Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

nelia, eu intotdeauna am privit intotdeauna cu scepticism admiratia asta fata de "primitivi" ("bunul salbatic"): ei sint bine (nu-si bat copii, ii alapteaza pina ... in fine..., ii poarta in spinare etc.) iar "civilizatii" sint niste bestii, inclusiv cu copii lor.

Una din imaginile care m-au torturat si m-au facut sa ma simt in esec ca mama era imaginea bunei mame din Africa, care isi alapteaza copilul la cerere, zi si noapte, si il poarta constant in spinare.
Pina am aflat ca atunci cind isi da seama ca e insarcinata cu urmatorul, il da jos din spinare pe precedentul si-l intarca fara prea multe fasoane (ceea ce-l expune la malnutritie). Si mai tirziu, fare sa i se ceara parearea, cel mare trebuie sa se ocupe de urmatorul, exact cel care l-a "detronat".

Societatea noastra nu este, dupa parerea mea, cea mai buna pentru fiintele umane. Insa ne adaptam cum putem.
Si fanaticii (presupusului) natural trebuie sa aiba argumente beton ca sa aiba dreptul sa aduca o povara suplimentara pe umerii tinerelor mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:

Celor din casa sau apropiatilor le-ati aratat poza din Time? Daca da, care a fost reactia lor?

Nu o reactie pozitiva . Cel mai tare a fost sotul meu care a ramas socat si nici nu si-a dat seama din prima ca femeia alapteaza.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Pai la mine crezi ca au fost pozitive? Da' de unde.

Interesant ca tati a spus asa, dupa ce i-am explicat noul curent, cu autointarcatul: "3 ani". Adica asta e limita lui psihologica maximum maximorum pentru autointarcat: 3 ani.

Iar poza i s-a parut complet nelalocul ei.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Al meu sot a zis intai "ce-i cu asta?" (adica "ce vrei de la viata mea?", si dupa ce l-am lamurit ce vreau, a zis "mai lasa-ma cu prostiile" si s-a dus sa-si prepare un long-drink, dupa obicei. Altii n-am prin casa sa-i intreb.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Buey, io zic sa lasati Africa.

Pe mine m-a trecut oaresce pe spinare cand am citit, fie si numai din cartea Corinnei Hoffman, cum copilul face kk si pishu acolo, in fularul ala in care il cara mama, cum mama il ia si-l scuipa pe fund si-l freaca cu nisip pentru a-l curata, si cum INCA se pastreaza taiatul clitorisului/labiilor mici la fete... Cu lama, cu bucati de sticla... Vazut si pe youtube, e horror de horror...

Din punctul meu de vedere, astea anuleaza naturalul de zic ca numa' fata sa nu fii, in regiunile alea.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Complet off-topic ca mesaj si scris pentru ca sufar de deformatii profesionale ....

Citat:

Buey, io zic sa lasati Africa.

Pe mine m-a trecut oaresce pe spinare cand am citit, fie si numai din cartea Corinnei Hoffman, cum copilul face kk si pishu acolo, in fularul ala in care il cara mama, cum mama il ia si-l scuipa pe fund si-l freaca cu nisip pentru a-l curata, si cum INCA se pastreaza taiatul clitorisului/labiilor mici la fete... Cu lama, cu bucati de sticla... Vazut si pe youtube, e horror de horror...

Din punctul meu de vedere, astea anuleaza naturalul de zic ca numa' fata sa nu fii, in regiunile alea.

Dupa cum stii in Africa nu exista hartie igienica la toaleta din tufis. Stra-bunicile si poate chiar bunicile noastre foloseau hartie de ziar, iar in Evul Mediu europenii nu se stergeau deloc . Contactul cu Asia a introdus spalatul la fund si bidet-ul
Asa ca pratica africana de a te sterge cu nisip mi se pare rezonabila.

In plus io zic sa nu te mai bazezi in afirmatii despre Africa pe o carte citita sau pe youtube. Semidoctism-ul este o plaga ingrozitoare pentru creier si viata intelectuala a cuiva. Mai ceva ca taiatul clitorisului pentru viata sexuala.

Informatia minima ar trebui sa o cauti pe wikipedia, care desi nu-i perfecta e o enciclopedia gratuita nu o carte de beletristica.

Cam asa arata harta mutilarii genitale feminine in Africa (female genital mutilation (FGM))

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fgm_map.svg

Te poti uita si vedea ca hei nu e chiar asa de "africana" practica asta. Adica unde e prezenta e vai si amar, dar....

Uite si o lista de tari nu toate in Africa care o practica. Upsss si cat de multe sunt. Poate pe tarile astea le reuneste altceva si acel ceva NU e "salbaticia" in sensul triburilor primitive coborate din copac ca sa ne dea cu "naturalul" pe la nas. Desi mutilarea genitala feminina nu este apanajul exclusiv al Islamului, se practica majoritar in tarile cu Islam ca religie majoritara.... asa ca eu nu as atribui "salbaticilor" mutilarea ci mai curand "civilizatilor" neiesiti din Evul Mediu.

Africa

Algeria
Female genital mutilation is present in Algeria.
Benin (17% prevalence, Type II)
Female genital mutilation is prevalent in Benin.
Burkina Faso (73% prevalence, Type II)
Cameroon (20% prevalence, Type I and II)
Female genital mutilation is prevalent in Cameroon.[23]
Central African Republic (43.4% prevalence, Type I and II)
Chad (60% prevalence, Type II and III)
Comoros
Female genital mutilation is prevalent on Comoros.[24]
Cτte d'Ivoire (44.5% prevalence, Type II)
Democratic Republic of the Congo (5% prevalence, Type II)
Female genital mutilation is practiced in the Congo.[21][23]
Djibouti (90–98% prevalence, Type II and III)
Egypt (78–97% prevalence, Type I, II and III)
Eritrea (90% prevalence, Type I, II, and III)
Eritrea has outlawed all forms of female genital mutilation since 2007.[16][28]
Ethiopia (69.7%–94.5% prevalence, Type I, II, III, and IV)
Gambia (80–90% prevalence, Type I, II, III and IV)
Female genital mutilation is prevalent in Gambia.[21][23]
Ghana (40% prevalence, Type I, II and III)
Guinea (98.6% prevalence, Type I, II and III)
Guinea-Bissau (50% prevalence)
Kenya (50% prevalence, Type I, II and III)
Liberia (60% prevalence, Type II)
Female genital mutilation is prevalent in Liberia.[23]
Libya
Female genital mutilation is practiced in Libya.[24]
Malawi
Female genital mutilation is practiced in Malawi.[24]
Mali (92% prevalence, Type I, II and III)
Female genital mutilation is prevalent in Mali.[23]
Mauritania (71% prevalence, Type I and II)
Female genital mutilation is prevalent in Mauritania.[23]
Mozambique (No Data)
Female genital mutilation is present in Mozambique.[24]
Niger (20% prevalence, Type II)
Female genital mutilation is prevalent in Niger.[23]
Nigeria (25.1% prevalence, Type I, II and III)
Republic of the Congo (5% prevalence, Type II)
Female genital mutilation is practiced in the Republic of the Congo.[23]
Senegal (20–30% prevalence, Type II and III)
Sierra Leone (90% prevalence, Type II)
Female genital mutilation is practiced in Sierra Leone.[23]
Somalia (98% prevalence, Type I and III)
South Africa
Female genital mutilation is present in South Africa.[24]
Sudan (91% prevalence, Type I, II and III)
Tanzania (17.6% prevalence, Type II and III)

Togo (50% prevalence, Type II)
Uganda (<5% prevalence, Type I and II)
Anyone convicted of carrying out FGM is subject to 10 years in prison. If the life of the patient is lost during the operation a life sentence is recommended.[32] In 1996, a court intervened to prevent the performance of FGM under Section 8 of the Children Statute, which makes it unlawful to subject a child to social or customary practices harmful to the child's health. Uganda signed the Maputo Protocol in 2003 but has not ratified it.[33] In early July 2009, President Yoweri Museveni stated that a law would soon be passed prohibiting the practice, with alternative livelihoods found for its practitioners.[34]
Zaire (5% prevalence)
Female genital mutilation is present in Zaire.[35]
Zimbabwe
Female genital mutilation is present in Zimbabwe.[24]

Central and Southeast Asia
Tajikistan
Female genital mutilation is present in Tajikistan.[36]
Indonesia
Type I and IV. In 2006 FGM was banned by the government. However, since the ban the practice has undergone a resurgence, primarily due to promotion by religious groups such as Indonesian Ulema Council.[37]
Malaysia
Type IV. No laws exist in reference to FGM,[38] although the practice is reported in certain regions.[39]

Near and Middle East
Afghanistan
Female genital mutilation is present in Afghanistan.[36]
Iran
Female genital mutilation exists in Western and Southern Iran, primarily in Iranian Kurdistan where it is reported to be widespread, but also in regions such as Khuzestan.[12][40]
Iraq, Iraqi Kurdistan (72.7% prevalence (excluding Dohuk), Type I and II
[41] There is no law against FGM in Iraqi Kurdistan, but in 2007 a draft legislation condemning the practice was submitted to the Regional Parliament, but was not passed.[42] A 2011 bill criminalizing the procedure was passed by the parliament of Iraqi Kurdistan and now awaits the ratification of President Massud Barzani.[43][44]
Jordan
Female genital mutilation is prevalent in Jordan.[12][45]
Oman
The practice is prevalent in Oman.[46]
Pakistan
The practice is present in certain ethnic groups in a number of Asian countries.[47][48]
Palestinian territories
Female genital mutilation is present in Palestinian territories.[47][49]
Qatar
Female genital mutilation is present in Qatar.[12]
Saudi-Arabia
Female genital mutilation is prevalent, but is declining.[12][50]
Syria
Circumstantial evidence suggests FGM exists in Syria.[12][51]
Turkey
Circumstantial evidence suggests FGM exists in regions inhabited by Kurdish populations.[12][52][53]
United Arab Emirates
The WHO mentions a study that documents FGM in the United Arab Emirates, but does not provide data.[54] The practice is reportedly prevalent in rural and urban UAE, but is declining.[55])
Yemen
23% prevalence in women 15 to 49; in addition to the adult prevalence, UNICEF reports that 20% of women aged 15–49 have a daughter who had the procedure.[56][57

----------------------------------------------
ex-AB, ex-AC,
personalitate reunificata :))

Primele sfaturi de la Alaptat HelpLine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Total off topic,

Selene ,pe BBC am vazut un documentar facut de Joanna Lumley ,Nilul parca se numea ,in care erau strecutrate practici mai putin cunoscute din tarile africane .Una dintre practici era afumarea femeilor care urmau sa se casatoreasca si a celor casatorite . Practic in casa aveau o adancitura in mijlocul unei camere in care puneau carbuni nu foarte incinsi si mirodenii ,tamaie ,nu mai stiu ce ,apoi femeia se aseaza pe un scaunel se inveleste cu o patura si sta asa cateva ore la afumat.
Afumarea sau imbalsamarea se face de la brau in jos in zona intima .
Cine nu are acasa asa ceva poate merge la o afumatoare publica la marginea orasului. Cool ,nu?

Mergi la inceput

AB_AC, n-am inteles ce ai vrut sa spui cu citarea acelor tari. Ca se practica si in alte tari decat cele din Africa, (,) ca nu Africa a initiat fenomenul... mi se rupe. Citisem si wikipedia, insa filmuletul de pe youtube, ca o fi regizat ca sa ilustreze fenomenul, ca o fi "pe bune", mi se pare infiorator. O imagine face cat o mie de cuvinte.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Oh, gizas. Ati ajuns la mutilarea organelor genitale?

nelia, desi accept ca mamele se pregatesc cu biberoane inainte sa nasca si ca unele mai tari de inger nu le utilizeaza in perioada critica, tot nu cred ca e o idee buna...

gmmm, lumea in general se exprima dur si primitiv in comentariile ziarelor sub umbrela anonimatului. In zonele unde exista un sens de comunitate sau potentiala relatie intre utilizatori (ca sa nu mai vorbesc un regulament de functionare) trebuie o exprimare decenta, care nu lezeaza partenerul de discutii. Eu inca ma mir ca doamna eleganta cu asa o scarba declarata ostentativ fata de alte participante la discutie (si inca in doua randuri) nu are cartonas inca, desi eu am reclamat-o, insa se pare ca regulamentul asta e, asa, dupa criterii de plantatie.
Ca omul simte intr-un anumit fel, pot sa inteleg, insa ca la varste de adult inca nu poate sa isi exprime sentimentele decent ma depaseste. Si pot sa inteleg si ca omul e frustrat de altele si rabufneste aici, dar atunci sa i se aplice amenda regulamentara. :D

Pana la urma eu constat ca o foarte mare parte dintre cele care au o problema cu alaptatul prelungit nu sunt prea fericite de cum a mers alaptatul la ele... sau ca e ceva acolo care le nemultumeste in legatura cu experienta prorpie in legatura cu alaptarea. De altfel e si normal, de ce ti-ar pasa cu atata pasiune...

Mergi la inceput

cruis, la mine biberonul si cutia de lapte praf au fost pe lista de articole pentru bagajul de spital - cu ele in geanta am plecat sa nasc. Acolo nu le-am folosit, NU pentru ca am alaptat, ci pentru ca spitalul nu te lasa cu biberon si lapte praf de acasa, aveau ei acolo, ale lor (de sticla) - motive de igiena.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

Un argument "contra" care n-a fost discutat pe aici este despre reactiile copilui peste ani, cind colegii de scoala o sa-i arate poza.

cunosc un caz. copilul are 15 ani. alaptat 4 ani.e incomodat, rusinat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Cruis, cred ca ai inteles pe dos. Eu am inceput valul de marturisiri si mesajul nu era ca am ceva cu alaptatul prelungit sau in general, ci doar ca agresivitatea mesajului pro-nature mi-a creat greutati inutile la inceput. Nu am spus nici ca am avut o experienta rea cu alaptatul, dimpotriva, odata scapata de moasele esoterice am reusit sa intru intr-un ritm natural, sa ma calmez, am introdus suzeta, am reusit chiar sa ma dusez. Acum nici nu am nevoie de suzeta fiindca asta mic e altfel, suge mult mai bine, doarme fara tita si fara altele.

Si in caz ca s-a inteles ca am oprit alaptatul la 7 luni din cauza ca mi-a fost greu ma simt datoare sa corectez perceptia. Am oprit alaptatul din cauza ca la o ora tirzie din noapte cind in sfirsit a adormit ploada m-am hotarit sa imi pun o farfurie de ciorba proaspata si incercind sa gauresc sticluta cu zeama de lamaie mi-am infipt foarfeca in mina asa de bine si precis incit am sectionat un nerv. Ceea ce a insemnat internare urgenta in spital, operatie si o saptamina spitalizare, timp in care copilul a fost preluat de bunicii care la 70 de ani au zburat cu viteza luminii 300 km pe autobahn tot in miez de noapte fiindca sotul era in deplasare pe partea cealalta a lumii.

Laura, sa iti raspund si tie. Sterilizator ai nevoie in caz ca ai de gind sa pompezi. Doar sugatoarele alea de plastic trebuie sterilizate, nu? Si sticlutele in care aduni laptele? Si sticlele din care ii vei da bebelusului sa bea laptele matern? Si siringile cu care ii administrezi diverse siroape, vitamine si alte minuni de calmat colici? Eu pentru asta l-am cumparat. Pina la urma de pompat n-am pompat ca scoteam cu greu mai mult de 20 de ml la fiecare sesiune si am decis ca mai bine ma plimb cu cupilul in parc decit sa ma stresez sa stau pe linga pompa. Si pe urma, daca vii din spital si ai nevoie de biberoane si lapte praf? Stiu, trimiti sotul - care habar n-are ce sa cumpere, ca el nu a citit despre BPA si precis ia o tetina cu gaura prea mare. Al meu a plecat dupa pampersi si a facut instant accident, asa de stresat si emotionat era ca ii venise nevasta si plodu' acasa.

Mergi la inceput