URGENT concediul de crestere al copilului

URGENT concediul de crestere al copilului | Autor: roel

Link direct la acest mesaj

Buna ziua

situatia mea disperata este urmatoarea. Ieri am primit cererea de la seful meu de a "incheia acordurile de munca pe cale amiabila" fiind supusa unor amenintari. Am acceptat contra unei mici plati compensatorii. Sunt o mama singura cu o fetita de un an si 6 luni. Subliniez ca nu am beneficiat de concediul de crestere al copilului deloc, ci doar de cele 126 zile de CM.

Acum cineva (o ruda) imi ofera sa ma angajeze in continuare fara intrerupere in cartea de munca, doar pentru a putea cere restul de concediul de crestere a copilui (CCC) pana implineste 2 ani.

E POSIBIL ?? Ma ajuta in vreun fel aceasta angajare si o cerere imediata de intrare in CCC??? Am dreptul? Firma rudei mele nu prea e dispusa sa-mi plateasca si salariu, daca mai am ceva de dat pana sa intru in CCC trebuie sa dau din buzunar. Cat m-ar costa? in ultimii 10 ani am fost angajata legal fara intrerupere si cu toate taxele la zi.

VA ROG UN RASPUNS URGENT !!!

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Daca angajarea e exact in aceeasi zi cu cealalta desfacere.Insa nu inteleg..mai ai 6 luni pana termini CIC-ul si asta se da pe baza a 12 luni anterioare primei zi de concediu medical.Esti sau nu in CIC acum?Ca teoretic nu mai ai unde sa te intorci doar atat.....detaliaza un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Nu cred ca mai poti solicita restul de concediu. Ar trebui sa-ti dea RETROACTIV tot concediul. Eu stiu ca nu accepta cereri de-astea decat pana la 6 luni ale copilului. In conditiile in care NU ai lucrat tot timpul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roel spune:

Multumesc de raspunsuri. Nu m-am interesat niciodata de domeniul acesta al CIC, de aceea am intrebat aici, nu stiu unde sa intreb un specialist. Sunt de-a dreptul in panica si caut orice solutie de a-mi asigura un venit in perioada urmatoare.

Nu am solicitat CIC deloc, am stat 126 zile cu bebe dupa ce s-a nascut si atat, m-am intors apoi la munca. Nici un alt beneficiu nu am avut de la stat.

Viitoarea angajare la firma rudei mele, este gandita doar pentru a putea cere acum CIC, daca mai am voie. Asta e de fapt intrebarea mea. Pot intra acum in CIC inca 6 luni pana implineste copilul 2 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

O sa te lamureasca cineva cat de curand.Stiam ca pana implineste opilul doi ani se poate,insa sincer .....ar fi bine sa dai un telefon la Cei de la fosta directie a muncii,nu mai stiu cum se cheama acum,aia de care apartii sau sa te duci sa discuti cu un jurist de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ooom dar de ce te complici? Te duci la serviciul pt prestatii sociale iei frumos documentatia necesara pt dosar si depui dosarul complet. Cu cat intarzii cu atata pierzi. Timpul este limitat la data de 2 ani a copilului deci de acum ar fi 6 luni dar .... dca ai depune dosarul mai repede altfel pierzi fiecare luna intarziata.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

depui pur si simplu dosarul.la CIC au dreptul toate mamele.dosarul trebuie despus insa la 2 luni maxim d ela ansterea copilului sau imediat dupa incetarea raporturilor de munca,daca nu s-a depasit termenul de 2 ani de la nasterea copilului.

important e sa nu tii cont de ce spune fostul tau sef.iti vor spune ca nu se poate etc.
ba se poate.

marius are din nou dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu stiu ca pentru CIC trebuie sa fi lucrat 12 luni inainte de nasterea copilului (concediul de sarcina si lauzie se ocnsidera lucrat) si se ia in calcul media salariului din acele luni. Si eu stiu ca poti intra in el oricand, poti sa te intorci la servici sa sa revii in CIC.

Mergi la inceput