Raceli usoare,dar dese!

Raceli usoare,dar dese! | Autor: diuta_20

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 1 an si 7 luni.Nu am avut mari probleme de sanatate, o singura administrare de antibiotice la 3 luni pentru bronsiolita.Dar de la 3 luni imi raceste lunar,usor,secretii si uneori tuse.Foarte rar a facut putina febra(maxim 38,5).Problema este ca daca nu ii dau panadol sau nurofen se agraveaza,secretiile se inmultesc vizibil,incepe sa tuseasca si face chiar si rosu in gat.Degeaba ii fac frectii,ii pun picaturi in nasuc si 14 luni mergem lunar la un medic homeopat.Ma deranjeaza dependenta de panadol,am auzit de multe ori ca nu ajuta panadolul,dar eu am vazut clar ca daca ii dau de la inceput in 2-3 zile terminam cu raceala.Si am incercat de multe ori sa nu ii dau medicamente.Medicul de familie imi spune ca este in regula daca nu ii dau antibiotice,antiinflamatoarele nu sunt o problema,nu ii dau decat de 2 ori pe zi, timp de 3 zile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

tusea aceea care apare e absolut normala . inseamna ca se elimina secretiile si mucozitatile acumulate. iar "rosul in gat" nu e o boala, e un simptom al acelorasi infectii minore.
atata timp cat nu se agraveaza mai mult nu ai de ce sa te ingrijorezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

i-ai facut vreodata fetitei exudat nazal si faringian ?
ar putea functiona foarte bine si aerosolii, intreaba medicul despre aceasta varianta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuta_20 spune:

Nu i-am facut exudatul faringian si nazal,pentru ca de cateva ori i-am pus in nas picaturi cu antibiotic,uneori foarte puternice si cred ca daca ar fi fost un microb nu ar fi rezistat.Si ne-au ajutat mult aceste picaturi.Iar la aerosoli nu sta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Daca nu face febra atunci nu te arunca imediat la nurofen si paracetamol.Stiu si eu ca ataca ficatul.
Daca face febra atunci nu ai ce sa faci , eventual o baita la temp corpului, racita treptat, sosete cu otet.Ce ne-a ajutat pe noi tot timpul a fost compresa cu spirt cald la gat ( indoit cu apa), macar 15 minute daca sta este bine.
In rest daca doar ii curge nasul nu-i bai, aspir-o cu batista bebelusului silasa secretiile sa curga nu le stopa cu medicamente.
Si f imp. intareste-i imunitatea prin alimentatie, retata cu miere,polen, laptisor de matca ( o gasesti pe net).
In general raceala trece in sapte zile oricum...maiales ca nu e in colectivitate, urmareste-o sa vezi ce ii face bine si ce nu.

Iar aparatul pt aerosoli este ffff bun, pe noi ne-a scapat de muulte complicatii, noi la bronsiolite cu aerosoli i-am rezolvat, chit ca le-am facut aerosoli numai cu ser fiziologic.Stiu ce e scump dar la
noi a meritat banii.
Iar o raceala usoara iar rosu in gat nu este nimic grav, las-o sa isi dezvolte sistemul imunitar si documenteaza-te un pic pe alimentatie mai sanatoasa pt copii gen: suc de legume, germeni , apa de tarate sub formade suc cu putina lamaie si miere, etc,.

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput