Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)
Raspunsuri - Pagina 10
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
Da, le-am aratat mai multor persoane. Femei, barbati, parinti sau nu. Reactia tuturor a fost aceeasi, exprimata in diferite moduri, fiecare dupa stilul propriu, de la finut, la grosolan. BAZAR UMANITAR |
Idem.
Din putin se face mult - ajutor umanitar!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gmmm AB AC, daca-mi spune cineva ca am facut rani din cauza pozitiei, explodez. In cele trei maternitati am fost vazuta de nu stiu cite persoane de fiecare data. Plus de la PMI. Plus de la consultatia de lactatie. Nici nu mai mentionez nenumaratele situri pe care le-am vazut. Leache ligue nu m-a tentat, tocmai fiindca le percep ca fiind fanatice ale alaptatului. |
gmmm te cred:) Si eu explodam, dar dupa un numar mare de incercari nereusite am reusit si da eu faceam rani din cauza pozitiei proaste si a faptului ca alaptam copilul cand era prea flamand.
La Leche League or fi mai militante, dar cu rabdare am inteles ce greseam. De alaptat stiau sa o faca si focusul meu a fost pe asta. Restul la luat cu penseta functie de credeam eu. Avand in vedere cat se alapteaza in Franta... ma indoiesc putin de competenta profesionala a celor responsabili de asta. :)) Parerea mea e ca femeile acelea erau acolo sa-ti spuna ca-i bine sa alaptezi, dar acolo se oprea stiinta lor.
Crezi ca efortul e inutil? Nu prea...multe dintre femei reusesc sa regaseasca acea parte primitiva a lor, reusesc sa alapteze fericit si sa creeze inca o legatura cu copiii lor. Orice legatura in plus merita efortul.
Aqai spune:
Stai, nu ma certa asa tare ca eu n-am zis nimik de coperta
Am indraznit doar sa zicca prezenta biberonului nu duce musai la intarcat. Total offtopic recunosc
Dar daca ai deschis discutia,sa stii ca eu vad relatia intre mama si sugar ca unade depenenta, dar asa mi se pare firesc sa fie. E cumva the way of nature. Bebelusul etotal dependent de mama naturala au ba si mama ii acopera acestuia toate nevoile. Asta nu inseamna ca nu are si nevoi separate. Eu aveam dureri puternice de spate de la port bebe, inainte sa descopar wrapul. Si cand mergeam la sala il lasam pe pitix cu tati, de ex. Sau cand aveam examene. Sau cand mergeam la gine.
Of course ca se poate argumenta ca toate astea se pot face si cu copilul sau se pot evita, insa la fel de bine se poate argumenta aproape orice in lume. Eu o sa mai indraznesc o data sa spun ca nu exista retete universale si apoi sa ma retrag, ca dialogurile total paralele nu sunt specialitatea mea. Numai bine!
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
AB_AC spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Idem. |
Ceea ce e natural, nu? Atitudinea in fata alaptatului prelungit tine mult de mediu, de faptul ca ai reusit sa alaptezi macar un an si asa mai departe.
Si eu am vorbit tangential si lumea era de acord ca poza era facuta sa socheze dar cam atat. Majoritatea prietenilor mei americani au alaptat mai tarziu sau macar au vazut destule cazuri astfel incat sa nu inceapa sa sustina ca devin copiii defecti sau ca-s parintii psihopati.
Daca eram acum in Franta si as fi vorbit prietenilor mei. Probabil cei pro-alaptare ar fi fost mai radicali de genul asa trebuie facut si bravo ei, iar ceilalti ar fi fost oripilati de-a binelea.
gmmm spune:
AB AC, crede-ma, am studiat pozitiile de alaptat asa cum nici o mama africana n-a facut-o in viata ei.
M-am uitat pe zeci -sute- de site-uri. Brosuri, carti etc.
Oi fi gresit cu citiva microni, cine stie, dar nu mai mult.
Despre competenta celor carora m-am adresat nu pot sa ma pronunt. Poate unul, poate doi, dar chiar asa, toti sa fie niste incompetenti? Mentionez si ca ultima maternitate a fost printre primele care au primit titulul de "amie des bébés", tocmai pentru promovarea alaptatului.
De ce nu m-am adresat la Leche Ligue? Pentru ca mi-ar fi spus un mesaj pe care nu voiam sa-l aud: si anume ca trebuie sa alaptezi, oricare ar fi pretul.
Or eu, psiholgic, aveam nevoie sa stiu ca daca chiar ajung la capatul puterilor (si, crede-ma, nu ma dau batuta cu una-cu doua), decit sa ajung la psihiatrie, mai bine il dau incolo de alaptat.
Nu a fost cazul; insa era vital pentru mine sa stiu ca am o portita de scapare.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Aqai Stai, nu ma certa asa tare ca eu n-am zis nimik de coperta Am indraznit doar sa zicca prezenta biberonului nu duce musai la intarcat. Total offtopic recunosc |
duce mey...pe termen lung. E o chestie de cerere si oferta alaptarea. Pompa nu trage ca bebeul si sanul nestimulat produce mai putin.
Dar daca ai deschis discutia,sa stii ca eu vad relatia intre mama si sugar ca unade depenenta, dar asa mi se pare firesc sa fie. E cumva the way of nature. Bebelusul etotal dependent de mama naturala au ba si mama ii acopera acestuia toate nevoile. Asta nu inseamna ca nu are si nevoi separate. Eu aveam dureri puternice de spate de la port bebe, inainte sa descopar wrapul. Si cand mergeam la sala il lasam pe pitix cu tati, de ex. Sau cand aveam examene. Sau cand mergeam la gine. Of course ca se poate argumenta ca toate astea se pot face si cu copilul sau se pot evita, insa la fel de bine se poate argumenta aproape orice in lume. Eu o sa mai indraznesc o data sa spun ca nu exista retete universale si apoi sa ma retrag, ca dialogurile total paralele nu sunt specialitatea mea. Numai bine! |
:)) Cred ca relatia e de simbioza:) Adica bebe nu doar cere, dar si da. Ceea ce primeam mi-a compensat lipsa acelor nevoi pe care nu le-am putut satisface.
E foarte adevarat ca insa mediul american e child friendly si a merge cu copilul la restaurant, (ba iti pun si mancarea la pachet de nu apuci sa o termini), la ginecolog, sala de sport se face pe scara larga
Aqai insa e absolut ok pentru mine ca sa ai nevoia de a te separa. Asa cum e absolut de acord ca aceea d-na sa alapteze la 4 ani. Nu te voi condamna pe tine si nici pe ea. As incerca sa stiu de ce o faci si gata. In rest am viata mea si alegerile mele.
AB_AC spune:
gmm dar pe cineva alaptand langa tine ai vazut? Cu asta m-a ajutat aici la Leche League.
Te cred ca erai toba de cunostinte teoretice:)
bird70 spune:
citat din mesajul lui nelia Si tot asa sint si pentru o crestere si o educatie bazata pe natural, lasat copilul sa ia controlul cu adevarat asupra vietii lui, incurajat sa o faca... |
In principiu sunt de acord cu ce spui tu. Asa incerc sa imi cresc fetele, sa fie in control asupra vietii lor. Dar...exista intotdeauna un dar...asta se intampla sub controlul meu. Fiica-mea cea mica fugea de langa mine la 2-3 ani, nicicum nu am reusit sa o conving ca trebuie sa stea langa mine cand suntem afara. O tineam de mana si daca lasam mana ei o secunda sa scot banii sa platesc la magazin, o lua la fuga de ziceai ca-i concurs . Am apelat la un rucsacel, o maimuta care avea o coada lunga de care tineam eu, un fel de ham sau lesa daca vrei. Am auzit comentarii foarte dure din cauza asta, nu de la australieni ca ei sunt foarte intelegatori. Dar decat sa plec nervoasa de acasa, sa tip la copil, sa-l articulez de nervi, sa pierd copilul in magazin sau sa-mi fuga in strada sa-l loveasca o masina, am preferat aceasta metoda nenaturala care ingradeste decizia si controlul copilului asupra vietii lui. La fel si cu refuzul copilului de-a sta in scaunul de masina, a evitat pe cat posibil sa folosesc masina ca sa nu declasez crizele, dar cateodata nu am avut incotro si am pus-o in scaunel si am condus cu ea urland parca era taiata tot drumul . Puteam sa-i pun in pericol viata doar ca sa o lasa in control?
.. au argumentele lor de ce ia atit de mult si de ce sevrajul cit mai natural este de preferat... [Si nu e vorba doar despre alaptat, ci si in toxicomanie se merge acum pe sevraj natural, caci a fost o perioada cind era brusc si a facut mai mult rau, iar recaderile au fost mari, mari de tot, deci suferinta de pomana... |
Aici m-ai pierdut. Despre ce 'sevraj natural' vorbesti? Eu am de-a face zilnic cu toxicomani si betivi pe care ii dezintoxicam si nu am auzit de asa ceva. Vrei sa spui sevraj fara medicatie? Asta este extrem de periculos. Un betiv poate face convulsii si poate muri daca incerci sa-l dezintoxici fara medicatie.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
lucialu spune:
Cristoiu, Gmmm, Sdcritian, eu una va inteleg. Si eu as fi fost ft probabil in aceeasi barca dimpreuna cu voi dc fata mea nu ar fi fost extrem de incapatanata sa fie alaptata, sa suzeteasca exclusiv la san, sa doarma acolo...si eu nu am putut sa fac mai nimic in primele 6 luni. A fost cumplit, nici baie nu puteam sa-i facem fara urlete, nu suporta sa fie dezbracata si pusa altundeva decat in bratele mele...Asa mi-am luat adio de la orice idee de baitza zilnica inainte de somnul de noapte. In primele 3 luni nici pc-ul nu l-am deschis, habar nu aveam ce mai era pe la odiseea noastra...o sg data l-am deschis intrand disperata pe Alaptatul Help Line.
La mine presiunea a fost contra alaptatului...inclusiv din partea pediatrei. Sotul a fost singurul care m-a sustinut.
Nu am facut ragade, insa au fost altele. Dumnezeu cred ca m-a facut sa ma atasez de o odisee de pe DC dinainte sa raman gravida, neobisnuit pt mine care mai mult de povestile despre nasteri, nu citeam, activam la aspirante pt ca acolo eram eu....si am inceput sa aflu cum sta treaba aici la noi in tara, inlcusiv ca in spitale nu esti incurajata in acest sens. Asa ca am mers cu spagutza la asistente, nu mi-au cerut...dar am preferat sa le stimulez ca sa nu plec cu sanii praf,sa imi aduca fata la pat si sa ma ajute sa invatz cum sa o alaptez...la pompa nici macar pe cea profi de la ei nu iesea nimic. Insa pe haine eram leoarca de lapte...ne-au ajutat enorm in zilele din maternitate. Acasa stiam ca nu voi avea sansa sa fac ceva de una singura dc nu plec de acolo cu ( ,) canalele desfundate si cu fata mufata corect. Tot de pe DC de la acea odisee am aflat cum sta treaba dupa ce ajungi acasa, depresiile etc...ca nu e doar povestea nasterii si au trait fericiti...cumva da, m-am pregatit psihic, a fost cel mai real mod si poate unicul la care am avut acces pt a o face. Desigur ca nu am putut sa prevad tot, dar deja eram atentionata, nu pluteam pe norisori pufosi si roz ac mi-a venit termenul...
bird70 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Celor din casa sau apropiatilor le-ati aratat poza din Time? Daca da, care a fost reactia lor? |
Nu o reactie pozitiva . Cel mai tare a fost sotul meu care a ramas socat si nici nu si-a dat seama din prima ca femeia alapteaza.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper