Bravo Andra,Cuchilici,Gabiko!Mai-Iunie'12(55)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Neata, fetelor! Dau o cafea fierbinte asa cum v-o doriti ca tare mai trage ploaia asta la somn.

Eu ieri am fost vioaie, asa cum va ziceam si vad ca ma simt inca bine. Aseara am adormit greu pentru ca nu puteam sa respir, v-am zis ca piticutul parca e mai sus(probabil e doar o impresie pentru ca a crescut) si simteam ca nu pot respira din cauza lui. In plus era tare activ, imi imaginam ca se joaca in burtica. M-am pus intr-un sezlong de-ala fain de la ikea si a fost mult mai bine. Am citit un pic din cartea lui Karp si apoi am reusit sa dorm bine si in pat ca se linistise si micutul.

Acum ii astept pe ai mei si trebuie neaparat sa fac programul pentru azi si maine, sa vad unde vreau sa mergem si ce sa cumparam. Cu ocazia asta n-ar fi rau sa-mi strang lucrurile pentru bagaj ca nici acum nu le-am pus pe toate in geanta. Mai mergeti azi la Baby Expo sau amanati din cauza vremii?

Andreea, 36+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna dimineata!
Miha, 800 de lei o pompa??? Scumpa rau.
Aever, nici eu nu mi-am pus lucrurile in geanta, sa nu se mototoleasca, dar sunt pregatite toate. Mai am de luat niste slapi de plastic. Azi vine si comanda pe care am facut-o la farmacia Tei, multumesc Deea pentru pont. Intr-adevar mult mai accesibile produsele decat la noi in farmacii, dar uite ca ce-mi pare rau e ca nu trimit si medicamente pentru copii (nurofen, panadol) sau pentru adulti.
2liniute, si eu ca si tine, trista ca se termina sarcina, bucuroasa ca termin cu gynipralul, usor tematoare vizavi de perioada incarcata care va urma.
Alma pe unde o mai fi, oare cum ii merge sarcina?
La fel mi-e dor de Asparagus, ea n-a intrat dinaitne de a naste

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Neata!

Un articol interesant despre descifrarea plansului bebelusului:
www.qbebe.ro/bebelusul/ingrijirea_bebelusului/descifreaza_plansul_bebelusului_tau" target="_blank">http://www.qbebe.ro/bebelusul/ingrijirea_bebelusului/descifreaza_plansul_bebelusului_tau

Deea 37+ cu
sa rezist cu Victoras dragalas la purtator inca 1 saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirina5 spune:

buuna!
vad ca problemele persista...
Ionelu, cand Sabry e agitata, eu o mangai..pe caput, pe nasuc (adoarme imediat), pe spate, pe piciorus..incearca si asta...Sabry doarme bine de 2 nopti (poate de la Protectis???), ziua e f agitata...doarme putin (doar cand e la plimbare doarme 2-3 ore)...vrea numai in brate (la mine)...
Anitta, nu o infas strans..de aceea isi scoate victorioasa manutele ...si da, o alaptez exclusiv.Cica am lapte buun
Ylary, interesant mesajul tau...eu ii cant, o mangai, incerc sa fiu calma...exact asa cum faceam si cand eram insarcinata...si Sabry ma rasplateste mereu cu multe zambete
plecam la plimbare
pupici

Mergi la inceput

Ce liniste pe aici! Si eu ma plictisesc teribil si mi-e si lene sa fac altceva decat sa pierd vremea aiurea pe net. Ii astept pe ai mei sa vina la Bucuresti, din pacate au plecat foarte tarziu de acasa(de la Braila), cred ca abia pe la 12-13 ajung. Poate reusesc sa ma mobilizez un pic pana atunci ca sa-mi caut prin lucruri. Si vremea asta face asa o leneeee...

Andreea, 36+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

A, vad ca s-au trezit fetele! Poate se mai anima pe aici atmosfera.

Mirina ma bucur ca va descurcati asa de bine. Si eu mi-as dori sa raman calma dupa ce apare piticul, dar chiar n-am de unde sa stiu cum o sa ma descurc atunci. Mi se pare esential sa fim linistite, cred ca cei mici raspund cel mai bine la starea mamei.

Andreea, 36+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Deci, revin cu articolul postat mai devreme, O sa-l pun aici ca mie mi se pare foarte util, poate si din lipsa de experienta in privinta bebeilor

Scancetul bebelusului
Scancetul este un plans grav, mai calm, fara prea multe lacrimi, cu o aparenta plictisita, de tonalitate joasa. Acest tip de plans indica, in general, un disconfort general al bebelusului: fie are gaze, fie il deranjeaza o lumina prea puternica sau, pur si simplu, doreste sa se miste, sa isi schimbe pozitia. Daca puiul tau scanceste, incearca sa il ridici din patut, sa il legeni usor in brate sau in leagan, sa mai diminuezi lumina sau zgomotele din casa (televizor, radio, aspirator, etc.) Uneori poate fi de ajuns sa il iei in brate si sa ii vorbesti.

Plansul de atentionare
Plansul de atentionare debuteaza brusc si este un plans puternic, care se intensifica. Acesta este plansul prin care bebelusul tau cere atentie. Incearca sa il legeni putin, sa ii vorbesti asigurandu-te ca te afli in campul lui vizual, sa il atingi usor. Daca bebelusul nu se linisteste, verifica alte motive de disconfort: scutecul ar putea fi plin si bebelusul ud; verifica daca nu ii este prea frig sau prea cald. Nu te teme ca il rasfeti daca il iei in brate prea des: acest lucru se va intampla numai in cazul in care ii acorzi o astfel de atentie tandra doar atunci cand plange. In primele luni de viata nu poate fi vorba de rasfat, ci numai de confort, ingrijire si dragoste.

Plansul de oboseala
Plansul de oboseala este un plans prelung si este, in general, insotit de o stare de agitatie, miscari ale capului si membrelor si frecatul ochilor. In acest caz trebuie sa incerci sa il adormi. Diminueaza lumina in camera, redu nivelul zgomotelor si incearca sa-l legeni putin. Poti sa-i pui muzica ambientala sau clasica, in surdina, pentru a-l linisti.

Plansul de foame
Plansul de foame este, probabil, cel mai usor de recunoscut tip de plans. Acesta dureaza mai mult si este insotit deseori de ducerea pumnului la gurita sau incercarea de a baga in gura si de a suge tot ce ii este la indemana, fie ca este vorba de degetul tau care ii mangaie fata, suzeta (pe care o suge cu lacomie o vreme si apoi ii da drumul). Daca il iei in brate vei observa ca isi intoarce fata spre pieptul tau. Incearca sa il alaptezi, chiar daca a fost hranit de curand: s-ar putea sa ii fie iarasi foame.

Plansul de manie
Desi nu ai crede ca bebelusul tau poate experimenta mania, se pare ca si bebelusii au momente de furie, de manie. Plansul de manie este prelung, sonor, patrunzator - exact acel plans despre care unii parinti spun ca le testeaza nervii. Acest tip de plans este deseori insotit de tremuraturi. Nu se stie exact ce anume poate provoca plansul de manie: se poate sa fie teama de ceva, sau sa aiba nevoie sa fie luat in brate, desi in timpul acestui tip de plans unii bebelusi par sa refuze orice fel de atingere. Incearca sa ii vorbesti calm, incet, sau chiar sa ii canti ceva. Daca pare sa vrea, ia bebelusul in brate sau pe umar si plimba-te cu el prin casa, incearca sa ii distragi atentia: eventual du-l in fata unei oglinzi sau agita o jucarie colorata si zornaitoare in fata lui.

Plansul de durere
Plansul de durere este cosmarul fiecarei mamici. Plansul de durere este unul ascutit, strident si prelung si este semnul indubitail ca bebelusul are o suferinta. Acesta poate fi insotit de incordarea corpului, dat din maini, inchiderea ochilor, iar in cazul colicilor, ridicarea picioruselor spre piept sau frecarea calcaielor unul de celalalt. Acesta este plansul care trebuie sa iti solicite intrega atentie si care trebuie sa te faca sa incerci sa identifici cauza durerii. Daca bebelusul nu se calmeaza si tu nu stii care ar putea fi sursa durerii, nu ezita sa chemi medicul pediatru.

Poate ca in primele zile ti se pare ca nu vei intelege niciodata de ce plange bebelusul tau, poate ca vor fi momente in care oboseala isi va spune cuvantul si vei fi mai putin rabdatoare, poate ca uneori vei simti ca nu mai poti. Nu te ingrijora. Nu esti nici prima si nici ultima mamica ingrijorata sau nestiutoare. In curand, vei sti sa descifrezi plansul bebelusului tau si vei intelege care sunt dorintele si nevoile puiului tau, iar tot stresul primelor zile va fi uitat.

Deea 37+ cu
sa rezist cu Victoras dragalas la purtator inca 1 saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

Dragele mele ajutati-ne si pe noi sa castigam concursul cu cate un vothttp://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=22&folder=Momente+Klorane+Bebe

pozele sunt alt1 si alt2,va multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Miha nu am vrut sa va fac sa plangeti
Anitta probabil pompa e Medela am vazut ca acelea sunt asa scumpe dar am auzit si ca sunt f bune.
Deea multumim ptr postarea ref la tipurile de plans.
Fetelor pe mine ma dor uneori oasele bazinului de raman anchilozata. Parca il simt rupt in multe multe osisoare care se freaca intre ele si ma sageteaza de nu mai pot. Aseara m-a durut rau abia puteam merge, acum nu mai ma doare, parca s-a asezat osishorul la loc.
Azi merg la Medlife sa ma ia in evidenta, va rog tineti-mi pumnii!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabi spune:

Buna fetelor
In primul rand vreau sa le urez sanatate si fericire puiutilor care s-au nascut cat am lipsit eu si mamicilor sa le urez sa se bucure de ei, si sa isi revina usor.
Revin si eu dupa doua saptamani de cand am devenit mamica. Au fost doua saptamani pline de emotii, de fericire, de suferinta si nu in ultimul rand de grija. Sa fii mama este un sentiment, o traire atat de intensa, de frumoasa si de grea in acelasi timp!
Nici nu stiu cum a trecut perioada aceasta! Nu imi imaginam ca este atat de greu si de solicitant sa ai grija de un bebelus.
Nu am mai scris pt ca am avut o perioada foarte grea la inceput. Am fost fosrte fericita cand mi-am vazut puiul, dar am suferit si am plans f mult cand mi-au spus ca are displazie de sold. Este f greu sa stii ca copilul tau sufera de ceva. Sunt ingrozita de ideea ca poate ramane cu defect de mers sau ca va trebui operata. Urmeaza sa mergem cand implineste o luna la dr Mihail Jianu care am inteles ca este f bun in domeniu sa vedem ce putem face. Pana atunci ii punem doi pampersi simultan si ne rugam la Dumnezeu sa fie bine.
Pentru mine spitalizarea a fost o experienta horror. Am fost in permanenta f agitata si m-am certat intruna cu asistentele de la neonatologie. Bebita mea e foarte mancacioasa si eu nu aveam lapte, iar nesimtitele nu vroiau sa imi dea decat dupa ce faceam scandal si cotizam corespunzator. Bineinteles ca plangea si pe mine ma apuca plansul odata cu ea. Nici acum nu am lapte suficient de mult sau de consistent pt ea ca intotdeauna trebuie sa ii dau completare ca sa se sature. Sta si cate doua ore la san si tot degeaba! In spital nu am avut laptic mai deloc, desi m-am umplut cu ceai de fenicul, chimen si anason. Acasa mi-a venit a doua zi lapticul dupa ce am luat Galactocil, care este f bun in caz ca aveti nevoie.
Alina, nici eu nu am dat jos decat 5 kg din cele 14 acumulate, insa am dat 4 kg de cand am venit acasa.
Pe mine nu m-a ajutat decat sotul meu care este la fel de neexperimentat ca si mie si ne-a fost f greu. Acum ne-am mai linistit si noi si ne-am mai obisnuit cu noua viata. Si bebita mea se simte cel mai bine cand sta pe burtica la mami sau la tati.
Va las ca s-a trezit bebita.

Alina mami fericita de Bianca Maria

Mergi la inceput