BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (37)
Raspunsuri - Pagina 8
balanta_tm spune:
ali, dr craina, de ex, care este un dr f experimentat recomanda cezariana aproape intotdeauna (nu il apar, fiindca nu am de ce). el considera insa cezariana ca fiind mai sigura pt bebelus si pt mama.
in spitalele de stat se cer motive pt cezariana din motive de cost: o cezariana este mai scumpa decat o nastere naturala iar seful de sectie pt a aproba o ceza (deci pt a pune spitalul la cheltuiala mai mare), trebuie sa aibe niste motive.
eu personal, nu inteleg motivele pt care unele persoane sunt atat de inversunate fie privind nasterea naturala, fie privind cezariana. cred ca pacienta in cauza si medicul ei sunt cei mai in masura sa aleaga metoda de nastere - vorbesc de romania, unde se poate (inca) negocia tipul de nastere.
r_ocsy spune:
Buna fetelor !
Ma uit pe geam : frumos, soare, bate putin vantul dar nesemnificativ si ma gandesc , nu putea sa fie asa frumos ieri si sa nu ne gratarim pe ploaie ???
Am mai vrut sa zic ceva, dar nu mai stiu ce ... ceva in legatura cu nasterile .
Ada : nu mai fi asa pesimista,o sa treaca perioada asta repede de nu o sa iti vina sa crezi, ai un ingeras luptator care nu o sa te dezamageasca !
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si 33+ ( AMR 6 sapt )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
r_ocsy spune:
karligutza : bine ai venit printre noi !
Roxy : eu am folosit crema epilatoare pentru zona inghinala doar inainte de sarcina, acum sincer nu cred ca as face fata ca nu mai vad mare lucru de burta, cred ca m-as chinui mai mult !
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si 33+ ( AMR 6 sapt )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Fleurdelise spune:
Buna fetele,
Noi suntem in plin weekend cu copiii sotului, care copii, bineinteles, au o energie de speriat...aseara am cazut lati. Azi de dimineata i-a dus tatal lor la tenis, mai respir un pic (adica am timp sa fac un pic de ordine si sa mai arunc un ochi aici). Avem o vreme SUPERBA azi se anunta 31 de grade!
Mi-am sadit si florile in jardiniere pe balcon si am si eu o micuta oaza unde imi beau cafeaua.
Burtica & me suntem bine ziua, nasol noaptea, de fapt doar eu, ca burtica e ok, mie cred ca in curand imi trebuie carje . Durerile de articulatii ma termina.
Karligutza, bine ai venit (ce nick haios ) si sa-ti traiasca fetitele, ce frumos, ambele vor fi in iulie, le faci odata aniversarile.
Ilenutza, imi pare rau ca trebuie sa stai in spital, ma impresioneaza ca si la alte fete, abnegatia si spiritul vostru de sacrificiu sa duceti la bun termen sarcina. Doamne ajuta sa fie bine si sa nasti cat mai aproape de termen.
Despre tipul nastere, s-au zis atatea, cate capete atatea pareri. Important pana la urma e ca bebelusul sa fie sanatos si mama ok sa se recupereze repede, nu neaparat calea de iesire. Eu mi-am pus in cap sa am incredere in solutia propusa de medic, nu imi vad alta alternativa. Cum va spune ea, asa voi face.
Ada, mai mult optimism vreau sa vad la tine, copilul nu are probleme majore,cel putin, din cate ne spui, in afara de prematuritate care bineinteles e o problema in sine, dar nu insurmontabila.Totul e in mainile Domnului, dar, trebuie sa-i insufli si tu incredere cand esti langa el. Mititelul simte! Pupici calzi si sa auzim numai vesti bune de la voi!
Va pup, ma duc sa strang dupa trupa lui Pitzigoi...
33 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
ocsanica80 spune:
Ziua buna si de la noi, am reu#537;it sa mai scriu si eu ca de citit nu m scap#259; nimic.
Ada e#537;ti o super mama si Nectarel este un super b#259;ie#539;ii care trebuie sa fie bine.
Aruba si eu am noaptea c#259;rei, uneori chiar la ambele picioare, in sarcina trecut#259; nu īmi amintesc sa fi avut a#537;a des.
de luni sunt si eu in concediu de odihna, apoi in prenatal si sper sa scriu mai des; zicea cineva, īmi cer scuze nu am re#539;inut cine, ca a f#259;cut comanda la next, m#259; intereseaz#259; daca livreaza si in Romānia si cum a f#259;cut comanda;
Aaaaaa si mi-am mai amintit ceva, cum o sa ii imbracam pe bebelusi vara?
Roxana mami de Maria-Sofia (26.01.2011) si 28+
ali24 spune:
balanta mersi de raspuns.vezi explicatia asta nu o stiam...ca se prefera naturala ptr ca cezariana ar fi mai scumpa.(totusi de ce e oare mai scumpa cezariana?nu o intreb ironic dar chiar nu stiu)
32+
rafael albert(25.05.2007)
balanta_tm spune:
ali, este mai scumpa cezariana fiindca e o interventie chirurgicala ,implica bloc operator, multe consumabile, mult personal. probabil si o zi de terapie intensiva dupa operatie, ingrijirea plagii, etc.
apoi recuperarea dupa ceza este mai lunga decat dupa nasterea naturala si asta inseamna alte costuri pt spital.
ori la nasterea naturala, greul il duce mama (mai ales ca unele femei nici nu vor anestezie cand nasc natural), deci in mod clar e mai ieftina nasterea naturala.
Delia21 spune:
Ali24,cezariana e mai scumpa pentru spital pentru ca presupune folosirea camerei de operatie,aparatura,etc...Si la mine cand eram insarcinata cu primul Rudy...am schimbat 4 ginecologi caci toti imi proslaveau ca ce bine e sa nasti natural...si eu imi cunosc limitele si din cauza experientelor...am zis clar ca vreau cezariana;la 14 ani am vazut-o pe sora-mea 3 zile in travaliu,am stat langa ea...si m-a marcat pe viata experienta aia;apoi ....din pacate,avui si o prietena care nascu o fetita cu un an inainte de mine...o bebita de 3800g aici in USA...si din cauza nasterii grele,36 de ore a stat cu dilatatie de 8 cm..si inima bebitei a cedat...nu inainte de nastere ci dupa 2 zile...Fiecare dintre noi stie cat poate duce...si care-i sunt limitele;vorba lui Iiuli,eu vreau sa raman intreaga si sa ma pot bucura de bebe...nu sa am traume pe creieri cat de tare m-a chinuit venirea ei/lui pe lume;sora-mea nici nu s-a apropiat de bebelusa sa o vada vreo 3-4 luni...din cauza chinurilor...din acea saptamana de travaliu...In cazul meu avand deja o cezariana si acum avand gemeni doar daca insistam eu mi-ar fi vorbit doctorul de nastere vaginala...dar nu e cazul;prefer cezariana,am deja o experienta frumoasa,sincer de la venirea pe lume a lui Rudy...intr-adevar muschii burtii mi-au fost amortiti cam 3-4 luni ...dar a trecut,in 6 luni pot spune cu mana pe inima ca ma simteam 100% ca noua;la 2 saptamanai ale lui Rudy am iesit cu bebe la cumparaturi singura,impins carucior...si toate cele....Sa nu se supere nimeni pe mine dar mie imi pare tare hilar sa nu fi nascut niciodata vaginal,sa nu fi trecut tu niciodata prin acea experienta...si totusi sa faci pe avocatul pentru nastere vaginala;E ca si cum nu as fi fost niciodata in Rusia sau India...dar sa ma pun pe dat de multe detalii despre cum e sa traiesti acolo.....doar din cultura generala luata din carti...Nu gasesc nimic greu de inteles ca asa cum nu toate putem innota 10 mile contra curentului sau nici macar in apa statatoare de lac...si cum nu putem toate fi fluente in mai mult de o limba...asa avem limite si suntem diferite si in ale ...suportarii durerii si temei de necunoscut;fiecare are un corp diferit,ce poate face corpul lui X ,Y,z..poate nu face corpul meu...si nu poate nimei sa spuna de dinainte ce e mai bine.Ca si balanta,nu inteleg inversunarea nimanui,e bine sa aleaga fiecare pentru ea....impreuna cu doctorul.Fiecare regula are exceptii...si fiecare dintre noi e unica.Stiu ca ma lungesc; o alta buna prietena,la 32 de ani in 2009 dupa nasterea fara probleme a 2 baieti...era foarte foarte motivat sa nasca din nou vaginal;Desi a implinit 40 de samptamani pe 5 mai...nici nu a vrut sa auda de nastere provocata sau cezariana;a stat pana pe 23 mai ...tot nu a nascut vaginal caci bebelusa crescuse mult,peste 4800g....dupa nu stiu cate ore de incercari,au bagat-o la cezariana de urgenta,ca apoi in 12 ore sa o deschida din nu caci nu i se oprea sangerarea...si asa a pierdut uterul;deci de la 32 de ani a intrat in menopauza dupa acea nastere din cauza rigiditatii ei...caci nu concepea dupa 2 nasteri normale si fara probleme sa nasca altfel decat vaginal.
Am ajuns la doctor vineri si imi lua sange si luni sau marti aflam cum stau cu fierul;nu am preeclamsia zise doctorul,doamne multam,caci numai asta imi mai lipsea...Am vazut ieri bebeul unei vecine nascut la 30 de saptamani si 1600g ,3 pounds and 6 ounces...l-au adus acasa vineri dupa 4 saptamani de stat la incubator...si e mare de tot voiniceul acum,are deja un pic peste 8 pounds;m-am induiosat tare de tot vazandu-l...dar mi-a fost teama sa-l tin in brate desi mami a fost tare draguta si m-a intrebat;am stat la ei cam jumate de zi,cel mare al lor are 4 ani si e mare fun al lui Rudy...si tot i spunea mamei ca el vrea un frate deja mare asa ca Rudy,sa-l duca inapoi pe asta mic si neajutoratPS,mie m-i se strica coptutadorul....si fiindca e inca in garantie de la fabrica,...a fost nevoie sa-l pun la posta sa-l trimit la Toshiba...si imi zisera ca in aproximativ 2 saptamani imi va veni inapoi;intre timp scriu de la cel al vecinilor...sau al scolii;deci daca absentez cateva zile,nu ma dati disparuta
adarev spune:
Fetele sunteti niste dragute. Eu sunt optimista singer chestie e incertitudinea asta. Dar trecem noi si peste asta. Azi a mancat Mai Putin , mi-au spus ca din cauza ca I-au marit doza. Acum asta e. O zi msi buna, Alta Mai proasta. Nu avem voie sa-i vedem decat de doua ori pe zi. M#259; tot agitam ca el de ce nu deschide ochii, tot o īntreb#259;m pe asistenta si deodat#259; a deschis ni#537;te ochi mici si blanzi. E ca un piscot f#259;r#259; muschiuleti.
Ada
Biribu spune:
Buna fetele, weekend placut!
Bun venit Karligutzei, bine ca ai indraznit!
noi ne-am distrat la plaja ieri, azi avem party de pitici, parada pompierilor in oras, ne distram ce mai... si e cald si frumos, au facut copiii baie ieri in ocean, apa rece dar s-au balacit un pic. ce bine e vara
eu o cam bagasem pe mineca de citeva zile ca aveam ceva contractii dureroase si regulate, aseara cam la 5 minute, dar vad ca s-au oprit. acuma am aproape 36 de saptamini, e normal, dar as vrea sa mai stea un pic.
Ada te pup si ai mare grija, nu intra in butoi
nu e usor prin ce treci, e simplu de zis sa gindesti pozitiv cind nu esti in pielea ta, cred ca ti-e frica sa si speri eu cred insa ca sunt semne bune, are aproape o saptamina, e stabil, o sa fie bine, pui .
de ceza, nu stiu daca are sens sa mai zic si eu ceva dar hai: suntem sper cu totii constienti ca in mai toate privintele natura stie mai bine, nu vine acuma un doctor cu bisturiul in mina si reinventeaza cursul firesc al nasterii, vietii etc. e una sa zici ca cezariana e sigura, e o aberatie pt un medic sa zica ca e mai buna si mai sigura decit o nastere naturala.
daca te uiti numai statistic, mortalitatea peri-natala tot in romania e una din cele mai mari din lume, uite culmea acolo unde se poate face aceasta "sigura" cezariana la cerere.
plus o suta de ecografii si analize peste analize, unele tot fara nici o noima.
ma bucur sincer pt fetele cu ceza care au o evolutie buna si nu au complicatii postoperatorii. e trist insa ca nu exista o informare corecta si ca la un curs de puericultura vine un medic sa zica ca o operatie e mai buna.
nu e mai buna, e o solutie cind nu se poate natural. e grav ca din start o gravida e descurajata chiar de medic si in loc sa treaca normal si firesc prin asta, i se prezinta nasterea drept ceva nesigur, periculos, de-a dreptul nefiresc
treaba e ca medical vorbind nu exista absolut nici o carte sau studiu care sa sustina asa o treaba, deci pe ce se bazeaza acesti medici cind afirma asemenea aberatii? au facut ei studii la ei in gradina? cum sa nu intelegi de aici ca e chestie de comoditate si preferinta personala??
exista desigur indicatii medicale pt ceza, nu discutam despre ele, dar faptul ca bebele iese in 15 minute nu e una din ele, sa fim seriosi.
si nici celebra circulara nu e un motiv, e tot o gaselnitza. pai mai peste tot se nasc copiii si nu stie nimeni pe unde au cordonul si uite ca nu am auzit de nici unul sa fie spinzurat cu el.
citeam la o alta odisee ca au bagat-o la ceza pe o fata la prima nastere, fara nici un fel de complicatie, pt ca nu se dilatase suficient dupa 3 ore ??? bei a inebunit lupu??? pai atit dureaza un travaliu, mai ales la prima sarcina?
in fine, e pacat de o asemenea mentalitate la medici, nici nu ma mai mira ca majoritatea fetelor vor ceza ca asta aud in toate partile. pina cind nu se va explica corect cum sta treaba, ce este un travaliu, care sunt etapele, la ce sa te astepti etc nu se va schimba nimic.
personal, nasterile mi s-au parut cele mai frumoase momente pe care le-am trait. e parte din maternitate, parte din mine, si ma bucur ca am putut sa ii aduc pe lume natural. corpul asta se pregateste de 9 luni de nastere, precum stim cu toatele, se dilata toate cele, se relaxeaza articulatiile, se face loc pt copil sa iasa. daca nu se putea, tot asa ma bucur ca exista o solutie, cum e cezariana. dar nu am considerat-o nici o clipa prima optiune.
v-am pupat