Prieteni dragi
Raspunsuri - Pagina 12
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Chuny Am citit subiectul si cu fiecare mesal al tau, Fomalhauti, sunt din ce in ce mai dezamagita de felul in care gandesti. La inceput chiar mi-am imaginat ca tii la prietenele tale, m-am identificat cu prietenele tale pt ca stiu cum e sa faci turneul in tara si sa incerci sa te vezi cu cat mai multa lume, cat de placut poate fi. Pana la urma ti-ai dat arama pe fata, problema ta nu e faptul ca "nu ai bani" ( si oricum la partea cu banii problema ta e alta), ci faptul ca chiar nu ai chef sa le vezi si nu stii cum sa te mai invarti ca sa scapi de asta. Cred ca toata lumea ar fi fost intelegatoare daca rasuflai usurata cand fetele te-au inteles si au propus sa vina la tine. Dar tu nici gand, tot ofticata esti ca trebuie sa le dai o cafea si o prajitura ( cum naiba nu aveti voi cafea, faina si zahar in camara ??)Esti ofticata si asta nu arata decat cat de tare te-a putut acri stilul asta de viata. Mi se pare urat ca le pui lor in spate consecintele nesinceritatii tale ... iar divortata chiar si-a "permis" sa iti ofere TIE bani, iti dai seama ce jignire Iar la partea cu banii, o sa te judec, dar oricum judecam intotdeauna ceea ce vedem, nu-i o noutate. Cred ca Marius la inceputul topicului a vrut sa-ti atraga putin atentia ca ar fi cazul sa faci o schimbare si e posibil ca exact lucrul asta sa te faca sa te simti cum te simti acum. Stii si tu ca e nevoie de o schimbare, sotul tau duce in spate financiar 8 persoane, o buna parte din copii sunt mari acum, ai 3 care merg la gradi si tie nici prin cap nu-ti trece ca ai putea lucra si tu putin, mai ales ca am inteles ca ai o meserie cu care ai putea gasi lejer un serviciu. Stilul tau de viata nu ar fi fost o problema daca nu ati fi fost nevoiti sa va indatorati peste masura pt niste vacante, si mie ca si altora mi se pare de neconceput sa nu am nimic, dar NIMIC de rezerva si sa am pretentii de vacante scumpe. Asa, cand li se intampla altora, poti sa spui "wow, ce aventurieri", dar in realitate e inconstienta crasa. Mai ales ca nici nu ati fi putut sa plecati cu mai multi copii, avand in vedere ca v-ati indatorat in halul asta doar pt 3 dintre ei. Cum ai fi vrut sa vina si adolescentii vostri, daca va numarati imbucaturile si abea daca aveti ce manca in vacanta ? Oricum ai da-o, avand in vedere ca sotul tau nu are un salariu destul de mare cat sa traiti decent toti 9, ca cei mari sunt autonomi si cei mici la gradi, ar fi cazul sa-ti revezi stilul de viata si sa te gandesti la o intoarcere in campul muncii pt a-l ajuta pe sotul tau cu ochi albastri si a trai mai confortabil. Sapte copii e minunat, sapte copii sanatosi e raiul pe pamant ! Dar familia asta numeroasa trebuie intretinuta, daca ai lucra n-ar mai fi panica atat de mare ca-ti vin oameni la cafea si poate ati pleca si voi intr-o vacanta cu toti copiii. PS : sper sa nu afle niciodata cum gandesti proasteleprietenele alea care insistau sa vii la restaurant, cred ca ar fi extrem de triste. Edit: acum am vazut ca ai bebe de 2 ani, la 3 va putea merge la gradi ... |
Asta e (quint)esenta.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
maraki spune:
Nu inteleg unde vrei sa ajungi. Nu esti invitata la un eveniment caritabil,nu se cer bani, te poti duce imbracata cu ce ai si iti vine. Cred ca pui mai mult in balanta parerile fostilor colegi, impresia care o lasi in privinta tinutei si mai ales a corpului. Daca spui ca te-ai ingrasat peste masura iar colegii te stiu silfida,te afecteaza sigur ( dar nu recunosti ) imaginea care o vei lasa. Daca ai cu cine lasa copiii mici, te poti duce la o terasa sa te intalnesti cu prietenele, poti consuma un suc ( recomandabil apa plata cu lamaie daca vrei sa slabesti ) si puteti vorbi si pove cat timp iti poti permite. Eu am fost in Ro dupa 7 ani si mi-am facut timp sa ajung la una din prietenele cele mai bune, imi era dor de ea, de casa ei, de mama ei, de copiii ei. Stiam ca nu are bani, ne-am simtit foarte bine cu o cafea si stat la taclale,am dus si eu o gramada de praji ( chiar daca ea stia ca nu am bani deajuns si nu ma astepta sa vin cu ceva )Important a fost ca ne-am vazut si mi-am incarcat bateriile, m-am simtit foarte bine. Te inteleg ca nu ai bani si nu iti permiti chiar si o mica tratatie pt ca ar trebui sa ramana ceva si pt cei mici. Mai bine incerci sa va intalniti afara la o terasa; lasa complexele deoparte si simte-te bine Le spui direct ca la tine acasa este putin haos cu copilasi mici, catei care latra la persoane necunoscute( chiar daca poate nu e adevarat )si cel mai bine ar fi sa va intalniti afara. Cred ca asa le rezolvi pe toate, nu cheltui bani si schimbi putin atmosfera; ai nevoie si tu de putina relaxare , ca pe vremuri.
Androix spune:
O mica observatie. Nu stiu cati din cei care fac "turnee" in vacantele lor isi dau seama ca pentru prietenii din tara viata si timpul nu se opresc in loc pentru ca sunt ei in turneu. Ca am si eu niste prieteni d-astia care daca nu reusesc sa ne adune pe toti in "turneu" sunt foarte ofuscati ca nu vrem sa-i vedem, cand in realitate motivele noastre sunt diverse si in general nu au legatura cu faptul ca vrem sau nu sa-i vedem.
Pe de alta parte, Fomalhauti, cum am spus si prima data, eu nu inteleg framantarea ta. O sa aveti o vacanta superba, ai viata pe care ti-o doresti si pe care v-ati ales-o voi, tu si sotul tau impreuna, nu vad care e problema. Atat doar ca trebuie sa ai coloana vertebrala si sa spui lucrurilor pe nume. Ceva de genul "Uite, noi ne-am planificat vacanta si ne costa cu mult mai mult decat ne-am imaginat initial si eu va rog sa ma scuzati dar la mine acasa nu ne putem intalni pentru ca nu avem atata spatiu." Si nu minti si te asigur ca nu exista nicio minciuna care sa fie mai veridica decat asta. Va puteti vedea la o terasa la un suc sau in parc ca e si mai ieftin. Ca nu vin adolescentii la intalnire, pe bune, prietenele vor trebui sa se multumeasca cu poze!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
marius spune:
Nu subscriu. Nu mergi doar daca nu vrei sa mergi sau nu poti pt ca esi plecat sau bolnav sau... cazuri fortuite. Poti sa mergi si in blugi daca vrei in orice tinuta atata vreme cat este curata si de bun gust pentru ca acolo te intalnesti cu prieteni de-o viata si nu o faci in fiecare zi.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Androix spune:
La ce nu subscrii, Marius? Ca sa stiu daca iti raspund au ba.
Androix Bijoux
pisigri spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Daca nu voi pune pe masa nimic sau voi pune un platou cu saratele care se va termina in 10 minute nu ma voi simti bine. A, da, ma voi simti destul de rau (prost/proasta) daca servesc un tort (facut, cumparat, primit) si dupa ce mananca toata lumea copilul de 5 ani intreaba "Mai e tort?...Aaaaa, de ce nu mai eeeeee?" |
Asta chiar e aiurea. Tortul este cit este, si eu nu stiu pe nimeni sa comande un tort cu 2 kile mai mare numai ca sa aiba destul, in eventualitatea ca toti musafirii ar cere o a doua felie.
Aduci tortul pe masa, il tai, il imparti, toata lumea vede ce a ramas (sau nu) din el. Chiar nu vad unde e problema...!
Linga saratele pui si fructele, si apa, si cafeaua; prietenele vin cu ciocolata sau fursecurile sau cu ce vin ele. Pe mine m-ar speria mai tare curatenia in casa decit "tratatia" :)))) dar la mine oricum e haos mereu.
Ce faci cu copiii pe ploaie mi-e greu sa iti spun, noi ne jucam si in masina, sau cintam odata cu ploaia, sau ne plimbam prin magazine numai cit sa cascam gura. E drept, exista tentatii, insa mie nu-mi e rusine sa ii spun Ilincai ca AZI sau ACUM mama nu are bani la ea pt invirtitoare/ou kinder/inghetata/cartea aia. O sa cumparam miine (daca e o carte), o sa maninci acasa (daca exista deja in frigider), etc.
Cred ca iti faci multe probleme din cauza ca TU erai obisnuita cu alt mod si standard de viata, si te simti inconfortabil fata de tine insati si poate, fata de copiii care, poate, nu mai beneficiaza de acelasi mod nonsalant in care iti permiteai sa cheltuiesti banii pina de curind. Dar asta nu inseamna ca le lipseste ceva important, sau ca sunt nefericiti; din contra, ii vad ca pe niste copii mai norocosi decit media, din multe motive.
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Chuny spune:
Androix, eu vorbesc de turnee la prieteni, nu amici cu care sa nu am nimic drag de impartit. Prieteni, deci aia care se bucura si daca ne vedem 30 de minute la o cafea dupa 2 ani in care nu ne-am vazut :-) Si pe care ma bucur si eu sa-i vad, indiferent de conditii ( camp, parc, bar, o data m-am vazut cu o prietena la coada la depus actele de pasaport )
Androix spune:
Si cine depunea actele?
Androix Bijoux
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Da, putem face teorii despre functionarea psihicului uman, chiar facem, complicam lucruri care sunt simple. "Nu am bani" nu exista, trebuie sa fie altceva, o poveste pe care numai psihanaliza o poate scoate la iveala. |
Pana aici am citit.
Esti nedreapta, Fomalhauti.
Tu ai spus cu tastele tale ca daca chiar iti doresti ceva, faci sa se intample. Ai scris sai nu ai scris asta?
In aceste conditii, ´´nu am bani´´ e un motiv pueril si singurul pe care ai oarecum curajul sa il scoti la inaintare.
Nu face nimeni psihanaliza, inteleg ca metodele psihanalitice le detesti si nu crezi in ele, dar nu in toate cazurile in care se discuta despre ceva, in contradictoriu, e vorba de psihanaliza. Daca ar fi asa simplu, am fi cu totii ilustri psihanalisti