dreptul la normalitate
Raspunsuri - Pagina 3
histamina spune:
lo li ta, postarea ta e una dintre cele mai pesimiste si mai urate citite pe acest forum.
daca cineva are o dizabilitate si are o masina scumpa, inseamna, nu ca a invins, ci ca parintii au bani, e inerlop sau a castigat la loto?
vad ca nu stai in Romania.acolo unde stai tu,cam ce crezi ca se intampla daca spui tu cele postate de tine,referitoare la acest subiect?
ACAB,aqai, marius, a alinta sunt puncte de vedere f interesante.
da, uneori dizabilitatea nu trebuie sa fie fizica,pt a fi considerata dizabilitate.
un om cu o suferinta emotionala duce dupa el un handicap asemeni celui care il are fizic.
dana vio spune:
Nu stiu cati "handicapati" cunosti tu, dar exemplul ales de tine este cam "indecent". Nu contest ca ar fi handicapat, ca nu l-am vazut, dar ma cam indoiesc ca ar avea nevoie de mila cuiva/oricui.
De ce n-ai ales un handicapat cersetor? Ei nu sunt tema de reflectie? Sunt puturosi din start? Adica ori te descurci, cum poti, ori stai deoparte ca nu te vada nimeni?!
Handicapati sunt si unii si altii, nu "rezonam" la toti?
Eu cunosc 3 cazuri (slava Domnului! ca nu-s mai multe!)
1. Copil handicapat neurolocomotor din nastere. Parinti cu bani, au fost cu el peste tot, nu se poate rezolva. Tragic! el saracul e nevinovat si inconstient de conditia lui, dar parintii sunt distrusi. Maica-sa a trait cu Prozac multa vreme. Acum au un al doilea copil, intreg si normal si parca-si mai revin.
2. Fost coleg de liceu, handicapat neurolocomotor in urma unei poliomielite contactate in copilarie. Tatal a divortat, crescut de mama lui profesoara. L-a tras dupa ea cat a putut, ma mir ca mai poate biata de ea, baiatul lucreaza acum la Directia de Sanatate Publica.
3. Un tanar, coleg de serviciu cu sora mea si o alta buna prietena de-a mea, lucreaza la o banca in oras. Cum spui tu, imbracat la costum, genul manager. L-am stiut de ani de zile si in afara de faptul ca mergea cam dificil, eu n-am stiut ce are. Tarziu am aflat ca nu are ambele picioare, de pe la genunchi in jos (taiate de tren in copilarie). Familie cu bani, s-au ocupat de el, are proteze, se descurca singur.
Care dintre astia iti pare tie suficient ca tema de reflectie?!
Alexandra Maria
14.12.2007
histamina spune:
dana vio, hai sa discutam linistit.
am scris acel exemplu ca e primul venit in minte.acela din ziua aceea.
si eu am multe exemple.
\am o vecina faina de tot, care nu vede si care lucreaza,duce o viata normala. si ea e o invingatoare.
am avut un verisor paralizat de la gat in jos, in urma unuia ccident,om care a murit gandind optimist si fiind de o intelepciune greu de inteles in starea lui.
de ce sa scoatem sabiile?
fiecare in felul lui,duce lupta lui.probabil ca felul in care sunt perceputi trebuie schimbat................
dana vio spune:
Pana la urma chiar nu stiu ce inseamna "normal". Normal pentru mine poate insemna anormal pentru altul. Handicapat e cel fara o mana/picior/ochi sau cel fara sentimente?
Pur-si-simplu zilele astea se pare ca "normalul" meu este "anormal" pentru altii. Eu nu cred ca gandesc gresit, pu-si-simplu ceilalti nu gandesc ca mine.
O zi buna sa aveti!
Alexandra Maria
14.12.2007
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina ACAB,aqai, marius, a alinta sunt puncte de vedere f interesante. da, uneori dizabilitatea nu trebuie sa fie fizica,pt a fi considerata dizabilitate. un om cu o suferinta emotionala duce dupa el un handicap asemeni celui care il are fizic. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Uite ai deschis cutia Pandorrei. Sunt extrem de multe persoane care au probleme insa este greu de incadrat ca si dizabilitate emotionala, e un pic prea mult spus insa in Romania sau pentru Romania aceasta latura umana nu este corect interpretata, este mult ignorata si exista multe tragedii care s-au intamplat sau posibil sa se intample in viitor.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
histamina spune:
Marius, suntem pe un forum unde oamenii sunt mai preocupati sa faca bine,sunt preocupati de copii,si aici, pe acest forum din 25 de postari,cred ca 18 sunt agresive........no comment
kariguld spune:
pe mine ma supara exact postari ca ale lui Rufus, lolita, dana.vio.
fara suparare dragilor, da?
tocmai din acest motiv nu am deschis si nu voi deschide vre-un subiect pe forum. ptr ca se vor gasi destui sa-mi arunce in fata una si alta.
insa eu am inteles foarte bine ce a vrut sa spuna histamina. nu este nici un fel de mirare-incremenire. este doar o cugetare a mintii, o gandire adimrativa fata de o alta persoana cu probleme medicale. nimic spectaculos cum cred unii.
societatea romaneasca mai are mult de invatat lectia tolerantei. nu generalizez, dar este o realitate.
histamina spune:
kariguld, inteleapta, toleranta ca intotdeauna.avem multe de invatat de la tine.
ai surprins exact ceea ce am vrut sa spun.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld pe mine ma supara exact postari ca ale lui Rufus, lolita, dana.vio. fara suparare dragilor, da? tocmai din acest motiv nu am deschis si nu voi deschide vre-un subiect pe forum. ptr ca se vor gasi destui sa-mi arunce in fata una si alta. insa eu am inteles foarte bine ce a vrut sa spuna histamina. nu este nici un fel de mirare-incremenire. este doar o cugetare a mintii, o gandire adimrativa fata de o alta persoana cu probleme medicale. nimic spectaculos cum cred unii. societatea romaneasca mai are mult de invatat lectia tolerantei. nu generalizez, dar este o realitate. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Fara suparare, .
Dar alegem sa nu ne "zgariem retina" cu cei care chiar ar avea nevoie de ajutor, dar imediat observam un audi.
Alexandra Maria
14.12.2007
histamina spune:
dana vio,dar ce ai,omule, cu audi ala?
pur si simplu era un gand admirativ catre cineva care a reusit sa invinga !
vezi, am indraznit sa nu reactionez ca toata societatea:beeeeep,cum are ala audi?
nici macar cand reactionezi admirativ,empatic, nu domnle, nu esti lasat in pace! sigur ai gandit tu ceva ascuns, sigur invidia te-a ros pe undeva.
da, il observi admirativ, il observi ca dovada ca se poate si povestesti pt ca altii sa auda si sa transmita aceasta dovada mai departe,cu bucurie,cu empatie, cu toleranta.
trebuie chiar sa dau definitile acestor cuvinte?
e asa de greu sa vezi doar empatie si admiratie in cele scrise de mine?
sau, uite domnle,repede a vazut audi!da,daca era intr-un scaun cu rotile?
imensa rezerva de pesimism,de intoleranta..............