oligoastenoteratozoospermie 16

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elbereth spune:

bog76 felicitari!
Se pare ca deja te incadrezi la normospermie (conform standardelor WHO din 2010)! Succes de acum inainte si sa te auzim cat mai curand cu vesti de !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

bog 76, unde ai facut spermograma si ce rezultat ai avut inainte de aceasta spermograma, adica era mai proasta,te incadrai in azoo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bog76 spune:

Va multumesc pentru felicitari si incurajari.

@ANITA75, toate spermogramele le-am facut la Medlife. Din ce stiu eu azoo inseamna lipsa de spermatozoizi in ejaculat, ceea ce nu a fost cazul la mine. Iata si evolutia mea:

septembrie 2011 - 2 ml, 8.5 mil/ml, 76.5% a+b, 24% morfologie
martie 2012 - 2 ml, 13 mil/ml, 69% a+b, 3% morfologie
iulie 2012 - 2.3 ml, 33 mil/ml, 85% a+b, 10% morfologie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_c spune:

avem si noi nevoie de un pic de ajutor la interpretarea spermogramei sotului. suntem cam demoralizati, mai ales ca am facut analiza asta din proprie initiativa (nu la recomandarea vreunui medic), in ideea sa fie facuta si convinsi ca nu este nici un fel de problema(mai ales eu).

volum: 3ml (val referinta >1.5)
vascozitate normala
aspect normal
pH 8.5 (val ref >7.2)
concentratie spermatozoizi 13.5 mil/ml (val ref >15)
spermatozoizi cu mobilitate progresiva 7.4% (val ref >32)
mobilitate totala 17.7% (val ref >40)
spermatozoizi cu morfologie normala 8.8% (val ref >4)
spermatozoizi cu anomalii ale capului 64.44
spermatozoizi cu anomalii ale gatului 33.3
spermatozoizi cu anomalii ale cozii 6.6
leucocite 1.1 mil/ml (val ref <1)


asteptam acum rezultatul la spermocultura, banuiesc ca atunci ne vom lamuri de ce sunt leucocitele marite.
stiu ca un medic este cel mai in masura sa ne raspunda la intrebari, dar voiam sa va cer si voua parerea, celor care sunteti in situatii similare. banuiesc ca un urolog ar fi cel mai indicat sa cautam. puteti sa ne recomandati un medic bun?

ce nu am precizat- eu am ramas insarcinata, de 2 ori chiar, in urma cu 4, respectiv 2 ani, dar am pierdut ambele sarcini. ulterior am aflat ca am o mutatie pe MTHFR, dar am decis atunci sa luam o pauza de la a mai incerca. de cateva luni am luat de la capat tot (controale la ginecolog, tratament). asta ar fi a 2a luna de incercari, deci nu e dramatic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

lady,buna si noi suntem cam in situatia voastra,mobilitatea o avem mai mare.atat.noi am mers la dr urolog/androlog.in buc la medlife.dar asteapta sa iti raspunda fetele din buc despre medici buni urologi.trebuie ecografie de prostata,testicule si tuseu rectal.sa eliminati varicocelul.apoi hormonalele facute de sotul tau.noi avem totul bine,dar totusi nr mic,forme anormale multe.facem tratament de apr 6 luni.vedeti si la spermocultura ce va iese.daca e vreo infectie poate afecta calitatea spermei.mentionez ca eu nu am ramas niciodata insarcinata.si eu am 2 mutatii,o combinatie nu tocmai placuta.mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_c spune:

multumesc de raspuns, velvet. chiar speram sa imi raspunzi tu. am citit pe aici ca aveti si voi ceva probleme.
cred ca o sa repetam spermograma, dar la alt laborator. nu am prea mare incredere in cel la care am fost, dar era mai comod pt noi. inca mai sper sa fie o greseala. cu toate astea a inceput un tratament- naturist in mare parte.
speram sa nu ne demoralizeze prea tare chestia asta si sa avem spor in continuare la bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

lady,la ce laborator ati facut sperm?noi inainte sa o facem la medlife si sa aflam de probleme,am facut-o cu ceva timp inainte la synevo,apoi la renamed,2 laboratoare generaliste.si ne-au iesit bune si f bune.apoi ne-a cazut cerul.eu zic sa nu luati de capu vostru tratament.plantele nu sunt intotdeauna prietene.sa ne auzim cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_c spune:

la synevo a facut analiza. am mai avut experiente neplacute pe la ei, dar ii era mai usor sotului meu sa ajunga acolo si mai ales in timpul necesar. a mai si dat peste una care s-a inverzit toata cand a vazut proba si nu voia sa puna mana pe recipient. ce sa zic- profesionalism la cele mai inalte standarde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

lady,sperm nu poate fi lucrata decat de un specialist.laboratoarele generaliste nu-l au.mergeti la o clinica RUAM,specializata pe infertilitate si sa recolteze sotul acolo,pe loc.ca sa vedeti cum stati intr-adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_c spune:

nu imi mai raspunde si mie nimeni?
va rog fetelor, am mare nevoie de sfaturile voastre

Mergi la inceput