BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (37)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

hello burtici!
ada - ma bucur tare mult de vestile bune sa va ajute Dumnezeu in continuare sa fie bine si sa va faceti mari f bine k l-ai botezat pe Nectarel, e mai bine asa. pup si sa auzim numai de bine
mi se pare super aiurea ca medicii la un curs de puericultura sa recomande cezariana si sa incerce sa descurajeze viitoarele mamici cu privire la nasterea naturala. asa cum a zis si fleur, si eu as interzice doctorilor sa faca cezariana la cerere! daca asa a lasat Dumnezeu pe lumea asta, ca femeile sa nasca natural, sa treaca prin durerile facerii cum se spune, iar mamele noastre, soacrele, bunicile etc nu au crapat, de ce sa facem noi nazuri acum??? daca Doamne fereste e vb de un caz medical, un risc, circulara cordon etc nu zic sa ne opunem deciziei medicului, insa daca e totul ok dpdv medical, de ce sa nu nastem natural? normal k exista teama, e o experienta complexa, nu stii cum o sa decurga...dar nu e un capat de lume.
in fine, e optiunea fiecareia, insa sincer ma seaca tare fitzele astea ale doctorilor legate de nastere. in loc sa opteze pt ce e mai sanatos pt gravida+BB, se gandesc la comoditatea lor
legat de targuri - vedeti k avem 2 - unul intre 24-27 mai la sala polivalenta (baby expo) si mai e kidex la romexpo din 31 mai-03 iunie (deci urmatoarele 2 w/e avem program ).
eu mai trec prin lista de cumparaturi pt BB, mai adaug preturi ca sa am termen de comparatie la targuri. dk nu le gasesc mai ieftin, nu ma grabesc sa le iau pe toate. intre timp m-am sucit cu patutul - nu-l mai comand pe cel cu masa de infasat inclusa, ci o sa o fac separat tot la comanda la aceeasi firma, insa sub forma de comoda cu sertare - si asa nu mai am nevoie de dulap separat si profit mai bine de spatiul din camera.
mai am 2 saptamani pana la concediu abia astept sa stau aks k sa ma relaxez si sa ma bucur de burtik joi merg la morfo sa vad ce face bebelina porumbita, eu azi intru in 31 sapt si a zis dr k e ok pt morfo, k o sa fiu spre 32 sapt joi cd merg. sa vad ce analize imi mai da si mie de facut. ma simt ok Slava Domnului! n-am mai avut dureri de burtik, nici contractii. just the usual stuff - solduri, articulatii, pelvis, picioare etc.
azi n-am chef de nimik, nu ma ajuta nici vremea de afara asa k voi zace in pat, odihna, TV, net etc.
de papat - vad ce o zice si sotzul cd vine aks, ce inspiratie are si el...poate facem niste cartofi noi cu marar, branzik rasa si salata de rosii poate trantim si un ou ochi si gata!

va poop!

Roxy
30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

Citat:
citat din mesajul lui IIuli
aruba, porumbita: asa am zis si eu doctorului, ca as prefera sa se declanseze nasterea si atunci sa imi faca cezariana si el a fost de acord. mi-a mai zis insa si ca dupa sapt 38 apa se poate rupe oricand si ca exista o posibilitate sa nasc pana incepem cezariana, nu poate nimeni sti cat de usor/greu nasti si ca nu ma sfatuieste sa stau sa astept, pt ca nu e cazul sa risc; asa ca, daca bb e bine si dezvoltat ok, ramanem la sapt 37-38. fiecare stie ce e mai bine pt el, eu stiu ca vreau sa imi cresc eu copilul, nu sa stau cine stie cat in recuperare in primii ani de viata ai copilului.

scuze, nu imi e clar... ce riscam (cele cu cezariana la primul copil) dc stam sa facem 39-40 de sapt pt a face cezariana a 2?

Nu stiu sincer sa iti raspund, nu stiu ce riscuri sunt in fiecare caz. Eu spuneam doar despre decizia mea, nu vreau sa imi dau cu parerea despre ce face fiecare, ca oricum sunt la primul bb si nu ma pricep. Am discutat deja cu trei ginecologi si doi neurochirurgi si toti mi-au zis acelasi lucru. Eu inteleg ca ruperea apei si contractiile ajuta pe bb, dar trebuie sa gasim o cale de mijloc ca sa raman si eu intreaga.

27+ Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Fleur multumesc . Burtica mea a fost de la inceput mai jos, nu prea a coborat. Avantajul e ca nu mi-a afectat respiratia. Dezavantajul e ca e presiune mai mare pe col si majoritatea pantalonilor ma jeneaza. Ma tot chinui sa strang cateva poze sa pun si eu pe picasa ... :)

Rox, d-na dr ginecolog de la curs nu incerca sa descurajeze mamicile sa nasca natural. Ea prezenta avantajele si dezavantajele fiecareia. Iar dpdv medical e mai safe atat pentru bebe cat si pentru mamica cezariana. Ca riscurile ca ceva sa nu mearga bine la naturala sunt mai mari. Ca timpul pe care il petrece bebe pana iese este mai mare, iar traseul poate fi presarat cu obstacole. Pe cand la cezariana totul se intampla in 15 min, bebe este scos imediat si nu sufera traume, mamica este curatata, aspirata si este risc mai mic de infectie, etc. Asa cum si noi sustinem si ne dorim o anumita nastere si avem argumente pro si contra, asa si medicii probabil ca au argumentele lor. Insa nu mi se pare ok sa-i blamam pe cei care considera ca e mai bine invers fata de cum ne dorim noi. Eu nu cred neaparat in chestia asta ca ne conving sa nastem prin cezariana pt ca le este lor mai comod. Daca sunt profesionisti adevarati, nu fac asa ceva. Al meu mi-a spus ca nasc cum vreau...intre timp natura a decis pt mine si pt sanatatea bebelui meu. Dar cred ca cel mai ok pt cele care vor cezariana, este sa nasca atunci cand natura transmite semnalele ca este timpul. In felul asta este pregatit si bebe pt lumea asta, si organismul mamei, se declanseaza si lactatia si practic este ca o nastere naturala mai putin traumatizanta.

33 sapt + Patrick Andrei
AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi25 spune:

buna fetelor

ada, multa sanatate lui nectarel! sa creasca mare si voinic!

nici eu nu am facut culturile din col pana acum, doar inainte de sarcina; in sarcina am facut doar sumarul de urina si urocultura care au fost ok; vinerea viitoare merg la control si il rog pe doctor sa-mi faca si culturile

carmen, cat costa cursul pe care il faci la medlife? de asemenea, poti sa-mi spui cum se numesc carucioarele despre care am discutat la intalnirea de la cafenea: peg perego si inglesina, multumesc

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:

Citat:

Citat:
aruba, porumbita: asa am zis si eu doctorului, ca as prefera sa se declanseze nasterea si atunci sa imi faca cezariana si el a fost de acord. mi-a mai zis insa si ca dupa sapt 38 apa se poate rupe oricand si ca exista o posibilitate sa nasc pana incepem cezariana, nu poate nimeni sti cat de usor/greu nasti si ca nu ma sfatuieste sa stau sa astept, pt ca nu e cazul sa risc; asa ca, daca bb e bine si dezvoltat ok, ramanem la sapt 37-38. fiecare stie ce e mai bine pt el, eu stiu ca vreau sa imi cresc eu copilul, nu sa stau cine stie cat in recuperare in primii ani de viata ai copilului.

scuze, nu imi e clar... ce riscam (cele cu cezariana la primul copil) dc stam sa facem 39-40 de sapt pt a face cezariana a 2?

Nu stiu sincer sa iti raspund, nu stiu ce riscuri sunt in fiecare caz. Eu spuneam doar despre decizia mea, nu vreau sa imi dau cu parerea despre ce face fiecare, ca oricum sunt la primul bb si nu ma pricep. Am discutat deja cu trei ginecologi si doi neurochirurgi si toti mi-au zis acelasi lucru. Eu inteleg ca ruperea apei si contractiile ajuta pe bb, dar trebuie sa gasim o cale de mijloc ca sa raman si eu intreaga.

27+ Mihai

pai exact exlicatia asta a doctorilor cu care ai vb ma interesa:
de ce sa nu ramai intreaga dc se face cezariana cand se declanseaza nasterea in cdt in care absolut toate recomandarile medicale (pt pers fara probleme) zic ca dc tot optezi pt cezariana sa o faci la cald nu la rece...

Mergi la inceput

Roxi, cursul costa 250 ron, dureaza 4 zile si este tinut de nutritionist, kinetoterapeut, neonatolog, psiholog, vanzari, ginecolog si a fost si o tanti de la stem sure. Participa ambii parinti iar sotul primeste si diploma aia de absolvire pt cele 10 zile libere. Mie mi s-a parut f interesant, am mai invatat una-alta.

Caruciorul de la peg perego pe care il vrem noi este pliko switch on track, iar cel de la inglesina este otutto pram.

33 sapt + Patrick Andrei
AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

roxi - ma mir ca nu ti-a dat dr sa faci culturile...mie mi le-a facut la inceputul sarcinii si data trecuta la control mi-a zis k o sa le repetam acum in ultimul trimestru. eu joi merg la el pt morfo si o sal intreb exact cand trebuie sa le repet. tu cand mai mergi la el?
carmen - nu vreau sa dau nastere la polemici , pur si simplu mi se pare nedrept ca un medic sa incurajeze o procedura atunci cand nu este necesara, cand nu exista premise medicale care sa duca la o astfel de decizie.
m-am uitat azi un pik pe catalogul de reduceri de la baby expo si sunt cam dezamagita :( nu mi se pare cine stie ce...fie sunt reduceri nesemnificative, fie sunt la marci no name...in fine, poate o sa mai fie ceva in plus si n-or fi toate trecute in catalogul respectiv...vedem la fata locului. sanse de reduceri substantiale la peg perego sau inglesina cred k sunt minime

Roxy
30+

Mergi la inceput

Roxy, nu am nici cea mai mica intentie sa creez o polemica Doamne fereste. Parerile sunt impartite si fiecare decide.

Unde ai vazut catalogul de la baby expo?
Pe site-ul inglesina sunt reduceri. Modelul otutto pram e redus de la 3500 ron la 3000. Oare cat o sa fie la targ?

33 sapt + Patrick Andrei
AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

am intrat la ei pe site (http://www.babyexpo.ro/b/downloads/catalogul_de_reduceri_BABY_EXPO_35.pdf) - vezi dk merge link-ul. dk nu intra pe babyexpo.ro si vezi k e o sectiune de reduceri. eu ii urmaresc si pe FBK k mai publica si pe akolo. pe ce site ai intrat pt inglesina?

Roxy
30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

27+ Mihai

pai exact exlicatia asta a doctorilor cu care ai vb ma interesa:
de ce sa nu ramai intreaga dc se face cezariana cand se declanseaza nasterea in cdt in care absolut toate recomandarile medicale (pt pers fara probleme) zic ca dc tot optezi pt cezariana sa o faci la cald nu la rece...

Am zis din primul mesaj ce explicatie mi-au dat. Really, nu vreau nici eu sa creez o polemica pe tema asta, nu am facut decat sa impartasesc cu voi cum e in cazul meu si ce decizii iti sugereaza medicii atunci cand cezariana e necesara si nu la cerere.
Am o prietena care a nascut anul trecut, ea are miopie 15 si dr i-a facut cezariana la 36 sapt si cateva zile, pe ideea ca nu e deloc ok in cazul ei sa se declanseze nasterea. Si povesti am mai tot auzit. Oricum e cel mai bine ca fiecare sa ia decizia impreuna cu dr si fara prea multe influente externe. Asta e valabil pt fetele care au incredere in medicul lor, bineinteles.

27+ Mihai

Mergi la inceput