ca medicii nostri n-au fost in stare sa afle de ce sufera cu adevarat, a fost diagnosticata eronat cu scleroza multipla si a facut tratament aiurea cu interferon o perioada destul de lunga). tratamentul este costisitor, starile de rau prin care trece sunt cumplite. sotul ei este si el bolnav de lyme. si asta din cauza unei capuse. merita oare riscul ? anul acesta se pare ca aceste insecte s-au inmultit considerabil. cine le starpeste din zonele de agrement, unde se merge la iarba verde ? nimeni.

iti mai povestesc doar doua faze, de anul trecut :

in primavara am mers la hipodromul din ploiesti, unde era organizat un targ al micilor producatori. ne-am plimbat o vreme pe acolo. in timp ce ne indreptam spre masina sa plecam, am observat cu groaza cum o capusa se urca alene pe pantalonul fetitei mele. si eu care ma bombaneam ca taman atunci i-am dat pantaloni roz. ei bine, acei pantaloni roz au fost "salvatori" in acel moment.

in vara aceluiasi an am mers la iarba verde cu mai multe familii, in zona "fantana cu ciresi" de langa campina. am ales un loc pentru gratar special fara iarba, pe marginea unui mic parau. insa pana acolo se cobora o mica panta, de la marginea drumului. pe panta - iarba, tufe. la un moment dat fetita mea anunta panicata ca vrea sa faca pipi, s-a tinut pana in ultima clipa. de voie-de nevoie am dus-o in apropierea unei tufe si am pus-o sa faca. ei bine, cand i-am ridicat pantalonasii, de pe soseta urcase pe picior o capusa foarte mica, se pregatea sa muste.

crede-ma ca am trecut prin momente foarte naspa, mi s-au molesit picioarele si stomacul mi s-a facut ghem, gandindu-ma ce s-ar fi intamplat daca nu as fi fost atat de vigilenta si capusele mi-ar fi muscat copilul. riscam sa fiu acum una dintre mamicile disperate, in cautare de medici si tratamente pentru fetita mea.
despre capuse si lyme stiam si anul trecut, tot de pe DC. tocmai asta m-a ajutat sa fiu pe faza, sa anticipez pericolul, sa verific in permanenta daca nu s-a urcat vreo capusa pe noi sau pe fetita.

eu am fost muscata de o capusa acum vreo 20 de ani. nu stiu daca era infectata sau nu, insa multe dintre chestiile care ma "sacaie" in ultimul an seamana izbitor cu simptomele descrise de cei diagnosticati cu lyme sau neuroborelioza. tot imi spun ca o sa-mi fac timp sa-mi fac analizele, sa vad daca sunt infectata sau nu . sper ca pana la finele lunii iunie sa si reusesc sa fac asta.
problemele de sanatate pe care le are mama mea - la fel, coincid ca simptomatologie cu lyme. si ea a fost muscata de capusa, cu ani buni in urma. probabil vom merge impreuna in bucuresti, pentru analize. macar sa stim cum stau lucrurile.

scuze ca m-am lungit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu minimizez, doar ma enervez.
Noua ne place f mult in natura. Avem rieteni la fel de pasionati. Weekendurile noastre erau o permanenta iesire in natura: paduri, campuri - la pescuit, stat pe iarba, inotat in rauri si lacuri. Pe unde am umblat, ian anii trecuti, toata lumea a mai luat o capusa, o lipitoare....Acum nici nu stiu ce sa fac? Am intrebat-o de doctorita de la Medicover daca e cazul de vre-o analiza si s-a uitat lung la mine. Nu mi-a zis ca sunt nebuna, dar... nici sanatoasa (la cap) nu-i paream. Si cum au crescut copiii, anul asta ne pregateam sa cumparam cort si sa ramanem si noaptea pe coclauri. Off!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Corina, eu stau destul de aproape de locul de agrement de care zici. Am batut dealurile alea in toate directiile, macar o data pe saptamana. Pasc oi, vite, capre, evident trec si caini. Animale salbatice n-am vazut niciodata, astea vehiculeaza capuse infectate, nu? Daca esti bine imbracat si esti un pic atent, eventual dai si cu un repelent, e ok. Am matza care intra si in casa, cainii ii plimbam si pe dealurile alea. Cand creste iarba in gradina, ca s-o tai trebuie sa intru in ea si matzele circula peste tot, vin la mine din alte gradini si nu ne-a muscat nicio capusa. Pe mama insa a muscat-o una la namol la Eforie prin 90, mi-a zis ca erau rau in paragina baile atunci. A vazut abia acasa, ca era inca prinsa pe spate exact sub bretea. Are o usoara umflatura si un punct negru si acum. Ce i-a putut transmite, nu stiu, sunt totusi mai bine de 20 de ani de-atunci. Oare unii dintre noi au imunitate la bacteria respectiva, ca totusi capusele n-au aparut ieri, ma gandesc ca omul s-a tot intalnit cu ele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu toate capusele sunt infectate.

Si animalele domestice (caini, pisici, oi, capre) sunt purtatoare de capuse, nu numai animalele salbatice.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu este cazul sa se ajunga la isterii. Nu ajuta prea mult. Insa cred ca este bine sa se accepte realismul unor posibilitati.
Nu inseamna ca daca am fost muscati de o capusa gata suntem infectati. Insa din nefericire nici nu avem de unde sa stim ca nu suntem. Nu in prima faza. De aceea este mai usor sa prevenim. Sfaturile care se dau pentru a diminua riscul de a fi muscati de o capusa sunt binevenite si ar fi bine sa fim realisti si sa le respectam. Costa prea putin fata de varianta dura a afectiunii numita boreliosa sau mai tarziu neuroboreliosa.
In egala masura exista real posibilitatea in cazul in care capusa a fost infectata (purtatoare) de bacterii sa fie un sistem de bacterii nu doar borellii. Exista din nefericire capuse care au un pachet de bacterii la fel de nenorocite in paralel cu borelliile iar prin capusare acestea ajung la pachet in noul corp gazda. Este ceea ce poate o sa ajungeti sa auziti numite coinfectii (bartonella de exemplu).
De aceea tratamentul este diferit in functie de situatia concreta a pacientului infectat.
Deci ce este de preferat? Prevenirea atat cat este posibil sau ... depistarea (anevoioasa) si mai apoi tratamentul?
Fiecare este liber sa-si asume ce varianta doreste.
Daca vreti sa va faceti o idee macar cu ce va bateti aveti cateva imagini video rezultate ale microscopiei in camp intunecat prin care sunt evidentiate o parte dintre aceste nenorocite de bacterii.
http://www.lymediagnostic.ro/informatii-medical/video/

Pe de alta parte aceste bacterii au existat de cand lumea. Partea proasta nu este ca nu au existat ci ca pentru Romania foarte multe multe persoane au fost din nefericire diagnosticate gresit si tratate gresit pentru ca aceasta afectiune se poate manifesta diferit de la persoana la persoana si de aici la un diagnostic gresit este un pas micut de tot. Sunt extrem de multe persoane diagnosticate eronat ca si scleroza in placi(multipla) sau artroza, sau reumatism samd in spate insa exista probabilitatea sa stea aceste bacterii.
Eu sper ca pe viitor odata cu deschiderea aceasta, sa se ia in considerare cu mult mai mare atentie si responsabilitate si aceasta varianta total ignorata sau dispretuita de insasi medicii specialisti(infectionisti in special).

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput