Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)
Nelia, nici mie nu-mi prea place Little Britain - dar crede-ma,nici celor carora le place, sau carora le plac anumite "poante" nu le iau drept"litera de lege", mesajul e "haz, comedie britanica", deci lumea in general nu se identifica cu personajele si nu se simte lezat direct. Poti fi gay si sa razi de "the only gay in the village", poti fi membru weight watchers si sa te distrezi de tanti de la slimming club, poti fi mama care-si alapteaza copilul si sa razi de de "bitty boy", it's just TV, la unii le place showul, la unii nu, dar e doar comedy entertainment pentru anumite gusturi, si nici un om normal nu se va lega de tine" vezi ca ajungi ca ala de la Little Britain" daca spui ca mai alaptezi cupilu de 2 ani si jumatate, sau ca mananci "pe puncte", sau ca esti mai dolofana si mergi la spa ( e si un personaj foarte "overweight", tare incantata de "curbele"ei si etalandu-le cu orice ocazie)
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Raspunsuri
DarkBendis spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Da' cine a spus la subiect ca daca alaptezi la 2 ani,ajunge copilul ca cel din Little Britain? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit La 2 ani nu, dar 2 si jumatate, 3... ca sa nu mai vorbim de 4 - cam asta se prefigureaza, dupa parerea unora: copil dependent, iti va suge si la 7-8-12-30 ani, probleme de sanatate mentala. Ca in acest context a fost dat nenea cu "bitty" ca exemplu si "imbratisat" de unii ca atare. Daca am inteles eu gresit, imi cer scuze (sunt in ultimele zile de concediu, citesc destul de in graba intre vizite, joaca, iar vizite), dar mie asa mi s-a parut. |
Dark Bendis
nelia spune:
DarkBendis, eu ador umorul englezesc, il consider unul din cele mai rafinate din lume. Nu sint intr-o linie, am suficient simt al umorului ca sa apreciez ce e bun si fin... Insa nu tot ceea ce umor e asa si lumea e libera sa-l perceapa cum doreste. Si exemple de parodii reusite, care sa te puna un fund e ris, dar care sa trimita si mesaje clare sint o gramada, cele mai multe englezesti. Si asa am crezut ca e si asta la inceput, insa nu mai cred... am destule motive pentru care nu o mai fac, faptul ca a fost adus in discutie la acest subiect, uite, ar putea fi unul dintre ele.
Cornelia
Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).
andacos spune:
Eu zic ca ai intzeles gresit!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
simplyana_m spune:
Ela, eu zic ca daca intrai la Helpline, nu te mai speriai de mesajele pro-alaptare, chiar cu probleme fiind. Si nici aici nu te-ai speriat de alea pro, ci de alea anti-anti-alaptare. Cuvintele aruncate intr-o disputa ca sa combata ceva, nu mai sunt "pro".
http://www.lucamic.blogspot.com/
DarkBendis spune:
Na ca m-am nimerit si "deschizator de subect"
Nelia, eu una nu consider Little Britain umor englezesc bun. Da' ma rog... la unii place, si e OK, fiecare cu gusturile lui. Off topic: Keeping up the Appearances e super! Oldies but goldies. Recomand
Dark Bendis
andacos spune:
Simplyana,cine este anti-anti alaptare la subiectul asta?
Nu era mai ok(ma intreb si eu retoric!!!!)sa-i fi sugerat elei sa intre la helpline,decit sa-i sugerezi ca de fapt nu e adevarat ce a speriat-o(),nu s-a speriat de ce spune ea ,ci de ce spui tu?Nu vreau niciun raspuns,e doar o perceptzie din afara!
Dana
nelia spune:
Da, da, da... https://www.youtube.com/watch?v=0TfakgpJGSI
Cornelia
Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).
simplyana_m spune:
Andacos, eu am chemat o proaspata mamica speriata in discutie, tocmai ca sa nu mai trebuiasca sa vorbesti tu in numele ei .
Anti-anti-alaptare sunt toate fetele care s-au exprimat impotriva generalizarilor de genul: de la o anumita varsta, respectiv 2 ani, (ca asa zice OMS, dar in realitate ar fi de pe la 1), alaptarea nu mai aduce beneficii pentru copil, creeaza dependete, interfereaza cu o alimentatie corecta, interfereaza cu o dezvoltare (emotionala, psihica, sexuala) normala a copilului, este "bolnava", "scarboasa" etc. S-au atins si idei precum: sunt povesti alea cu ajutorul LM in imunitate, e indecenta alaptarea in public, mamele care alapteaza prelungit o fac din lene, isi neglijeaza copiii si se opun progresului acestora etc.
Edit: omisesem tocmai ideea de abuz sexual si nu numai.
http://www.lucamic.blogspot.com/
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simplyana_m Andacos, eu am chemat o proaspata mamica speriata in discutie, tocmai ca sa nu mai trebuiasca sa vorbesti tu in numele ei . http://www.lucamic.blogspot.com/ |
Pai a venit si a vorbit,doar ca tu ai incercat sa.-i intorci vorbele?
Acum eu una nu intzeleg de ce va deranjeaza asa tare cind va spun ca mesajele voastre sunt agresive si de fapt transmit altceva decit vretzi voi sa transmitetzi?
Simplyana,eu pe ce motiv nu trebuie sa vorbesc?Doar pentru ca nu sunt o mamica speriata?
Pai daca eu,care nu-s o mamica speriata simt ce simt,la mesajele voastre(alea impatimite)pai o mamica cu reale probleme,cu hormoni,cu oboseala,cu...cu..ce credetzi voi ca simte?
De ce nu incercatzi sa intzelegetzi ce vreau eu sa transmit si incercatzi sa ma punetzi in permanentza la coltz?
Dana
ela_04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simplyana_m Ela, eu zic ca daca intrai la Helpline, nu te mai speriai de mesajele pro-alaptare, chiar cu probleme fiind. Si nici aici nu te-ai speriat de alea pro, ci de alea anti-anti-alaptare. Cuvintele aruncate intr-o disputa ca sa combata ceva, nu mai sunt "pro". http://www.lucamic.blogspot.com/ |
Ai dreptate Simplyana, mesaje ca cele pe care le-am dat exemplul la pag 37 parca, nu mai sunt pro nimic.
Sunt numai rautati. Si nu fac decat sa transforme mesajul in ceva anti-anti-anti -antialaptare.