Bravo Andra,Cuchilici,Gabiko!Mai-Iunie'12(55)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Neata'

Nu am mai apucat s-o felicit dimineata pe Albinuta, dar o fac acum:
Bine ai venit Rares Iustin de Albinuta! Viata lunga si fericita impreuna!

Cuchilici

Andra rezolvat!

Virgi mama puternica, iti doresc orele mele de somn de acum , ca dupa ce vine miezul nu o sa mai am de unde sa dau...

Fetelor, multumesc pentru raspunsurile cu celulele stem

Acum am ajuns de la controlul saptamanal. Se pare ca dl dr a pierdut pariul, nu a venit bebe pana pe 21 mai
Am implinit frumoasa si rotunda greutate de 3000g, lichid de ajuns, col inchis si sters, sper sa mai rest 2 in 1 pana pe 29 mai macar(daca nu si mai mult) ca atunci eu si sotul implinim 2 ani de la casatorie. Eu cred ca o sa ajung ca Tigruta, pe la 41 de sapt sa ma rog de el sa iasa...
Am avut o discutie despre varsta sarcinii. Dupa masuratori, copilul are 36+4. Din pacate, exact in luna in care am ramas insarcinata am renuntat sa mai monitorizez ciclul, considerand in mintea mea nebuna ca ala este factorul de stres din cauza caruia nu raman gravida. Deci eu nu-mi amintesc daca mi-a venit la sfarsitul lunii august sau in prima saptamana din sept, cert este ca mai mult de o saptamana jumate nu este. Deci eu o sa iau de buna masuratoarea ecografica.

Anitta, Andreea va invidiez cand va aud ca vorbiti despre cat de utila este o masina de spalat vase. Vreau si eu

Deea 37+ cu
sa rezist cu Victoras dragalas la purtator inca 1 saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzza spune:

Felicitari Albinutza,recuperare usoara si un bebe sanatos si papacios..

Cate ceva despre noi...de vineri intram si noi in 36 saptamani si pana acum a decurs totul bine, dar acum se apropie finalul si e clar din ce in ce mai greu, dar mergem inainte:)

Ylari din fericire ne am revenit cu bazinetul acum totul este normal:) dar ne a recomandat sa ii mai facem o ecografie lu baby dupa ce se naste ca sa stam linistiti ca totul este bine.

Joana in legatura cu apa plata fiarta,am un nepotel de 7 luni si stiu de la sora mea ca apa plata cand o fierbea lasa piatra pe ibric desi era plata, acum a descoperit apa Bucovina care desi o fierbe nu lasa deloc piatra asta asa ca sa faci o diferenta, pana la 6 luni stiiam si eu ca se fierbe, eu una asa voi proceda,dar pana la urma tu stii cel mai bine cum sa procedezi:)

Deea in legatura cu celulele stem eu le voi recolta,deja am pachetul acasa sta in asteptare:)...si eu am patit ca tine ba vroiam ba nu vroiam,dar pana la urma mama a venit cu argumentele finale ca ar fi mai bine sa le recoltez ca nu se stie niciodata si mai bine fac acum un sacrificiu financiar decat sa mi para rau mai tarziu si are dreptate mai ales ca plata o voi face in 3 rate incepand dupa o luna de la recoltare,si am ales pachetul cu recoltare din placenta si cordon, dar si pastrarea cordonului pentru grefe in cazul in care vreodata Doamne fereste ar avea nevoie in caz de se arde, asta chiar o vad necesara pentru ca se poate intampla mai des intr un moment de neatentie,am si un finutz de 3 ani care s-a fript cu cafeaua la manutza si sincer arata destul de rau.Gandindu ma ca oice e posibil am ales varianta asta.Asta a fost alegerea mea, mai ales ca e primul copil,vedem noi la al doilea cum va mai fi

In mare cam asta este, mult curaj mamicilor ce urmeaza sa-si cunoasca bebeii, tinem pumnii, noi mai avem de asteptat cred ca eu inchid odiseea, ca fetele de dupa mine nu le am vazut active,desi nici eu nu intru prea des dar tot tin pasul cu cititul:)
va

gabita 35+ cu bebe Iustin

AMR 4 saptamani :):):) daca vrea sa mai stea:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Doamne, Cuchilici, ce problema serioasa are mama ta! Sa ii dea Dumnezeu sanatate cat mai multa, sa evolueze cat mai lent boala!
Deea, eu imi doream de multa-multa vreme masina de spalat vase, am tot bazait la sot si pana la urma am avut-o.

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

La curs s-a discutat in mare parte despre alaptat si baita. Incerc sa pun ideile principale cu toate ca discutiile s-au purtat haotic ca de obicei, cu intrebari puse din sala, spre surprinderea tuturor, majoritatea au fost barbati care au intrebat
Despre alaptat:
1. Imediat dupa nastere(chiar si daca mama este la terapie intensiva), bebe este adus si pus pe abdomenul mamei pentru a ajuta instalarea lactatiei mai rapid
2. Ei recomanda ca mama, in spital, sa ceara sa stea cu copilul cat mai mult timp. Ei considera ca este o "trauma" pentru copil sa planga singur si mama sa nu fie langa el, el fiind invatat cu mirosul ei, bataile inimii, chiar si chioraitul matelor mamei il pot linisti. Plus ca daca are nelamuriri legate de alaptat, imbracat, baita, poate cere direct sfatul, nu cand ajunge acasa si isi da seama ca nu a intrebat nimic si nu stie cum trebuie facut.
3. In prima perioada de viata a copilului este recomandat alaptatul piele pe piele.
4. Recomanda alaptarea la cerere, iar daca puiul este mai somnoros de fel, nu recomanda sa lasam copnilul nemancat in cursul zilei mai mult de 3,5-4 ore.
5. Nu considera ca, colicii apar datorita amestecului de lapte de acum o ora cu cel proaspat supt.
6. Nu se da copiluli de pana in 6 luni apa sau ceai.
7. In timpul alaptatului si dupa alaptat este recomandat ca, capul copilului sa fie mai sus decat restul corpului si neaparat stat cu copilul la eructat de fiecare data. Nu trebuie zgaltait sau aplecat pentru a eructa, trebuie sa-l pui pe umar si sa-l bati usor pe spate.
8. Inainte sau dupa alaptat nu este obligatoriu sa speli mamelonul, decat daca ai transpirat exceziv si consideri ca e necesar, dar pentru a evita ragadele nu. 90% din ragade se formeaza pentru ca bebe nu este pus corect la san si nu "inghite" mamelonul incat sfarcul sa ajunga pe partea moale a cerului gurii copilului. Trebuiesc folosite cremele(recomanda garmastan)!
9. Daca ajungi sa faci furia laptelui(sani durerosi, infierbantati si tari) se recomanda un consum mai redus de lichide(in special ceaiul de chimen+anason) si muls pana la detensionare. Se pare ca furia laptelui dureaza maxim 48 de ore, daca dureaza mai mult trebuie consultat medicul.

Despre baie si altele:
1. Temperatura optima pentru baie este 24 de grade, pentru apa 37, pentru camera in care doarme copilul 22-23.
2. Recomanda baia in fiecare seara si pe par(cine are) macar in prima luna.
3. Apa pentru baie trebuie fiarta si apoi racita pana la temperatura optima, pana cade buricul.
4. Dupa baie, la buric se pune betadina(merge si alcool alb de 70 de grade preparat in laborator)pe o compresa sterila si se da in jurul buricului, iar dupa caderea buricului cu baneocin pudra.
5. Pielea copilului nu se unge cu nimic in primele 3 saptamani, deoarece este foarte sensibila si pot aparea iritatii foarte usor. Masajul se face in cadita cu sampon de corp.
6. Cea mai buna tetina, este acea care daca intorci biberonul cu tetina in jos, nu picura nimic.
7. Pana la 8 luni nu este bine sa punem copilul sa doarma pe burta, poate de la 5-6 luni doar ziua si sub supraveghere atenta.

Deea 37+ cu
sa rezist cu Victoras dragalas la purtator inca 1 saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Neuronul lehuz,murat s-a chinuit ieri toata ziua sa mai zica ceva si mereu uitadeci cu intarziere urez si eu LA MULTI ANI MINUNATI Evei!Sa fii fericita mamico!
DEEA,bodaprosti orele de somn!
AEVER,doamna care va sa zica,cu masina de spalat vase?S-o folosesti sanatoasa!
CUCHILICI,sanatate multa va doresc,tie si familiei tale!
Fug sa mananc ceva si apoi ma pregatesc sa plec la treaba!
O zi linistita va doresc!

Virginia .mami de Ioana si de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Fetelor, am incercat si varianta voastra, dar e mai rau, chiar nu mai stiu ce sa ii fac... De ieri de la 17.00 imi urla incontinuu, cu vreo 3-4 pauze de somn de 1-2 ore. Mananca, tipa, iar mananca, iar tipa, doarme 1 ora, tipa, mananca si tot asa. Am dormit 3 ore insumat azi-noapte, nici eu nici mama nu stim ce sa ii mai facem. Nu sta nicicum, in nicio pozitie, nici la mine, nici la ea, nici in leagan, nici in carut la plimbare, de pat nu mai vorbesc. Nu sta nici infasata, nu vrea suzeta, putem sa o ssssim pana la anul, nimic... Sunt obosita, intr-adevar, dar nu asta e motivul pt care sunt disperata. Cand efectiv nu ai ce sa ii faci copilului, iti iei campii. Puteti sa ma condamnati cat vreti, dar nu mai am ce sa ii fac, ca sa o linistesc. Zici ca e in transa. Acum e atat de obosita, dar nici nu da niciun semn de linistire.

Andra, avem si noi saculet pt burtica, din ala care se incalzeste, dar din pacate nu functioneaza, nimic nu mai merge. Oricum o sa incerc si faza cu scutecelul pe mine, dar abia dupa ce se calmeaza.

Anitta, am incercat si cu bluza mea in patut, degeaba... Oricum o sa mai incerc si cand se calmeaza.

Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Ionelu, dar poate are ceva, a vazut-o pediatrul?

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Anitta, avem probleme cu eliminarea gazelor (parturi) si kk... Adica se screme si se chinuie si 4-5 ore pana face kk (care e moale, exploziv), dupa care pt fiecare part se screme si se chinuie, de asta se tot trezeste, deci de aici distractia din fiecare seara si noapte. Ii pun supozitoare cu glicerina, dar nu pot sa ii dau zilnic, pt ca astea dau dependenta. In rest, am inteles ca nu am ce sa ii fac, ii dau infacolul si probioticele, iar alt produs pt colici nu functioneaza.

Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Ionelu imi pare rau ca va chinuiti asa.
Nu stiu ce sfat sa iti dau, doar ca si Anitta sa o vada un pediatru.
Nu dispera, e greu, e groaznic de greu, stiu, dar fii optimista. De exemplu Eva se calma mult mai repede la sotul meu sau la soacra, ptr ca eu eram tensionats si nu aveam rebdare sa o consolez. Nu te critic, sa nu ma intelegi gresit. Eu stiu cum eram eu si ma tensionam mereu cand facea ea crizutzele.

Uite copiez mai jos ceva postat de o colega de la odiseea Evei, MissParker de la care noi am invatat foarte multe:

Diferenta dintre a linisti si a consola

Bebeii percep lumea mult mai intens decat adultii. Bebeii plang si oracaie. Este modul lor de a comunica, de a exprima ce-i apasa, plansul lor are mult mai multe motive decat crampele, colicile, foamea, un pampers plin sau dorinta de apropiere. Un bebe poate experimenta sentimente de durere sufleteasca, de singuratate, de tristete, de dezamagire, de aparare sau de suprasolicitare, el e capabil sa-si imparta senzatiile in “placute” si “neplacute” si sa le retina in memorie.

Bebeii pot suferi intens dupa despartirea de mama lor la nastere si nu-i consoleaza nici o suzeta din lume. Bebeii pot simti intreaga durere a lumii si nu-i poate consola faptul ca tati ii poarta in brate leganandu-i. Bebeii nu se pot linisti cu picaturi impotriva colicilor cand ei trebuie in acelasi timp sa inghita toata tristetea dupa paradisul pierdut din burtica mamei si nu sunt lasati sa se elibereze prin lacrimi. Foehnul nu-i poate linisti cand simt golul imens si rece din jurul lor in comparatie cu senzatiile minunate din burtica…

Acum ii intelegem: avem in fata ochilor niste omuleti minusculi care nu stiu ce este lumea, niste fiinte aflate in restriste. Ei simt nevoia sa-si exprime durerea, uneori chiar disperarea pentru situatia in care se afla. Atentia si iubirea parintilor nu are nici o influenta asupra faptului ca poate bebele a trecut printr-o nastere deosebit de traumatizanta, ca poate plange din panica atunci cand se afla departe de mamica lui, ca poate l-au stresat cantaririle si luarile de sange din spital, bebele percepe lumea cu lumini si umbre, nu numai cu eforturile iubitoare a parintilor de a-i fi bine...

Parintii iubitori se agita foarte tare sa usuce rapid lacrimile bebeilor lor. Imediat ce un bebe plange, mama incearca sa afle ce anume ar putea avea bebele pe inima. Ii ofera o suzeta sau un biberon cu ceai, il tine in brate, il leagana. Tata schimba pampersul, ii fredoneaza un cantecel sau se plimba prin casa cu bebele pe umar. Daca astea nu ajuta, se scoate foehnul, ca sa-l linisteasca pe bebe cu aerul cald si cu zgomotul monoton. Imaginatia parintilor nu are limite.

Dragi parinti care ati incercat poate fara succes toate aceste metode, nu disperati si nu va simtiti dezamagiti! Bebeii au sentimente mult diferentiate fata de ceea ce credem noi, adultii. Daca ei ar dori "doar" atentie, ar fi multumiti cand o primesc. Daca s-ar plange doar de pampersi uzi, ar trebui sa radieze cand sunt poraspat schimbati. Daca ar fi doar colicii problema, ar trebui sa doarma relaxati dupa ce li se dau picaturile respective. Dar nu este asa.

Este gresit sa credem ca plansul bebeilor ar fi ceva rau si ca trebuie sa intervenim imediat pentru a-i calma. Plansul, pe langa limbaj si mimica, este o modalitate elementara de exprimare a sentimentelor si starilor sufletesti. Plansul este un limbaj. Bebeii trebuie lasati sa se exprime.

De asemenea, este gresit sa credem ca bebeii plang pt. ca parintii au gresit cu ceva. Toate activitatile parintilor pentru a-si calma bebeii pot fi exagerate si in nici un caz nu le pot lua bebeilor temerile sau lipsa de orientare. Parintii trebuie sa invete sa suporte plansul bebeilor atunci cand sunt siguri ca bebeilor nu le lipseste nimic (lapte, pampersi curati etc.).

Bebeii incearca prin plans sa ne atraga atentia asupra a ceea ce simt ei, deci au nevoie de cineva care sa-i asculte. Sa-i asculte cu adevarat. Parintii se reped imediat sa vada ce are bebele, dar ei vor de cele mai multe ori ca bebele sa taca. Acest lucru il poate irita pe bebe, care simte nevoia sa-si exprime senzatiile cumva. Masurile de calmare se pot transforma pentru bebe intr-o iritare si mai mare, deoarece ele se adreseaza doar simptomelor si nu cauzelor. Se incearca linistirea copilului, dar fara a cauta sau a lua in serios cauza mai profunda a durerii lui. Asta poate accentua durerea, care va fi exprimata prin si mai mult plans, si astfel se intra intr-un cerc vicios din care e greu de iesit.

Diferenta dintre a linisti si a consola este ca a linisti are ca scop linistea (de multe ori linistea adultilor!), in timp ce a consola inseamna a-i fi alaturi cuiva in momente grele, cu participare empatica si suport sufletesc. Nu ii putem elibera pe bebei de toate durerile, dar le putem fi alaturi, oferindu-le empatie si caldura corpului nostru, pentru ca ei sa se simta mai putin singuri in lupta pentru supravietuire in noul mediu. Consolarea este balsam pentru suflet. Fiecare bebe are soarta lui, pe care nu i-o putem schimba, insa ii putem fi alaturi cu empatie pentru a-l ajuta s-o suporte mai usor.

Consolarea inseamna a-l insoti pe bebe in trairea sentimentelor lui dureroase, fara a incerca sa-i distragem atentia de la suferinta lui. In loc sa-I transmitem “N-ai de ce sa plangi, comoara mamei”, trebuie sa-i transmitem “Da, stiu ca simti nevoia sa plangi, totul e acum prea mult pentru tine si nu mai faci fata”. Suferinta bebeului trebuie confirmata, nu e bine sa incercam sa i-o inabusim in fasa. Pentru bebe e o mare diferenta daca – atunci cand plange din cauza ca se simte pierdut in lumea asta mare si rece – mamica lui ii baga o suzeta in gura sau ii confirma sentimentele: “Da, mami, e tare greu la inceput, trebuie sa plangi daca te apasa ceva, trebuie sa te eliberezi, mama e aici langa tine si te ajuta”…

Nu e neaparata nevoie sa stiti motivul pentru care plange bebele. Trebuie doar sa acceptati ca exista un motiv bine intemeiat pentru care el plange si trebuie sa-i fiti alaturi. Nu va simtiti vinovati, lasati activitatile de tot felul in incercarea de a-l linisti si incercati sa-i fiti aproape mentinand contactul emotional. Atat.

Cand reactionam negativ fata de lacrimile bebeului, fugim instinctiv de conflicte. Tipetele unui bebelus trezesc temeri din cele mai profunde si nelinistesc pe orice adult. Insa trebuie sa ne confruntam deschis cu situatia. Crizele tin de viata (cuvantul chinezesc pentru "criza" inseamna concomitent si "progres/dezvoltare"), iar daca vom cauta permanent mijloace de calmare artificiale, nu ne putem dezvolta capacitatea de a gestiona crizele. Prezenta iubitoare si calma a parintilor este tot ce-i trebuie unui bebe pentru a trece singur mai usor prin clipele dificile ale inceputului de viata. Si un bebelus poate deveni atat de fixat pe masurile de calmare incat sa nu mai poata adormi sau sa nu mai poata fi calmat fara acestea.

Asemenea masuri de calmare pentru depasirea unei crize il influenteaza negativ pe bebe in dezvoltarea personalitatii lui, fiindca nu-i da posibilitatea sa dezvolte toata gama de posibilitati proprii de gestionare a unei crize. Cel mai mare "ajutor" pentru a se simti protejat si in siguranta si pentru a capata incredere in propriile lui posibilitati este prezenta binevoitoare a parintilor. Din legatura emotionala cu parintii se dezvolta toate capacitatile de care un copil are nevoie pentru a se descurca singur in viata. Se cere aici "doar" prezenta atenta a parintilor si nu vreo activitate sau vreo actiune a acestora. Daca i se permite bebelului sa-si exprime prin plans durerea in bratele calme ale parintilor, el are in acele clipe tot ce-i trebuie pentru a invata ceea ce este esential in viata lui si se bucura si de puterea consolatoare si conducatoare a parintilor, care-i da o siguranta in plus.

De multe ori bebeii plang mai abitir abia cand sunt luati in brate. Explicatia e simpla: abia cand se simt din nou in siguranta, in bratele parintilor, ei se simt in stare sa-si lase frau liber lacrimilor si sa-si exprime astfel durerea sufleteasca, abia atunci este creat cadrul in care ei pot plange din toti rarunchii, simtindu-se protejati langa persoanele care-i iubesc. Abia atunci bebeii pot lasa sa iasa la suprafata tot ce i-a apasat mai inainte, tot ce nu s-au incumetat sa manifeste mai devreme.

Mamicile stresate trebuie sa incerce mai intai sa se calmeze ele insele. Respiratia regulata si adanca, in stomac, este o metoda buna. Relaxarea si regasirea echilibrului interior urmeaza cand mama incepe sa-si asculte vocea interioara si nu se mai lasa prada panicii de moment. E greu sa-si redirectioneze atentia de la bebele care plange asupra propriei persoane, dar e singura cale de a se calma. Bebele reactioneaza instinctiv imitand-o pe mama, deci calmul mamei se va transmite imediat la bebe.

Pupici


YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Cat de interesant si util, Ylari!!!

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 37+

Mergi la inceput