Birocratia in Romania
Raspunsuri - Pagina 4
eumada spune:
Ar trebui sa priviti un pic altfel problema...legile sunt proaste ,oamenii doar aplica legea.Asta se uita permanent.O lege proasta nu inseamna ca cei care o aplica sunt la fel.
eumada spune:
Si inca astea-s minciuni....fata de ce este in justitie de exemplu.Nu comentez dar sa va fereasca Dumnezeu de contacte cu justitia.....acolo sa vezi birocratie si insensibilitate...garla.
Mai bine sa va rugati sa nu dea Dumnezeu omului cat poate duce.
Miriluta spune:
Anul trecut a trebuit sa ii facem pasaport juniorului. La telefon ne spune tanti ce acte trebuie sa aducem. Cand ajungem la consulat ne spune tanti ca ei nu pot elibera decat pasapoarte pt cetatenii romani rezidenti in Germanika. Ii spunem sa ii faca juniorului pasaport de rezident ca ale noastre mai sunt valabile inca 6 ani si nu are rost sa le schimbam. Cica nu se poate asa ca trebuie sa ne schimbam si eu si seriful pasapoartele. Costuri pentru pasapoarte: 350€ cu tot cu traducerile lui peste prajit!
Ne anunta ca pasapoartele le primim in 8 saptamani. Dupa cele 8 saptamani sun la consulat si intreb ce e cu pasapoartele noastre, ca in 2 saptamani plecam in concediu. Pai nu au fost gata cand a plecat curierul diplomatic de la Bucuresti si vin abia in 4 saptamani cu urmatorul curier. Se poate sa organizez insa privat un curier special care sa aduca pasapoartele de la Bucuresti insa trebuie sa ma duc din nou personal la Berlin (400km!) si sa semnez in fata consulului o cerere. Costuri pt tren:155€ (a trebuit sa iau ICE ca altfel priedeam o zi intreaga pe drumuri).
Aranjez curierul care ridica pasapoartele de la Ministerul de Externe din Bucuresti insa pasapoartele nu pot fi livrate decat la consulat asa ca trebuie sa mai aranjez un curier care sa ridice pasapoartele din Berlin si sa le livreze in Hamburg. Costuri curier: 270€.
In total, m-a costat 775€ si am acum pasaport care e valabil 5 ani (cele vechi pe care le-am schimbat de voie-de nevoie mai erau valabile 6 ani). Sper sa luam cetatenia germana pana la sfarsitul anului si imi bag picioarele in ele de pasapoarte romanesti, acum si in vecii vecilor, Amin!
michelle-usa spune:
bine, daca sunt doar legile proaste, cei care treb sa le aplice(functionarii publici)se lovesc zilnic de aceste probleme si ei ar trebui sa faca ceva, incat aceste legi sa fie schimbate...si sa nu-si mai puna lumea in cap.
dar lor nu le pasa ca doar nu sunt bani, nervii si drumurle lor...lasa bietii cetatenii sa-si bata capul si sa scoata din punga.
ca sa nu mai spun ca de fapt nu e vb doar de legi proaste, e vorba de lipsa de interes cu care ti se comunica informatiile. de zeci de ori cand am sunat la ambasade pentru informatii si mi s-au dat info gresite.
de ce? pt ca habar nu au sa-si faca job-ul, nu sunt trasi la raspundere, nu le pasa...pe scurt...nesimtirea e mare.
michelle
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Ai sa fi surprinsa, dar s-au eliberat diplome de facultate fara ca respectivii sa fi absolvit facultata, si pe vremea comunismului. Bineinteles numai oameni din conducerea superioara de partid si de stat. La un moment dat niste profesori de la ASE au fost acuzati, dar s-a musamalizat totul, pentru ca primii care au beneficiat de diplome au fost comunistii din cea mai inalta pozitie, si ceilalti nu au facut decat sa copieze exemplul. Asa ca sa nu crezi ca "s-a inventat roata" dupa '90. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
daaaa, profesorii universitari emeriti...